Briatore: "Renault heeft solide toekomst"

Peterselieman
Renault-teambaas Flavio Briatore zegt dat zijn team blijft voortbestaan, ondanks dat hoofdsponsor ING aangegeven heeft de Formule 1 te verlaten. Wel moet het Franse team bezuinigen en wordt er personeel ontslagen.

Briatore heeft er vertrouwen in dat zijn team in de Formule 1 blijft bestaan. "We wisten natuurlijk al een tijdje dat we de sport moesten veranderen vanwege de financiële situatie in de wereld. Samen met de FOTA hebben we hier al hard aan gewerkt en met de maatregelen die nog zullen komen, hebben we er alle vertrouwen in dat ons team een solide toekomst zal kennen."

Wel moet het team zestig man ontslaan. "De herstructurering heeft niets te maken met het huidige economische klimaat, maar met de veranderingen in de Formule 1-reglementen. De banen die overbodig geworden zijn, kwamen uit het testteam en van de aërodynamische afdeling, die beide zijn beïnvloed door de nieuwe regels," aldus Briatore.

Verder prees de Italiaan de samenwerking met ING dat zich uit de sport terug gaat trekken. "De afgelopen drie jaar hebben ING en Renault een succesvolle relatie met elkaar gehad. ING is altijd een enthousiaste partner van Renault geweest. Dankzij het programma met ons team en de Formule 1 is het een merk geworden dat wereldwijd herkend wordt."