Kopenhagen-coach verafschuwt beleid City

Olga (Nuongirl)
De trainer van FC Kopenhagen, Stale Solbakken, heeft aan de vooravond van het UEFA Cup-duel tussen FC Kopenhagen en Manchester City zijn afschuw geuit over het beleid van de club uit Manchester.

Veel clubs houden hun vinger op de knip vanwege de kredietcris, maar Manchester City shopte er in de winterstop volop op los. Wayne Bridge, Craig Bellamy, Shay Given en Nigel de Jong maakten allen de overstap naar de ambitieuze club uit Manchester.

"De bedragen waarover we het hebben zijn ongelofelijk. Ik denk dat dit soort sommen geld op den duur het voetbal zullen vernietigen. Er ontstaat een te groot gat tussen wat wij reëel noemen en het kooplustige Manchester City," aldus Solbakken die ook vraagtekens zet bij de effectiviteit van het 'big spending-beleid' van de Engelsen.

Solbakken zegt dat de échte grote spelers toch nooit naar City zullen komen. "Hun probleem is dat zij, traditioneel gezien, geen grote club zijn en geld zal daar niets aan veranderen. Ze kopen Bridge, die nauwelijks beter is dan wat ze al hadden. Dat zegt genoeg over hoe moeilijk het is om de beste spelers te kopen."