Gouden rentree Eduardo

Eduardo da Silva heeft een toprentree gemaakt. In het FA Cup-duel tegen Cardiff City, dat gewonnen werd met 4-0, scoorde de spits tweemaal. Na een jaar afwezigheid mocht de talentvolle spits weer voetballen.

Op 23 februari van vorig jaar brak Eduardo zijn linkerkuitbeen en had hij zijn enkel uit de kom. De geboren Braziliaan had bijna een jaar nodig om te herstellen. Vorige week woensdag maakte de 25-jarige aanvaller speelminuten in het nationale elftal van Kroatië; bij Arsenal moest hij geduld hebben tot het FA Cup-duel met Cardiff.

Het wachten werd beloond met een uitstekende wedstrijd. Het aanvalsduo voorin bij Arsenal werd gevormd door Eduardo en Carlos Vela. In de 21ste minuut zette Vela voor waaruit de spits koppend scoorde. Later in de wedstrijd forceerde hij een strafschop die hij zelf kalm benutte. Robin van Persie mocht de Braziliaanse Kroaat vervangen en scoorde overigens ook nog in de laatste minuut van de wedstrijd. De andere goal werd gemaakt door Nicklas Bendtner, die koppend scoorde uit een corner van Samir Nasri.