FC Utrecht richt pijlen op Booy en Wouters

Jan Wouters en Foeke Booy zouden de technische staf van FC Utrecht vanaf volgend seizoen moeten versterken. Wouters is in beeld als assistent van hoofdtrainer Ton du Chatinier en Booy zou de functie van technisch directeur moeten gaan vervullen.

Het is nog maar de vraag of Booy inderdaad naar FC Utrecht komt. Zijn huidige werkgever, Sparta Rotterdam, wil hun hoofdtrainer namelijk niet laten gaan. "Wij willen door met hem, want wij zijn tevreden over Foeke," aldus algemeen directeur Peter Bonthuis. "FC Utrecht heeft zich ook nog niet gemeld, terwijl ook Foeke zelf bij mij nog geen melding heeft gemaakt van de interesse."

Ook Booy gaf een reactie op de geruchten. "Als FC Utrecht iets met mij van plan is, dan moet de club zich melden bij Sparta. Dat is de volgorde. Nee, ik heb zelf nog niets gehoord van Utrecht. Dit zorgt voor onrust en daar zit ik niet op te wachten."

In de periode tussen 2002 en 2007 stond Booy aan het roer bij FC Utrecht. Onder zijn leiding slaagde de club uit de Domstad er in om twee keer het nationale bekertoernooi op zijn naam te schrijven.