Geen straf voor Van Boxel

Robert van Boxel, speler van MVV, zal niet bestraft worden voor de zware overtreding die hij op Excelsior-aanvaller Michel van Guldener maakte. Scheidsrechter Mario Diks heeft het incident, dat als gevolg heeft dat Van Guldener het ziekenhuis in ging, gezien en beoordeeld.

De rode kaart bleef op zak waardoor KNVB geen schorsing kan opleggen. Van Boxel stampte vrijdagavond op het been van Van Guldener, waardoor de aanvaller met brancard van het veld ging. De slachtoffer hoopte op een straf maar het lijkt onmogelijk.

De scheidsrechter heeft het duel beoordeeld”, bevestigde een woordvoerder van de KNVB tegenover AD/Sportwereld. “In dat geval mag er geen vooronderzoek meer worden gedaan. Ook al heeft de scheidsrechter achteraf aangegeven dat hij een verkeerde interpretatie aan de situatie heeft gegeven.

Dit tot teleurstelling van Van Guldener, die de regel in het dagblad ‘schandalig’ noemt: “Ik ben hier vrij pissig over. Maar wat moet ik er verder aan doen? Het lijkt of de scheidsrechter zijn hachje probeert te redden.” Zijn coach Ton Lokhoff vult aan: “Dit was een aanslag en als je dit anders beoordeelt, dan snap je er niets van. Dan heb je een nog grotere fout gemaakt dan dat je zegt ‘ik heb het niet gezien.’ Hij stond op een paar meter afstand en had rood moeten geven.