Kramer: "Een goede vijf kilometer"

Gisteren won Sven Kramer de wereldbekerwedstrijd op de 5 kilometer bij de mannen. Desalniettemin verlieten zijn concurrenten Enrico Fabris en Havard Bøkko met een goed gevoel de ijshal. De 22-jarige Fries deelde namelijk slechts een tikje uit in plaats van de gebruikelijke mokerslag.

In een direct duel bleef Kramer zijn Noorse rivaal Bøkko meer dan vier seconden voor. "Vorig seizoen was de achterstand vaak zo'n acht seconden, dus we komen dichterbij. En Sven had echt geen plezier in de laatste twee ronden," aldus de coach van de Noren, Peter Mueller.

Kramer zelf moest glimlachen om de opmerkingen van Mueller. "Ze vinden altijd wel wat, hè." Kramer leed een jaar geleden zijn laatste nederlaag op de 5.000 meter. Toen ontnam Fabris hem in Salt Lake City het wereldrecord op de vijf kilometer, dat hij een week later overigens weer terugpakte.

"Ik was inderdaad gebrand op een goed resultaat. Ik kon makkelijk rondjes van 29 schaatsen. Het was gewoon een goede vijf kilometer, maar niet super," aldus Kramer over gisteren. "Op een gegeven moment weet je dat je genoeg voorsprong hebt. Dan hoef je niet alles te geven."