[NBA] Spurs beginnen goed in play-offs

Ermin (TheClown1)
De eerste wedstrijden in de play-offs zijn begonnen. Het is te merken dat alle zestien teams keihard vechten voor iedere punt. De San Antonio Spurs hadden twee verlengingen nodig om de Phoenix Suns met 117-115 te verslaan.

Tim Duncan bewees dat hij een leider is. Het team staat al jaren onder de leiding van de olympische zwemmer uit St.Croix. Hij begon zijn carrière als zwemmer maar al snel werd duidelijk dat het basketbal hem op het lijf is geschreven. Hij eindigde de wedstrijd met 40 punten en vijftien rebounds. Daarbij scoorde hij ook een driepunter wat zeer ongebruikelijk is voor de 2 meter en tien centimeter lange forward. De Fransman Tony Parker had 26 punten en vijf assists maar hij moest de tweede verlenging missen omdat hij al zes fouten had gemaakt. Bruce Bowen nam de verdedigde rol over van de Fransman om de Canadees Steve Nash van de Suns te dekken.

Amare Stoudamire 33 punten en zeven rebounds maar doordat hij Duncan bijna de hele wedstrijd moest verdedigen had de grote man ook nog eens zes fouten. Hij miste hierdoor de tweede verlenging net als Parker. Shaquile O’Neal had 11 punten in dertig minuten speeltijd.

Het leek de wedstrijd van de Canadees Nash te worden toen hij in de laatste 24 seconden van de tweede verlenging een verlossende driepunter scoorde om de score 115-115 te maken. Een derde verlenging zat er aan te komen maar Manu Ginobili van de Spurs kreeg de bal in zijn handen en ging via zijn favoriete linkerkant naar de basket. Hij legde een zeer moeilijke lay-up erin om de eindscore op 117-115 te brengen. De statistieken zijn in het voordeel van de Spurs, aangezien 83% van de teams die de eerste wedstrijd winnen, de serie winnen.

Uitslagen in de play-offs

Thuis UitUitslag
San Antonio SpursPhoenix Suns117-115
New Orleans HornetsDallas Mavericks104-92
Houston RocketsUtah Jazz82-93
Cleveland CavaliersWashington Wizards93-86