Cunego wint Amstel Gold Race

Stefan (sportfreak)
Damiano Cunego is de winnaar geworden van de Amstel Gold Race. De Italiaan was op de Cauberg de sterkste van een kopgroep.

De wedstrijd werd lang gekleurd door drie renners, Albert Timmer (Skil),de Belg Vandewalle en de Rus Krivtsov kregen de ruimte van het peloton en de voorsprong liep op tot meer dan tien minuten. Pas na 215 kilometer was het Niki Terpstra die op Wolfsberg als eerste de koplopers bijhaalde. Al op de volgende berg strandde de vlucht van Terpstra.

Op de Loorberg nam Robert Gesink het initiatief. Hij kreeg Gilbert,Kirchen,Aerts en Astarloa mee. Ook zij kregen echter niet de ruimte. Op de Eyserbosweg probeerden Vansummeren en Kirchen het, maar zij kregen niet de ruimte. Pas op de Keutenberg ontstond de beslissende kopgroep, bestaande uit negen renners. Thomas Dekker en Karsten Kroon maakten deel uit van de kopgroep.

De negen reden gezamelijk naar de finish op de Cauberg. Daar nam Frank Schleck het initiatief, alleen Cunego kon hem volgen. In de laatste meters passeerden Cunego Schleck en reed zo naar de zege. Achter Schleck eindigde Alejandro Valverde als derde. Thomas Dekker werd vijfde, Karsten Kroon negende.