Kortrijk niet blij met Nijhuis

Frank (franklop)
KV Kortrijk verloor afgelopen zaterdag van de regerend landskampioen Standard Luik. De 0-2 nederlaag was volgens de voorzitter Joseph Allijns niet te wijten aan het spel van de ploeg, maar aan de Nederlandse scheidsrechter Bas Nijhuis.

"Blijf maar in Holland als je niet beter kunt," zei Allijns in Het Nieuwsblad. In diezelfde krant had ook Kortrijk-coach Georges Leekens commentaar op Nijhuis: "Nijhuis voelde absoluut niet aan wat er hier gebeurde. De Standard-spelers speelden met hem. Ze bleven om de haverklap liggen en verloren heel veel tijd. Deze scheidsrechter was gewoon heel slecht."

Nijhuis was het niet eens met de woorden van Allijns en Leekens: "Ik ben geen dokter. Als een speler blijft liggen, kun je niet doorgaan. Ik heb twee keer geel getrokken voor een Standard-speler en zes minuten laten doorspelen." Nijhuis floot de wedstrijd in het kader van het uitwisselingsprogramma van scheidsrechters tussen Nederland en België. Zo werd Ajax – ADO den Haag dit weekend gefloten door de Belg Allaerts.