Verkerk wint challenger Athene

Martin Verkerk heeft zeer overtuigend het Challenger-toernooi van Athene gewonnen. De nummer 603 van de wereldranglijst won in net iets meer dan een uur van de als achtste geplaatste Roemeen Adrian Cruciat: 6-3 6-3.

Verkerk begon zeer goed aan de wedstrijd en won de eerste drie games zonder een punt te verliezen. Vervolgens wist Cruciat, de nummer 175 van de wereldranglijst, een game op love te winnen, maar tot breaks kwam het in de eerste set niet meer, en binnen 26 minuten had Verkerk al de eerste set gewonnen.

De tweede set kostte de Alphenaar echter meer moeite. Beide spelers wonnen in het begin van de tweede set hun eigen servicegames gemakkelijk tot de vierde game, waarbij Verkerk op een 15-40 achterstand kwam, maar toch de game wist om te buigen en hem uiteindelijk ook won. Bij een stand van 3-3 kon Verkerk eindelijk zijn tegenstander breaken. Daarna was het gedaan met Cruciat en de Roemeen kreeg ook in de laatste game nog een break tegen: 6-3.

Door deze overwinning krijgt Verkerk 60 punten voor de wereldranglijst en stijgt, ondanks het verliezen van 5 punten door het niet spelen van het ATP-toernooi van Monte Carlo, bijna 240 plaatsen naar de ongeveer 360e plek. Ook mag Mighty Martin 6.150 euro op zijn bankrekening bijschrijven.

Verkerk is dit jaar bezig aan zijn rentree. De finalist van Roland Garros 2003 had lange tijd last van een blessure aan zijn schouder, en won eind februari dit jaar voor het eerst een partij sinds lange tijd. Sindsdien verloor hij slechts twee partijen en won het future-toernooi van Montréal, en nu dus ook de challenger van Athene.