Uitslagen Jupiler League speelronde 15

Dit weekend werd in de Jupiler League de 15e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

RKC kwam gisteravond goed weg bij RBC Roosendaal. Lange tijd leek het erop dat de Waalwijkse formatie voor het eerst deze competitie zou verliezen, maar door twee late goals deed de club alsnog waar het goed in is: gelijkspelen. Door doelpunten van Schot en De Leeuw stond RBC bij de rust met 2-0 voor. In de 77e minuut zorgde Berger voor de 2-1, en pas in de 92e minuut maakte RKC via Benson de aansluitingstreffer. Het was alweer het achtste gelijkspel voor RKC deze competitie. Door dit gelijkspel zakt de club wel weer naar de derde plaats, aangezien Excelsior met 4-1 won van BV Veendam.

Fortuna Sittard wist vrij verrassend de Limburgse derby bij MVV te winnen. Vanek zorgde in de 65e minuut voor de voorsprong, en Schreurs verdubbelde die score vlak voor tijd (92e minuut): 0-2. De 92e minuut was ook belangrijk voor Cambuur Leeuwarden, dat op bezoek ging bij FC Eindhoven. Laatsgenoemde club, die net als RKC beroemd is om zijn gelijke spelen, kwam met 1-0 voor, maar twintig minuten na rust stond het 2-1 achter. Een klein kwartier later nam het brutaal de leiding weer terug, 3-2, maar toen de 92e minuut aanbrak was het Cambuur weer die langszij kwam: 3-3.

Telstar won met 3-1 van FC Omniworld door drie goals van Glynor Plet. De spits stijgt daardoor naar de gedeelde tweede plek van de topscorerslijst, samen met Serhat Koc van FC Eindhoven. Beide maakten elf doelpunten tot dusver. Sandro Calabro van VVV-Venlo maakte er net eentje meer en staat dus bovenaan in de lijst.