Van der Zande: "Had meer verwacht"

Renger van der Zande mocht op vrijdag testen voor het team van Prema in de World Series by Renault. Hij reed rondjes op het voormalig Formule 1-circuit Paul Ricard in Frankrijk, al was hij aan het eind van de dag niet helemaal tevreden over het verloop.

De Nederlandse coureur reed eerder in de Nederlandse Formule Renault 2.0 en de Duitse Formule 3, in 2008 kwam hij uit in de F3 Euroseries en testte hij voor de DTM-klasse. "Hier had ik wel wat meer van verwacht. De auto was gewoon niet snel genoeg op dit circuit. Paul Ricard is een circuit dat een volledig andere afstelling dan normaal vereist en dat vertaalde zich in tegenvallende tijden", vertelde Van der Zande, die de tiende tijd van de dag liet noteren.

"Ik heb wel genoten van het rijden in deze auto en ik was ook wel sneller dan mijn teamgenoot, maar daar koop je verder niet zoveel voor. Wat wel erg lekker is, is dat ik even goed heb kunnen trainen in een auto met flink wat vermogen. Dat is natuurlijk een goede oefening voor de GP2-race die ik in december in Dubai zal rijden", keek Van der Zande terug op zijn testdag.