Standard en Olympiakos pakken landstitel

Niet alleen in Nederland pakte een club de landstitel, ook in Belgie en Griekenland is de nieuwe landskampioen vanavond bekend geworden.

In de Belgische competitie was het dit keer geen Anderlecht of Club Brugge, maar Standard Luik die verrassend de titel pakte. Standard won vandaag met 2-0 van Anderlecht en doordat Club Brugge niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel tegen AA Gent is de club uit Luik niet meer te achterhalen door de naaste concurrentie. De laatste keer dat Standard Luik kampioen van Belgie werd was 25 jaar geleden.

In Griekenland pakte Olympiakos de Griekse landstitel. De club uit Piraeus won op de laatste speeldag met 3-1 van Iraklis en behield door dit resultaat twee punten voorsprong op AEK Athene. Het is de elfde landstitel in twaalf seizoenen voor Olympiakos.

Het CAS kan het feestje van Olympiakos nog wel verstoren, aangezien hekkensluiter Apollon in hoger beroep nog drie punten van de kersverse landskampioen kan afsnoepen. Eerder dit seizoen verloor Olympiakos met 1-0 van Apollon, maar omdat de hekkensluiter een niet-speelgerechtigde speler opstelde, gingen de drie punten naar Olympiakos. Wordt Apollon in het gelijk gesteld, verliest Olympiakos de drie punten en mag AEK Athene zich de nieuwe landskampioen van Griekenland noemen.

Update 0:29:

Zojuist is bekend geworden dat Olympiakos haar punten niet hoeft in te leveren. Apollon werd in het ongelijk gesteld door de CAS en zal door deze uitspraak de wedstrijd verliezen.