Trainer Favre weg bij Hertha BSC

Denny (nyny83)
Lucien Favre vertrekt bij het Duitse Hertha BSC. Dat deelde de Berlijnse club maandagavond mede. Onder leiding van de Zwitserse trainer beleefde Hertha de afgelopen weken een dramatische seizoenstart. De Berlijnse ploeg is de tegenstander van sc Heerenveen in de groepsfase van de Europa League.

Met Favre aan het roer deed Hertha vorig seizoen nog lange tijd mee in de strijd om de Duitse titel. Uiteindelijk finishten de Berlijners op een vierde plaats. Dit seizoen loopt het daarentegen totaal niet bij de hoofdstedelijke club.

Sinds er op de openingsdag van de Bundesliga werd gewonnen van Hannover 96 leed Hertha louter nederlagen in de Duitse competitie. De 1-1 remise tegen FK Ventspils in de Europa League was een grote tegenvaller, terwijl afgelopen week de uitschakeling in de DFB Pokal volgde tegen 1860 München (Tweede Bundesliga).

In de Bundesliga is Hertha momenteel hekkensluiter. Zondag werd er een dramatische 5-1 nederlaag geleden tegen 1899 Hoffenheim. Na afloop waren de spelers van de club niet beschikbaar voor de pers. Alleen Favre en manager Michael Preetz deden hun zegje voor de media.

De taken van Favre worden voorlopig overgenomen door Karsten Heine, coach van het elftal onder 23.