Hollandia eerste hoofdklassekampioen

Hollandia is vandaag de eerste kampioen in de hoofdklasse geworden. De club uit Hoorn greep de macht in de zondaghoofdklasse A.

Hollandia mocht de titel niet in stijl vieren. De ploeg verloor namelijk bij AFC met 2-1. Omdat de enige concurrent, Haaglandia / Sir Winston, echter ook verloor, kon men toch feesten. Het verschil blijft namelijk twaalf punten, met nog drie duels te gaan. Hollandia verzamelde 53 punten en verloor slechts vier keer. De topscorer van de ploeg is Ivo Rottiné, met tien goals. Men mag nu komende maand gaan strijden om de zondagtitel.

Twee clubs degradeerden vandaag. In de hoofdklasse A, dezelfde klasse als waarin Hollandia kampioen werd, viel het doek voor DWS. De Amsterdammers volgen hiermee DCV, dat enkele weken geleden al degradeerde, naar de eerste klasse. Ook DWS was promovendus en vliegt er dus na één seizoen al uit. Men verloor vandaag thuis van Westlandia met 0-1 en de vijftien verzamelde punten zijn er te weinig om nog kans te maken op lijfsbehoud.

In de hoofdklasse C degradeerde SC Enschede. Ook dit gebeurde in stijl. Bij FC Lienden werd met liefst 5-0 verloren. Daardoor bleef men op zeven punten steken. Omdat concurrent SVBO won, werd de kloof naar de veiligere plaats twaalf te groot om nog te kunnen overbruggen. SC Enschede won dit seizoen geen enkele wedstrijd.

Submitter:  Bron: FOK! sport