FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 21 april 2008

Benitez heeft vertrouwen in Torres

Fernando Torres kan rekenen op het vertrouwen van zijn coach en landgenoot Rafael Benitez. Volgens de trainer van de Reds kan Torres zijn club naar de derde Champions League-finale in vier jaar leiden.

Liverpool speelt in de halve finale van het gigantenbal tegen Chelsea. Daar kwamen ze in 2005 en 2007 ook al tegen uit, maar toen kwamen de mannen uit Liverpool maar moeilijk tot scoren. Benitez denkt echter dat Torres hierin het verschil zou kunnen zijn. "Met een spits als Torres in het team groeit het vertrouwen. Ook wanneer we niet goed spelen, kunnen we toch altijd scoren. We weten dat Torres weer wat moois gaat laten zien", aldus de oefenmeester.

Met 30 goals dit seizoen bewijst El Niño dat de woorden Benitez geen onzin zijn. De Spanjaard heeft een prima eerste seizoen bij de club die hem in de zomer overnam van Atletico Madrid voor om en nabij de twintig miljoen euro.

Gunstige loting Nederland voor Intertoto

Nederland heeft gunstig geloot voor de Intertoto Cup, daarin valt een plek te verdienen voor de voorronde van de UEFA Cup.

Nederland werd in het Franse Nyon gekoppeld aan de winnaar van wedstrijd M. Dat duel gaat tussen Litouwen, Estland of Noorwegen. Mocht Nederland winnen dan gaat het door naar de tweede voorronde van de UEFA Cup. Als ook die ronde wordt overleefd, dan verdient het een plek in het hoofdtoernooi van de UEFA Cup.

Groover: De uitslag

Zoals jullie weten waren er deze week 5 albums te vinden van ska-band Groover.

Door middel van een reactie in de cd-review of ToF blog maakte je al kans op het debuut album Pipabadamalajesa. De lijnen zijn dicht, de postbussen zijn gesloten, en de winnaars zijn at random gekozen. De volgende gelukkige users mogen hun naw-gegevens naar UncleSam@fok.nl mailen.

Let op, emailen dus! Door het hele PM gedoe is het afgesloten (ook voor crew). De adressen die ik al ontvangen heb, kan ik dus ook niet bekijken. Verzoek aan iedereen dus om het nogmaals op te sturen, maar dan naar UncleSam@fok.nl.

Dalai Lama ereburger Parijs

De verbannen religieuze leider van Tibet, de Dalai Lama, is vandaag tot ereburger van Parijs benoemd. Burgemeester Bertrand Delanoë zei dat de Franse hoofdstad hiermee "een eerbetoon wilde leveren aan de kampioen van de vrede, een onvermoeibare advocaat van de dialoog tussen mensen".

De benoeming baarde opzien aangezien de Franse president Nicolas Sarkozy zich tegelijkertijd inzet voor een diplomatieke toenadering tot China. In China demonstreren al dagen duizenden mensen tegen Frankrijk, omdat het land de Dalai Lama en Tibet zou steunen. Vooral de Franse supermarktketen Carrefour moet het ontgelden.

Nieuw register voor schulden

Mensen met schulden kunnen volgend jaar nog moeilijker geld lenen bij banken. Er komt een nieuw register dat ook bijhoudt of aanvragers van een lening achterlopen met betalingen bij onder meer woningcorporaties, energiebedrijven en thuiswinkelorganisaties. Dit heeft de Vereniging van Banken (NVB) vandaag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

Het nieuwe register is in de eerste helft van volgend jaar operationeel, aldus Bart de Nie van NVB. Het register is een aanvulling op het BKR uit Tiel. Het Bureau Kredietregistratie bouwt het nieuwe informatiesysteem.

Aanleg tunnels A73 miljoenen duurder

De aanleg van de veiligheidsvoorzieningen in de beide tunnels van de A73 in Swalmen en Roermond gaat miljoenen euro's meer kosten dan gepland. Dat heeft Andries de Jong, lid van de Raad van Bestuur van aannemer Volker Wessels, vandaag gezegd na afloop van een bestuurlijk overleg.

Oorzaak van de forse prijsstijging is volgens De Jong de vertraging in het werk aan de tunnels als gevolg van politieke beslissingen. Door het openstellen van de tunnels voordat de veiligheidssystemen in orde waren, kon de aannemer zijn werk niet goed plannen met de zes onderaannemers. Vandaag pas besloten aannemer en Rijkswaterstaat tot een definitieve planning, waarbij de tunnels tot het eind van het werk elk weekend gesloten worden.

Morgen de laatste voetbalpunten

Op dit moment wordt er hard gewerkt om de punten van de voetbalmanager van dit seizoen zoveel mogelijk kloppend te maken.

Natuurlijk is de voetbalmanager van dit seizoen niet goed verlopen, waar we onze welgemeende excuses voor aan willen bieden. Morgenavond zullen we de punten, die tot dan toe zijn ingevoerd, bekend maken. Op basis daarvan zullen dan ook de prijswinnaars bekend gemaakt worden en zullen er geen wijzigingen meer gedaan worden.

Gomes: "Ik weg of Reker weg"

Heurelho Gomes heeft de kampioensvreugde van PSV flink onder druk gezet. De Braziliaan deed op de kampioensreceptie van de Eindhovense club een nogal verontrustende uitspraak.

Op de receptie van PSV zei de sluitpost: "Het is Reker eruit of ik eruit." Het lijkt erop dat Gomes hiermee een transfer af wil dwingen. Naar verluidt zouden Tottenham Hotspur en Arsenal wel oren hebben naar de diensten van Gomes.

Moslims: 'Vervang GMT door Mekkatijd'

Tijdens een conferentie van moslims, dit weekend in Qatar, kwamen islamitische wetenschappers en geestelijken dit weekend met een briljant idee. Zij willen namelijk de tijd die al decennialang als wereldstandaard geldt vervangen door de tijd in de Arabische stad Mekka.

Een islamitische wetenschapper acht de tijd rijp de Greenwich Mean Time (GMT) af te schaffen. Volgens hem hebben de Engelsen ooit de tijd in de Londese wijk Greenwich uitgeroepen tot wereldstandaard, maar is het nu tijd om deze te vervangen door de 'Mekkatijd'. Bovendien ligt Mekka "in perfecte lijn met het magnetische noorden".

Volgens een aanwezige geestelijke, sjeik Youssef al-Qaradawy, heeft een studie bewezen dat Mekka het ware centrum van de aarde is. Volgens de sjeik staaft het massale gebed van de moslims met het hoofd naar Mekka dit bewijs.

Silent Hill 5 krijgt nieuwe naam

Uitgever Konami heeft zijn eerste Silent Hill-versie voor de huidige generatie consoles hernoemd naar Silent Hill: Homecoming en geeft aan dat deze in september hier uit gaat komen.

Homecoming introduceert de nieuwkomer Alex Shepherd, die thuis probeert te komen om de verdwijning van zijn broer te onderzoeken. Natuurlijk kan hij de waarheid alleen maar vinden door Silent Hill te betreden.

Studente lijdt aan knopenfobie

De Britse Gillian Linkins is doodsbang voor knopen. De 22-jarige studente wordt helemaal gek als ze een knoop ziet en rent het huis uit als ze bemerkt dat een huisgenoot een knoop aan zijn kleding heeft. De angst is ontstaan op haar zevende, toen Gilian verplicht een schooluniform moest dragen.

"Ik deed altijd al moeilijk wanneer ik me moest aankleden" , vertelt ze. "Maar het werd nog erger met de knopen van het uniform." Haar 23-jarige vriend mag dan ook alleen kleren dragen met een rits, anders komt Nate Dorrington er bij Gilian niet in.

"Het aanraken van knopen voelt aan alsof ik kakkerlakken streel. Het voelt eng en vies aan. Mijn broer plaagde me ook altijd. Toen we klein waren zat hij me achterna met mijn moeders knopenblik."

Ondanks dat een knopenfobie een vreemde angststoornis is, staat de studente niet alleen in haar fobie. Naar schatting zouden er wereldwijd zo'n 75.000 mensen lijden aan een dergelijke fobie. Ondanks dat Gilian zegt al van alles te hebben geprobeerd om van haar fobie af te komen, is ze nog niet over haar angst heen.

FOK!radio: Dirkh neemt wraak

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Je kent het wel: je hebt een paar ton op de bank staan, kunt alles kopen wat je maar wil, maar een vrouw strikken wil maar niet lukken. Daar heeft een slimme ondernemer nu wat op gevonden: een datingsite speciaal voor rijke mannen. Het idee achter 'First Class Date' is simpel. Als man moet je rijk zijn en als vrouw moet je er goed uit zien. Het idee komt volgens de initiatiefnemers uit Amerika. Lid worden van de datingsite kost 500 euro. Is het een gat in de markt? Is het wel eerlijk dat alleen rijken erop mogen? Allemaal vragen die we een van de sitebeheerders gaan vragen. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur!

Is een datingsite voor rijke mannen om een vrouw te vinden een goed idee? Stem hier op de poll (rechts onder in beeld).

Ruim 8000 studenten gaan komende vrijdag op zaterdag weer in teams van 25 personen een estafettellop van bijna 190 kilometer doen. Deze Batavierenrace wordt jaarlijks rond deze tijd gehouden. Waarom de studenten zo gek zijn en hoeveel mensen er precies mee lopen, hoor je ook vanavond!

We kwamen vorige week meer te weten over Dirkh. Zo stuurt hij hele lieve kaartjes naar mede-FOK!kers die in het ziekenhuis liggen. Nu was hij toevallig al gevraagd als columnist, dus hij zal vast een weerwoord hebben. Maar daar gaat het niet alleen over. Of hij nog een spaan van FOK! en FOK!radio heel laat, horen we ook vanavond in zijn eerste column. Natuurlijk hoor je ook het laatste nieuws over FOK!.

Sommige dingen veranderen nooit. Zo kun je uiteraard mee praten via ons irc-kanaal #fokradio. Het kan ook via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?

FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.


Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AAC


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

Koeman kan zijn spullen pakken

Na de verloren partij van afgelopen weekend van Valencia tegen Athlétic Bilbao is Valencia-trainer Ronald Koeman zojuist ontslagen. De club staat nog maar twee punten boven de degradatiestreep.

Koeman is vijf maanden trainer geweest van Valencia. De opvolger van Quique Sanchez Flores wist in de eerste drie wedstrijden op het hoogste Europese podium maar drie punten te pakken. De Spanjaarden waren in de eerste ronde klaar in Europa. Flores deed het in de nationale competitie veel beter. Valencia stond bij zijn vertrek op een degelijke vierde plaats. De aanhang van de club kan van die positie vandaag de dag enkel nog maar dromen. Koeman loodste de club de laatste maanden naar de vijftiende plek in de Primera Division.

Half december gooide Koeman de clubiconen Miguel Angulo, Santiago Canizares en David Albelda uit de selectie. Een actie die niet op prijs werd gesteld door supporters en de kritische Spaanse sportpers. Nog geen twee weken daarna verliep het al niet meer zo soepel tussen de trainer en het bestuur. Vlak voor de jaarwisseling heeft de voorzitter via de pers laten weten dat dit drietal de club niet zouden verlaten. Via diezelfde pers heeft Koeman toen laten weten dat het trio niet langer bruikbaar was en net zo goed hun tassen kon pakken.

In het midden van deze maand botsten de twee partijen weer toen de voorzitter, Juan Soler, in de media bekend maakte dat Koeman “blijft of vertrekt”.

Na het voortijdige vertrek van Koeman bij Vitesse, Ajax en PSV moet de voormalige vedette van het Nederlands elftal voor de tweede keer dit seizoen de verhuisdozen inpakken. Of hij het heel erg vindt, valt te betwijfelen. Hij krijgt naar verluidt een premie van zes miljoen euro mee.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!

'Russische MiG haalt Georgisch vliegtuig neer'

Een onbemand verkenningsvliegtuig van Georgië is gisteren door een Russische straaljager boven de provincie Abchazie neergehaald. Volgens de Georgische autoriteiten blijkt dit uit de beelden die het vliegtuig vlak voor de crash maakte.

Volgens het hoofd van de Georgische luchtmacht, David Nairasjvili bestaat er geen twijfel dat het om een Russische MiG-29 gaat. Een Russische luchtmachtwoordvoerder beweert dat zondag een rustdag is voor de piloten. Dit maakte het persbureau Interfax bekend. De Russische ambassadeur in Georgië is ter verantwoording geroepen. Abchazië is een afvallige provincie van Georgië. De regio is al lange tijd de oorzaak van een twist tussen Rusland en Georgië.

Minder steun voor missie Uruzgan

Uit opiniepeilingen en onderzoek van Defensie onder de Nederlandse bevolking is gebleken dat er minder steun is voor de missie in Uruzgan. Minister Van Middelkoop (Defensie) vindt dit geen goede ontwikkeling.

De bewindvoerder begrijpt dat de steun afneemt door het aantal Nederlandse doden in Afghanistan. Hij wijst echter wel op het feit dat de Nederlandse militairen nog maar twee jaar in Uruzgan actief zijn. Het inkorten van de missie noemt Van Middelkoop onbestaanbaar. Ook vindt hij dat er rekening gehouden moet worden met het feit dat onder het vorige kabinet is besloten om naar Afghanistan te gaan.

Duitse moord na 23 jaar opgelost

Na 23 jaar is de politie van München er eindelijk in geslaagd de moord op een 44-jarige rijke vrouw op te lossen. Dat heeft politiewoordvoerder Wolfgang Wenger vandaag meegedeeld.

Dankzij nieuwe onderzoeksmethoden op het gebied van DNA is vastgesteld dat de moordenaar van de vrouw een destijds 46-jarige bankdirecteur is. De man alsnog achter de tralies krijgen is helaas niet mogelijk. De man is namelijk bijna twee weken geleden aan maagkanker overleden in een ziekenhuis in het Zwitserse Zürich.

De onderzoekers zijn er ook achter wat het motief moet zijn geweest. Waarschijnlijk had de bankdirecteur het vermogen van de vrouw achterovergedrukt.

Kleurrijke beelden van Sonic Chronicles

BioWare is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van een RPG met Sonic in de hoofdrol. De game zal exclusief uitkomen op de Nintendo DS en moet Sonic fans een totaal nieuwe ervaring gaan bieden dan ze gewend zijn van de blauwe egel.












Met Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood vervuld de blauwe egel voor het eerst in een RPG de hoofdrol. De game zal snelle actie bieden, uitgebreide mogelijkheden tot karakter- en party-ontwikkeling en de mogelijkheid om items te ruilen via DS Wireless. Sonic moet het in deze game opnemen tegen een nieuwe vijand en zal daarvoor al zijn skills nodig hebben.

Matusiwa naar FC Den Bosch

Diangi Matusiwa komt volgend seizoen uit voor FC Den Bosch. De Angolees international komt van FC Omniworld, waar hij zijn contract niet wenste te verlengen.

Matusiwa debuteerde dit seizoen als prof. Na een aarzelende start kwam de van amateurkampioen Argon gehaalde aanvaller los. Hij maakte elf treffers voor de club uit Almere. Zijn goede spel bracht hem in de nationale ploeg van Angola en wekte interesse bij andere clubs. FC Den Bosch slaagde erin om Matusiwa vast te leggen. De aanvaller is de vierde nieuweling bij de Bosschenaren en tekende tot medio 2010.

[Upd] Valencia ontslaat R. Koeman

De laatste dagen van Ronald Koeman bij Valencia lijken te zijn aangebroken. De clubleiding houdt een ‘boardmeeting’ over de kwestie die Koeman heet. Afgelopen weekend ging Valencia opnieuw hard onderuit, dit keer tegen Athletic Bilbao. Het werd 5-1.

"Deze plannen hebben niets met de nederlaag te maken", zei preses Agustin Morera. "We moeten rustig blijven en onze opties overwegen. Het is niet de tijd om in het heetst van de strijd dergelijke beslissing te nemen. We moeten eerst goed nadenken."

Koeman zelf voelde het al een beetje aankomen. Afgelopen vrijdag liet de 45-jarige oefenmeester tegenover Telesport al weten dat hij zijn ontslag aan zag komen. "De vraag is niet of, maar wanneer ik word ontslagen. Ik heb het gevoel dat ik bungel."

Valencia is bezig aan een dramatisch seizoen. Het won nog wel de Spaanse beker, maar staat ondertussen nog maar twee punten boven de degradatiestreep.

Update 18:51
Valencia heeft Ronald Koeman ontslagen. Afgelopen weekend ging de ploeg met 5-1 onderuit tegen Athletic Club de Bilbao. Deze verliespartij was voor het bestuur van de Spaanse club de spreekwoordelijke druppel en kon niet anders dan de trainer zijn congé geven.

Opvallend is echter dat het bestuur afgelopen donderdag, daags na het winnen van de Spaanse beker, nog het vertrouwen in Koeman had uitgesproken. Inmiddels liggen de zaken anders en volgt toch het ontslag. Valencia staat momenteel nog maar twee punten verwijderd van degradatie.

Geile raamlikker vrijgesproken

De politierechter van Assen snapte vandaag niets van de tenlastelegging. "Wat is erotisch likken aan een raam? Dit is te gek voor woorden. Het is gewoon belachelijk wat in deze tenlastelegging staat", verzuchtte hij. De rechter kon dan ook niets anders doen dan de 24-jarige Pool, die vandaag verstek liet gaan, vrij te spreken.

Ladderzat waggelde de Pool eind vorig jaar over een vakantiepark in het Drentse Erm. Eenmaal bij de receptie aangekomen, begon de beste man uit geilheid aan het raam te likken. De stomverbaasde receptioniste werd even later buiten door de vieze man aangesproken. In het Duits vertelde de Pool 'hongerig te zijn naar een meisje' en 'zin in een meisje te hebben'. Hierop greep de man de vrouw beet en wilde met haar borsten spelen.

De officier vond de aanklacht aanranding wel bewezen en wilde 600 euro van de beste man zien. De rechter kon afgezien van de inhoud ('erotisch likken') ook in taalkundig opzicht geen chocola maken van de dagvaarding, en besloot de man dan ook vrij te spreken. Tevens werd de man verdacht van het vernielen van een auto, maar wegens gebrek aan bewijs is de man ook hiervoor vrijgesproken.

 


Wellicht werd de Pool door dit nummer geïnspireerd

Scheidsrechter ontvangt kopstoot na rode kaart

Een scheidsrechter heeft tijdens een duel tussen het eerste elftal van HWD en DHZ in Rotterdam een kopstoot gekregen. De dader, een speler van HWD, had even daarvoor een rode kaart gekregen omdat hij een tegenstander een trap verkocht had in de dug-out. “Het was een sportieve wedstrijd, tot die speler kort voor tijd doordraaide. Verder heeft niemand schuld”, aldus trainer Mustafa Kilic van DHZ.

Het begon allemaal in de 85e minuut van de wedstrijd. Er werd iets geroepen vanuit de dug-out van DHZ. De dader hoorde dit en stormde op de dug-out af. “Daar gaf hij een ontzettend harde trap.”, aldus het slachtoffer Marcel van Zeijl. De scheids trok gelijk de rode kaart maar werd toen zelf het slachtoffer. “Hij werd gelijk uit de dug-out geduwd door zijn medespelers en ik trok meteen de rode kaart,’’ zegt de scheidsrechter uit Sassenheim. “Toen richtte hij zijn oog op mij. Hij zei ‘wat dan’. Ik dacht dat hij om uitleg kwam vragen, maar vervolgens kwam hij met twee benen van de grond en gaf me een kopstoot. Ik viel meteen op de grond. Het voelde alsof m'n hoofd in tweeën lag.”

De trainer van DHZ bevestigt dat het om een eenmansactie gaat. HWD-trainer Raymond Frehe sprak van een “belachelijke actie” van zijn voetballer. De man zal geroyeerd worden van de club.

De onfortuinlijke scheidsrechter is er met een wond aan zijn wenkbrauw vanaf gekomen. Volgens de artsen zal het litteken zichtbaar blijven. Het slachtoffer heeft na zijn ziekenhuisbezoek gelijk aangifte gedaan bij de politie. “Ik heb ooit gezegd dat ik ermee zou stoppen als me zoiets zou overkomen. Maar een besluit neem ik pas als het nieuwe seizoen gaat beginnen.” aldus Van Zeijl.

Pete Hines: Fallout 3 demo niet mogelijk

Pete Hines, Vice President PR van Bethesda, heeft in een gesprek met de gamessite Eurogamer aangegeven dat er geen demo zal komen van hun aankomende RPG Fallout 3. De reden is dat de game zo breed is, dat het onmogelijk is er een stukje af te snijden.

When you build it as one thing, there's no way to portion off a section and have it stand on its own without putting the whole game in the demo, which we're just not going to do

And it doesn't really capture the fun of a game like an Elder Scrolls or a Fallout, where you can go where you want and do what you want. So no demo, sorry.

Verder vertelde Hines dat Bethesda, net als voor Oblivion, een aantal bekende mensen stemmen laat inspreken. Zo zullen er voice-overs gedaan worden door Ron Perlman (Hellboy, Alien: Resurrection) en Liam Neeson (Schindler's List, Batman Begins).

Kampioenschap inparkeren voor vrouwen

Autoverhuurbedrijf Hertz organiseert het eerste Nederlands kampioenschap inparkeren voor vrouwen. Het kampioenschap vindt op 20 mei plaats in de straten van Amsterdam. De firma wil hiermee aantonen dat vrouwen en autorijden toch een geslaagde combinatie is.

Volgens Hertz kan het 'belachelijke vooroordeel' dat vrouwen niet kunnen inparkeren nu uit de wereld worden geholpen. De jury bestaat onder andere uit racecoureurs Sandra van der Sloot en Tim Coronel. Het evenement wordt door Floortje Dessing gepresenteerd.

[MLB] Standen per 21-04-2008

De Boston Red Sox lijken de weg naar boven te hebben gevonden. De mannen van manager Terry Francona hebben een goede week achter de rug en lijden nu in de AL East.

Andere teams die goed bezig zijn onder andere de Florida Marlins. Het team, waar Rick van den Hurk voorheen pitcher was, staat op het moment bovenaan in de NL East. Verrassend, aangezien velen hen aan het begin van het seizoen niet hadden ingeschat als een van de kanshebbers. Startende werper Scott Olsen is goed bezig voor de Marlins. Onder zijn leiding wonnen de Marlins zondag nog van de Nationals. Hij gooide zeven innings waarin hij maar één run opgaf.

Hieronder vind je de standen.

American League

EastWLPCTSTRKHOMEROADL10
Boston Red Sox137.650W47-26-58-2
Baltimore Orioles118.579L19-42-45-5
Toronto Blue Jays109.526W25-65-36-4
New York Yankees1010.500W15-45-65-5
Tampa Bay Rays811.421L14-74-44-6

CentralWLPCTSTRKHOMEROADL10
Chicago White Sox117.611W14-37-46-4
Kansas City Royals910.474L43-36-73-7
Minnesota Twins910.474W16-63-45-5
Cleveland Indians712.368L24-63-63-7
Detroit Tigers613.316L22-64-75-5

WestWLPCTSTRKHOMEROADL10
Oakland Athletics128.600W36-66-26-4
Anaheim Angels128.600L16-56-36-4
Seattle Mariners1010.500W15-35-76-4
Texas Rangers712.368L32-65-62-8

National League

EastWLPCTSTRKHOMEROADL10
Florida Marlins117.611W27-54-26-4
New York Mets107.588L16-34-47-3
Atlante Braves99.500W46-23-76-4
Philadelphia Phillies910.474W16-63-45-5
Washington Nationals514.263L22-53-92-8

CentralWLPCTSTRKHOMEROADL10
Chicago Cubs126.667W38-44-27-3
St. Louis Cardinals127.632L28-44-35-5
Milwaukee Brewers117.611L14-27-55-5
Cincinnati Reds811.421W15-53-63-7
Pittsburgh Pirates711.389L53-34-84-6
Houston Astros712.368W14-53-74-6

WestWLPCTSTRKHOMEROADL10
Arizona Diamondbacks135.722L17-26-37-3
Colorado Rockies99.500L13-36-66-4
San Diego Padres910.474W15-54-54-6
San Francisco Giants811.421W25-53-65-5
Los Angeles Dodgers711.389L35-42-73-7

[Update] Metal Gear Online bèta uitgesteld

Update 18:20

Inmiddels heeft Konami zijn website upgedate met een datum en tijdstip. Op 25 april om 24:00 PDT is nu de planning dat hij online gaat. Dit betekent voor ons aanstaande zaterdag om 9:00.

Origineel bericht

De Metal Gear Online bèta die vandaag online zou gaan is uitgesteld tot nader bericht. Dat heeft Konami op haar website laten weten. De grote belangstelling van over de hele wereld kunnen de servers niet aan. Daarom is de bèta nu uitgesteld totdat ze de servers goed kunnen laten draaien.

Om het leed een beetje te verzachten heeft Konami de bèta wel verlengd met zes dagen. De bèta zou op 5 mei aflopen maar dat is nu 11 mei geworden. Morgen komt Konami met een nieuw bericht over hoe de zaken er voor staan.

Ondertussen kun je, mocht je dat eerder niet gelukt zijn, op id.konami.net je registreren voor een game ID of Konami ID. De site heeft wat onderhoud gehad en is inmiddels stukken sneller.

Luddevedu kost man negentig euro

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige man opgepakt wegens het spuiten van graffiti op een muur langs het spoor. Getuigen hadden de politie gebeld dat er een man langs het spoor liep op de Ingdijk in Baambrugge, nabij Utrecht.

Na de melding zijn agenten met behulp van een hond de man op het spoor gekomen, maar bij aankomst had de man al graffiti gespoten in de vorm van een hart. De vriendin van de dader had het de week daarvoor net uitgemaakt en hij probeerde op deze manier de relatie weer op de rails te krijgen. De betreffende vrouw reist iedere dag langs deze plek met de trein.

Helaas kostte deze terugwin-actie de man negentig euro, maar werd hierbij wel succes gewenst door de agenten.

Dragon Ball Z: Burst Limit achievements

Hoewel de Dragon Ball Z-reeks al twee Budokai Tenkaichi-delen op de Wii heeft voortgebracht, maakt het met Burst Limit zijn entree op de Xbox360 en PS3. Vandaag leren we welke achievements de Xbox-versie met zich mee krijgt.

In totaal kent het spel vijftig achievements. Hoewel ze nog niet allemaal bekend zijn, kunnen we al wel opmaken dat de achievements zowel verdeeld zijn over de single- als multiplayer. Het overzicht is hier te bekijken.



The Achievement-level is over 49!!!

Haase en Verkerk rukken op

Robin Haase heeft weer een paar plaatsen winst weten te boeken op de wereldranglijst. De jonge Nederlander steeg, door zijn kwartfinaleplaats in het ATP-toernooi van Valencia, vijf plaatsen. Zijn nieuwe stek is de 57ste plaats.

Ook Martin Verkerk heeft de weg omhoog terug gevonden. De Alphenaar won afgelopen week de challenger in Athene en maakte een reuzensprong van 239 plaatsen. Hij is nu terug te vinden op 364ste plaats.

Britten laten jonge kinderen knokken

Een bizar bericht uit Groot-Brittannië bereikte dit weekend de media. Daar zijn ouders die hun kinderen van 5 tot 11 jaar de boksring insturen om te leren vechten. Deze dwaasheid staat bekend als de  'Baby Fight Club' en schijnt een  rage te zijn die momenteel over het eiland trekt.

Zonder hoofdbescherming staan jongens en meisjes op elkaar in te slaan en te trappen onder luide aanmoediging van hun ouders. Dat de koters soms in tranen toe in de ring staan, deert ze niets. Daar worden ze immers hard van. In het conventionele boksen moeten kinderen minimaal 11 jaar zijn om officieel te mogen boksen en is hoofdbescherming verplicht.

Gevraagd naar een reactie aan een ouder waarom hij zijn dochtertje van vijf de ring instuurt, antwoordde deze Brit:  "Het is allemaal voor haar bestwil. Al de trainingen zullen ervoor zorgen dat ze nooit het slachtoffer van een verkrachter wordt. Als ze straks vijftien is, kan ze prima thaiboksen. Als ik haar dat niet zou hebben geleerd, hoe schuldig zou ik me voelen indien ze als tienermeisje wordt verkracht?''

Wat foto's vind je op de site van News of the World.

 

'Mourinho kan Lampard halen'

Als Jose Mourinho volgend jaar coach wordt bij Inter Milan, de club waar hij in een vergevorderd stadium van contractbesprekingen mee zit, zou hij wel eens Frank Lampard naar Milaan kunnen halen.

Volgens Britse media zou de voormalig Chelsea-coach twee van zijn voormalige sterspelers voor een slordige 40 miljoen naar zijn nieuwe club kunnen halen. Naast Frank Lampard zou het dan ook gaan om de Ivoriaan Didier Drogba.

Hitler-pop als speelgoed in Oekraïne

Een pop van Adolf Hitler als kinderspeelgoed heeft in Oekraïne voor ophef gezorgd. De 40 centimeter grote pop van de nationaalsocialistische dictator ligt te koop in winkels in de hoofdstad Kiev. Net als een Barbie-pop kan de speelgoed Adolf andere kleertjes worden aangetrokken. Dat meldt de Oekraïense krant Zerkalo Nedeli.

Plaatselijke media spreken er schande van en eisen dat de pop uit de schappen verdwijnt. In Oekraïne, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog honderdduizenden joden vermoord zijn door de nazi's, is fascistische propaganda verboden. Uit de voormalige Sovjetrepubliek komen de laatste jaren steeds meer berichten over racisme en vreemdelingenhaat.

Van Bommel wil spelen met gebroken neus

Mark van Bommel is vastberaden. Hij moet en zal er aanstaande donderdag bij zijn tegen Zenit St Petersburg. Van Bommel speelt dan met Bayern München in Rusland de eerste wedstrijd in de halve finale om de UEFA cup.

Van Bommel brak afgelopen zaterdag zijn neus in het gewonnen duel met Borussia Dortmund. Hij kreeg een elleboogstoot van Mladen Petric. Van Bommel wil echter niet op de operatietafel en zal waarschijnlijk met een masker gaan spelen.

Bayern mist overigens ook zijn topschutter, Luca Toni. De Italiaan is geschorst en zal moeten toekijken hoe zijn team de verrassing van dit UEFA cup-seizoen bestrijdt.

[CCWS] Uitslag Long Beach

Will Power heeft de allerlaatste race in de Champ Car World Series gewonnen. Power won de wedstrijd op Long Beach voor Franck Montagny en Mario Dominguez.

Justin Wilson was van polepositie gestart, maar viel al vroeg in de wedstrijd uit met mechanische pech. Een van de andere favorieten, Paul Tracy, had de hele race door diverse problemen, waaronder een lekke band. Ook Graham Rahal kwam meerdere malen in de problemen: hij spinde vroeg in de race en vernielde in de laatste ronde zijn wagen door een bandenmuur te raken.

Ook de wedstrijd van Will Power leek even niet van een leien dakje te gaan: vijf ronden voor de finish verscheen een alarmsignaal op zijn dashboard. Het bleek echter loos alarm en de Australiër behield zijn voorsprong van ruim vijf seconden.

De wedstrijd in Long Beach was de afsluiter van de Champ Car World Series. Omdat de organisatie van zowel deze wedstrijd als de IndyCar-race in Japan al ver gevorderd was toen het samengaan van de twee series definitief werd, is besloten beide races te laten doorgaan. Beide wedstrijden tellen mee voor het IndyCarkampioenschap. Vanaf volgende week houden alle coureurs uit beide klasses dezelfde kalender aan en is het samengaan van de series ook op praktisch vlak een feit.

Uitslag

poscoureurteamrondenachterstand/uitvalreden
1Will Power Australia 83
2Franck Montagny Forsythe/Pettit83+ 5.094
3Mario Dominguez Pacific Coast83+ 15.516
4Enrique Bernoldi Conquest83+ 25.677
5Oriol Servia KV83+ 26.276
6Franck Perera Conquest83+ 28.067
7Alex Tagliani Walker83+ 36.518
8David Martinez Forsythe/Pettit83+ 37.127
9E.J. Viso PDVSA HVM83+ 44.944
10Jimmy Vasser KV83+ 48.635
11Paul Tracy Forsythe83+ 55.956
12Bruno Junqueira Dale Coyne83+ 1:07.553
13Graham Rahal Newman/Haas/Lanigan82+ 1 ronde
14Alex Figge Pacific Coast82+ 1 ronde
15Nelson Philippe Minardi/HVM80+ 3 ronden
16Antonio Pizzonia Rocketsports80+ 3 ronden
17Roberto Moreno Minardi/HVM63mechanisch
18Juho Annala Rocketsports42mechanisch
19Justin Wilson Newman/Haas/Lanigan12mechanisch
20Mario Moraes Dale Coyne5crash

Puntenklassement

poscoureurpunten
1Helio Castroneves 112
2Scott Dixon 100
3Danica Patrick 98
4Tony Kanaan 89
5Will Power 87
6Dan Wheldon 85
7Enrique Bernoldi 74
8Oriol Servia 74
9Hideki Mutoh 71
10Graham Rahal 70

FC Twente - NAC in Emmen

FC Twente zal uitwijken naar het stadion van Eerste divisionist FC Emmen voor zijn thuis wedstrijd in de play-offs tegen NAC Breda. Door de verbouwing aan het eigen Arke Stadion is het niet mogelijk om daar de wedstrijd te spelen.

Twente diende eerder al een verzoek in bij Schalke '04 om het duel in Duitsland te volbrengen, maar dat verzoek werd afgewezen door de gemeente Gelsenkirchen nadat de Polizei een negatief advies had gegeven.

Brusselse politie vreest allochtone jeugd

Allochtone straatjongeren zijn een ware schrik voor de politie van Brussel. Dat schrijft de Belgische media vandaag. In bepaalde delen van de wijk Anderlecht durven agenten zich bijna niet meer te vertonen vanwege agressieve allochtone jeugd.

Donderdag werd daar een politieauto met een luchtdrukgeweer onder vuur genomen en werden agenten omsingeld en aangevallen door een groep jongeren. Drie arrestanten werden door justitie een dag later al weer vrijgelaten

Agenten die anoniem willen blijven zeggen in de krant Het Laatste Nieuws dat patrouilles steeds vaker niet worden uitgevoerd. Pas geleden zijn agenten in actie met zestien kogels beschoten. ''Het is hier rondrijden als in Beiroet”, zo citeerde de krant een politieagent.

Fashion Girls, voor hippe meiden (en ladyboys)

Fashion Girls wordt een casual game waarin je outfits en stylen moet mixen. Weet jij dus perfect wat waarbij past, is dit de game voor jou! Het logo van de game ziet er als volgt uit en een uitgebreidere beschrijving is daaronder te vinden. Let op! De game is voor zes jaar en ouder en misschien niet geschikt voor kleinere kindjes.



"A vivid, stylish, glamorous girls’ casual style game. While trying on new images, you’ll learn to match styles and outfits, choose right colors and haircuts – get through a practical beauty school. It’s high time to become lovely, beautiful, unique, fashionable, extravagant, elegant and refined, charming and delightful, posh and stunning, gorgeous and divine – all at a time!"

Giraffe-moeder plots overleden in Artis

In Artis is vorige week giraffe Oranya overleden. Dat bevestigt een woordvoerder van de Amsterdamse dierentuin vandaag naar aanleiding van een bericht van RTV Noord-Holland.

De 6-jarige giraffe overleed vrijdag. Volgens een woordvoerder van Artis viel het de verzorgers 's ochtends op dat Oranya met haar been trok. Ze dachten dat het dier was uitgegleden en daardoor een blessure had opgelopen. ''We zagen dat ze veel pijn had en hebben pijnstillers gegeven'', aldus de zegsman.

's Middags leek het echter toch slechter te gaan met Oranya. ''Als giraffes geblesseerd zijn, proberen ze toch te blijven staan. Als ze namelijk gaan liggen, komen ze niet meer overeind. Oranya ging toch liggen en is vervolgens overleden.''

Oranya is de giraffen-moeder van het twee maanden geleden geboren giraffenjong Niek. Het veulen dronk nog bij zijn moeder.  Of Niek nu kan leren zelfstandig water te drinken, weten de verzorgers nog niet. Wel eet hij van het aangeboden voer. Op RTVNH staat een foto van de moeder met haar jong.

Barichello viert record in Turkije

Rubens Barrichello zal dit jaar het record van de meest gereden F1-races op zijn naam zetten. Het is echter niet duidelijk wanneer de Honda-coureur het record van 256 races, dat op naam staat van Ricardo Patrese, precies zal verbreken. De 35-jarige coureur heeft dan ook maar besloten om de knoop door te hakken, en het feest in Turkije te gaan vieren.

De onduidelijkheid over het aantal gereden races komt onder andere door de GP van San Marino van 1994. De Braziliaan crashte zwaar in de vrijdagtraining, en ging niet van start in de race. Ook de Grand Prix van België van 1998 is er een oorzaak van. Barrichello was bij die race betrokken bij een grote startcrash, en kwam dus niet verder dan de eerste ronde. Verder stond hij wel op de startgrid tijdens de Spaanse en Franse Grand Prix in 2002, maar door problemen met de auto kon hij niet starten.

Wachtlijst voor bloosoperatie

Blosjes op de wangen of een hoofd als een biet. Wie ondanks therapie toch nog op de meest ongelegen momenten een rood hoofd krijgt, kan zich laten opereren. Bij het VU Medisch Centrum in Amsterdam staan ongeveer vijftig personen op de wachtlijst voor de ingreep.

De wachttijd voor een operatie is ongeveer twee jaar, bevestigt een woordvoerder berichtgeving vandaag in het AD. Er vinden maar twee operaties per maand plaats, omdat de robot die bij deze ingreep wordt ingezet, niet vaker beschikbaar is. Het ziekenhuis begon vorig jaar met dit soort operaties waarbij een aantal zenuwen in de borst wordt doorgesneden. Sindsdien groeit de wachtlijst, aldus de woordvoerder.

Vuur en vonken in Alone in the Dark-screenshots

Atari heeft een vijftal nieuwe beelden vrijgegeven van de horrorgame Alone in the Dark, welke later dit jaar zal verschijnen. Ook uit deze shots blijkt dat vuur een grote rol zal gaan spelen in de game, zoals het bedrijf al eerder liet zien in verscheidene filmpjes.

Alone in the Dark ligt vanaf 20 juni in de winkels voor Xbox 360, PlayStation 3, PC en Wii.





Het vijfde deel van Alone in the Dark speelt zich af in New York en dan voornamelijk in Central Park. Edward Carnby is de persoon die de vreemde verschijnselen in het park moet gaan onderzoeken, en dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Wezens, gebaseerd op spirituele verhalen, uit het hiernamaals zullen je het niet makkelijk maken.

'Nieuwe toenadering EU en Turkije in juni'

De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, wil in juni opnieuw op twee van de in totaal 35 dossiers onderhandelingen beginnen met Turkije. Als alle 35 dossiers naar tevredenheid zijn afgesloten, is Turkije in principe klaar om tot de EU toe te treden.

Eurocommissaris Olli Rehn (Uitbreiding) wil in juni weer twee zogenoemde hoofdstukken openen, zei hij vandaag in de Duitse krant Die Welt. Het gaat om ondernemingsrecht en intellectuele eigendomsrechten. De EU en Turkije onderhandelen momenteel op zes dossiers.

Kroatië is al een heel stuk verder richting EU-lidmaatschap. Dat opende vandaag de hoofdstukken zeventien en achttien. Kroatië ligt redelijk op schema om in 2009 te kunnen toetreden tot de EU. Het wordt dan de 28e lidstaat.

A'dam telt meer andere nationaliteiten

Het aantal mensen met een niet-Nederlandse nationaliteit is in Amsterdam voor het eerst sinds een aantal jaren toegenomen. Vooral vanuit Oost-Europa kwamen meer personen naar de hoofdstad, onder wie in het bijzonder Bulgaren, Roemenen en Polen.

Dat blijkt uit een onderzoek van de gemeentelijke dienst Onderzoek en Statistiek.

Vorig jaar groeide het aantal Bulgaren met 749, het aantal Roemenen met 386 en vanuit Polen vestigden 216 mensen zich in Amsterdam. Ook telt de stad meer personen met een Marokkaanse en Turkse afkomst, een gevolg van natuurlijke aanwas. De hoofdstad telt momenteel 176 verschillende nationaliteiten. In heel Nederland zijn dat er 190.

Bij het onderzoek naar de samenstelling van de Amsterdamse bevolking gaat de dienst niet uit van de nationaliteit maar van de herkomstgroepering. Daarbij zijn het geboorteland van een persoon en diens ouders bepalend. Volgens de onderzoekers is iemand van wie de vader of moeder in het buitenland is geboren, allochtoon. Overigens blijkt dat driekwart van hen de Nederlandse identiteit heeft.

Daarnaast hebben veel mensen nog een tweede nationaliteit. Dat komt vooral voor bij Marokkaanse en Turkse Amsterdammers. Surinamers en Antillianen hebben daarentegen vaak alleen de Nederlandse nationaliteit.

Vrijspraak na eerst levenslang dubbele moord drugsdeal

Het gerechtshof in Arnhem heeft de 46-jarige Amstelvener Aldo G. vanmiddag vrijgesproken van moord op twee Braziliaanse drugshandelaren. Het dode tweetal werd in 2002 gevonden langs de snelweg A12 ter hoogte van Woerden.

G. werd in 2006 door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een levenslange celstraf. Het Openbaar Ministerie (OM) betoogde twee weken geleden dat G. mede opdracht gaf voor de moord op de Brazilianen. Die hadden aan hem en zijn kompaan Cerfeda 20 kilo drugs geleverd. De mannen wilden volgens de advocaat-generaal niet voor de partij betalen. Ze lieten de drugsleveranciers direct vermoorden om te voorkomen dat wraak zou volgen.

Het OM baseerde zich voor een groot deel op de bekentenis van maffioso Cerfeda, die in Italië nog veertien andere moorden heeft bekend in ruil voor bescherming en onderhoud voor zijn familie. Maar het gerechtshof vindt de beschuldiging van de kompaan niet voldoende, zo blijkt uit de uitspraak. Het motief voor de moord is volgens het hof ongeloofwaardig.

De Amstelvener heeft wel bekend dat hij de dag na de moord door twee anderen is opgehaald om te zoeken naar de auto waarin de twee Brazilianen van dichtbij door het hoofd zijn geschoten. Die auto is in zijn garage schoongemaakt.

Modden van GTA kost tiener de kop

Stacy O'Callaghan, een tiener uit Karori Nieuw-Zeeland, is het helemaal zat. Zat om steeds maar weer al die 'American rubbish' in zijn games te zien. Hij is bezig zijn GTA games te modden tot een soort Nieuw-Zeelandse versie. Uiteindelijk wil hij de GTA-steden vullen met bekende gebouwen uit zijn thuisland. Hij begon echter met het hertexturen van de verschillende autoriteiten, iets wat hij misschien maar beter had kunnen laten.

De politie is namelijk van plan O'Callaghan aan te klagen om het feit dat hij het politie-insigne heeft verwerkt in zijn mod. In Nieuw-Zeeland is het namelijk volgens de wet verboden het logo en outfit van de politie ongevraagd te gebruiken. Ze zijn momenteel nog bezig te kijken hoe dit in betrekking staat tot digitaal gebruik. Maar ze zijn er allerminst gecharmeerd van dat de 17-jarige Stacy hen digitaal loopt af te knallen.

De politie is bezig de mod te onderzoeken "which lets armed vehicle thieves bash and kill police officers - breached regulations concerning the use of police insignia." O'Callaghan benadrukt dat hij niets aan de inhoud van het spel zelf heeft veranderd en hij de mod puur persoonlijk gebruikt.

Op het onderstaande filmpje kun je zien hoe San Andreas er uitziet met een Nieuw-Zeelands sausje.

Tandarts licht verzekeraars op voor meer dan miljoen

De politie heeft vandaag een tandarts uit Amsterdam aangehouden die meerdere zorgverzekeraars voor in totaal meer dan 1 miljoen euro zou hebben opgelicht. De man zou gedurende ruim drie jaar tandartsbehandelingen hebben gedeclareerd die hij helemaal niet had uitgevoerd.

Dat maakte het functioneel parket van het Openbaar Ministerie bekend. Opsporingsdienst FIOD-ECD doet onder leiding van justitie onderzoek naar het declaratiegedrag van de tandarts.

Diablo 3 countdown naar 1 mei

Veel fans zitten al jaren te wachten op een vervolg op Diablo 2. Blizzard heeft nog steeds niets bekend gemaakt of deze er wel gaat komen, maar met het vervolg op het populaire Starcraft, krijgen fans steeds meer hoop dat Diablo 3 binnenkort aangekondigt zal worden.

Op Diablo3.com en Blizzplanet.com is een timer verschenen die afloopt op 1 mei. Volgens Diablo3.com is dit geen countdown naar een aankondiging, maar wat is het dan wel? Het lijkt erop dat we dat op 1 mei zullen ontdekken.



Dan toch eindelijk een vervolg?

RockStar maakt releasedate Midnight Club: LA bekend

Met Grand Theft Auto IV in het vooruitzicht zou je bijna vergeten dat RockStar ook nog aan een andere titel werkt. De studio in San Diego legt momenteel de laatste hand aan Midnight Club: Los Angeles, de eerste racegame van deze studio op de current-gen consoles. In Midnight Club draait alles om mooie, maar vooral snelle auto's die je door het verkeer moet loodsen om zo eerste te worden. Dit keer zal de gehele game, zoals de titel al doet vermoeden, zich in Los Angeles afspelen.

RockStar heeft vandaag bekend gemaakt dat het autogeweld voor zowel de Xbox 360, PlayStation 3 als PlayStation Portable op 9 september in de VS zal losbarsten, en zal drie dagen later in de Europese winkels aan komen.

Blizzard: Geen World of Warcraft film door Uwe Boll

Bijna iedere gamer kent Uwe Boll zo langzamerhand wel. De Duitse filmregisseur heeft al menig gameverfilming verpest, en er is zelfs een online petitie opgestart om Uwe Boll te laten stoppen met het verkrachten van films.

Toen Uwe Boll contact opnam met Blizzards Paul Sam, en vroeg of hij de filmrechten van World of Warcraft mocht kopen, was het antwoord van Blizzard kort maar krachtig:

quote
We will not sell the movie rights, not to you... especially not to you

Het is dus duidelijk dat Blizzard niet wil dat Uwe aan de slag gaat met World of Warcraft. Uwe Bol snapte het wel:
quote
Because it's such a big online game success, maybe a bad movie would destroy that ongoing income, what the company has with it.

Blijkbaar begint de regisseur steeds meer zelfkennis te krijgen, en weet hij zelf ook dat zijn films slecht zijn.

Deze zomer videoservice voor PS3?

Volgens een bron van de LA Times heeft Sony de afgelopen weken niet stil gezeten in Hollywood. Het concern heeft namelijk met diverse studio's deals gesloten om zowel films als televisieseries via het PS3-platform aan de consument aan te bieden.

Volgens de bron zal deze content niet alleen op de PS3 te bekijken zijn, maar ook overgezet kunnen worden naar de PlayStation Portable, wat de Japanse reus een voorsprong kan geven op concurrenten als iTunes van Apple en Video Marketplace van Microsoft. Sony weigerde echter officieel te reageren, maar bevestigde wel dat er plannen zijn voor een dergelijk initiatief en dat er dinsdag meer informatie beschikbaar zou komen via het Inside PlayStation Blog.

"Many of you have been hearing rumblings about a video service that will allow you to download full-length TV shows and movies via PlayStation Network for North America. While I don't have any new announcements . . . it's already been confirmed that we'll be offering a video service for PS3 in a way that separates the service from others you've seen or used."

Het grootste obstakel voor deze service is echter niet het contact met studio's, maar Sony zelf. De verschillende divisies van Sony hebben een eiland-mentaliteit en weigeren mee te denken met andere divisies. Bovendien is Sony altijd een voorvechter van Digital Rights Management geweest, zelfs als dat ten koste ging van technologische vooruitgang.
Deze houding verandert langzaam sinds de komst van ex-Apple-directeur Tim Schaaff, die de online-video-distributie vorm geeft.

Eerste downloadbare albums in Rock Band

Judas Priest, The Pixies en The Cars zullen de eerste drie bands zijn waarvan een volledig album te downloaden zal zijn. Vanaf morgen komt in Amerika het album Screaming For Vengeance in de Music Store van Rock Band. Tot op heden was het alleen nog mogelijk om losse nummers of speciale packs te downloaden.

De losse nummers uit het album gaan $1,99 kosten, of 160 Microsoft-Points en het volledige album wordt 15 dollar of 1200 MSP.
Naast Screaming For Vengeance uit 1982 zal ook Doolittle van de Pixies uit 1989 en het naamloze debuut album van The Cars uit 1979 binnenkort te downloaden zijn. Wanneer deze te downloaden zijn in nog onbekend. Over het album van The Who, die in het begin werd genoemd als eerste downloadbare album, en het album van Nirvana is nog niets bekend.

Belg schiet vechtende hond pardoes neer

Een nog onbekende Belg heeft vrijdag in de Gentse deelgemeente Zwijnaarde een hond neergeschoten die in gevecht was geraakt met zijn eigen hond. De 19-jarige eigenaar van de neergeschoten hond wandelde 's middag langs de oude Schelde met twee Duitse dogs. Eén van zijn honden raakte in gevecht met de hond van een passant.

Die passant maakte er geen woorden aan vuil. Hij trok meteen een pistool en schoot de Duitse Dog neer. Meteen werd ook het 19-jarige baasje met het vuurwapen bedreigd. De schutter stak hierop zijn pistool weer op zak en vluchtte weg met zijn auto, die even verderop stond.

De neergeschoten hond ligt nog in kritieke toestand in een dierenkliniek. Pas morgen wordt duidelijk of het dier het zal redden. Zijn baasje is dusdanig geschrokken dat hij onder behandeling staat van Slachtofferhulp.

De politie hoopt uit de getuigenis van de bedreigde jongeman over het type wagen en een deel van de nummerplaat, de schutter te kunnen achterhalen.

Ajax wil Argentijnse spits

Spaanse media melden dat Ajax zich met een nieuwe aanvaller wil versterken. De Argentijnse centrumspits Dario Cvitanich zou vanaf komende zomer in Amsterdam te bewonderen zijn.

Naar verluidt heeft Ajax een transfersom van zes miljoen euro voor de 23-jarige Cvitanich geboden. De spits speelt op dit moment voor de Argentijnse club Banfield. Espanyol en Boca Juniors waren ook geïntereseerd in de aanvaller, maar de Amsterdammers hebben de twee ploegen afgetroefd. Cvitanich zou een vijfjarig contract krijgen.

De spits beschikt over zowel een Argentijns als een Kroatisch paspoort. De Kroatische bond heeft de 1 meter 75 lange spits benaderd om voor hen uit te komen. De komst van de aanvaller houdt niet in dat Klaas Jan Huntelaar zal gaan vertrekken. Doordat zowel Rydell Poepon en Ismael Urzaiz niet meer bij Ajax zullen voetballen, zijn de Amsterdammers op zoek naar een aanvaller.

Cvitanich wordt met Goran Vlaovic vergeleken. Hij zou snel en mobiel zijn, iemand die graag vanuit het middenveld speelt. Overigens zou hij ook een uitstekende kopper zijn. Hij maakt vanaf 2003 deel uit van Banfield waar hij in 75 wedstrijden 24 doelpunten heeft gemaakt.

[NBA] Lakers makkelijk langs Nuggets

De Denver Nuggets dachten als we zoveel mogelijk scoren, zullen we winnen. Dat was de gedachte van coach George Karl. Dat ging niet op in het uitverkochte Staples Center. De Los Angeles Lakers wonnen met 128-114.

Het was de eerste play-off-wedstrijd van Spanjaard Pau Gasol in een shirt van de Lakers. De grote man had ook een topavond met 36 punten, zestien rebounds en acht assists. Alles wat de hij aanraakte, veranderde in goud. De skyhook, die bedacht is door de wereldberoemde Laker Kareem Abdul-Jabbar, werd uitstekend uitgevoerd door Gasol. Kobe Bryant eindigde de wedstrijd met 32 punten en drie rebounds terwijl hij maar vier punten had in de eerste helft. Het schotpercentage van de MPV-kandidaat was vreselijk maar zijn vrije worpen hebben hem gered. Hij mocht maar liefst veertien keer aantreden op de vrije worplijn, waar hij dertien keer raak schoot. Luke Walton, die al snel mocht invallen omdat Vladimir Radmanovic in korte tijd twee fouten had gemaakt, scoorde zestien punten en gaf vijf assists.

De Nuggets staan bekend om hun slechte verdediging. Ze lieten in het reguliere seizoen de tegenstander gemiddeld maar liefst 107 punten maken en zelf maakten ze 111 punten gemiddeld. In de play-offs werkt deze methode niet. Verdediging wint wedstrijden, wordt door coaches als Phil Jackson en Greg Popovich gezegd. Door vreemde match-ups stond bijvoorbeeld de 1 meter en 88 centimenter kleine Anthony Carter van de Nuggets de 2 meter en 8 centimeter grote Lamar Odom van de Lakers te dekken. Jeff van Gundy, die commentator is bij ABC, gaf meteen aan dat dit vragen om moeilijkheden is. Dat bleek snel omdat Odom makkelijk zeventien punten maakte, veertien rebounds pakte en ook nog eens zes assists gaf. Allen Iverson en Carmelo Anthony hadden beiden dertig punten. Daarnaast werd Iverson door de scheidsrechter uit de wedstrijd verwijderd omdat hij commentaar op de leiding leverde. Hij kreeg twee technische fouten in het vierde kwart en verliet de wedstrijd. De volgende wedstrijd is komende woensdagavond in Los Angeles.

Uitslagen in de play-offs

ThuisUitUitslag
Los Angeles LakersDenver Nuggets128-114
Orlando MagicToronto Magic114-100
Detroit PistonsPhilidelphia Sixers86-90
Boston CelticsAtlanta Hawks104-81

Turkije claimt tulp

De hele wereld denkt bij het zien ervan alleen maar aan Nederland, maar toch komen tulpen oorspronkelijk uit Turkije. De Turken willen de tulp nu terug, en daarom wordt er actie gevoerd.

De burgemeester van Istanboel, Kadir Topbas, is drie jaar geleden begonnen om vele Turkse parken bezaaid te krijgen met de bloem. Dat werpt nu zijn vruchten af, er zijn in totaal 12 miljoen tulpen de grond uit gegroeid, voor elke inwoner een tulp. Volgens de burgemeester reageren inwoners en toeristen positief.

CNN'er Quest liep met touw om piemel

De Britse tv-presentator Richard Quest die vrijdag in New York in Central Park werd aangehouden wegens drugsbezit, was nogal merkwaardig gekleed. De 46-jarige CNN-medewerker had buiten een pakje metamfetamine in zijn broekzak, ook een touw dat zijn nek aan zijn geslachtsdelen verbond. Verder had hij een seksspeeltje in zijn schoen én in de kofferbak van zijn auto.

Naast Quest, die er geen geheim van maakt homo te zijn, liep een andere man. Ze werden aangehouden omdat het park om vier uur 's nachts gesloten is. Volgens zijn advocaat was zijn cliënt onderweg naar zijn hotel, en besefte hij niet dat het park dicht was.

De rechter beloofde de zaak te schrappen als Quest een afkicktraject van zes maanden zou volgen. De vreemde wijze waarop hij door het park liep had verder geen consequenties, omdat de edele delen van Quest niet open en bloot uit zijn broek hingen.

Quest presenteert CNN Business Traveler en heeft een eigen programma genaamd 'Quest'.

Touw dat zijn nek aan zijn geslachtsdelen verbond

'Utrechtse primeur in stamcelonderzoek'

Onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) en het Hubrechtlaboratorium zijn er voor het eerst in geslaagd stamcellen uit een volwassen menselijk hart uit te laten groeien tot nieuwe hartspiercellen. Tot nu toe was dit alleen mogelijk met embryonale stamcellen.

De resultaten verschijnen deze week in het tijdschrift Stem Cell Research. Dat heeft het UMCU vanochtend bekendgemaakt.

Hoofdonderzoeker Pieter Doevendans spreekt van een uniek proces dat de onderzoekers helemaal in de hand hebben. ''We kunnen in ongekende hoeveelheden hartspiercellen maken die bovendien allemaal hetzelfde zijn. Dat is gunstig als je denkt richting therapie, maar ook voor wetenschappelijk onderzoek en het testen van medicijnen.''

CD: The Last Shadow Puppets - The Age Of The Understatement

De drang en de heimwee naar het verleden wordt langzaamaan duidelijk in de muziekindustrie. De grote terugkeer van vinyl is aanstaande, er wordt weer waarde gehecht aan inlays en coverart. Ook springen er her en der verspreid over Engeland Dusty Springfield-kloons uit de vochtige aarde en wordt er meer en meer gebruik gemaakt van georkestreerde pop van weleer. De voormannen van de Arctic Monkeys en The Rascals voelden deze drang uit hun eigen hersenkrochten naar boven stomen. Alex Turner en Miles Kane sloegen de handen ineen en produceerden één van de meest verrassende albums die je van twee 22-jarige heren kan verwachten.

Kleine screenshots voor Metal Gear Solid 4

Hoewel Kojima pas geleden heeft gemeld dat hij niet zo heel tevreden is met de grafische pracht van Metal Gear Solid 4, hebben we vandaag toch een zevental mooie plaatjes voor jullie om het wachten te verzachten.






In het vierde deel van de Metal Gear Solid reeks speel je wederom als Snake. Dit keer moet je opereren in een oorlogsgebied, in Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Je zult je gebruik kunnen maken van een op afstand bestuurbare robot, genaamd Metal Gear MK II en van het nieuwe 'close combat'-systeem.

Ex-VVD-senator aangehouden in fraudezaak

Oud-VVD senator Cees van den Oosten uit Maarssen is vorige week woensdag van zijn bed gelicht door de Fiod/ECD op verdenking van valsheid in geschrifte, witwassen en corruptie. Bij een huiszoeking is zijn administratie in beslag genomen. Hij werd twee dagen later na verhoor weer vrijgelaten.

Volgens de Volkskrant is Van den Oosten met zijn bedrijf Vestendael mogelijk betrokken bij ambtelijke en niet-ambtelijke corruptie. De zaak draait om een nieuwbouwproject in de wijk Op Buuren in Maarssen waar steekpenningen zouden zijn betaald.

Ook de gevallen voormalige VVD-leider van de Provinciale Staten in Utrecht Sjoerd Swane zou met de zaak te maken hebben. Hij zou ''geld hebben aangepakt voor gunsten''. Tegen Swane loopt al langer een onderzoek.

De 64-jarige liberaal Van den Oosten verliet vorig jaar de Eerste Kamer waar hij vanaf 2003 in zat namens de VVD.  Hij is nu onder meer voorzitter van de stichting Vastgoedcert, het kwaliteitsregister van makelaars en taxateurs.

Van den Oosten zegt dat hij slechts is ondervraagd, en dat hem verder niets te vrezen valt. De landelijke VVD betreurt de aanhouding van de ex-senator die sinds 1971 lid is van de partij.

Groot chlamydia-onderzoek bij jongeren

Voor het eerst krijgt in Nederland een grote groep jongeren een oproep om zich te testen op chlamydia, de meest voorkomende geslachtsziekte.

Vanaf dinsdag kunnen 315.000 jongeren van 16 tot en met 29 jaar in de regio's Amsterdam, Rotterdam en Zuid-Limburg een brief verwachten met een uitnodiging om mee te doen. Dat heeft SOA Aids Nederland, die de screening coördineert, vanochtend bekendgemaakt.

In de brief worden de jongeren gevraagd online een test aan te vragen. Als ze willen meewerken, krijgen ze een pakket toegestuurd. Voor de jongens zit er een buisje in om urine op te vangen. De meisjes krijgen een test waarbij ze zelf een uitstrijkje kunnen doen. De monsters kunnen ze vervolgens naar een laboratorium sturen. Twee weken later krijgen ze online de uitslag.

Moeder voor de rechter wegens MSNLOCK

Computersoftwareproducent Microsoft Corporation heeft de Nederlandse moeder Carola Eppink uit Lochem voor de rechter gedaagd wegens een anti-chatprogramma. De vrouw bedacht een oplossing tegen te veel chatten en internetten door kinderen en noemde het MSNLOCK.

Dat maakte Unicaresoft Corporation vandaag bekend. Dat bedrijf zou het product op de markt brengen. Microsoft, eigenaar van de merknaam MSN, wil daar een stokje voor steken. Het bedrijf wil dat alle geclaimde domeinnamen op internet worden overgedragen en dat de merknaam wordt veranderd.

Unicaresoft Corportation is een initiatief van bezorgde ouders en softwareontwikkelaars. Het bedrijf wil onder meer dat kinderen veilig kunnen internetten en chatten.

Miyamoto: Wii creëert een betere toekomst voor core gamers

Sinds de lancering van de Nintendo Wii heeft een groep gamers zich meer dan eens afgevraagd of Nintendo de zogenaamde core-gamers wat minder aandacht schenkt, omdat het grote geld in de casualgames zit. Miyamoto heeft al meermaals aangegeven dat er niet echt een verschil is tussen de core en casual groep, en onlangs ging hij weer even in op dit vraagstuk:

Smash Bros, Mario Galaxy, Mario Kart: These are all recent releases! I think it's safe to say that Nintendo is continuing to make enhanced versions of the kinds of games that core gamers want

Binnenkort lanceert Nintendo haar nieuwste game Wii Fit, een game die de verkopen van de Wii waarschijnlijk wederom een flinke boost zal gaan geven. Nintendo is sowieso van plan om een enorme marketing campagne te beginnen om het fitness syteem aan de man te brengen.

De vraag is of dit games zijn waar core gamers blij van worden. Volgens onderzoek door de Amerikaanse gamessite 1Up zien de meeste core-gamers spellen als Brain Training als non-games en zijn er dan ook absoluut niet in geïnteresseerd. Miyamoto vindt dit vrij bekrompen en vraagt core-gamers dan ook om zich wat meer open te stellen voor de nieuwe generatie:

What I want core gamers to understand is that these new types of games are giving them a chance to experience something new, too. Obviously, something like Wii Fit is great for the mass market, but for the core gamer as well.

As the people around you who haven't been playing video games start to try them, that's going to change people's impressions of what videogaming means.

Rather than the core gamer being concerned that we're abandoning them, I hope they'll realize that really what we're trying to do is to create a better environment for their hobby.



CD: GEM - New

"New. Yet without an image on our promo cd because GEM is looking for a new face for the band. If you think you have what it takes. look at www.gemunited.com. Sorry for giving you only words and no photos" kopte een tekst op het promo-exemplaar.

Ga je nu echter naar de bovengenoemde site dan vind je nu een "helaas-tekstje", want het nieuwe GEM-meisje is al gevonden. Van de 500 reacties werd Anna uit Amsterdam de gelukkige, zij verscheen bij de casting uitgedost in een GEM-harnas dat de eerdere cover-art van de cd sierde. Nu we weten hoe de cover eruit ziet, zullen meer mensen zich afvragen hoe het staat met de muziek van GEM.

Dure Bond-auto in het Garda Meer

Een dure Aston Martin is met bestuurder en al in het Italiaanse Garda Meer gereden. Dat gebeurde bij de opnames van de nieuwste James Bond-film. In de auto zat een stuntman. Hij raakte lichtgewond. Van de auto is weinig meer over.

De stuntman was onderweg naar de filmset in de wagen, maar reed per ongeluk iets te ver. Daardoor reed de wagen zo het meer in. De auto moest uit het water worden getakeld. Waarschijnlijk moeten de filmmakers nu op zoek naar een nieuwe Bond auto.

De 22e James Bond-film die nu dus wordt opgenomen, komt in november in de bioscoop.

'Misstanden bij Olympische sponsors'

Nog steeds komen er volgens Play Fair grove misstanden voor bij de productie van sportkleding en andere producten voor Olympische sponsors. Volgens deze internationale coalitie van vakbonden en actiegroepen werken in China mensen soms meer dan tweehonderd uur per maand over. Zij krijgen nog niet de helft van het minimumloon betaald.

Het gaat om werk voor merken als Adidas, Asics, New Balance, Nike en Puma. Allemaal sponsoren zij een of meer teams die aan de Spelen deelnemen. Play Fair heeft voor zijn jongste rapport onderzoek gedaan in China, India, Thailand en Indonesië. FNV-voorzitter Agnes Jongerius stelt dat ''werknemers van gerenommeerde sportproducenten nog steeds voor een hongerloontje werken, terwijl de winsten oplopen naar honderden miljoenen''.

Een jaar geleden trok Play Fair al aan de bel over misstanden bij de productie van olympische pennen, petjes, tassen etc. Sindsdien probeert de coalitie in gesprek te komen met het Internationaal Olympisch Comité, maar dat is nog niet gelukt. Wel kondigden de organisatoren van de Olympische Spelen in Peking toen een groot onderzoek aan.

VVD: kinderpornohandelaren moeten uitgeleverd

De twee onlangs in Brazilië veroordeelde Nederlandse kinderpornohandelaren moeten aan dat land worden uitgeleverd. Dat vindt de VVD.

Kamerlid Fred Teeven laat zondag weten hiertoe donderdag een motie in te dienen in de Tweede Kamer. Die dag wordt in de Kamer een spoeddebat gehouden over de kwestie. Teeven wil minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) ervan overtuigen alles in het werk te stellen om het tweetal uit te leveren.

Het gerechtshof in Brazilië veroordeelde de twee begin deze maand in hoger beroep tot 21 en 17 jaar cel voor het misbruiken van 24 jonge meisjes. Ze werden in september 2002 in Brazilië aangehouden en in eerste aanleg veroordeeld tot acht en elf jaar gevangenisstraf. Na elf maanden werden ze vrijgelaten op voorwaarde dat ze het land niet zouden verlaten. Toen bleek dat het Nederlandse consulaat in Rio de Janeiro hen in februari 2004 een noodpaspoort had gegeven om mee naar Nederland te reizen, ontstond een diplomatieke rel.

Teeven vindt het 'erg bijzonder' dat de twee op vrije voeten zijn in Nederland, terwijl ze in Brazilië lange celstraffen hebben gekregen. Concrete steun van andere partijen heeft de VVD nog niet gekregen.

Het Braziliaanse hof heeft begin deze maand, na het vonnis, om de uitlevering van de twee gevraagd, maar Nederland en Brazilië hebben geen uitleveringsverdrag. "Maar dat hoeft geen belemmering te vormen voor de uitlevering", weet Teeven. "Het besluit tot uitlevering is een politiek besluit." Brazilië leverde bijvoorbeeld eerder de verdachte in de zaak van de ontvoering van Claudia Melchers uit aan Nederland, ondanks het ontbreken van een verdrag.

Politie arresteert PSV-fans na vernielingen

Een groep PSV-fans heeft gisteravond vernielingen aangericht in een trein van Eindhoven naar Roermond. Bij binnenkomst op het station in Roermond arresteerde de politie twee Roermondse PSV-supporters van een groep van ongeveer veertig.

Een van de twee mannen verzettte zich hevig bij de aanhouding waarop de diensthond werd ingezet. De man bleef zich verzetten, waardoor hij gewond raakte aan zijn arm. De verdachte wordt in het ziekenhuis geopereerd aan zijn verwondingen.

De andere verdachte, ook afkomstig uit Roermond, is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Omdat de twee deel uitmaakten van een grotere groep, verwacht de politie nog meer aanhoudingen.

DVD: Species IV

Plotseling word je wakker. Je ligt halfnaakt op de grond en om je heen en tegen de muren, plafond en grond zit allemaal bloed. Hier en daar liggen lichamen van artsen en doctoren en als je naar je arm kijkt, zie je een vreemd soort mutatie zitten. Langzaam verdwijnen de blauw/paarse spataderen, maar je voelt je nog steeds vreemd. Je hebt geen idee wat er allemaal is gebeurd. Waar ben je? Je bent waarschijnlijk in de slechtste film van de afgelopen maanden belandt: Species IV.





'Taliban doodde militairen wegens Fitna'

De radicaalislamitische Taliban-beweging stelt dat de aanslag met een bermbom die vrijdag twee Nederlandse soldaten het leven kostte, een reactie was op de anti-Koran-film Fitna van PVV-parlementariër Geert Wilders.

De aanval was ''één van een reeks missies die gepland staan om wraak te nemen op de beledigende film'', zo stelt een Arabische verklaring op de website van de Taliban. De lancering van Fitna eind maart heeft al tot veel onrust geleid in islamitische landen.

Afgelopen vrijdagochtend reed een Nederlands konvooi op een bermbom. Twee militairen werden gedood, onder wie de zoon van de commandant der strijdkrachten, generaal Peter van Uhm.

Brothers in Arms: Hell's Highway laat van zich zien in screens

Ubisoft is al een tijdje bezig met de nieuwe Brothers in Arms, en na veel uitstel, zal de game dan toch eindelijk dit jaar verschijnen. In dit deel zal operatie Market Garden centraal staan, en dus voornamelijk afspelen in Nederland.

Er zijn vijf nieuwe screenshots verschenen. Het spel zal 29 augustus verschijnen op de Playstation 3, Xbox 360 en PC.





Dit 3e deel van de Brothers in Arms-serie zal beginnen bij operatie Market Garden, de gefaalde geallieerde operatie die de geallieerde troepen over de Rijn zou moeten zetten zodat ze vanuit Nederland op zouden kunnen rukken richting Duitsland. Jij kruipt in de huid van een lid van de 101e luchtlandingsdivisie van de Verenigde Staten en mag vechten tegen "oude mannen en kinderen".

Relatiebemiddeling voor gevangenen

Omdat ook gevangenen behoefte hebben aan relaties, is de belangenvereniging voor gedetineerden Bonjo een relatiebemiddelingsbureau gestart. Gevangenen en tbs’ers die behoefte hebben aan een partner kunnen persoonlijke gegevens per post opsturen naar Bonjo. Reacties op hun profiel worden daarna weer doorgestuurd naar de gevangenis of tbs-kliniek.

Volgens Nico Epskamp van Bonjo is het logisch om een datingservice voor gevangenen te hebben. “Relaties gaan vaak uit als mensen opgesloten zitten.” Hij vermeldt daarbij dat het moeilijk is om een nieuwe partner te vinden wanneer iemand gevangen zit, terwijl een relatie de kans om op het rechte pad te blijven vergroot.

Gedetineerden die geïnteresseerd zijn in het daten via Bonjo worden gevraagd naar hun interesses, hoe lang ze nog moeten zitten en wat ze zoeken in een relatie. De namen van de gedetineerden worden niet bekend gemaakt vanwege de privacy. In plaats van hun namen zullen initialen gebruikt worden.

Omdat veel gedetineerden geen toegang hebben tot internet, plaatsen ze vaak contactadvertenties in tijdschriften. Omdat veel post afkomstig bleek van gedetineerden besloot onder andere het blad Mijn Geheim de contactrubriek te schrappen. Eén van de lezeressen verklaarde dat haar date een te grote interesse had in haar 12-jarige dochtertje.

Volgens Epskamp is het de eigen verantwoordelijkheid van de personen die reageren. “Ze weten dat ze te maken krijgen met een veroordeelde,” aldus Epskamp. “Je moet wel alert zijn, maar dat geldt altijd als je met een vreemde gaat daten. En sommigen vrouwen vinden het juist leuk iets te beginnen met een veroordeelde crimineel,” voegde hij daaraan toe.

Dominee Donner vind het heel verbijsterend. Hij maakte mee dat een gedetineerde die veel vrouwen iets had aangedaan wel dertig brieven kreeg na een contactadvertentie. Een psychologe vertelde hem daarop dat die vrouwen het waarschijnlijk prettig vinden om die sterke positie in een relatie te hebben. “Zij bepalen wanneer ze op bezoek gaan en ze kunnen voor zo’n man zorgen. Ook spanning kan een reden zijn,” aldus Donner.

Botten breken in The Bourne Conspiracy videos

Robert Ludlums creatie Jason Bourne stond in de boeken en de films al zijn mannetje, maar in deze twee gameplay trailers is toch duidelijk te zien dat de virtuele Bourne ook geen watje is. Dat interactie met de omgeving van groot belang was volgens de makers is duidelijk te zien. Hierdoor moet het spel intenser worden en het gevoel geven dat je zelf in een film speelt. Ook is goed te zien dat er naast het schieten veel aandacht is besteed aan de hand-to-hand combat, waar Bourne misschien nog wel bekender om staat.





Robert Ludlum's The Bourne Conspiracy neemt je mee langs het verhaal rond de mysterieuze Jason Bourne. PS3 en 360 bezitters kunnen vanaf 27 juni vechten voor hun verleden.

Misschien toch Mods op de Xbox360

In OXM, het officiële Xbox magazine, valt te lezen dat Mark Rein op de Midway’s Gamers Day heeft gezegd dat er waarschijnlijk toch Mods komen in Unreal Tournament 3 op de XBox360. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan is nog niet bekend, maar het zal onwaarschijnlijk zijn dat users zelf hun Mods kunnen uitwisselen. Eerder moet gedacht worden aan een constructie waarbij Epic Games de Mods op Marketplace zal aanbieden.
quote
"We know some of these great mods are going to play a role on Xbox 360, even if we have to get some people and bring them over ourselves," he said. "We'll figure it out."


Welke mod zou jij in UT3 willen zien op de Xbox360?

'Terugtrekken uit Uruzgan bij 25 doden'

Bijna 60 procent van de Nederlanders vindt dat de Nederlandse militairen zich uit Afghanistan terug moeten trekken als er meer dan 25 soldaten zijn gesneuveld. Dat blijkt uit een peiling op MSN.nl waarover dagblad Sp!ts maandag bericht.

Iets meer dan 25 procent vindt het aantal gesneuvelde soldaten niet relevant voor de voortzetting van de ISAF-missie. De missie heeft tot nu toe zestien Nederlandse militairen het leven gekost. Afgelopen vrijdag kwamen twee soldaten om toen hun jeep op een bermbom reed.

Uit een peiling die Maurice de Hond vlak na de aanslag hield, bleek al dat de steun voor de ISAF-missie is gedaald. Voor het eerst sinds het verblijf van Nederlandse militairen in de provincie Uruzgan zijn er meer mensen tegen (49 procent) dan vóór de missie (46 procent).

Condoom-jumper

Een Zuid-Afrikaan heeft met een snoer van aan elkaar geknoopte condooms een bungeejump gemaakt. Hij sprong uit dertig meter hoogte aan een streng van 18.500 condooms. De waaghals spreekt over een wereldprimeur.

Voor het knopen van de rubbertjes had de 37-jarige Carl Dionisio uit Durban vier maanden nodig. Het was moeilijk omdat de condooms zo glibberig waren, zei hij tegen Zuid-Afrikaanse media. Dionisio twijfelde echter nooit aan de rekbaarheid van zijn materiaal: "Latex is latex."

Weer 'bizarre' brand in studentenpand Delft

Voor de derde keer in korte tijd heeft er in Delft een brand gewoed in een studentenhuis. Afgelopen nacht moest de brandweer met groot materieel uitrukken om het vuur in een pand aan de Voldersgracht te bestrijden. Negen bewoners konden worden gered. Vier van hen moesten met ademhalingproblemen in het ziekenhuis worden opgenomen. De brandweer moest twee personen met hoogwerkers van het dak halen.

Voorbijgangers hadden de brand gemeld. De bewoners lagen allemaal te slapen toen de brand uitbrak. Een zegsman van de brandweer wilde nog geen conclusies trekken, maar stelde wel dat de reeks branden in Delft "bizarre vormen begint aan te nemen". Twee weken terug redde de brandweer 's nachts negen studenten uit een brandend pand aan de Oude Delft. Hetzelfde gebouw werd vorige week ten tweede male getroffen door een brand.

Beide panden zijn van dezelfde eigenaar. In alle drie de gevallen trof de brandweer twee brandhaarden aan. Het is niet bekend of de eigenaar nog meer panden bezit. De politie geeft het onderzoek hoge prioriteit.

Vermiste Nederlandse dood gevonden in Portugal

De Nederlandse toeriste die sinds de nacht van zaterdag op zondag werd vermist in de Portugese badplaats Albufeira, is dood teruggevonden. Dat meldden Portugese media gisteravond laat.

De 21-jarige vrouw werd op het strand van Albufeira door een grote golf gegrepen en in zee gesleurd. Een man die bij haar was, kon haar niet redden omdat hij gewond was geraakt in zijn gezicht. Hij schakelde de autoriteiten in.

De Portugese kustwacht heeft samen met de brandweer een grote zoekactie gehouden, maar tevergeefs. Gisteravond rond 19.00 uur vonden toeristen  die op een strand wandelden het lichaam van de vrouw. Ze lag 2 kilometer van de plek waar ze verdween.

CD: Four Tet - Ringer EP

Zijn echte naam is Kieran Hebden maar onder de noemer Four Tet verblijdt hij met zijn electronische muziek de wereld. Normale songstructuren en traditionele instrumenten heeft deze progressieve Brit achter zich gelaten en hij staat altijd open voor nieuwe dingen. Bekend werd hij voornamelijk door een paar aparte remixen van onder andere Kings of Convenience, Bloc Party en Radiohead. Recentelijke was hij improviserend bezig met de oude jazzdrummer Steve Reid, maar vanaf vandaag ligt er weer nieuw solomateriaal in de winkel: het minialbum Ringer.

Seks, drugs en Oost-Berlijn

Berlijn, U-Bahn station Hackescher Markt, dinsdagnacht. Hoewel ons door de bloedstollend knappe bardame van een trendy restaurant op de Karl Marx-Allee verteld was dat 's dinsdags niets te doen was in of rondom Berlijn, hadden we er al een tijdje druk feesten op zitten, was de helft van ons groepje aangeschoten, de andere helft aardig stronken, en zochten we amidst the ruins of Berlin naar een club om de avond waardig af te sluiten. Een vriendelijk ogende uitgaansgelegenheid genaamd AM to PM was direct onder het metrostation gevestigd; rieten hangstoelen en olijke tafeltjes sierden de boel. “Open 24/7”, stond op de gevel. Dit moest onze geluksdag zijn.

Las Vegas is: knokken in de discotheek

Ontwikkelstudio Midway heeft wat screenshots vrijgegeven van hun aankomende actiegame This is Vegas. Hierin worden de verschillende aspecten van het spel, zoals gokken en feesten in beeld gebracht.

This is Vegas staat gepland voor een lancering half november op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.






In This is Vegas begin je als kleine crimineel in het grote Vegas. Je krijgt te horen dat een rijke man Vegas wil ombouwen tot familiestad, en daar zit je niet op te wachten. Gok, gooi feesten, verhandel drugs en bouw je eigen casino, dit alles om Sin City in zijn originele staat te behouden.

Ayaan Hirsi Ali schrijft kinderboek

Ex-politica Ayaan Hirsi Ali heeft een kinderboek geschreven. Het boek heet 'Adan & Eva' en het is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, aldus woordvoerster Ingrid Pouw.

Het gaat over de moslimjongen Adan, het Joodse meisje Eva en hun vriendschap in een multiculturele samenleving. Ondanks hun verschillende achtergrond willen ze elkaar graag leren kennen. Maar niet iedereen in hun omgeving zit daar op te wachten.

Adan & Eva ligt in Nederland vanaf 29 mei in de boekhandel. De illustraties zijn van Fiel van der Veen, coauteur is Anna Gray.

'Burger wil meer invloed via internet'

Vier op de vijf Nederlandse burgers willen via internet meepraten over gemeentebesluiten, zoals de aanleg van een hoofdweg. Evenveel Nederlanders zou gebruik willen maken van stemmen via internet bij landelijke, provinciale en gemeenteraadsverkiezingen. Zo luiden enkele conclusies in het onderzoek van Ernst & Young naar 'digitale democratie', die zondag bekend werden gemaakt.

Verder blijkt uit het rapport dat burgers vaker persoonlijk geïnformeerd willen worden via een brief of e-mail. Hierbij wordt als voorbeeld het plaatsen van een dakkapel door de buurman genoemd. Ambtenaren zouden zich hierin van andere burgers onderscheiden. Zij gaven in het onderzoek de voorkeur aan het traditionele bericht in de lokale krant of op de website.

Volgens Ernst & Young betekent het onderzoeksresultaat dat stemmen en inspraak via internet hoger op de politieke agenda moeten komen. Hierbij zou er wel voor gewaakt moeten worden dat de privacy niet in het geding komt. Een op de vijf burgers maakt zich zorgen over zijn privacy waar het digitaal contact tussen gemeente en burger betreft.

Voor het onderzoek werden drieduizend burgers en ambtenaren ondervraagd. Het eerste exemplaar van het onderzoeksrapport wordt dinsdag tijdens de officiële opening van de beurs Overheid en ICT gepresenteerd.

Explosies in grootste stad Birma

In de grootste stad van Birma, Rangoon, hebben zich volgens ooggetuigen zondagavond op verschillende plaatsen in het centrum twee explosies voorgedaan, een rond 20.00 uur plaatselijke tijd en de ander ongeveer een uur later. Niemand raakte gewond.

De bommen waren geplaatst onder geparkeerde auto's. Op het moment dat ze ontploften waren weinig mensen op straat. Beide straten werden na de explosies snel door de politie afgezet.

Niemand heeft de verantwoordelijkheid voor de explosies opgeëist. Terrorisme is in Birma vrijwel onbekend. Het land wordt sinds 1962 door militairen bestuurd. Demonstraties voor meer democratie werden in september 2007 hardhandig de kop ingedrukt. Volgens de Verenigde Naties kwamen daarbij minstens 31 mensen om het leven, terwijl duizenden werden opgepakt.

Birma verkeert in een politieke impasse sinds 1990, toen de Liga voor Democratie van Aung San Suu Kyi de verkiezingen won, maar door het leger werd belet de macht over te nemen. Suu Kyi staat nu onder huisarrest; van de afgelopen achttien jaar heeft zij er twaalf zonder proces in gevangenschap doorgebracht.

Ace Combat meer dan tien miljoen keer verkocht

Waar De Sims laatst de magische grens passeerde van 100 miljoen verkochte exemplaren, doet de Ace Combat-serie het wat rustiger aan. Ontwikkelaar en uitgever Namco Bandai heeft bekend gemaakt dat van de vlieggame-serie sinds de eerste game in 1995 inmiddels tien miljoen exemplaren over de toonbank zijn gegaan.

Het eerste deel verscheen in Europa op de PSOne en sindsdien zijn er nog zeven andere versies uitgekomen verspreid over vier platforms. De laatste, Ace Combat: Fires of Liberation, kwam in november van 2007 uit op de Xbox 360. Van deze game kun je hier onze mening lezen.


Ace Combat 6: Fires of Liberation
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.