Petrobras ontkent overname Honda

Peterselieman
Het Braziliaanse olieconcern Petrobras is niet betrokken bij de overname van het Honda-team. Ook verklaart het bedrijf Bruno Senna niet naar de Formule 1 te willen brengen.

Eerder doken er geruchten op dat Braziliaanse investeerders waaronder Petrobras Honda de eerste vier races van het nieuwe seizoen wilden steunen. Senna en Jenson Button zouden dan de coureurs moeten worden.

Petrobras ontkent nu dat er sprake is van sponsoring in de Formule 1. Het bedrijf had net een contract voor 10 miljoen dollar getekend bij Honda, maar wil zich nu terugtrekken uit de sport. "De bedoeling van onze aanwezigheid in de Formule 1 was om actief bij te dragen aan technologische ontwikkelingen, in samenwerking met de fabrikant", verklaart Claudio Thompson van de sponsorafdeling van Petrobras.

"Toen Honda bekendmaakte te stoppen, besloten wij om dat ook te doen, aangezien alle andere teams al voorzien waren van brandstofleveranciers. En wij zijn niet geïnteresseerd in commerciële sponsoring zonder dat wij de mogelijkheid krijgen om onze producten te gebruiken en ontwikkelen."

Thompson ontkende verder dat Petrobras de persoonlijke sponsor van Senna was. "Petrobras heeft geen contract met Honda of welk team daar in toekomst ook uit mag komen. Ook sponsoren wij geen individuele rijders."