[WK] Cancellara: "Heb alles geprobeerd"

Frank (franklop)
Fabian Cancellara was gisteren misschien wel de sterkste coureur tijdens het door Cadel Evans gewonnen wereldkampioenschap. De Zwitser zat echter in de tang bij de Spanjaarden en moest zich tevreden stellen met een vijfde plaats.

Spartacus was ondanks zijn sterke optreden en de winst in de tijdrit afgelopen donderdag erg teleurgesteld. "Ik dacht dat het mogelijk was, het was mijn droom en tot aan het einde geloofde ik erin. Als je zag wie er allemaal waren, Cunego en de Spanjaarden, dan kun je concluderen dat de beste overbleven. Ik heb gefietst tot mijn benen niet meer verder wilden. Ik heb alles geprobeerd, maar de Spanjaarden zaten voortdurend achter me. Het was onmogelijk om te doen wat ik wilde doen. Het is zo door mij handen geglipt. Ik zal hier van moeten herstellen, want het is een grote teleurstelling als je er zo dicht bij bent, maar het net niet haalt."

Een andere favoriet die in de tang zat was Damino Cunego. De Italiaan kwam op het einde geïsoleerd te zitten en kon geen rol meer van betekenis spelen in de laatste ronde. "Iedereen keek naar ons. Met mijn conditie was niets mis, maar deze koers was wat zwaarder dan Luik-Bastenaken-Luik of een rit in de Ronde van Spanje. Het was een heel verwarrende wedstrijd met de ene na de andere aanval."