FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 20 april 2008

Piraten overvallen Spaanse vissersboot

Somalische piraten hebben zondag een Spaanse vissersboot gekaapt. De kapers namen de controle over het schip over van de 26 bemanningsleden, meldde de Spaanse radiozender RNE zondagavond. Vier piraten zouden het schip hebben aangevallen.

Anderhalve week geleden lieten piraten in Somalische wateren nog het Franse zeilschip Le Ponant gaan. Ze hadden het schip en de bemanning een week lang vastgehouden. De reder zou losgeld hebben betaald. Franse commando's pakten later zes vermeende piraten.

Gesneuvelde militairen terug in Nederland

De lichamen van de in Afghanistan gesneuvelde eerste luitenant Dennis van Uhm en soldaat der eerste klasse Mark Schouwink zijn vanavond in Eindhoven aangekomen. Na een korte ceremonie zijn zij overgedragen aan hun familie en naasten. Dat heeft een woordvoerder van Defensie vandaag gemeld.

Acht militairen droegen de kist van Mark Schouwink uit het toestel. Onder de dragers van de kist van luitenant Dennis van Uhm bevonden zich ook drie vrienden. Een tamboer ging elke kist voor. Ongeveer 180 militairen van de 43ste gemechaniseerde brigade vormden op de vliegbasis een erehaag. Onder hen waren zes collega's van hun peloton uit Uruzgan die met Mark Schouwink en Dennis van Uhm zijn teruggevlogen uit Afghanistan.

Bij de aankomst in Eindhoven werden zij in aanwezigheid van de familie Van Uhm ontvangen door plaatsvervangend commandant der strijdkrachten luitenant-generaal Freek Meulman, commandant der landstrijdkrachten Rob Bertholee en commandant Mart de Kruif van de 43ste gemechaniseerde brigade. De uitvaarten van beide militairen zullen naar verwachting eind komende week plaatsvinden.

Dennis van Uhm (23), zoon van de vorige week aangetreden commandant der strijdkrachten Peter van Uhm, en Mark Schouwink (22) kwamen vrijdag om het leven door een bermbom toen zij op de terugweg waren van een verkenning bij Deh Reshan.

Korporaal der eerste klasse Roger Hack (25) en soldaat der eerste klasse Toninho Norden (20) raakten zwaargewond. Zij zijn zaterdag opgenomen in het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht. Het viertal diende bij het 45ste pantserinfanteriebataljon Regiment Infanterie Oranje Gelderland in Ermelo, een onderdeel van de 43ste gemechaniseerde brigade.

Uitslagen Spanje speelronde 33

Real Madrid heeft de titel zo goed als binnen. Door een misstap van FC Barcelona in de stadsderby met Espanyol zouden de Madrilenen volgende week al feest kunnen vieren.

Villarreal kon door het puntverlies van Barcelona weer de tweede plaats op de ranglijst innemen. Daarvoor moest er wel gewonnen worden van Real Valladolid, dat op bezoek kwam in El Madrigal. Makkelijk was het niet voor de thuisclub, dat het meeste balbezit aan de bezoekers moest laten. Toch wist clubtopscorer Nihat Kahveci na een kwartier de score te openen, om zo El Submarino Amarilla op het juiste spoor te zetten. Valladolid kon niet veel terugdoen, en de hoop om na rust langszij te komen werd al in de eerste minuut de kop in gedrukt, toen Santi Cazorla voor de tweede en laatste goal zorgde: 2-0.

Real Madrid had een op papier lastig duel te spelen in Santander, waar het uitstekend presterende Racing wachtte. De nummer vijf van de ranglijst werd door de Madrilenen direct onder druk gezet, en na een klein kwartier kon Raúl makkelijk de score openen op een voorzet van Robinho. De thuisclub kwam sterk terug, en pogingen van onder meer Mohamed Tchité gingen slechts rakelijks voorbij aan het doel van Iker Casillas. Na rust kon Real weer wat aanvallen, al liet de beslisser lang op zich wachten. Invaller Gonzalo Higuaín, die eerder een goal afgekeurd zag worden, maakte nu wel de tweede treffer. Diep in blessuretijd werd hij bediend door mede-invaller Javier Balboa. Als zowel Villarreal als Barcelona volgend weekend punten verspelen en Real zelf wel wint prolongeert de Koninklijke het kampioenschap.

Ondanks de knappe bekerwinst midweeks tegen Getafe is Valencia opnieuw tegen een dreun aangelopen. Uit bij Athletic Club de Bilbao moest de club van Ronald Koeman maar liefst vijf keer incasseren. De degradatiezone komt nu wel erg dichtbij voor Los Che. Sevilla deed slechte zaken in de strijd om Champions League-voetbal. Net als de rivalen gingen de Andalusiërs onderuit, thuis tegen Almería. Pas nadat Álvaro Negredo met zijn tweede goal voor 0-4 had gezorgd kon Frédéric Kanouté iets terugdoen, maar toen was het kwaad al geschied. Levante leeft nog altijd. De hekkensluiter won wederom, ditmaal van Getafe, en voorkwam daarmee degradatie.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
19/4Club Atlético de MadridReal Betis Balompié1-3
19/4FC BarcelonaRCD Espanyol0-0
19/4Real ZaragozaRC Recreativo de Huelva3-0
19/4Sevilla FCUD Almería1-4
20/4Levante UDGetafe CF3-1
20/4CA OsasunaDeportivo de La Coruña0-1
20/4Real Murcia CFRCD Mallorca1-4
20/4Villarreal CFReal Valladolid CF2-0
20/4Real Racing ClubReal Madrid CF0-2
20/4Athletic Club de BilbaoValencia CF5-1

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid CF3372+38
2Villarreal CF3362+14
3FC Barcelona3361+31
4Club Atlético de Madrid3354+15
5Real Racing Club de Santander3353+4
6Sevilla FC3351+16
7UD Almería33480
8Deportivo de La Coruña33460
9RCD Espanyol3346-4
10Athletic Club de Bilbao3346+3
11Real Betis Balompié3344-3
12RCD Mallorca3344+9
13Getafe CF3341-4
14CA Osasuna3340-2
15Valencia CF3339-18
16Real Valladolid CF3339-14
17Real Zaragoza3337-10
18RC Recreativo de Huelva3337-19
19Real Murcia CF3329-24
20Levante UD3325-32

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Luís FabianoSevilla FC23
2Daniel GüizaRCD Mallorca21
3Raúl González Real Madrid CF17
4Diego MilitoReal Zaragoza15
=Nihat KahveciVillarreal CF15
6Diego ForlánClub Atlético de Madrid14
=Frédéric KanoutéSevilla FC14
=Joseba LlorenteReal Valladolid CF14
=Sergio 'Kun' AgüeroClub Atlético de Madrid14
=Samuel Eto'oFC Barcelona14

Programma:

DatumThuisUit
27/4Real Betis BalompiéVillarreal CF
27/4Deportivo de La CoruñaFC Barcelona
27/4RCD EspanyolReal Zaragoza
27/4Real Madrid CFAthletic Club de Bilbao
27/4Real Valladolid CFUD Almería
27/4Valencia CFCA Osasuna
27/4Getafe CFClub Atlético de Madrid
27/4RCD MallorcaReal Racing Club
27/4Real Murcia CFSevilla FC
27/4RC Recreativo de HuelvaLevante UD

[Upd] Standard en Olympiakos pakken landstitel

Niet alleen in Nederland pakte een club de landstitel, ook in Belgie en Griekenland is de nieuwe landskampioen vanavond bekend geworden.

In de Belgische competitie was het dit keer geen Anderlecht of Club Brugge, maar Standard Luik die verrassend de titel pakte. Standard won vandaag met 2-0 van Anderlecht en doordat Club Brugge niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel tegen AA Gent is de club uit Luik niet meer te achterhalen door de naaste concurrentie. De laatste keer dat Standard Luik kampioen van Belgie werd was 25 jaar geleden.

In Griekenland pakte Olympiakos de Griekse landstitel. De club uit Piraeus won op de laatste speeldag met 3-1 van Iraklis en behield door dit resultaat twee punten voorsprong op AEK Athene. Het is de elfde landstitel in twaalf seizoenen voor Olympiakos.

Het CAS kan het feestje van Olympiakos nog wel verstoren, aangezien hekkensluiter Apollon in hoger beroep nog drie punten van de kersverse landskampioen kan afsnoepen. Eerder dit seizoen verloor Olympiakos met 1-0 van Apollon, maar omdat de hekkensluiter een niet-speelgerechtigde speler opstelde, gingen de drie punten naar Olympiakos. Wordt Apollon in het gelijk gesteld, verliest Olympiakos de drie punten en mag AEK Athene zich de nieuwe landskampioen van Griekenland noemen.

Update 0:29:

Zojuist is bekend geworden dat Olympiakos haar punten niet hoeft in te leveren. Apollon werd in het ongelijk gesteld door de CAS en zal door deze uitspraak de wedstrijd verliezen.

Jongen verongelukt tijdens motorcrossen

Op een motorcrossbaan in het Brabantse Liessel is zondagmiddag een 13-jarige jongen uit Heeze omgekomen. De jongen nam deel aan een georganiseerde oefening op het circuit aan de Lariksweg. Hij kwam ten val net achter een springschans, meldt de politie.

Een andere motorrijder die over de springschans sprong kon de jongen aan de andere kant niet meer ontwijken. Toen deze motorrijder weer op de baan landde, raakte hij het slachtoffer. De jongen overleed ter plaatse.

Geen muziek via mobiele telefoon in GTA IV

Een tijd geleden is er in diverse previews en berichten te lezen dat met de mobiele telefoon in GTA IV niet alleen dient als contactpunt, maar dat men er ook muziek mee kon luisteren wanneer je niet in een auto zit. EGM heeft nu laten weten dat dit niet meer het geval is. Waarom is niet bekend. Ook is niet bekend of je wel radio kan luisteren.

Rockstar heeft er echter wel een handje om dingen te beloven die er uiteindelijk niet van komen. GTA San Andreas zou bijvoorbeeld op een dual layer DVD uitkomen omdat een single layer niet genoeg zou zijn, en uiteindelijk werd het spel toch op een single layer disc uitgebracht. Verder zouden trams in San Fierro te besturen zijn, maar dit bleek achteraf niet het geval te zijn.



What?!

Toch weer liters bloed in Mortal Kombat vs. DC Universe?

Met een sneltreinvaart komt de nieuwe Mortal Kombat op gang. Was het een eeuwigheid stil rond de serie en wisten de laatste delen nauwelijks aandacht te trekken, nu verloopt het wel even anders. Uiteraard had opperhoofd Boon al aangekondigd dat deze MK weer terug naar de essentie zou gaan, pas enkele dagen geleden werd bekend wat er nog meer zou veranderen. De toevoeging van karakters uit de DC comics kreeg gemengde reacties. Ook ging de geruchten machine draaien rond het geweld in de game. Door de toevoeging van de superhelden zouden bloed en fatalities mogelijk tot het verleden horen, aangezien de lui aan de DC-kant hun karakters niet graag in bloederige stukken vlees gehakt zien worden.

Op de officiele website van Ed Boon, simpelweg noob.com, staat namelijk de filmposter van de nieuwe film met Daniel Day-Lewis afgebeeld. Voor wie hem nog niet vat, hieronder kun je de titel van de film zien.



Zonder enig verder bericht hierbij lijkt het duidelijk dat Boon hiermee een eind wil maken aan de angst dat we een Mortal Kombat spel zonder bloed zouden krijgen. Fatalities zijn nog een twijfelgeval, evenals de hoeveelheid bloed. Misschien krijgen we niet de over-the-top bloedplassen die we van de serie gewend zijn, misschien houden ze zich vast aan de oorsprong van de serie. Hoe dan ook, bloed zal er zijn...

Brandweer redt 'suïcidale' boomsnoeier

Politie en brandweer van het Belgische Turnhout moesten vanochtend al vroeg aan de bak. Er zou namelijk een man uit de top van een hoge boom willen springen. Toen de hulpdiensten eenmaal ter plaatse waren, bleek de man juist helemaal niet levensmoe.

De onfortuinlijke Belg wilde namelijk enkele takken uit zijn boom snoeien, tot plotseling zijn ladder omviel. De man die vijf meter hoog in de boom zat, kon vervolgens niet meer naar beneden. De spuitgasten hebben de man uit zijn benarde positie bevrijd.

Federer wint zijn eerste toernooi van 2008

Roger Federer heeft zijn eerste toernooizege van 2008 beet. De Zwitser won het ATP-toernooi van Estoril.

Federer speelde in de finale tegen Nikolay Davydenko. De Zwitser won de eerste set met 7-6 (5). In de tweede set moest Davydenko bij een stand van 1-2 met een blessure opgeven.

Federer werd in Estoril voor het eerst gecoached door José Higueras. De Spaanse coach leidde eerder Jim Courier, Michael Chang en Sergi Bruguera naar de titel op Roland Garros. Het graveltoernooi in Parijs is het enige Grand Slam-toernooi dat Federer nog nooit won.

Koster: "Wij zijn niet echt blij"

Ajax had vandaag tot de 47ste minuut nog de hoop om het kampioenschap te kunnen pakken, maar toen men hoorde dat Lazovic voor PSV de winnende treffer maakte wisten de Amsterdammers dat het ook dit jaar niet zou gaan lukken. De ruime winst op Heracles (5-1) deed daar niets aan af.

"De spelers hadden het door dat er gescoord was in Arnhem," aldus Adrie Koster. "Toen zakte de moed even in hun schoenen. Maar uiteindelijk wisten we toch nog twee keer te scoren. We wisten dat we afhankelijk waren van PSV. Door vroeg te scoren, verhoogden we de druk nog iets, maar uiteindelijk pakken zij toch de titel. Ik wil PSV daarmee ook feliciteren."

In de aanstaande play-offs zal Ajax een plek moeten veroveren in de voorronde van de Champions League. De eerste wedstrijd zal gaan plaatsvinden op donderdag 1 mei, uit tegen SC Heerenveen. Koster over die wedstrijd: "Een linke ploeg. Heerenveen scoort makkelijk, wij ook, dus ik denk dat het boeiende wedstrijden zullen worden."

Partysquad zet kwaad bloed in ArenA

Een onverwacht optreden van de Nederlandse rapformatie The Partysquad in de rust van de wedstrijd Ajax-Heracles is bij veel Ajax-fans verkeerd gevallen. De rappers speelden de scoringstune van PSV, 'We will rock you', wat in het Philips-stadion wordt gedraaid als PSV een doelpunt maakt.

Hierdoor onstond een grimmige sfeer op de F-side en in sfeervak 410. De Amsterdammers reageerden furieus door een langdurig fluitconcert op de rappers af te vuren, en door in de tweede helft enkele keren met elkaar op de vuist te gaan.

Twee minuten na het optreden scoorde PSV de treffer, die de Eindhovenaren het landskampioenschap bezorgde . Toen klonk 'We will rock you' in Eindhoven, wat gepaard ging met duizenden feestende voetbalfans.

The Partysquad ft. Dio, Sef, Sjaak & Reverse - Stuk

 

 

Sfeer in Eindhoven uitbundig, in Amsterdam gelaten

Het kampioenschap van PSV wordt zondag uitbundig gevierd in de binnenstad van Eindhoven. In het centrum van de stad hebben duizenden mensen zich verzameld, om 's middags de wedstrijden en 's avonds de huldiging te volgen. "Tot nu toe is de sfeer erg goed, er zijn geen ongeregeldheden", zei een politiewoordvoerder een uur na de wedstrijd. Om 20.00 staat de huldiging gepland op het Stadhuisplein.

PSV won zondagmiddag de 21e landstitel in zijn geschiedenis door een 0-1 zege bij Vitesse. Ajax, dat met 5-1 won van Heracles, had daardoor het nakijken.

In Amsterdam is de sfeer gelaten, zegt een politiewoordvoerder, die nog geen arrestaties te melden had. Tijdens de wedstrijd kwam het in de Arena wel tot onderlinge vechtpartijtjes bij het Ajax-publiek. "Alle politieposten in de stad melden dat het rustig is. Ik heb het gevoel dat het als het nachtkaars uit zal gaan."

Vorige week zondag zorgden supporters bij verschillende Eredivisiewedstrijden voor overlast, onder meer bij PSV-FC Twente. In die wedstrijd verzuimde PSV toen nog het kampioenschap te pakken. De ME werd ingezet om PSV-supporters in toom te houden, 43 supporters werden opgepakt.

Play-offs promotie/degradatie

Excelsior zal het komend seizoen te bewonderen zijn in de Jupiler League. Door de verloren wedstrijd vandaag bij SC Heerenveen (5-0) en de winst van VVV-Venlo op de Graafschap trekt de Rotterdamse club aan het kortste eind.

VVV-Venlo en De Graafschap zullen samen met de periodekampioenen van de Jupiler League gaan strijden om een plekje in de eredivisie.

Programma play-offs promotie/degradatie

Eerste ronde, dinsdag 22 april
Go Ahead Eagles - ADO Den Haag
TOP Oss - Helmond Sport

De returnwedstrijden worden gespeeld op zaterdag 26 april.

Tweede ronde, donderdag 1 mei
Wedstrijd A: Go Ahead Eagles/ADO Den Haag - VVV-Venlo
Wedstrijd B: MVV - RKC Waalwijk
Wedstrijd C: FC Zwolle - FC Den Bosch
Wedstrijd D: Top Oss / Helmond Sport - De Graafschap

De returnwedstrijden worden gespeeld op zondag 4 mei.

Derde ronde, zondag 11 mei
Winnaar A - Winnaar B
Winnaar C - Winnaar D

De returnwedstrijden worden gespeeld op donderdag 15 mei. De winnaars spelen het komend seizoen in de eredivisie.

Nederlandse vrouw vermist in Portugal

Een 21-jarige Nederlandse vrouw is vermist in de Zuid-Portugese kustplaats Albufeira. De vrouw was daar samen met haar vriend op vakantie.

Het stel maakte met slecht weer een strandwandeling. Omdat het vloed werd, besloten ze op een trap te gaan zitten die toegang geeft tot het strand. Daar werden ze plots verrast door een grote golf, die de twee de zee insleurde. De man kon terug zwemmen naar de kant, maar de vrouw werd meegesleurd door de golf en is spoorloos verdwenen.

Direct werd er door de Portugese kustwacht en de brandweer een grote zoekactie gestart, maar die heeft tot nu toe nog niets opgeleverd. Het stel zou morgen weer terugvliegen naar Nederland.

Epic Games zegt nooit Wii games te maken

"Wij willen vooruit, geen stap terug." zegt Mike Capps, president van Epic Games, in een interview met IGN, waarin hij verklaart nooit Wii games te zullen gaan maken. Het gaat hem er niet om hoeveel succes de console heeft, maar wat er op gedaan kan worden. Het ontwikkelen voor de Wii zou hij zien als een stap terug, terwijl hij zich liever richt op next-gen materiaal.
Het succes van de Wii is volgens hem simpel te verklaren, het is namelijk net een virus, wat zich maar blijft verspreiden.
quote
It’s a virus where you buy it and you play it with your friends and they’re like, “Oh my God that’s so cool, I’m gonna go buy it.” So you stop playing it after two months, but they buy it and they stop playing it after two months but they’ve showed it to someone else who then go out and buy it and so on. Everyone I know bought one and nobody turns it on. Obviously there’s a class of people who really love it and enjoy it and are getting into the games but I’m still waiting for that one game that makes me play it.

Hij onderkent het succes van de Wii, maar heeft nog geen spel gezien wat hem kon overtuigen. Hij denkt dat wellicht Wii fit iets voor hem is. Over Zelda en Mario is hij ook weinig positief:
quote
Right, Zelda I really didn't enjoy on it. They back-fitted the control scheme on it, it was better on the GameCube. Mario, I wish there had been a button instead of wiggle and all that kind of ****. So I haven't played anything that I really wished hadn't been on another platform sadly enough.

Cunego wint Amstel Gold Race

Damiano Cunego is de winnaar geworden van de Amstel Gold Race. De Italiaan was op de Cauberg de sterkste van een kopgroep.

De wedstrijd werd lang gekleurd door drie renners, Albert Timmer (Skil),de Belg Vandewalle en de Rus Krivtsov kregen de ruimte van het peloton en de voorsprong liep op tot meer dan tien minuten. Pas na 215 kilometer was het Niki Terpstra die op Wolfsberg als eerste de koplopers bijhaalde. Al op de volgende berg strandde de vlucht van Terpstra.

Op de Loorberg nam Robert Gesink het initiatief. Hij kreeg Gilbert,Kirchen,Aerts en Astarloa mee. Ook zij kregen echter niet de ruimte. Op de Eyserbosweg probeerden Vansummeren en Kirchen het, maar zij kregen niet de ruimte. Pas op de Keutenberg ontstond de beslissende kopgroep, bestaande uit negen renners. Thomas Dekker en Karsten Kroon maakten deel uit van de kopgroep.

De negen reden gezamelijk naar de finish op de Cauberg. Daar nam Frank Schleck het initiatief, alleen Cunego kon hem volgen. In de laatste meters passeerden Cunego Schleck en reed zo naar de zege. Achter Schleck eindigde Alejandro Valverde als derde. Thomas Dekker werd vijfde, Karsten Kroon negende.

Theater: De Lama's on Tour

Het begon allemaal in 2004 op de televisie. Nieuwe seizoenen, theater tournees, vier dvd’s en de gouden Televizier Ring volgde het succes op. Daarnaast was er ook geregeld een wisseling van de wacht. Zo namen Arie Koomen en Sara Kroos in 2006 afscheid van hun Lama collega’s. Met het programma Lama gezocht werd getracht de gelederen weer op te vullen. Helaas bleek het talent en de gewilligheid ver te zoeken want alleen Jeroen van Konningsbrugge leek te blijven plakken. Op vier april maakten de Lama’s bekend definitief te gaan stoppen met het optreden. Niet helemaal onverwacht want in 2007 werd de theatershow Lama’s on Tour ook al afgezegd. De reden zou zijn dat de tournees erg moeilijk te combineren waren met hun eigen zeer drukke levens. De zalen waren al uitverkocht en een nieuwe tour stond al op de planning, dus het logische gevolg was dat de verloren optredens werden ingehaald.

[DTM] Uitslag race Oschersleben

Timo Scheider heeft de overwinning in de tweede DTM-race van het seizoen voor zich opgeëist. Martin Tomczyk werd tweede, terwijl Bruno Spengler zijn Mercedes naar de derde positie stuurde.

Bij de start waren er problemen bij zowel Tom Kristensen als Bernd Schneider. Beiden waren te snel weg, en kregen een drive through-penalty. De eerste bocht gooide direct roet in het eten bij Oliver Jarvis, die door Jamie Green in de rondte geduwd werd. Christijan Albers kon van achteruit aardig wat posities goed maken, maar de oprukkende Jarvis gaf hem een tikje, waardoor de Nederlander terugviel naar de laatste plaats.

Kristensen probeerde zich door het middenveld terug te knokken, maar moest negen ronden voor het eind opgeven na een botsing met Maro Engel. Mattias Ekström, winnaar in Hockenheim, kwam na een teleurstellend optreden niet verder dan de achtste positie. Paul di Resta en Green deden voor Mercedes goede zaken door de vierde en vijfde plaatsen te veroveren. Scheider zou met Tomczyk onbedreigd naar de winst rijden, gevolgd door Spengler.

Uitslag race Oschersleben:

#RijderTeamAutoTijd
1Timo ScheiderAbt SportslineAudi A4 DTM1:06:07.822
2Martin TomczykAbt SportslineAudi A4 DTM+1.452
3Bruno SpenglerHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse+3.751
4Paul di RestaHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse+4.698
5Jamie GreenHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse+6.044
6Markus WinkelhockTeam RosbergAudi A4 (2007)+6.595
7Mike RockenfellerTeam RosbergAudi A4 (2007)+7.663
8Mattias EkströmAbt SportslineAudi A4 DTM+11.765
9Alexandre PrématTeam PhoenixAudi A4 (2007)+12.929
10Ralf SchumacherMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse (2007)+13.656
11Gary PaffettPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse (2007)+14.323
12Bernd SchneiderHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse+15.926
13Mathias LaudaPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse (2007)+16.856
14Susie StoddartPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse (2007)+17.961
15Oliver JarvisTeam PhoenixAudi A4 (2007)+18.543
16Christijan AlbersFuturecom TMEAudi A4 (2006)+1 ronde
17Katherine LeggeFuturecom TMEAudi A4 (2006)+1 ronde
18Maro EngelMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse (2007)DNF
19Tom KristensenAbt SportslineAudi A4 DTMDNF

Stand:

#RijderTeamAutoPunten
1Timo ScheiderAbt SportslineAudi A4 DTM18
2Martin TomczykAbt SportslineAudi A4 DTM12
3Mattias EkströmAbt SportslineAudi A4 DTM11
4Bruno SpenglerHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse11
5Jamie GreenHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse7
6Tom KristensenAbt SportslineAudi A4 DTM6
7Paul Di RestaHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse5
8Markus WinkelhockTeam RosbergAudi A4 (2007)3
9Mike RockenfellerTeam RosbergAudi A4 (2007)2
10Gary PaffettPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse (2007)2
11Bernd SchneiderHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse1

Speelschema play-offs UC en CL

Met het behaalde kampioenschap van PSV is de reguliere competitie voor dit seizoen afgesloten. Voor de nummers twee tot en met tien valt er echter nog genoeg te behalen in de play-offs. Een overzicht van de te spelen wedstrijden in de eerste ronde.

Play-offs voorronde Champions League

Donderdag 1 mei, 14:30 uur
SC Heerenveen - Ajax
FC Twente - NAC Breda

De returnwedstrijden zullen worden gespeeld op zondag 4 mei.

Play-offs UEFA-Cup

Scenario als Feyenoord de beker wint:

Donderdag 1 mei
FC Utrecht - FC Groningen
Roda JC - NEC

Scenario als Roda JC de beker wint:

Donderdag 1 mei
FC Utrecht - Feyenoord
NEC - FC Groningen

De returnwedstrijden zullen worden gespeeld op zondag 4 mei.

Hollandia eerste hoofdklassekampioen

Hollandia is vandaag de eerste kampioen in de hoofdklasse geworden. De club uit Hoorn greep de macht in de zondaghoofdklasse A.

Hollandia mocht de titel niet in stijl vieren. De ploeg verloor namelijk bij AFC met 2-1. Omdat de enige concurrent, Haaglandia / Sir Winston, echter ook verloor, kon men toch feesten. Het verschil blijft namelijk twaalf punten, met nog drie duels te gaan. Hollandia verzamelde 53 punten en verloor slechts vier keer. De topscorer van de ploeg is Ivo Rottiné, met tien goals. Men mag nu komende maand gaan strijden om de zondagtitel.

Twee clubs degradeerden vandaag. In de hoofdklasse A, dezelfde klasse als waarin Hollandia kampioen werd, viel het doek voor DWS. De Amsterdammers volgen hiermee DCV, dat enkele weken geleden al degradeerde, naar de eerste klasse. Ook DWS was promovendus en vliegt er dus na één seizoen al uit. Men verloor vandaag thuis van Westlandia met 0-1 en de vijftien verzamelde punten zijn er te weinig om nog kans te maken op lijfsbehoud.

In de hoofdklasse C degradeerde SC Enschede. Ook dit gebeurde in stijl. Bij FC Lienden werd met liefst 5-0 verloren. Daardoor bleef men op zeven punten steken. Omdat concurrent SVBO won, werd de kloof naar de veiligere plaats twaalf te groot om nog te kunnen overbruggen. SC Enschede won dit seizoen geen enkele wedstrijd.

Uitslagen zondaghoofdklasse

Vanmiddag stond de drieëntwintigste speelronde in de zondaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen.

Hoofdklasse A

DCV - VUC 0-3
DWV - VVSB 0-2
FC Omniworld - FC Türkiyemspor 4-0
Elinkwijk - ADO '20 3-0
DWS - Westlandia 0-1
Haaglandia / Sir Winston - Argon 1-3
AFC - Hollandia 2-1

Hoofdklasse B

EVV - sv Meerssen 2-3
OJC Rosmalen - Geldrop / AEK 1-1
Gemert - UNA 1-0
DESK - UDI '19 / Beter Bed 1-0
Schijndel / Bol Accountants - Baronie 2-0
sv Deurne - Dijkse Boys 2-0
JVC Cuijk - Papendrecht 0-3

Hoofdklasse C

Sneek - Rheden 2-0
Quick '20 - WKE 2-0
De Treffers / Kegro - WSV 2-0
Be Quick 1887 - SVBO 2-4
De Bataven - sv Babberich 0-2
HSC '21 / Brein - Achilles '29 0-1
FC Lienden - SC Enschede 5-0

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 34

Vandaag werd de laatste speelronde van de Eredivisie gespeeld. PSV pakte drie punten bij Vitesse en werd daardoor opnieuw landskampioen. Excelsior verloor bij SC Heerenveen en zal volgend seizoen in de Jupiler League spelen. Hieronder een overzicht van een aantal gespeelde wedstrijden.

Voorafgaand aan Vitesse-PSV was de opdracht duidelijk voor de Eindhovenaren: minimaal een punt pakken. De ploeg uit Arnhem had veel balbezit maar kon niets inbrengen tegen de verdediging van PSV. In de eerste helft waren Marcellis en Afellay dichtbij een treffer maar het bleef 0-0. In de tweede helft slaagde Farfán erin om Lazovic vrij voor het doel te zetten en hij faalde niet. Kolk stond nog oog-in-oog met Gomes maar er werd niet meer gescoord. Hierdoor mag PSV zich voor de vierde keer op rij kampioen van Nederland noemen.

In Amsterdam was er nog een klein beetje hoop op het kampioenschap maar ondanks de zege op Heracles Almelo bleef de schaal in de koffer. In de eerste helft gingen de Amsterdammers goed van start en na vier minuten kon Suárez al een doelpunt maken. De andere doelpunten in de eerste helft werden gemaakt door Perez en Huntelaar. In de tweede helft speelde Ajax slordig en kon Heracles wat terugdoen via Klavan. Perez en Heitinga pikten nog een doelpuntje mee maar men was vooral bezig met de wedstrijd in Arnhem: 5-1.

VVV-Venlo is erin geslaagd om directe degradatie te voorkomen. In De Koel werd er met 3-0 gewonnen van directe concurrent De Graafschap. VVV had in de eerste helft de beste mogelijkheden en was enkele keren dichtbij een treffer. Soltani en Oost hadden het vizier echter niet op scherp staan. In de tweede helft kwam VVV op voorsprong door een eigen doelpunt van Volmer. Amrabat en Ofrany maakten de andere treffers van de middag: 3-0.

Natuurlijk werden er nog meer wedstrijden gespeeld. Feyenoord won van Roda JC en SC Heerenveen won van Excelsior. NEC boekte een knappe zege op NAC Breda en Willem II ging onderuit bij FC Twente. FC Utrecht won met één goal verschil van FC Groningen en AZ won eveneens met één goal verschil van Sparta Rotterdam.

Alle uitslagen van dit weekend:
Zondag 20 april:
Ajax - Heracles Almelo (5-1)
Feyenoord - Roda JC (3-0)
SC Heerenveen - Excelsior (5-0)
NAC Breda - NEC (1-3)
FC Twente - Willem II (2-0)
FC Utrecht - FC Groningen (1-0)
Vitesse - PSV (0-1)
AZ - Sparta Rotterdam (1-0)
VVV-Venlo - De Graafschap (3-0)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!

Uitslagen Eredivisie 20-04-2008

Vanmiddag werd er een volledige speelronde in de Eredivisie gespeeld. Deze middag stond vooral in het teken van het kampioenschap van PSV. Alle uitslagen vind je hieronder terug.

Ajax - Heracles 5-1
4’ Suarez 1-0 (assist: Perez)
18’ Perez 2-0 (assist: Suárez)
29’ Huntelaar 3-0 (assist: Davids)
54’ Klavan 3-1 (assist: Michalke)
73’ Perez 4-1 (assist: Rommedahl)
79’ Heitinga 5-1 (assist: Perez)

Toeschouwers: 50.000
Scheidsrechter: Luinge
Stadion: Amsterdam ArenA
Gele kaart: Michalke, Rahim, Schilder, García-García (Heracles)

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Silva, Heitinga, Lindgren (Rommedahl/46), Vertonghen, Gabri (de Jong/64), Perez (Bakircioglü/81), Davids, Suárez, Huntelaar, Emanuelson

Heracles: Pieckenhagen, Breukers, Rahim, Wuytens (Smit/77), Klavan, Quansah, García-García, Schilder (Everton/59), van der Bergh, Lakic (Glusevic/70), Michalke


Feyenoord - Roda JC 3-0
55’ Bruins 1-0
77’ Sahin 2-0 (assist: Mols)
88’ Mols 3-0 (assist: Hofs)

Toeschouwers: 44.000
Scheidsrechter: Vink
Stadion: De Kuip
Gele kaart: Bruins (Feyenoord), Vandamme, Meeuwis (Roda JC)
Rode kaart: de Jong (65/2xg) (Roda JC)

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Lucius, Greene, Bahia, de Cler, Fer (Hofs/72), van Bronckhorst, Sahin, de Guzman, Mols, Bruins (Lee/82)

Roda JC: Castro, Sonkaya, de Fauw, Kah, de Jong, Hadouir, Meeuwis, Bödor, Vandamme (W. Janssen/46), van Tornhout (Oper/66), Cissé


SC Heerenveen - Excelsior 5-0
8’ Sibon 1-0 (assist: Zuiverloon)
45+1’ Sulejmani 2-0 (assist: Pranjic)
54’ Bandjar 3-0 (eigen doelpunt)
77’ Sibon 4-0 (assist: Poulsen)
79’ Roorda 5-0 (assist: Sibon)

Toeschouwers: 25.000
Scheidsrechter: Haverkort
Stadion: Abe Lenstra-stadion
Gele kaart: Sibon (SC Heerenveen), van Steensel (Excelsior)

Opstellingen

SC Heerenveen: van Dijk, Zuiverloon, Breuer, Dingsdag, Jong-a-Pin, Beerens (Poulsen/71), Bradley (Roorda/64), Grindheim, Pranjic, Sibon, Sulejmani (Paulo Henrique/57)

Excelsior: Graafland, Bandjar, van Nieuwstadt (Voskamp/56), van Steensel, Piqué, Braber, Luijckx, Demir, Alisic (Steur/56), Koolwijk, den Ouden (Korf/64)


NAC Breda - NEC 1-3
27’ Amoah 1-0 (assist: Kolkka)
31’ Lens 1-1 (assist: Fernández)
64’ van Beukering 1-2
87’ Lens 1-3 (assist: Sibum)

Toeschouwers: 16.000
Scheidsrechter: Liesveld
Stadion: Rat Verlegh-stadion
Gele kaart: Molhoek (NAC Breda), Sibum (NEC)

Opstellingen

NAC Breda: Jansen, Elshot, Zwaanswijk (Fischer/14), van Gessel, Mtiliga, de Graaf, Gilissen, Molhoek, Ammi (Idabdelhay/63), Amoah, Kolkka (Sikora/77)

NEC: Babos, Fernández, J. Drost, Pothuizen, El-Akchaoui, Sibum, Holman, Vadócz, Lens, van Beukering (Davids/66), Bobson (Worm/90+1)


FC Twente - Willem II 2-0
52’ Hersi 1-0 (assist: N'Kufo)
80’ Hersi 2-0 (assist: Elia)

Toeschouwers: 13.250
Scheidsrechter: Nijhuis
Stadion: Arke stadion
Gele kaart: Zomer, Engelaar (FC Twente), Demouge (Willem II)

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Douglas, Wielaert, Zomer, Heubach, El Ahmadi, Hersi, Engelaar, Denneboom (Huysegems/72), N'Kufo, Elia

Willem II: Vermeer, Akgün, Bælum, Swinkels (Hill/29), van der Struijk, Boutahar, Douglas, Mathijssen, Messoudi, Grégoire (Poepon/46), Demouge (Mourad/51)


FC Utrecht - FC Groningen 1-0
46' Pieters 1-0 (assist Vandenbergh)

Toeschouwers: 21.000
Scheidsrechter: Van Hulten
Stadion: Nieuw Galgenwaard
Gele kaart: Somers (FC Utrecht)

Opstellingen

FC Utrecht: Grandel, Cornelisse, Dickoh (Kuipers/73), Keller, Pieters, Loval, Somers, v.d.Gun, Schaken, Vandenbergh (Kruys/82), Nelisse

FC Groningen: v.Loo, De Roover, Cahais, vejdík, Kruiswijk (v.d.Laan/58), Hiariej (Veldmate/70), Levtsjenko, Lovre, Fledderus (Nijland/76), Powel, Kolder


Vitesse – PSV 0-1
47' Lazovic 0-1 (assist Farfán)

Toeschouwers: 25.420
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: Gelredome
Gele kaart: v.d Schaaf (Vitesse), Farfán (PSV)
Rode kaart: Sansoni (2x geel)

Opstellingen

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Sansoni, Swerts, Claudemir (Pryor/73), v.d.Schaaf, Junker, Takak, Kolk, Lorca

PSV: Gomes, Salcido, Marcellis, Alcides, Méndez, Simons, Afellay, Zonneveld (Rajkovic/76), Farfán, Koevermans (Lazovic/46), Dzsudzsák


AZ – Sparta Rotterdam 1-0
15' El Hamdaoui 0-1 (assist Mendes Da Silva)

Toeschouwers: 16.000
Scheidsrechter: Bossen
Stadion: DSB Stadion
Gele kaart:

Opstellingen

AZ: Romero, Jaliens, Donk, Moreno, Opdam, De Zeeuw (Agustien/46), Mendes da Silva, Medunjanin (Pocognoli/82), Dembélé, Pellè (Ari/73), El Hamdaoui

Sparta Rotterdam: Wapenaar, Tiendalli (Adeleye/46), Promes, Schenkel, Polak (John/69), Rutjes (Roberts/59), Rose, Boukhari, Strootman, Dissels, Emnes


VVV Venlo – De Graafschap 3-0
56' Volmer 1-0 (eigen doelpunt)
63' Amrabat 2-0
83' Ofrany 3-0 (assist Amrabat)

Toeschouwers: 6.000
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: De Koel
Gele kaart: Fung A Wing (De Graafschap)

Opstellingen

VVV-Venlo: Begois, Mampuya, Leemans, Auassar, Fleuren, Jungschläger, Linssen, Honda, Amrabat, Oost (Kantelberg/65), Soltani (Ofrany/75)

De Graafschap: v.Fessem, Bot, Keller, Volmer (Robbemond/63), Fung A Wing, Schuurman (Tarvajärvi/55), Vidarsson, Schöne, Biseswar, Johnson, De Groot

Brand in pand tapijtzaak Den Haag

In een pand van tapijtwinkel Carpetright aan de Binckhorstlaan in Den Haag is vanmiddag een grote brand uitgebroken. Dat heeft een woordvoerder van de brandweer gezegd. De brand woedt in het pand van 50 bij 30 meter, waarin de winkel en een magazijn zijn gehuisvest.

Volgens een woordvoerder komt er veel rook uit het pand. De brandweer vreest voor het vrijkomen van gevaarlijke stoffen en heeft meetploegen klaarstaan om die zo nodig in kaart te brengen. Het is nog onduidelijk of de brand woedt in de winkel of in het magazijn.

Twee kandidaten voor PvdA-fractievoorzitterschap

Vicefractievoorzitter Mariëtte Hamer is niet meer de enige kandidaat voor het fractievoorzitterschap van de PvdA. Vandaag maakte Diederik Samsom bekend dat hij ook die positie ambieert.

Dinsdag werd bekend dat de post van fractievoorzitterschap vrijkwam, toen Jacques Tichelaar bekendmaakte dat hij na een operatie wel terug wil komen, maar dat hij de sociaaldemocraten in de Kamer niet meer wil aanvoeren.

Paus bidt op Ground Zero

Paus Benedictus XVI heeft vandaag op Ground Zero in New York gebeden voor de slachtoffers en hun nog altijd treurende families van de aanslag op het World Trade Center van 11 september 2001.

Door de aanslag kwamen ruim 2700 mensen om. De kerkvorst bad voor ,,eeuwig licht'' voor onder anderen omgekomen brandweermannen en politieagenten. Ook riep hij op tot ,,vrede tussen naties''.

De paus viert later op dag de mis in het stadion van de New York Yankees, voordat hij op het vliegtuig naar Europa stapt.

Voetbal: PSV opnieuw landskampioen

PSV mag zich voor de vierde maal op rij kampioen van Nederland noemen. Vandaag slaagden de Eindhovenaren erin om van Vitesse te winnen. De wedstrijd in de Gelredome eindigde in 0-1. Hierdoor mogen de Eindhovenaren zich kampioen van het seizoen 2007/2008 noemen.

De eerste twee wedstrijden van het seizoen wist PSV nog te winnen, maar bij het derde duel van het liet de ploeg de eerste punten liggen. FC Twente wist de landskampioen van 2006/2007 op een doelpuntloos gelijkspel te houden. De eerste topper voor de club uit de Lichtstad was tegen Feyenoord en werd royaal gewonnen (4-0). Een week later wist NAC Breda echter te verrassen door de Eindhovense formatie op 1-1 te houden.

De eerste verliespartij van het seizoen was tegen SC Heerenveen (2-1). In de 70e minuut bezorgde Kromkamp de thuisploeg de overwinning door de bal achter zijn eigen doelman te werken. De Eindhovenaren leken aangeslagen, aangezien zij een week later gelijk speelden tegen AZ (1-1). Daarna volgden respectievelijk overwinningen op Excelsior (1-4) en De Graafschap (0-1).

In het duel tegen Roda JC liet PSV voor de derde keer van het seizoen punten liggen. De Limburgse formatie was te sterk voor de ploeg uit Eindhoven en won met 2-4. Vervolgens wist de club vier wedstrijden op rij te winnen, waaronder de uitwedstrijd tegen Feyenoord (0-1). Een week na het duel tegen de Rotterdammers zorgden VVV-Venlo voor een stunt door de Eindhovenaren op een gelijkspel (1-1) te houden.

Vervolgens wist PSV opnieuw vier wedstrijden achter elkaar te winnen, waaronder de toppers tegen AZ (0-2) en Ajax (0-2). SC Heerenveen slaagde er in februari opnieuw in om een aantal punten van de Eindhovense ploeg af te snoepen en speelde ditmaal gelijk (1-1). Op 2 maart verloor de club uit de Lichtstad zijn laatste wedstrijd. FC Utrecht was te sterk en zegevierde in eigen huis met 3-1.

Twee weken later stond de kraker tegen Ajax op het programma, maar dit zorgde nauwelijks voor vuurwerk. Na negentig minuten stond er 0-0 op het scorebord, wat beide ploegen slecht uitkwam. Toch hadden de Eindhovenaren inmiddels een royale voorsprong opgebouwd en was de titel eigenlijk een kwestie van tijd. Vorige week slaagde PSV er nog niet in om kampioen te worden maar vandaag kon de schaal eindelijk omhoog gehouden worden.


Vreugde bij de spelers van PSV
Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!

PSV pakt titel in de Eredivisie

PSV mag zich voor de vierde maal op rij kampioen van Nederland noemen. Vandaag slaagden de Eindhovenaren erin om van Vitesse te winnen. De wedstrijd in de Gelredome eindigde in 0-1. Hierdoor mogen de Eindhovenaren zich kampioen van het seizoen 2007/2008 noemen.

De eerste twee wedstrijden van het seizoen wist PSV nog te winnen, maar bij het derde duel liet de ploeg de eerste punten liggen. FC Twente wist de landskampioen van 2006/2007 op een doelpuntloos gelijkspel te houden. De eerste topper voor de club uit de Lichtstad was tegen Feyenoord en werd royaal gewonnen (4-0). Een week later wist NAC Breda echter te verrassen door de Eindhovense formatie op 1-1 te houden.

De eerste verliespartij van het seizoen was tegen SC Heerenveen (2-1). In de 70e minuut bezorgde Kromkamp de thuisploeg de overwinning door de bal achter zijn eigen doelman te werken. De Eindhovenaren leken aangeslagen, aangezien zij een week later gelijk speelden tegen AZ (1-1). Daarna volgden overwinningen op Excelsior (1-4) en De Graafschap (0-1).

In het duel tegen Roda JC liet PSV voor de derde keer van het seizoen punten liggen. De Limburgse formatie was te sterk voor de ploeg uit Eindhoven en won met 2-4. Vervolgens wist de club vier wedstrijden op rij te winnen, waaronder de uitwedstrijd tegen Feyenoord (0-1). Een week na het duel tegen de Rotterdammers zorgde VVV-Venlo voor een stunt door de Eindhovenaren op een gelijkspel (1-1) te houden.

Vervolgens wist PSV opnieuw vier wedstrijden achter elkaar te winnen, waaronder de toppers tegen AZ (0-2) en Ajax (0-2). SC Heerenveen slaagde er in februari opnieuw in om een aantal punten van de Eindhovense ploeg af te snoepen en speelde ditmaal gelijk (1-1). Op 2 maart verloor de club uit de Lichtstad zijn laatste wedstrijd. FC Utrecht was te sterk en zegevierde in eigen huis met 3-1.

Twee weken later stond de kraker tegen Ajax op het programma, maar dit zorgde nauwelijks voor vuurwerk. Na negentig minuten stond er 0-0 op het scorebord, wat beide ploegen slecht uitkwam. Toch hadden de Eindhovenaren inmiddels een royale voorsprong opgebouwd en was de titel eigenlijk een kwestie van tijd. Vorige week slaagde PSV er nog niet in om kampioen te worden maar vandaag kon de schaal eindelijk omhoog gehouden worden.

RBC haalt aanvaller van FC Lisse

RBC Roosendaal heeft een akkoord bereikt met vleugelspeler Patrick Duarte van FC Lisse. De aanvaller van de zaterdaghoofdklasser tekent deze week voor twee seizoenen in Roosendaal. In zijn verbintenis is een optie voor nog eens twee seizoenen opgenomen.

De snelle Duarte is bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Lisse, dat afstevent op de titel in de hoofdklasse A. De 22-jarige aanvaller met Portugese roots kwam in het verleden uit voor jeugdelftallen van Ajax en ADO Den Haag. Tevens was hij amateurinternational. Duarte scoorde dit seizoen tot dusverre vijf keer.

Ramos langer bij FC Dordrecht

Middenvelder Guy Ramos heeft zijn contract bij FC Dordrecht met één seizoen verlengd. In zijn nieuwe verbintenis is tevens een optie voor nog een seizoen opgenomen.

De 22-jarige Ramos kwam tijdens de afgelopen competitie 32 keer in actie voor FC Dordrecht. De Rotterdammer scoorde daarin één keer.

FC Dordrecht wil verder proberen om Nassir Maachi nog eens te huren van FC Utrecht. De 22-jarige vleugelaanvaller speelde dit seizoen al op huurbasis voor de nummer twaalf van de Jupiler League. Maachi werd door trainer Gert Kruys in alle competitieduels gebruikt en scoorde daarin elf keer. Hij kreeg onlangs van FC Utrecht te horen opnieuw verhuurd te mogen worden. Ook SC Cambuur-Leeuwarden zou interesse hebben in Maachi.

Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 23

Wekelijks zal FOK!sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de drieëntwintigste speelronde op het programma.

In de Hoofdklasse A viel het doek voor SHO en TOGR. SHO verloor op eigen veld kansloos met 0-3 van Capelle, terwijl TOGR met 2-0 verloor bij FC Lisse. Door de resultaten op de andere velden kunnen beide clubs degradatie niet meer ontlopen. De strijd om de tot een promotie / degradatie-wedstrijd veroordelende twaalfde plaats gaat voort. Ter Leede deed hierin goede zaken, door een 1-1 gelijkspel bij titelkandidaat Quick Boys. De club uit Sassenheim deelt nu de twaalfde plaats met Excelsior Maassluis, dat op eigen veld klop kreeg van Zwaluwen '30 / Henver. De promovendus lijkt zich te handhaven en dankte spits Rogier Roosje voor diens drie treffers in Maassluis. Noordwijk - ASWH en DOTO - Katwijk eindigden in 0-0, voor de meeste clubs gunstig om afstand te nemen van plaats twaalf. Voormalig titelkandidaat DOTO, dat al sinds 8 december niet meer won in de competitie, moet echter nog wel vrezen. Barendrecht won knap van titelhouder Rijnsburgse Boys. Het werd 2-0, waardoor Rijnsburgse Boys af lijkt te haken in de titelstrijd. Dit geldt dus ook voor het gelijkspelende Quick Boys, al krijgt die ploeg volgende week nog de kans om koploper FC Lisse te verslaan. Lisse staat nu vijf punten los van Quick Boys en zeven van Rijnsburgse Boys. Een zege volgende week bij Quick Boys is genoeg om na vier tweede plaatsen op rij nu eens kampioen te worden.

Topscorers

1. Michael van Dommelen (DOTO) 20
2. Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 16
3. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 15
4. Henk Roeland (Capelle) 14
5. Glynor Plet (FC Lisse) 12

De Hoofdklasse B krijgt een spannend slot. Koploper Sparta Nijkerk ging op eigen veld namelijk onderuit tegen DOVO. Het werd 2-4. Daardoor kon Spakenburg, dat dankzij drie goals in het laatste kwartier met 0-3 bij Bennekom won, in punten gelijk komen met de koploper. Zowel Spakenburg als Sparta Nijkerk heeft nu 46 punten. Spakenburg kan met vertrouwen de derby tegen IJsselmeervogels tegemoet zien. De zaterdagkampioen verloor alweer. Kozakken Boys nam drie punten mee naar Werkendam door een 1-2 zege bij de Vogels. GVVV zit ook nog op het vinkentouw. De wedstrijd tegen Nivo Sparta werd uitgesteld wegens een sterfgeval binnen de vereniging, maar als dinsdagavond gewonnen zal worden, is het gat met de koplopers nog maar twee punten. Kloetinge lijkt na de 1-0 nederlaag bij AFC Ajax zo goed als gedegradeerd. Het gat met Nunspeet, de nummer twaalf, is zeven punten, terwijl er nog maar drie duels resteren. LRC Leerdam verwees Nunspeet in een rechtstreeks gevecht naar deze twaalfde plaats. Het werd 3-0 voor de promovendus, die nu drie punten boven Nunspeet staat. Nivo Sparta is dertiende en hoopt dinsdag bij GVVV te winnen. In dat geval staat men nog maar een punt achter op Nunspeet.

Topscorers

1. Ruben Wilson (Spakenburg) 18
2. Sam Ysebaert (Hoek) 11
3. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 10
Sergio Cameron (AFC Ajax) 10
Rudy van Doorn (GVVV) 10
Thijs Houwing (Spakenburg) 10
Dennis van Meegdenburg (Bennekom) 10
Imdat Solmaz (Kozakken Boys) 10
Kwong-Wah Steinraht (IJsselmeervogels) 10

Ook de Hoofdklasse C lijkt af te stevenen op een zinderende apotheose. Excelsior '31 versloeg de grote rivaal HHC Hardenberg met 4-2, waardoor de koploper achtervolger Be Quick '28 op gelijke hoogte zag komen. De Zwollenaren wonnen zelf met 3-2 van Go Ahead Kampen. Titelhouder HHC, in de winterstop nog op koers naar een onbedreigde titel, heeft nu net als Be Quick '28 51 punten verzameld. SC Genemuiden won met 3-2 van ONS Sneek en nadert de Friezen dus in de strijd om plek drie. Het degradatieduel tussen DOS Kampen en ACV werd in het voordeel van de thuisploeg beslist. In de slotfase boog DOS Kampen een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege. Het roemruchte ACV staat nu laatste met 19 punten, DOS Kampen is met 21 punten voorlaatste. De ietwat veiligere twaalfde plaats is voor PKC '83, dat na een 3-3 bij WHC op 25 punten kwam. Daar staan Oranje Nassau en VVOG met 27 punten weer iets boven, terwijl ook Go Ahead Kampen (28 punten), Staphorst (29 punten), Flevo Boys (30 punten) en WHC (31 punten) nog twaalfde kunnen worden.

Topscorers

1. Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 19
2. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 16
3. Martijn Jansen (SC Genemuiden) 14
4. Cuneyt Karakaya (PKC '83) 12
5. Tony Alberda (ONS Sneek) 11
Yves Heskamp (Be Quick '28) 11
Kenny Kroeze (HHC Hardenberg) 11

In de eerste klasse promoveerde Scheveningen vorige week al naar de hoofdklasse. De ploeg is hiermee na twee jaar afwezigheid terug op het hoogste niveau.

14 doden bij brand in disco

Bij een brand in een disco in de hoofdstad Quito van Ecuador zijn zeker veertien mensen omgekomen. Daarnaast vielen er nog zeker 35 gewonden. Reddingswerkers vrezen ervoor dat nog er nog meer slachtoffers worden gevonden.

In de discotheek waren zo'n driehonderd mensen samen voor een popconcert. Volgens de brandweer ontstond de brand doordat iemand vuurwerk afstak, waardoor het plafond vlam vatte. De ontruiming verliep daarna dramatisch, omdat veel nooddeuren op slot zaten.

Het vuur greep volgens ooggetuigen razendsnel om zich heen. Er komt een onderzoek naar veiligheidsvoorschriften voor discotheken.

Mosley: "Ik treed in 2009 af"

Max Mosley heeft aangegeven dat hij in 2009 wil aftreden als FIA voorzitter. Dan loopt zijn huidige termijn af.

In een interview met de Sunday Telegraph liet Mosley weten dat hij zijn aftreden in eigen hand wil houden en niet beschikbaar is voor een herverkiezing. Daarna treedt hij af omdat hij geen rol meer voor zich ziet weggelegd bij de FIA.

Door nu bekend te maken dat hij in de nabije toekomst vertrekt, probeert Mosley waarschijnlijk te voorkomen dat hij op 3 juni bij een bijzondere ledenvergadering wordt weggestemd. Mocht dat toch gebeuren zal Mosley zich daarbij neerleggen. "Als de leden mij kwijt willen, dan stap ik op", aldus Mosley, die in het interview voor het eerst uitgebreid inging op het seksschandaal dat hem in de problemen heeft gebracht.

Toename van vrouwelijke huisartsen met burn-out

Het aantal vrouwelijke huisartsen met een burn-out is in twee jaar tijd verdubbeld. In 2004 gaf zes procent aan overbelast te zijn, twee jaar later is dat twaalf procent. Dat melden onderzoekers van de Universiteit Maastricht zaterdagavond in het RTL Nieuws.

Ook het percentage mannelijke huisartsen met burn-outklachten steeg, maar wel minder dan bij vrouwen: van elf naar veertien. Een burn-out komt nog wel vaker voor bij mannelijke dan bij vrouwelijk huisartsen. De stijging onder vrouwen noemen de onderzoekers echter zorgelijker. Het gaat bij vrouwen vooral om jonge startende huisartsen. Zij hebben last van de hoge werkdruk en toenemende verantwoordelijkheden.

Volgens Yvonne Winants, een van de onderzoekers, komen huisartsen in een spagaat waarbij ze moeten kiezen tussen administratieve verplichtingen en het verlenen van zorg. "Er zijn huisartsen die zeggen 'ik ben bijna zestig procent met de papierwinkel bezig en daar heb ik het vak niet voor gekozen'." Vrouwen zouden meer nog dan mannen teleurgesteld zijn in het werk.

Arbeidsongeschiktheidsverzekeraars bevestigen tegenover het RTL Nieuws de toename van burn-outs onder huisartsen.

Het aantal vrouwen op huisartsposities is sinds 2000 gestegen. In 2000 was een kwart vrouw, vorig jaar was dat percentage 35. In 2015 kan de helft van de huisartsen wel eens vrouw zijn, voorspellen de onderzoekers. Ze pleiten voor overleg tussen betrokken partijen om burn-outs te voorkomen.

Onderzoek: Niet-gamers zijn gewelddadiger

Jongens die helemaal niet gamen hebben een groter risico om gewelddadig gedrag te vertonen dan jongens die dat wel doen. Dat is één van de conclusies van een jarenlang durend onderzoek uitgevoerd door Lawrence Kutner en Cheryl K. Olson. Niet de minste, eerder richtten zij het Harvard School Medical Center of Mental Health and Media op. Zij hebben dit onderzoek gepubliceerd in het boek 'Grand Theft Childhood'.

Hun onderzoek was door de Amerikaanse overheid gefundeerd met anderhalf miljoen dollar en is waarschijnlijk één van de grootste onderzoeken die op dit gebied zijn uitgevoerd. Gedurende het onderzoek zijn meer dan 1250 kinderen en 500 ouders ondervraagd.

Uit het onderzoek is gebleken dat er absoluut geen link is tussen gewelddadige spellen spelen en criminaliteit en geweldpleging onder jongeren. De laatste twintig jaar is de criminaliteit ook dramatisch verminderd, terwijl de videogames juist een enorme opmars hebben gemaakt.

Wel kan het spelen van videogames een zogenaamde 'risk marker' vormen. Dus een teken dat iemand een groter risico heeft om het slechte pad op te gaan. Een risicogroep daarvan zijn de jeugdigen die langer dan vijftien uur per week alleen gewelddadige spellen spelen. Bij jongens en meisjes die in deze categorie vallen is dit een teken dat zij wellicht een risico vormen. Maar, dit is dus een teken, en niet de oorzaak van mogelijk geweld.

De andere risicogroep zijn jongens die helemaal niet gamen. Gamen geeft je sociaal zelfvertrouwen. Als je gamet kan je makkelijker meepraten met andere jongens en vrienden maken. Als je niet gamet is dat als jongen lastiger en zodoende hebben die een groter risico om gewelddadiger gedrag te vertonen. Maar, zoals eerder gezegd, dit zijn eerder dingen waaraan je kan zien dat ze gewelddadig gedrag kunnen vertonen, dit zijn geen oorzaken van gewelddadig gedrag.

Oranje in Peking tegen VS, Japan, Nigeria

Jong Oranje mag niet klagen over de loting voor het Olympisch voetbaltoernooi. Het treft een poule met Nigeria, Verenigde Staten en Japan.

Bij de loting in Peking, die werd bijgewoond door FIFA president Sepp Blatter en en KNVB-directeur Henk Kesler, ontliep Nederland titelverdediger Argentinië en favoriet Brazilië. Ook outsiders Kameroen en Italië werden ontweken.

De ploeg van Foppe de Haan begint het toernooi op 7 augustus in Tijanin tegen Nigeria, om 19.45 uur lokale tijd. Dat is een dag voor de openingsceremonie van 8 augustus in Peking. Op 10 augustus speelt het tegen de VS en op 13 augustus is de Japan de derde tegenstander.

Poule A: Servië, Argentinië, Australië en Ivoorkust.
Poule B: Nederland, Nigeria, Verenigde Staten en Japan.
Poule C: China, Brazilië, België en Nieuw-Zeeland.
Poule D: Zuid-Korea, Honduras, Kameroen en Italië.

Verkerk wint challenger Athene

Martin Verkerk heeft zeer overtuigend het Challenger-toernooi van Athene gewonnen. De nummer 603 van de wereldranglijst won in net iets meer dan een uur van de als achtste geplaatste Roemeen Adrian Cruciat: 6-3 6-3.

Verkerk begon zeer goed aan de wedstrijd en won de eerste drie games zonder een punt te verliezen. Vervolgens wist Cruciat, de nummer 175 van de wereldranglijst, een game op love te winnen, maar tot breaks kwam het in de eerste set niet meer, en binnen 26 minuten had Verkerk al de eerste set gewonnen.

De tweede set kostte de Alphenaar echter meer moeite. Beide spelers wonnen in het begin van de tweede set hun eigen servicegames gemakkelijk tot de vierde game, waarbij Verkerk op een 15-40 achterstand kwam, maar toch de game wist om te buigen en hem uiteindelijk ook won. Bij een stand van 3-3 kon Verkerk eindelijk zijn tegenstander breaken. Daarna was het gedaan met Cruciat en de Roemeen kreeg ook in de laatste game nog een break tegen: 6-3.

Door deze overwinning krijgt Verkerk 60 punten voor de wereldranglijst en stijgt, ondanks het verliezen van 5 punten door het niet spelen van het ATP-toernooi van Monte Carlo, bijna 240 plaatsen naar de ongeveer 360e plek. Ook mag Mighty Martin 6.150 euro op zijn bankrekening bijschrijven.

Verkerk is dit jaar bezig aan zijn rentree. De finalist van Roland Garros 2003 had lange tijd last van een blessure aan zijn schouder, en won eind februari dit jaar voor het eerst een partij sinds lange tijd. Sindsdien verloor hij slechts twee partijen en won het future-toernooi van Montréal, en nu dus ook de challenger van Athene.

PSV met Afellay in de basis

Met Ibrahim Afellay terug in de basis wil PSV vanmiddag het kampioenschap veilig stellen in Arnhem. In de Gelredome moet er tegen Vitesse minimaal een punt worden behaald om voor de vierde maal op rij kampioen te worden.

PSV-trainer Sef Vergoossen kan weer beschikken over Ibrahim Afellay. De jonge middenvelder was vorige week nog geschorst en had ook een blessure, maar vanmiddag staat hij in de basis. Jan Kromkamp en Jason Culina zijn nog geblesseerd, voor hen komen Mike Zonneveld en Alcides in de plaats. Ismaïl Aissati begint zoals vertrouwd op de bank. Ook Otman Bakkal mag een plaats gaan opzoeken op de bank.

Opstelling: Gomes, Alcides, Marcellis, Salcido, Zonneveld, Simons, Méndez, Afellay, Dzsudzsák, Koevermans en Farfán.

[IndyCar] Uitslag Twin Ring Motegi

Danica Patrick heeft een historische overwinning behaald in de Indy Japan 300. Het was de eerste keer dat een vrouw een race won in een belangrijke open-wheel-klasse.

De 26-jarige Patrick timede haar laatste ronden perfect om Helio Castroneves te kunnen verslaan op de Japanse oval van anderhalf mijl. Castroneves, die aan de leiding blijft van het puntenklassement, finishte zes seconden achter de winnares, met Scott Dixon op de derde plaats.

Het was de eerste keer dat in een topserie van openwielers een vrouw een wedstrijd op haar naam mocht schrijven. Eerder won Milka Duno al een race in een sportwagenklasse, de American Le Mans. Patrick had al meer records op haar naam geschreven: zo was ze in 2006 de eerste vrouw die aan de leiding ging in de beroemde Indianapolis 500. In de race op Belle Isle in 2007 finishte ze al eens tweede.

"Eindelijk, dit zat er al een hele tijd aan te komen," jubelde Patrick na haar overwinning. "De race ging vooral om de brandstofstrategie en ik wist dat Helio dezelfde strategie had als ik. Ik kon het niet geloven toen ik hem inhaalde." Patrick relativeerde ook direct het belang van haar overwinning. "Ik heb nooit mannen als referentiepunt gebruikt, maar gewoon coureurs. Als ik niet snel genoeg was, was ik gewoon niet snel genoeg. Ik heb vorig jaar veel kansen aan me voorbij zien gaan door domme pech, ik ben blij dat ik er nu vanaf ben."

Uitslag

poscoureurteamrondenachterstand
1Danica Patrick Andretti Green200
2Helio Castroneves Penske 200+ 5.8594
3Scott Dixon Chip Ganassi200+ 10.0559
4Dan Wheldon Chip Ganassi200+ 13.1116
5Tony Kanaan Andretti Green200+ 16.0731
6Ed Carpenter Vision200+ 16.8272
7Ryan Hunter-Reay Rahal Letterman200+ 17.5193
8Darren Manning AJ Foyt199+ 1 ronde
9Ryan Briscoe Penske 199+ 1 ronde
10Townsend Bell Dreyer & Reinbold199+ 1 ronde
11Hideki Mutoh Andretti Green199+ 1 ronde
12Buddy Rice Dreyer & Reinbold198+ 2 ronden
13Jay Howard Roth192
14Roger Yasukawa CURB/Agajanian/Beck134
15A.J. Foyt IV Vision103
16Vitor Meira Panther92
17Marty Roth Roth44
18Marco Andretti Andretti Green0

Huurverhoging om arme Marokkaanse gezinnen te weren

Om te voorkomen dat de Polderbuurt in de Goudse wijk Goverwelle wordt overspoeld met grote Marokkaanse bijstandsgezinnen, wordt de huur van eengezinswoningen dusdanig verhoogd dat bijstandtrekkers ze niet meer kunnen huren. Dat heeft de gemeente Gouda, samen met woningcorporatie Mozaïek Wonen, besloten.

Bewoners van de buurt stuurden vorig jaar een petitie waarin ze vroegen om maatregelen. Ze vonden dat er in de buurt te veel woningen aan grote, met name Marokkaanse gezinnen werden toegewezen. Daardoor kwam volgens de bewoners de saamhorigheid in de wijk onder druk te staan.

De huidige bewoners zeggen zich te ergeren aan kinderen die laat op straat zijn en het gebrek aan contact met allochtone buren. Daarom wilden ze een toelatingsbeleid. Het is juridisch echter onmogelijk om bepaalde etnische bevolkingsgroepen op voorhand uit te sluiten. Bovendien wil de gemeente dat ook niet.

Door de huur echter dusdanig te verhogen dat woningen boven de bijstandsdrempel komen, is het voor gezinnen die afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering niet langer mogelijk om zich voor die woningen in te schrijven. Volgens de gemeente gaat het om een experiment dat alleen in deze buurt wordt toegepast en dat na een jaar wordt geëvalueerd.

Max 'nazi-orgie' Mosley stapt volgend jaar vrijwillig op

De in een seksschandaal verwikkelde voorzitter van de internationale autosportfederatie (FIA), Max Mosley, zal in 2009 vrijwillig terugtreden. Dan zit zijn vierde termijn van vier jaar erop en ziet hij geen rol meer voor hem weggelegd in de FIA.

Een eerder aftreden is mogelijk in juni, als de buitengewone vergadering van de mondiale autosportbond plaatsheeft in Parijs. ''Als de leden mij weg willen, dan stap ik op'', zei de 68-jarige Mosley vandaag in de Engelse krant Sunday Telegraph. ''Maar ik zal ze er ook op wijzen dat het mijn bedoeling is in 2009 vrijwillig af te treden.''

Mosley is in een juridisch gevecht verwikkeld met de tabloid News of the World, dat foto's en video's verspreidde waarop de Brit is te zien in een nazi-getinte sadomasochistische orgie.

Video-link (Mosley in actie tijdens de orgie).

Van Gaal vanmiddag niet op de bank

Louis van Gaal zal vanmiddag niet aanwezig zijn bij het treffen tussen AZ en Sparta Rotterdam. De oefenmeester van de Alkmaarders is namelijk op zoek naar versterkingen en verblijft momenteel in het buitenland.

AZ deed eerder dit seizoen een aantal pogingen om Afonso Alves, destijds uitkomend voor SC Heerenveen, naar Alkmaar te halen. De Braziliaan koos er uiteindelijk voor om naar Middlesbrough te vertrekken. Het is niet bekend naar welk type spelers Van Gaal op zoek is, maar het is wel zeker dat de trainer in het buitenland gaat scouten.

Toestand militairen nog altijd kritiek

De toestand van de militairen die vrijdag in Uruzgan zwaargewond raakten, is nog altijd 'kritiek maar stabiel'. Dat laat een woordvoerder van Defensie zondagochtend weten.

De 20-jarige soldaat Toninho Norden en de 25-jarige korporaal Roger Hack zaten in een voertuig dat op een bermbom reed. De 23-jarige luitenant Dennis van Uhm, zoon van de donderdag aangetreden Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm, en de 22-jarige soldaat Mark Schouwink zaten in hetzelfde voertuig en kwamen bij de aanslag om het leven. Inmiddels is een condoleanceregister op de website van Defensie ruim vierduizend keer ondertekend.

De twee gewonde militairen landden zaterdagmiddag om 16.00 uur op vliegbasis Eindhoven. Ze zijn ondergebracht in het militair hospitaal in Utrecht.

Jongetje valt van kameel op feestje

Een jongetje van acht jaar uit Groningen is gisteren gewond geraakt op een partijtje. Het ventje viel namelijk van de rug van een kameel.

Het dier was door een school ingehuurd om een feestje luister bij te zetten. Het kereltje zat op de rug van de kameel, tot het beest ergens van schrok.

De jongen gleed van de hoge rug en belandde op zijn hoofd. Het slachtoffertje is naar het ziekenhuis afgevoerd.

 

Van Vollenhoven wil regeling klokkenluiders

Mr. Pieter van Vollenhoven pleit voor een onafhankelijk instituut voor de bescherming van klokkenluiders. Hij staat ervoor open om - als er een beroep op hem wordt gedaan - daarover mee te denken.

Dat zegt hij vanavond in het tv-programma Zembla. Het instituut, dat er volgens Van Vollenhoven dit jaar nog moet komen, moet geheel los staan van de overheid.

Als een misstand wordt geconstateerd, meldt de overheid doorgaans dat alles in orde is. Of erger nog, strooit de overheid zand in de ogen, aldus Van Vollenhoven, die voorzitter is van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid en van de Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie.

Hij constateert dat het klokkenluiders in Nederland niet goed vergaat. Over klokkenluider Ad Bos: ''Het is zeer betreurenswaardig. Ik vind als iemand je gewaarschuwd heeft en je ontdekt met parlementaire enquêtes dat de informatie juist is geweest, dan mag het niet zo zijn dat, omdat je die berichten hebt gegeven, dat je dan zo aan lager wal raakt.''

De man van prinses Margriet pleit voor een instituut dat geheel los staat van de overheid omdat de overheid belang heeft bij de uitkomst van het onderzoek. ,,Net als bij de Onderzoeksraad voor de Veiligheid moet je de overheid niet als direct betrokkene bij je onderzoek hebben.''

Rechtsfilosoof Joep van der Vliet spreekt van ''een patroon hoe de overheid met klokkenluiders omgaat, de overheid stigmatiseert ze.'' De onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam, deelt de mening van Van Vollenhoven. Hij zegt in Zembla dat juist de overheid de burger moet helpen als hij misstanden signaleert, maar dat dat in de praktijk niet gebeurt.

Man gewond door vlieger

Een 23-jarige man uit Drachten is gisteren gewond geraakt toen hij zijn nieuwe vlieger wilde uitproberen. Een harde rukwind kreeg zoveel vat op de vlieger, dat de man ongeveer vijftien meter de lucht in vloog. De Drachtster verloor de controle over het speelgoed en maakte een smak op de grond.

Ambulancepersoneel en de politie rukten uit om de onfortuinlijke vliegeraar te helpen. De jongeman is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

DVD: If I Had Known I was a Genius

Markus Redmond speelt Michael Reed, een hoogbegaafde jongen die zijn bijzondere levensverhaal met ons wil delen. In If I had Known I was a Genius zien we hoe hij en zijn gezin nogal wat moeite heeft met het feit dat hij bovenmatig intelligent is en we zien waar hij uiteindelijk terecht komt. De hoofdrolspeler is zelf ook verantwoordelijk voor het script en de regie in handen van debutante Dominique Wirtschafter.

Potloodventers 'zijn kwaad op vrouwen'

Schennisplegers zijn ongrijpbare, gefrustreerde mannen van gemiddeld 37 jaar, die zich bijna nooit met andere criminele activiteiten bezighouden. Dat stelt universitair student criminologie Yvonne Bosma  in haar afstudeeronderzoek naar de criminele carrières van 83 openbare schennisplegers uit Utrecht en naaste omgeving.

De potloodventers halen volgens Bosma hun leuter uit de broek uit woede over vrouwen en een roep om aandacht van anderen. Slechts 10% van de schennisplegers hebben ook andere strafbare feiten op hun geweten. Zij tonen hun penis bij gebrek aan contacten. De criminologe in spe omschrijft die 10% als ''antisociaal''.

Bosma zegt dat  veel meer schennisplegers kunnen worden opgepakt als de opsporingsbevoegdheden worden uitgebreid. Nu moet een potloodventer na verhoor worden vrijgelaten.
 

Atlético en Ajax akkoord over Heitinga

John Heitinga speelt vanaf volgend seizoen definitief voor Atlético Madrid. De Amsterdamse formatie bereikte zaterdagavond overeenstemming met de Spanjaarden over de transfer van de speler. De ploeg uit de Primera División moet tien miljoen euro voor de verdediger betalen.

Eind maart bereikte Atlético Madrid al een persoonlijk akkoord met Heitinga. De speler van Ajax tekent bij de Madrileense formatie, die op dit moment vierde staat, een contract voor de duur van vijf jaar.

Heitinga is niet de eerste Nederlander die voor Atlético Madrid gaat spelen. In het verleden kwamen Jerrel Hasselbaink en Kiki Musampa ook uit voor de ploeg van trainer Javier Aguirre.

Nieuwe Pokémon voor DS dit jaar?

Pokémon heeft het altijd goed gedaan op de handhelds van Nintendo. Het begon allemaal met Pokémon Red en Pokémon Blue. Snel daarna verscheen een soort broertje van deze twee delen bij elkaar; Pokémon Yellow.

Waar Red en Blue Yellow kregen, kregen Silver en Gold vervolgens Crystal, en Ruby en Sapphire kwamen met Emerald. De nieuwste aanwinsten in de serie, Diamond en Pearl, hebben nog niet zo'n deel. Dit jaar komt daar echter verandering in. Het Japanse Cocoro Magazine bracht in hun laatste editie een overzicht van alle Pokémon games op de Nintendo handhelds. Het overzichtje werd afgesloten met een mysterieuze 2008 titel, welke zeer waarschijnlijk een verwijzing naar de opvolger voor Diamond & Pearl aangeeft.

Eindhoven en Amsterdam maken zich op voor huldiging

Zowel Eindhoven als Amsterdam maken zich op voor de huldiging van de plaatselijke voetbalclubs. Ajax en PSV kunnen vandaag nog allebei kampioen van de eredivisie worden. Alleen als Ajax van Heracles wint en PSV van Vitesse verliest, gaat de kampioenschaal naar de hoofdstad. Bij iedere andere uitslag is PSV kampioen.

Vitesse zal zijn beste beentje voorsteken omdat het alleen met een overwinning nog kans houdt op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. De huldiging in Eindhoven is eerder twee keer afgeblazen omdat het PSV niet lukte de laatste punten binnen te slepen.

Schijnheilige moet postzegels veilen

Een 53-jarige Brit heeft bijna twintig jaar lang laten zien wat schijnheiligheid betekent. Boekhouder Derek Klein vervulde in die tijd zijn christelijke plicht door zich kosteloos op te werpen als penningmeester van twee kerken. In werkelijkheid wist de 'vrome' man al die tijd bijna een ton in euro's achterover te drukken. Het leeuwendeel van het geld werd vergokt, het restant werd in Kleins postzegelverzameling gestoken. Deze collectie groeide uit tot een flinke verzameling, want Klein staat aan de andere kant van de Noordzee bekend als een ware topfilatelist.

De rechter veroordeelde Klein in september tot zestien maanden cel. Verder legde de rechtbank Klein een straf op die hem nog veel dieper weet te raken. De boekhouder moet namelijk zijn postzegelverzameling verkopen, om de opbrengst te geven aan zijn slachtoffers.

De hele verzameling zal worden aangeboden op veilingsite eBay. Vreemd is dat Klein zelf de veiling van de zegels mag regelen. De rechter wilde dan ook aanvankelijk dat de hele collectie in een keer zou worden verkocht. Aangezien dit slechts dertigduizend euro zou hebben opgeleverd, overtuigde Klein de rechter ervan dat de verzameling vier keer zoveel zou opbrengen als de postzegels stuk voor stuk zouden worden verkocht. Hierdoor zou de eens zo vrome boekhouder alles kunnen terugbetalen.

Klein heeft van de rechter vijf maanden de tijd gekregen om zijn geliefde postzegels aan de man te brengen. Hij heeft echter een flinke stok achter de deur. Mocht het hem namelijk niet lukken om genoeg geld bijeen te krijgen of drukt hij alsnog een deel achterover, dan wacht hem opnieuw de gevangenis.

[NBA] Spurs beginnen goed in play-offs

De eerste wedstrijden in de play-offs zijn begonnen. Het is te merken dat alle zestien teams keihard vechten voor iedere punt. De San Antonio Spurs hadden twee verlengingen nodig om de Phoenix Suns met 117-115 te verslaan.

Tim Duncan bewees dat hij een leider is. Het team staat al jaren onder de leiding van de olympische zwemmer uit St.Croix. Hij begon zijn carrière als zwemmer maar al snel werd duidelijk dat het basketbal hem op het lijf is geschreven. Hij eindigde de wedstrijd met 40 punten en vijftien rebounds. Daarbij scoorde hij ook een driepunter wat zeer ongebruikelijk is voor de 2 meter en tien centimeter lange forward. De Fransman Tony Parker had 26 punten en vijf assists maar hij moest de tweede verlenging missen omdat hij al zes fouten had gemaakt. Bruce Bowen nam de verdedigde rol over van de Fransman om de Canadees Steve Nash van de Suns te dekken.

Amare Stoudamire 33 punten en zeven rebounds maar doordat hij Duncan bijna de hele wedstrijd moest verdedigen had de grote man ook nog eens zes fouten. Hij miste hierdoor de tweede verlenging net als Parker. Shaquile O’Neal had 11 punten in dertig minuten speeltijd.

Het leek de wedstrijd van de Canadees Nash te worden toen hij in de laatste 24 seconden van de tweede verlenging een verlossende driepunter scoorde om de score 115-115 te maken. Een derde verlenging zat er aan te komen maar Manu Ginobili van de Spurs kreeg de bal in zijn handen en ging via zijn favoriete linkerkant naar de basket. Hij legde een zeer moeilijke lay-up erin om de eindscore op 117-115 te brengen. De statistieken zijn in het voordeel van de Spurs, aangezien 83% van de teams die de eerste wedstrijd winnen, de serie winnen.

Uitslagen in de play-offs

Thuis UitUitslag
San Antonio SpursPhoenix Suns117-115
New Orleans HornetsDallas Mavericks104-92
Houston RocketsUtah Jazz82-93
Cleveland CavaliersWashington Wizards93-86

CD: The Kooks - Konk

Samen met X&Y van Coldplay is de titel van het tweede Kooks-album waarschijnlijk een van de kortste van de afgelopen jaren. Het korte en eenvoudige Konk moest het hem doen. Het is geen vreemdsoortig gereedschap, een nieuw schoonmaakmiddel of een onderdeel van een uitlaat, maar simpelweg de naam van de studio (van Kinksman Ray Davies) waar de laatste plaat is opgenomen. De coverart vertoont het viertal in witte, slonzige, britpop-shirtjes en dito kapsels voor de opening van de donkere studio.

Gerrard onzeker voor ontmoeting met Chelsea

Liverpool moet het mogelijk zonder Steven Gerrard stellen voor de halve finale van de Champions League tegen Chelsea van aankomende dinsdag. De 27-jarige Gerrard is herstellende van een nek blessure die hij eerder op liep.

Trainer Rafael Benitez doet geen uitspraken wanneer Gerrard weer terug op het veld is. "We weten het momenteel echt niet. Steven werkt met de fysio's en hij herstelt al snel. Maar je moet altijd voorzichtig zijn met de nek."

Sami Hyypiä en Javier Mascherano, die tijdens de wedstrijd tegen Fullham uitvielen zijn wel op tijd fit voor dinsdag.

Benitez deed geheimzinnig over volgend seizoen. "Een aantal spelers is al vastgelegd. Twee beloften voor, in eerste instantie, het reserve team. En de komst van een oudere speler is afgerond. Hij is geen Engelsman, maar beheerst de taal wel goed."

Grand Theft Mushroom laat zijn gezicht zien

Wat zou de wereld zijn zonder verveelde gamers die af en toe niks beters te doen hebben dan maar totaal onzinnige filmpjes en plaatjes maken. Zo ook de Belgisch GTAforum-gebruiker LemKo. Het leek hem wel leuk om, wellicht naar aanleiding van het Robot Chicken filmpje, Mario en Grand Theft Auto te combineren. Hij heeft er gelijk maar een Hot Coffee-mod bij gemaakt.




Voor meer screenshots kun je hier terecht.

Gebruik Iron Claw in Kung Fu Panda-screenshots

Vanaf 9 juli verschijnt DreamWorks nieuwste animatiefilm Kung Fu Panda. Natuurlijk kan een animatiefilm vandaag de dag niet gelanceerd worden als er niet ook een game van in de maak is. Activision heeft daarom een aantal bedrijven aan het werk gezet om voor de verscheidene platforms een gelijknamige game te ontwikkelen. Van de DS-versie, die in ontwikkeling is bij Vicarious Visions, zie je hier een aantal screenshots.

Kung Fu Panda ligt vanaf 27 juni in de winkels voor de Nintendo DS, Wii, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2 en PC.






In de game, naar de gelijknamige film van Dreamworks, kruip je in de rol van Po de Panda. Je zult hem de oude kunst van Kung Fu aanleren en het op moeten nemen tegen een lading vijanden om uiteindelijk de kwade Tai Lung te verslaan. De game zal verschillende gameplay aspecten krijgen door elkaar, een co-op en competitieve multiplayer modes en een karakter development systeem.

Schandpaal, the easy way...

Stap 1:
We winnen het vertrouwen van het slachtoffer.  Doen alsof we hem helpen, maar intussen naaien we hem waar hij bij staat.

Stap 2:
Zodra de persoon iets begint te vermoeden bedenk je een smeuïg verhaal, pakt wat privé-foto's van de persoon in kwestie, liefst met zijn kinderen erbij op, en pleurt het op een website.  Of het verhaal klopt of niet doet niet terzake, het gaat om het resultaat.

Korte montage gameplaybeelden van Top Spin 3

Op het gebied van realistische tennisgames zijn er maar twee titels die er echt toe doen; Virtua Tennis en Top Spin. Het is alweer bijna twee jaar geleden sinds het laatste deel verscheen in de Top Spin-serie en dus wordt het wel weer eens tijd voor een vervolg. Hieronder zie je wat gameplaybeelden van het derde deel in 2K sports' tennisserie.

Top Spin 3 staat gepland voor een release op 30 mei voor de PlayStation 3, Xbox 360, Wii en Nintendo DS.


Top Spin draait om tennissen en het liefst zo realistisch mogelijk. Je kunt zowel online als offline proberen te stijgen op de wereldranglijst. Dit keer kun je je character ook aanpassen door middel van make-up, tatoeages en andere manieren. De game zal verschijnen op de PlayStation 3 en de Xbox 360.

Arie Boomsma gaat trouwen

Arie Boomsma gaat trouwen. De presentator van de EO zei dat gisteravond in het televisieprogramma Raymann is laat. Tegen 'Tante Es' zei hij stralend: "Ik heb haar gevraagd en zij heeft ja gezegd." Wanneer de trouwerij precies zal zijn, zei hij er niet bij.

De presentator is over het algemeen zeer zwijgzaam over zijn partner. In een interview met het AD vertelde hij onlangs dat hij al meer dan tien jaar een relatie heeft met Kieu. 

Het tweetal is in 2005 een jaar uit elkaar geweest. "De liefde was nog niet verdwenen. Na een jaar vroeg ik of ze het weer wilde proberen, maar dan wel op een andere manier", vertelde de presentator toen.

Jihadprediker niet welkom in Nederland

Minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken weigert de radicale sjeik Ikrime Sabri een visum te verlenen voor een bezoek aan ons land. De CDA-bewindsman heeft de Palestijn laten weten dat als hij het in zijn hoofd haalt om toch naar ons land te komen, hij onmiddellijk wordt vastgezet en zo spoedig mogelijk teruggestuurd.

De voormalige moefti van Jeruzalem staat bekend als jihadprediker. Hij verheerlijkt de jihad en moedigt Palestijnse kinderen aan tot het plegen van zelfmoordaanslagen op Joden.''Hoe jonger de martelaar, hoe groter mijn respect'', aldus Sabri, die oproept tot de vernietiging van Israël en de verdrijving van alle joden uit 'Palestina'.

Sabri was uitgenodigd door de Turkse organisatie Kudüs Vakfi, een voortzetting van de Rotterdamse stichting Al-Aqsa die in 2003 op de terreurlijst belandde wegens steunverlening aan Hamas. De Turkse organisatie wilde de jihadprediker een toespraak laten houden op een anti-Israëlische bijeenkomst in Zaandam.

Vorig jaar werd de radicale sjeik ook al uitgenodigd om naar Nederland te komen. Toen door het Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit (PPMS) die een omstreden Hamas-conferentie organiseerden op 5 mei. Na ophef over dat voorgenomen bezoek, trok Sabri zijn visumaanvraag toen in.

Ikrima Sabri
Jihadprediker Sabri

Top 15 beste verhalen in games

Wat is een game zonder verhaal? Waarschiijnlijk niet veel. In de begindagen van de games speelde dit een veel minder grote rol, maar door de verbeterde techniek zijn er veel betere manieren gekomen om verhalen te vertellen. Vroeger had je geen idee waarom er een geel rondje door donkere gangen achtervolgd werd door spoken, terwijl hij zoveel mogelijk pillen probeerde op te eten. Tegenwoordig wordt voor elke game een zo diep mogelijk verhaal geschreven door professionele schrijvers.

Maar wat zijn nou de beste verhalen in games? Gamesradar heeft een top 15 gemaakt van de games die volgens hun het beste verhaal hebben. Hieronder staat de volledige top 15. Er staan veel games van de afgelopen jaren in, maar ook een aantal klassiekertjes.

quote
1 Metal Gear Solid (1998, PlayStation, PC)
2 Grim Fandango (1998, PC)
3 The Longest Journey (2000, PC)
4 Grand Theft Auto: San Andreas (PS2, Xbox, PC, 2004)
5 Beyond Good & Evil (PS2, Xbox, GameCube, PC, 2003)
6 Astro Boy: Omega Factor (Game Boy Advance, 2004)
7 Portal (Xbox 360, PC, PS3, 2007)
8 Gabriel Knight: Sins of the Fathers (PC, 1993)
9 Bioshock (Xbox 360, 2007)
10 Planescape: Torment (PC, 1999)
11Fallout 2 (PC, 1998)
12 God of War (PS2, 2005)
13 Star Wars: Knights of the Old Republic (Xbox, PC, 2003)
14 Final Fantasy VI (Super Nintendo, 1994)
15 Silent Hill 2 (Xbox, PS2, PC, 2001)

Voor de volledige lijst met argumentatie kan je hier terecht.

Wat denk jij dat het beste verhaal is in een game?

Maatregelen tegen naaktfoto's Harry Potter

Het Broadhurst-theater in New York stelt alles in het werk om te voorkomen dat fans van acteur Daniel Radcliffe tijdens de voorstelling Equus massaal foto's gaan nemen. De 18-jarige Brit staat tijdens het stuk, dat dit najaar op Broadway speelt, poedelnaakt op het podium.

Het theater legt onder meer een ingenieus infraroodsysteem aan dat ongewenste camera's in de zaal moet opsporen. Ook wordt er speciaal reflectieglas op het podium aangebracht dat het onmogelijk moet maken om goede plaatjes te schieten van wat zich daar afspeelt. Dat meldde het blad New York Post vandaag.


Paus vertelt over jeugd onder nazi's

Paus Benedictus XVI heeft gisteren tijdens zijn bezoek aan New York voor het eerst verteld over zijn jeugd in nazi-Duitsland. Tegenover een menigte van 30.000 jongeren veroordeelde hij het ''monster van het nazisme''.

Als tiener moest de paus, evenals al zijn leeftijdgenootjes in Duitsland, zich aansluiten bij de Hitlerjeugd, hoewel zijn ouders tegen de nazi's waren. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog moest de paus ook het leger in, waar hij korte tijd diende bij een luchtafweereenheid.

Moqtada al-Sadr dreigt met oorlog

De sjiitische geestelijke en radicale politicus Moqtada al-Sadr heeft zaterdagavond met een oorlog tegen de centrale regering in Bagdad gedreigd. Al-Sadr drong er in een verklaring bij de regering op aan ''het pad van de vrede te bewandelen'' en sprak van ''een laatste waarschuwing''.

Regeringstroepen voeren al enkele weken strijd met gewapende aanhangers van al-Sadr. Ze hebben de enorme sjiitische krottenwijk Sadr-City belegerd. Ook vallen troepen trouw aan de regring van premier Nuri al-Maliki pro-Sadr milities in de stad Basra aan.

De regering poogt de macht van milities te breken. Ze azen voornamelijk op milities die zich over het algemeen als aanhangers van al-Sadr presenteren en zich Mahdi Leger noemen.

Gisteren zijn ook gevechten gemeld in Nasiriyah. In Basra rukten regeringstroepen gisteren op in de wijk Hayania, onder meer met steun van Britse artillerie en Amerikaanse luchtaanvallen. De wijk gold als bolwerk van het Mahdi Leger.

Busongeluk Spanje eist negen levens

In het zuiden van Spanje zijn negen toeristen uit Finland omgekomen bij een busongeluk. Dat gebeurde op de snelweg bij de kustplaats Benalmádena, in de buurt van Málaga. Onder de doden zijn een zevenjarig kind en zes vrouwen.

Zeker twintig mensen raakten gewond. Volgens de verkeerspolitie werd de bus met 44 Finse passagiers daarin op de snelweg ingehaald door een SUV. Die slipte en raakte daardoor de bus, die vervolgens over de kop sloeg. De politie zegt dat de bestuurder van de terreinwagen te veel alcohol had gedronken.

DVD: Blood, the last Vampire

Saya is een vreemde meid. Je ziet het al in de opening als ze in een flitsende actie met een samoeraizwaard een verschrikte man ineens in mootjes hakt. Ze blijkt een soort van geheim agente te zijn en heeft als doel het in mootjes hakken van chiropteranen. Dit zijn een soort vampiers die de mogelijkheid hebben hun eigen lichaam en structuur aan te passen. Zo kunnen ze ook het lichaam van een slachtoffer imiteren. Op een Amerikaanse basis in Japan blijken er ook twee te zitten dus Saya gaat undercover, inclusief authentiek Japans schooluniform. Maar zodra ze de chiropteranen heeft ontdekt, gaat het mis. Het zwaard breekt en tevens is de schoolarts getuige van de bloederige actie. Een bloedstollende jacht naar de ontkomen chiropteraan volgt.

Nog steeds veel snelheid in de Dutch Charts

Dit weekend zijn de Nederlandse software verkopen weer bekend geworden. Voor de tweede week op één, staat Mario Kart voor de Wii. Assassin's Creed voor de PC, die vorige week nog op nummer vijf stond, vinden we nu terug op plek twee, en Gran Turismo Prologue is een plekje gezakt naar nummer drie.

Verder doen Mario en Sonic het nog steeds erg goed. Hoogste en enige nieuwe binnenkomer van de week is My Word Coach voor de Nintendo DS. Verder valt het weer op dat er geen Xbox 360 game in de lijst staat, net als vorige week.

Wil je weten wat de meest verkochte games voor jouw favoriete console zijn, kijk dan hier.

quote
1 MARIO KART (Wii) NINTENDO
2 ASSASIN'S CREED (PC) UBISOFT
3 GRAN TURISMO 5 PROLOGUE (PS3) SONY
4 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Nintendo DS) SEGA
5 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii) SEGA
6 BRAIN TRAINING (Nintendo DS) NINTENDO
7 MORE BRAIN TRAINING (Nintendo DS) NINTENDO
8 COMMAND & CONQUER 3 KANE'S WRATH (PC) ELECTRONIC ARTS
9 MY WORD COACH/VERBETER JE WOORDENSCHAT (Nintendo DS) UBISOFT
10 GUITAR HERO 3/LEGENDS OF ROCK (Wii) ACTIVISION

Nintendo DS-4
Nintendo Wii-3
PC-2
PS3-1

Buenos Aires bedekt door rookwolken

In Buenos Aires is het op dit moment permanent mistig. De Argentijnse hoofdstad is bedekt door rook vanwege bosbranden. Wegen zijn afgesloten, het verkeer in de stad loopt vast en vluchten vanaf het vliegveld zijn vertraagd. De Argentijnse president Cristina Kirchner laat onderzoek doen naar de bosbranden.

De president vloog zelf over de brandende streek ten noordwesten van de hoofdstad. Het vuur zou aangestoken zijn door boeren die zo gemakkelijk aan weidegrond willen komen. Inmiddels zijn er twee mensen beschuldigd van brandstichting.

In totaal is er al 70.000 hectare bos afgebrand. De enorme rookontwikkeling is te zien tot in Montevidéo, de hoofdstad van Uruguay. Die ligt 225 kilometer noordoostelijker.

IJskoud avontuur op de Nintendo DS

Mindscape heeft bekend gemaakt dat de adventure Syberia zijn opwachting zal maken op de Nintendo DS. Het zal een port worden van de originele game uit 2002 en zal dan ook geen nieuwe content bevatten. Wel zal de game gebruik gaan maken van het touch screen en zullen de interface en menu's aangepast worden om alles toegankelijker te maken.

In Syberia kruip je in de rol van zakenvrouw Kate Walker. Zij is op zoek naar de lang vermiste erfgenaam van een speelgoedfamilie. Om hem te vinden moet ze een treinreis maken naar Syberia, alleen loopt ze tijdens de reis tegen een hoop obstakels aan.



Syberia op de PC

Microsoft lacht om GTA IV-installatie op PS3

Modder gooien blijft een mooie sport om naar te kijken. Vandaag is het Microsoft dat met modder gooit richting Sony. De reden? Grand Theft Auto IV heeft een installatietijd van vijf minuten op de PlayStation 3. Dit terwijl er geen installatie vereist is op de Xbox 360. Of het enige invloed heeft op de verkopen van de game is natuurlijk te betwijfelen, en PS3-bezitters zullen er hun speelplezier niet door laten bederven, maar het is weer wat ammunitie voor Microsoft.

I'm sure you've all seen the chatter from the 1up GTA IV Preview on the PS3 install time....just a few thoughts on what you could do in this time if you were actually playing the 360 version from the moment you insert the disc....

Steal your first dozen or so cars and test out the improved vehicle handling?
Check out the cool features on your mobile phone?
Rack up a 5 Star Wanted Rating?
Have a blast of your first MP game on Xbox LIVE?
Ditch the tracksuit chic and buy some new clothes?
Unlock your first GTA IV Achievement and boost your Gamerscore?


Een van de dingen die je kunt doen in je eerste vijf minuten

Geen demo Gears of War 2 in de planning

In november moet het tweede deel van Gears of War in de winkels liggen. Mensen die de game eerst willen proberen met een demo, zullen een andere manier moeten bedenken om dit te bereiken, want Epic Games is niet van plan er een uit te brengen. Dat bevestigde Tanya Jessen, associate producer bij Epic Games. De reden is dat er maar een ontwikkeltijd is van twee jaar. Volgens Jessen is dat erg kort voor een game van dit kaliber, waardoor er geen tijd is om nog een demo uit te geven.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.