FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 7 maart 2008

Schaatsen: Kramer haalt goud op WK

Icoon SchaatsenIn Nagano zijn op het moment de Wereldkampioenschappen afstanden bezig. Donderdag wist Sven Kramer al meteen een gouden medaille te veroveren op de vijf kilometer. De wereldkampioen allround was ruim drie seconden sneller dan de nummer twee, Enrico Fabris.

Paulien van Deutekom, de Nederlandse vrouw met het drukste programma dit weekend, sleepte tot nu to al twee zilveren plakken in de wacht. Ze werd tweede op de 3000 meter achter Kristina Groves. Op de schaatsmijl was Anni Friesinger de wereldkampioene allround te vlug af.

Hieronder vind je alle uitslagen tot nu toe. Ook morgen en zondag wordt er nog geschaatst op de olympische baan van Nagano.

Uitslag 500 meter heren
#NaamLandTijd
1Jeremy WotherspoonCanada69,46
2Kyou-Hyuk LeeZuid-Korea70,01
3Joji KatoJapan70,32
4Joon MunZuid-Korea70,35
5Dmitry LobkovRusland70,38
12Jacques de KoningNederland71,25
15Simon KuipersNederland71,47
16Jan SmeekensNederland71,50



Uitslag 5000m heren
Nr.NaamTijd
1.Sven Kramer6:17.24
2.Enrico Fabris6:20.22
3.Wouter Olde Heuvel6:24.05
4.Carl Verheijen6:29.41
5.Shani Davis6:30.00


Uitslag 1500m dames
Nr.NaamTijd
1.Anni Friesinger1.56,06
2.PAULINE VAN DEUTEKOM1.57,36
3.Kristina Groves1.57,63
4.Daniela Anschütz1.58,81
5.Christine Nesbitt1.58,85
7.IREEN WÜST1.59,52
11.JORIEN VOORHUIS2.00,62


Uitslag 3000 meter dames
#NaamLandTijd
1Kristina GrovesCanada4.05,03
2Paulien van DeutekomNederland4.05,49
3Daniëla AnschützDuitsland4.05,76
4Martina SáblikováTsjechië4.05,92
5Claudia PechsteinDuitsland4.08,40
7Renate GroenewoldNederland4.10,68
8Diane ValkenburgNederland4.11,49


Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport

Uitslag Heracles - FC Utrecht

Vanavond werd er één wedstrijd in de Eredivisie gespeeld. Hieronder vind je de uitslag.

Heracles Almelo - FC Utrecht 2-1
29’ Everton 1-0 (assist García-García)
68’ Cornelisse 1-1 (assist Nelisse)
73’ Lakic 2-1 (assist García-García)

Toeschouwers: 8.500
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: Polman Stadion
Gele kaart: Quansah, Rahim (Heracles), Pieters (FC Utrecht)
Rode kaart: Boakye (Heracles) (58/2xg)

Opstellingen

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Rahim, Wuytens, Looms, Quansah, García-García, Schilder, Everton (van der Bergh/74), Lakic (Glusevic/85), Michalke (Klavan/61)

FC Utrecht: De Ruiter, Cornelisse, Dickoh (Keller/32), Schut, Pieters, Caluwé (Rossini/81), van der Gun, van Dijk, George, Nelisse, Wolters

Kabinet wil verbod op gewelddadige games

Icoon Games Het kabinet laat een onderzoek uitvoeren of het mogelijk is games of films met zeer gewelddadige inhoud te verbieden. Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie geeft aan het belangrijk te vinden dat jongeren beschermd worden tegen deze gevaarlijke beelden, omdat ze een schadelijke invloed zouden hebben. Eerder drong de Tweede Kamer bij het kabinet om een onderzoek aan.

"We hebben het over bijvoorbeeld spelletjes waarin het doden en misbruik van mensen tot vermaak wordt gemaakt. We gaan bekijken hoe we dat effectiever kunnen aanpakken", aldus de minister. Wel geeft hij aan dat het moeilijk is deze beelden uit te bannen, omdat films en games makkelijk over internet verspreid kunnen worden. Tevens blijken gewelddadige films en games eenvoudig te koop in buurlanden als België.

Aanleiding voor de discussie is het spel Manhunt 2. In dit spel moet een speler uit een psychiatrische inrichting ontsnappen om vervolgens allerlei tegenstanders op verschillende manieren om te brengen. Dit spel is onder andere verboden in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Italië. Overigens zijn de verboden in deze landen niet definitief, er lopen nog juridische procedures.

Kijk voor meer gamenieuws op FOK!games

'Dwangsom voor trage overheid'

Icoon Politiek Veel mensen zouden graag willen dat zij de overheid zouden kunnen dwingen sneller een besluit te nemen. Nu is het nog zo dat de burger vrijwel machteloos is in zulk soort situaties, maar daar gaat binnen twee jaar verandering in komen. Het kabinet vindt dat men in dergelijke gevallen moet kunnen dreigen met een dwangsom.

Volgens de ministers Ernst Hirsch Ballin van Justitie en Guusje ter Horst van Binnenlandse zaken, zal de wet uiterlijk in 2010 van kracht worden. Mensen die een aanvraag, voor bijvoorbeeld een uitkering of de bouw van een dakkapel, bij de gemeente hebben ingediend en niet binnen de gestelde termijn antwoord krijgen, kunnen gebruik maken van de nieuwe regels. Er kan een dwangsom van twintig euro per dag worden opgelegd. Het bedrag kan oplopen tot maximaal 1260 euro na 42 dagen.

Naar aanleiding van bevindingen van de Nationale Ombudsman, kwamen het VVD-kamerlid Luchtenveld en het PvdA-kamerlid Wolfsen twee jaar geleden met het initiatiefwetsvoorstel. De plannen konden toen op een breed draagvlak rekenen. Door de trage besluitvorming bij de overheid zouden veel mensen in financiële problemen komen. Het wetsvoorstel zou moeten leiden tot lagere kosten.

Wijzigingen in de FP-crew (februari)

Icoon Sitenews - Frontpage Zoals altijd geven we iedere maand een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew van de maand daarvoor. Bij deze krijg je het overzicht van februari.

Februari was een drukke maand wat betreft crewwijzigingen. Als eerste het belangrijkste nieuws dat Richardfun vertrokken is als ER Nieuws. Hierbij wil ik hem erg bedanken voor alle inzet de afgelopen maanden!

Verder is Svensational vertrokken, ook hij heeft als crewlid veel bijgedragen aan de FP en andere subsites. Als laatste melden we dat Nuongirl bij FOK!sport gestopt is. Dit is niet direct relevant voor de FP, maar na jarenlange inzet voor FOK!sport vinden we het nieuwswaardig genoeg. Bedankt voor alle inzet en wellicht tot ziens!

We hebben dus een nieuwe ER: Surveillance-Fiets! Veel succes en vooral ook plezier met de ER-taken op de Frontpage. Tevens ging het bij Karrs weer kriebelen en is hij teruggekomen als FP-moderator. Veel succes!

Vrouw doet valse bommelding in Duiven

Icoon PolitieVanavond is een vrouw in Duiven aangehouden nadat ze een valse bommelding had gedaan. De 40-jarige vrouw werkte in een bedrijf en haalde een geintje uit met de beveiliging. Ze belde het bewakingsnummer om te zeggen dat er een bom in het gebouw lag. Dit heeft de politie naar buiten gebracht.

Na enige tijd merkte de vrouw uit Bronckhorst dat ze serieus werd genomen en probeerde ze de bommelding ongedaan te maken. Op dat moment was het al te laat en was de politie al ingelicht. De politie heeft de vrouw thuis aangehouden en meegenomen naar het bureau. Inmiddels is ze weer op vrije voeten. Het bedrijf heeft aangifte gedaan.

Van Gaal: "Nieuwe staking niet geloofwaardig"

Louis van Gaal is niet te spreken over de mogelijke acties bij de politie. Deze acties zouden er namelijk voor kunnen zorgen dat de duels tussen PSV en Ajax én AZ en Feyenoord worden afgelast. Eerder dit seizoen zorgden deze acties er al voor dat Super Sunday niet door kon gaan.

"De vorige keer dat er gestaakt werd rond voetbalwedstrijden, werd na afloop verklaard dat de bonden het voetbal in het vervolg niet meer als doelwit zouden gebruiken. Als je dat verklaart, moet je je daar aan houden. Anders vind ik het niet geloofwaardig meer", liet Van Gaal optekenen.

Mocht het duel tegen Feyenoord doorgaan, dan kan AZ niet over Joey Didulica, Stijn Schaars, Maarten Martens en Gijs Luirink beschikken. Zij zijn allen langdurig uitgeschakeld. Ook Simon Poulsen is niet inzetbaar tegen de Rotterdammers.

Ari heeft vrijdag de training weer hervat en is mogelijk inzetbaar. De aanvaller van AZ liep tijdens de training van afgelopen woensdag een blessure aan zijn voet op.

Yolanthe van Kasbergen wordt geveild

Icoon ShowbizzEen schilderij van Yolanthe Cabau van Kasbergen zal morgen geveild worden bij de Rotary in Zwijndrecht. De opbrengst van de veiling zal ten goede komen aan de stichting People's Trust, het goede doel van Yolanthe. De stichting zet zich in om kinderprostitutie in India en Nepal te voorkomen. Yolanthe zal morgen zelf aanwezig zijn om de veiling te openen.

De ONM-actrice is afgebeeld op het schilderij van kunstenaar Robert Doesburg. Het doek, dat voor minimaal 3000 euro onder de hamer gaat, is één van de vele kunstwerken die geveild zullen worden tijdens de grote kunstveiling.

Sneijder verrassend snel hersteld

Wesley Sneijder is weer terug in de selectie van Real Madrid. De international van het Nederlands Elftal is verrassend snel hersteld van een gebroken rib. Ook Royston Drenthe behoort weer tot het keurkorps van trainer Bernd Schuster.

De Koninklijke neemt het dit weekend op tegen Espanyol. Voor Ruud van Nistelrooy komt het duel echter te vroeg. De Nederlander is nog altijd geblesseerd aan zijn enkel. Ook Arjan Robben zal deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan vanwege een gekwetste enkel.

FC Groningen opnieuw zonder Berg

FC Groningen moet het dit weekend wederom zonder clubtopscorer Marcus Berg stellen. De Zweed heeft nog te veel last van een blessure aan zijn rug. Hierdoor zal de speler het duel tegen Willem II, dat voor zondag op het programma staat, aan zich voorbij laten gaan.

Naast Berg heeft trainer Ron Jans ook niet de beschikking over Martijn Meerdink. De middenvelder ondervindt problemen met zijn enkel en komt niet in actie. Verder zit Danny Holla een schorsing uit en zijn Paul Matthijs, Koen van der Laak, Evgeniy Levchenko en Ondrej Svejdik voorlopig nog niet inzetbaar.

Toch is er ook nog goed nieuws te melden, want Luciano da Silva en Marnix Kolder zijn weer hersteld van hun blessures. Het duo kon de afgelopen weken niet spelen, maar zijn inmiddels voldoende hersteld.

Trainer Jans blikte vooruit op het duel met de Tilburgers. "Het wordt heel lastig tegen Willem II. In uitwedstrijden hebben ze het hele seizoen slecht gepresteerd, hoewel ze de laatste wedstrijd bij De Graafschap wel wonnen. Maar in thuiswedstrijden hebben ze vaak juist minder gekregen dan ze verdienden. Wat je verwacht van een ploeg die in de afgrond dreigt te vallen, is een gedreven en agressief spelend team."

Groenewold onzeker voor 5000 meter

Het is nog maar de vraag of Renate Groenewold aanstaande zondag, tijdens het WK afstanden in Nagano, op de vijf kilometer in actie zal komen. De schaatsster kreeg tijdens de 3000 meter van vrijdag een zware inzinking, die ze vooralsnog niet kan verklaren.

"Normaal voel je de verzuring in de benen wel aankomen," liet Groenewold in een reactie weten. "Nu niet. Het was er ineens, pats boem. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Mijn benen liepen ineens helemaal 'vol' en ik kwam amper nog vooruit."

Groenewold vervolgde: "Groves was de ideale tegenstander. Normaal gesproken kan ik haar in de slotfase op achterstand zetten. Nu gebeurde het omgekeerde. Dit is heel frustrerend. Ik had gedacht te kunnen winnen."

[Upd] Onzekerheid omtrent Super Sunday

Opnieuw bedreigen stakingen het Nederlandse voetbal. De politievakbond ACP heeft laten weten aankomende zondag tijdens PSV - Ajax mogelijk te zullen staken. Het is niet de eerste keer dat er gestaakt zou worden bij voetbalwedstrijden.

Eerder werden de topwedstrijden Feyenoord - AZ en Ajax - PSV al van het wedstrijdprogramma geschrapt doordat agenten staakten. Dit leidde toen tot hevige reacties bij Henk Kesler. De eventuele staking van zondag moet 48 uur van te voren worden aangekondigd.

Vrijdagmiddag zullen de politiebonden en minister Ter Horst wederom bij elkaar komen om over het langdurig lopende CAO-conflict te praten. Mocht de minister geen beter aanbod doen voor vrijdagnacht dan zullen er harde acties volgen zo zeggen de vakbonden.

Update:
Ook het duel tussen Feyenoord en AZ staat inmiddels onder druk. De politiebonden liggen nog altijd overhoop met Guusje ter Horst, minister van Binnenlandse Zaken. Als de gesprekken wederom op niets uitlopen, dan zal de politie wederom gaan staken tijdens de wedstrijden uit de Eredivisie. De politievakbonden praten tot middernacht met de minister. Dan moet er een beslising zijn gevallen.

Oblivion komt toch nog naar de PSP?

De RPG Oblivion zou na het succes op de 360, PS3 en PC ook een portable versie krijgen op de PSP. Hoewel er geruchten gingen dat de game geannuleerd was, dook de game vandaag opeens weer op op een releaselijst van een winkel. De game staat daar gepland voor 1 april, dus mocht de releaselijst kloppen dan kunnen we binnenkort waarschijnlijk nieuwe informatie verwachten.

Over wat we precies kunnen verwachten op het gebied van gameplay tasten we nog in het duister. Het originele idee was om vanwege de beperkingen van de PSP een Oblivion te maken zonder overworld. Of dit nog steeds het geval is, is onduidelijk.

Politieman vergokt boetes

Icoon PolitieEen 46-jarige politieman uit Rosmalen heeft in 2006 en 2007 boetegeld vergokt in het casino. De brigadier inde boetes, maar droeg het geld vervolgens niet af. Het gaat om een bedrag van meer dan 8000 euro.

De politie heeft al eerder naar buiten gebracht dat de man uit zijn functie was gezet. Er werd destijds gesproken over mogelijk plichtsverzuim en verduistering tijdens zijn werk. Wat de precieze reden was, werd toen nog niet duidelijk gemaakt.

De man staat volgende week voor de rechter. Een woordvoerster van de politie wist vrijdag te melden dat het disciplinaire onderzoek van de politie nog loopt.

Crewwisselingen februari

De maand maart is alweer een tijdje bezig. De hoogste tijd om de crewwisselingen van februari bekend te maken.

Aan het begin van deze maand besloot Magneet om er voorlopig mee te stoppen. Verder gaf ook vw_caddy aan dat hij geen tijd meer had om voor FOK!sport te posten. Gelukkig hebben we ook versterking gekregen van twee nieuwe posters, namelijk TheClown1 en Bastardo.

Vertrekkende posters: bedankt voor alles. Nieuwelingen: veel succes!

UCI legt nog meer druk bij ploegen

De voorzitter van de UCI, Pat McQuaid, heeft nog meer druk gelegd op de wielerploegen die mee willen doen aan Parijs-Nice. "Ploegen die starten in Parijs-Nice, zullen uit de UCI worden gewerkt", aldus McQuaid.

De UCI en de ASO, organisator van onder andere Parijs-Nice en de Tour de France, liggen al wekenlang in conflict. Volgens de UCI is de rittenkoers illegaal, omdat de ASO de reglementen van de wielerbond niet aanvaardt.

De ploegen hebben inmiddels het sporttribunaal CAS al ingeschakeld. Deze zal vandaag nog met een uitspraak komen. De ASO heeft al aangegeven dat het een mogelijk bindende uitspraak naast zich neer legt.

Man gebruikt golfbaan als landingsbaan

Een Amerikaan heeft heel wat uit te leggen aan de eigenaar van een golfresort in Chicago. De beste man koos het keurig gemaaide terrein om er te landen met zijn privévliegtuig. Zijn zoon dreigde namelijk te laat te komen voor de tennisles.

De Piper PA-16 Clipper van Robert Kadera heeft behoorlijk diepe sporen achtergelaten in het korte gras van het Marriott Lincolnshire Resort. Tijdens een interview met de lokale pers geeft Kadera toe dat hij over de schreef is gegaan. Hij ziet nu zelf in dat hij eerst toestemming had moeten vragen voor de ongewone landing.

"Mijn zoon was te laat voor zijn tennisles. Het verkeer op zaterdag is een echte ramp", vertelt Kadera. "Op het golfterrein was plaats genoeg om te landen en het is recht tegenover de tennisvelden, dus we dachten dat het een goede oplossing was."

Volgens de lokale politie stond de telefoon op het bureau roodgloeiend. Vele golfers waren getuige van de landingspogingen, en grepen massaal naar de telefoon.

Aso niet meer welkom op Filipijnen

Een 42-jarige Nederlandse is persona non grata geworden op de Filipijnen. De toeriste heeft zich op het vliegveld van Manilla zo erg misdragen, dat zij een levenslang inreisverbod heeft gekregen voor het Aziatische land.

Op het vliegveld werden door de douane enkele vragen aan de vrouw gesteld, maar ze weigerde hierop te antwoorden. In plaats daarvan begon zij keihard te vloeken en te schelden. "Een buitenlandse toerist die bij aankomst arrogant en onbeschaamd is, verdient de gastvrijheid van ons land niet", verklaarde de directeur van de immigratiedienst vandaag.

Bij de volgende vlucht naar ons land wordt de vrouw zonder pardon op het vliegtuig gezet. De Filipijnen hebben de vrouw inmiddels op de zwarte lijst gezet. Hierop staan personen vermeld die op geen enkele van de 7107 eilanden van de archipel nog welkom zijn.

Maak de mooiste Haiku van FOK!

Icoon KunstWe denken allemaal wel eens terug aan vroeger, toen alles beter was. Met weemoed bedenken we dan dat Twix ooit Raiders heette, dat we ooit met guldens betaalden of dat het bijzonder was als je langer op mocht blijven dan tot zeven uur.

FOK! en NCRV's DichtTalent organiseren nu een gezamenlijke dichtwedstrijd met als thema: Nostalgie. Schrijf een haiku waar de nostalgie van afdruipt. De winnende haiku wordt vereeuwigd op een ouderwets tegeltje, en krijgt een tegelplek op FOK! en Dichttalent.nl. De tien beste haiku's worden bovendien onderwerp van een fotowedstrijd!

Naast deze dichtwedstrijd, organiseert FOK! een verhalenwedstrijd rond dit thema. Het beste nostalgische verhaal zal eveneens de basis vormen voor een fotowedstrijd, én een kunstwedstrijd.

Voor deze gezamenlijke wedstrijden is het subforum Nostalgie in woord en beeld (NWB) opgezet, waarin je onder andere kunt lezen hoe je mee kunt doen aan deze wedstrijd en waar je bijvoorbeeld kunt discussiëren over de inzendingen en je eigen creaties.

Man wil tbs maar krijgt slechts boete

Een 21-jarige jongeman uit het Drentse Coevorden is gisteren opgepakt toen hij tegen de deur van het gemeentehuis van Coevorden zat te trappen en te spugen. De Drent, die kampt met psychische problemen, wilde door zijn malle gedrag een verblijf in een tbs-kliniek versieren.

Helaas voor hem vond de Drentse politie hem niet gek genoeg. De jongeman heeft een proces-verbaal gekregen voor baldadigheid en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Ondanks dat de gemeente Coevorden onlangs nog de gouden 'Nu we er toch zijn'-plak kreeg wegens z'n gastvrijheid, werd de Drent na het overhandigen van het gele papiertje weer naar huis gestuurd.

Steeds meer vrouwen aan de onenightstand

Goed nieuws voor de ongebonden man. Steeds meer vrouwen zijn namelijk bereid om met jan en alleman tussen de lakens te kruipen.

Dat blijkt uit een enquête van Dating Direct. Op deze datingsites schrijven zich steeds meer vrouwen in die op zoek zijn naar een seksdate. Een derde van de ingeschreven vrouwen geeft zelfs toe dat zij een afspraakje willen alleen voor de seks. De conclusie dat steeds meer vrouwen seks weten te scheiden van liefde is snel getrokken, maar volgens een Amerikaanse psychologe zou er wel eens meer achter kunnen zitten.

Pam Spurr verdeelt deze vrouwen met een losse, seksuele moraal namelijk in twee groepen. De ene groep noemt men de 'ibizagroep', jonge vrouwen die seks zien als ontspanning en een leuk avontuur. De andere groep bestaat uit oudere carrièrevrouwen die geen tijd hebben voor een serieuze relatie. Om toch in hun behoeften te kunnen voorzien, zijn zij vooral op zoek naar losse scharrels.

Uit het onderzoek is niet gebleken dat deze vrouwen ook echt gelukkiger worden van alle avontuurtjes. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk al aangetoond dat vrouwen pas echt blij worden van vrijen met een geliefde.

Piquet jr. teleurgesteld in Alonso

Drievoudig Formule 1-kampioen Nelson Piquet stond bekend om zijn psychologische spelletjes tegen zijn teamgenoten. Zijn zoon Nelson Piquet jr. begint ook wat van die trekjes te krijgen.

De nieuwe telg in de renstal van Renault vond de samenwerking tussen hem en Fernando Alonso niet helemaal top. "Om eerlijk te zijn had ik meer van onze samenwerking verwacht", aldus Piquet. "Tijdens de wintertests heb ik voornamelijk long runs gedaan, terwijl Fernando allerlei vondsten en set-ups kon uitproberen. Daardoor had ons werk maar weinig raakpunten."

Verder had hij wat meer willen rijden in de nieuwe Renault. "De auto was laat klaar - ik heb er pas in februari voor het eerst mee gereden. Ik had graag nog een maand langer gehad om de auto te leren kennen."

Ondanks de komst van 'de verlosser' Alonso naar Renault, ziet hij de kansen van zijn team dit jaar dan ook realistisch. "We willen ons gewoon continu verbeteren met als doel vierde in het WK te worden. Als we regelmatig podiumplaatsen weten te behalen zou dat geweldig zijn. Maar dat wordt heel moeilijk."

Piquet jr. wordt veel met zijn voormalig GP2-rivaal Lewis Hamilton vergeleken. Kennelijk heeft hij daar ook nog een appeltje mee te schillen. "Ik heb in 2006 heel veel punten voor de neus van Lewis weggesnoept, terwijl de omstandigheden voor mij ongunstiger waren. Ik moest een GP2-team vanuit het niets opbouwen, met een engineer en twee monteurs - waarvan er één gewoon uit een Braziliaans garagebedrijf kwam."

Tevens wil hij niet in de schaduw rijden van Alonso. "Op sommige dagen zal mijn auto simpelweg sneller zijn dan de zijne. Hij zal niet altijd een perfecte auto hebben, hij zal zich niet altijd geweldig voelen en dan zal ik mijn kans grijpen."

Zo vader zo zoon, zullen we maar zeggen…

Lekker op jezelf prikken

Opa Klonk is van de generatie die het liefst helemaal vol met buttons rondliep, hoe meer buttons je op je kleding had hoe cooler je was. Maar helaas de buttonrage verdween en maakte plaats voor dingen die me niet konden boeien.

Maar ik werd net heel blij, de buttons zijn weer terug en dit keer komen ze met stijl, want eerlijk is eerlijk op deze site staan erg strakke buttons.

Dan nu de vraag, ben ik als oudere jongere nog steeds hip als ik met een jas vol buttons voorbij kom gelopen, moeilijk, moeilijk.

Ruzie collega's loopt uit op dodelijke steekpartij

Icoon BinnenlandsEen medewerker van telecombedrijf Orange is vandaag door een collega doodgestoken. Het incident vond plaats in een kantoor van het bedrijf aan de Groenhovenstraat in Den Haag. Dat heeft de politie laten weten.

De twee hadden ruzie, maar het is onduidelijk waarover. De dader, een 37-jarige Rotterdammer, is aangehouden. De identiteit van het slachtoffer wilde de politie nog niet vrijgeven. De steekpartij vond plaats op de werkvloer, waar collega's getuige waren van het incident. Orange heeft voor hen slachtofferhulp geregeld.

Het incident aan de Groenhovenstraat in Den Haag
Met dank aan Big_Poppa, EggsTC en Rianne84 voor de submit

Goldberg bedankt Swayze voor Oscar

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse filmacteur Patrick Swayze krijgt nu al de eerste dankbetuigingen binnen, sinds deze week bekend werd dat hij lijdt aan alvleesklierkanker.

Actrice Whoopi Goldberg greep een talkshow aan om Swayze uitgebreid te bedanken voor de Oscar die ze won voor haar rol in Ghost (1990), berichtten Amerikaanse media vrijdag.

Zonder Swayze had ze de rol niet gekregen, vertelde Goldberg in de talkshow. De acteur had regisseur Jerry Zucker gezegd dat hij alleen mee wilde werken aan de film als Goldberg de rol van de paranormale Oda Mae Brown zou krijgen.

De actrice heeft de 55-jarige Swayze niet gesproken over zijn ziekte. Volgens de behandeld arts reageert de Hollywood-ster goed op de behandeling die hij momenteel ondergaat.

PLD: 'Barney' krijgt klop van Taylor

Phil Taylor heeft tijdens de PLD, de competitie van de PDC, met overtuigende cijfers gewonnen van Raymond van Barneveld. Door de overwinning doet Taylor weer helemaal mee voor het kampioenschap.

Van Barneveld blijft ondanks het verlies op de eerste plaats staan. Hij deelt die eerste plek wel met James Wade. Hij kon de koppositie van Van Barneveld overnemen maar kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Wayne Mardle.

Uitslagen

WedstrijdUitslag
James WadeWayne Mardle7 – 7
Raymond van BarneveldPhil Taylor3 – 8
Terry JenkinsPeter Manley7 – 7
John PartAndrian Lewis8 – 6

PlaatsSpelerGespeeldPuntenSaldo
1.Raymond van Barneveld6840 - 34
2.James Wade6844 - 38
3.Terry Jenkins6742 - 35
4.Phil Taylor6638 - 31
5.Peter Manley6640 - 39
6.Adrian Lewis6640 - 41
7.John Part6533 - 43
8.Wayne Mardle6230 - 46

Cruijff stopt met reorganisatie Ajax

Icoon VoetbalJohan Cruijff zal niet langer de taak op zich nemen om het technisch beleid van Ajax te veranderen. Hij geeft de taak terug aan de ledenraad. Reden hiervoor is dat Johan Cruijff niet op één lijn zit met de nieuwe technische staf als het gaat over de jeugdopleiding.

"Er is sprake van een professioneel verschil van mening en niet van een conflict op het persoonlijke vlak", zo meldt Johan Cruijff. "Omdat ik de jeugdopleiding snel op het niveau wil hebben dat bij Ajax hoort, moet er drastisch worden ingegrepen. Ik heb daarvoor een duidelijk omlijnd plan gemaakt, alleen wordt mijn visie niet gedeeld door de mensen die het uit moeten voeren."

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Cruijff stopt met reorganisatie Ajax

Johan Cruijff zal niet langer de taak op zich nemen om het technisch beleid van Ajax te veranderen. Hij geeft de taak terug aan de ledenraad. Reden hiervoor is dat Johan Cruijff niet op één lijn zit met de nieuwe technische staf als het gaat over de jeugdopleiding.

"Er is sprake van een professioneel verschil van mening en niet van een conflict op het persoonlijke vlak," zo meldt Johan Cruijff. "Omdat ik de jeugdopleiding snel op het niveau wil hebben dat bij Ajax hoort, moet er drastisch worden ingegrepen. Ik heb daarvoor een duidelijk omlijnd plan gemaakt, alleen wordt mijn visie niet gedeeld door de mensen die het uit moeten voeren."

Trulli ruikt kansen

Ondanks het feit dat het Formule 1-team Toyota al jaren met het grootste budget op jacht is naar succes, wil het maar niet vlotten. Tijdens de wintertests van het team was er ook maar weinig aanleiding tot vreugde. Het gat met de andere teams was immers nog steeds erg groot. Tót de allerlaatste testdag in Barcelona, want daar was Jarno Trulli ineens de snelste.

"Het zou mij niet verbazen als we een van de grootste verrassingen van het jaar worden", aldus Trulli. "Er gloort licht aan het einde van de tunnel en we hebben het gevoel dat er iets aan het veranderen is. Ferrari en McLaren zijn buiten bereik, maar we kunnen zeker vechten om een plaatsje daarachter."

Volgend weekend weten we of Trulli gelijk heeft, want dan gaat het Formule 1-circus weer van start.

Laudrup trots op prestatie

Getafe-trainer Michael Laudrup is trots op het feit dat zijn club het zo goed doet in Europa. De club uit Madrid won gisteravond verrassenderwijs in Lissabon van Benfica.

Getafe debuteerde dit seizoen in de UEFA Cup en opende daarin direct met het uitschakelen van FC Twente. Daarnaast werd het groepswinnaar in een poule met onder meer Tottenham Hotspur en Anderlecht. Nadat het AEK FC uitschakelde in de vorige ronde was gisteren Benfica aan de beurt. Benfica's Óscar Cardozo kreeg al na negen minuten rood, hetgeen dankbaar werd afgestraft door de elf van Laudrup. Het zou 1-2 worden.

"Het resultaat was verbluffend", zegt Laudrup. "Toen we 2-0 voor stonden hadden we pech dat het niet meer werd, maar om uiteindelijk met 2-1 hier te winnen is knap. We speelden dan wel met een man meer, maar soms is dat niet genoeg om te winnen. Toch wisten we dat hier te doen in dit prachtige stadion, en dat is wederom een mijlpaal in de historie van Getafe." Volgende week woensdag is de return in Madrid.

Blatter voorstander levenslange schorsing

Als een voetballer zijn tegenstander opzettelijk een zware blessure bezorgt, dan ziet deze een levenslange schorsing tegemoet. Dit liet Sepp Blatter, voorzitter van de wereldvoetbalbond (FIFA), vrijdag in een interview weten.

Blatter doet deze uitspraak aan de vooravond van een bijeenkomst met het internationaal bestuur van de voetbalbonden (IFAB). "De smerige tackle is een van de belangrijkste problemen in het hedendaagse voetbal. Spelers die ze bewust maken, horen niet thuis in deze sport", was de duidelijke taal van de Zwitser.

Deze opmerkingen hebben vooral te maken met de schandalige overtreding, die Martin Taylor van Birmingham City, op Arsenal-speler Eduardo da Silva beging. De Kroaat brak bij deze charge zijn been en is voorlopig uitgespeeld.

Ook de trainers en coaches kregen een beschuldigende vinger toegewezen. Blatter: "Het mechanisme is duidelijk. De druk op de trainer om te winnen is zo groot, dat hij zijn spelers aanspoort om ten koste van alles voor de winst te gaan."

De voorzitter van de FIFA liet tot slot nog weten dat de scheidsrechters instructies gaan komen. Op die manier zouden zij harder op moeten kunnen treden tegen gemeen spel.

Brit heeft seks met lantaarnpaal

Icoon OpmerkelijkEen 32-jarige Brit is gearresteerd, nadat hij seks had met een lantaarnpaal. De politie van Wiltshire rukte uit, nadat ze een melding binnenkregen over een man die ontuchtige handelingen uitvoerde met een lantaarnpaal.

De man werd op borg vrijgelaten, maar is weer opgepakt voor ondervraging. Verschillende kinderen en jonge vrouwen hebben de bizarre Brit de liefde zien bedrijven met de lantaarnpaal. Het is in het Verenigd Koninkrijk een echte trend om seks te hebben met allerlei voorwerpen. Net als je denkt dat het niet gekker kan blijkt het toch nog erger te kunnen.

Vorige week werd nog een Poolse bouwvakker in het Verenigd Koninkrijk betrapt toen hij het deed met een stofzuiger. Een andere dronkenlap had seks met een stoep en een andere Brit deed het met een fiets en weer een ander gaf de voorkeur aan een parkhek.

FOK!sport F1-manager van start

Icoon Sitenews - SportNa lang wachten is de FOK!sport F1-manager eindelijk online. Vanaf nu kun je jezelf aanmelden en een team indelen. De opzet van de manager is hetzelfde als vorig seizoen, evenals de spelregels.

Het Formule 1-seizoen begint 16 maart in Australië. Er kan gratis worden gewisseld tot en met 14 maart. Voor alle wissels die daarna gedaan worden, zul je transferkosten moeten betalen. Ook gaan deze wissels pas in bij de volgende wedstrijdronde.

De prijzen van de coureurs, chassis en motoren zijn gebaseerd op de resultaten van vorig seizoen en de recente wintertests. Namens de gehele FOK!crew wensen we je veel plezier en succes met de F1-manager.

Belangrijk! De users die zich al hadden ingeschreven zullen dit nogmaals moeten doen. Op het moment van jullie inschrijven was de database nog niet up-to-date.

Klik hier om je direct aan te melden!

Heb je nog geen account? Registreer je dan hier!

Het laatste nieuws uit de Formule 1 vind je op de FOK! F1-manager!

FOK!sport F1-manager van start

Na lang wachten is de FOK!sport F1-manager eindelijk online. Vanaf nu kun je jezelf aanmelden en een team indelen. De opzet van de manager is hetzelfde als vorig seizoen, evenals de spelregels.

Het Formule 1-seizoen begint 15 maart met de kwalificatie en 16 maart de race in Australië. Er kan gratis worden gewisseld tot en met 14 maart. Voor alle wijzigingen die daarna gedaan worden, zul je transferkosten moeten betalen. Wijzigingen in je team na de sluitingstermijn in een GP-weekend gelden pas voor de volgende race.

De prijzen van de coureurs, chassis en motoren zijn gebaseerd op de resultaten van vorig seizoen en de recente wintertests. Namens de gehele FOK!crew wensen we je veel plezier en succes met de F1-manager.

Belangrijk! De users die zich al hadden ingeschreven zullen dit nogmaals moeten doen. Op het moment van jullie inschrijven was de database nog niet up-to-date.

Klik hier om je direct aan te melden!

Heb je nog geen account? Registreer je dan hier!

Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan hier.

Patricia Paay in jury Holland's Got Talent

Icoon TelevisiePatricia Paay zit in de jury van het tv-programma Holland's Got Talent. Dat meldde SBS6, dat de talentenjacht vanaf 28 maart uitzendt, vandaag. Naast de zangeres zit Henkjan Smits in de jury. Wie het derde jurylid wordt, maakt de zender later bekend.

In het nieuwe tv-programma, gepresenteerd door Gerard Joling, zoekt SBS6 nieuw talent dat een optreden voor een miljoenenpubliek waard is. Mensen met bijzondere kwaliteiten, of het nu buikspreken of slangen bezweren is of iets wat niemand anders kan, kunnen zich aanmelden voor de show. De audities beginnen maandag 10 maart.

Vietnam ongerust over hamsters

Icoon OpmerkelijkVietnam gaat optreden tegen de heersende hamstergekte. In het astrologische jaar van de rat is de hamster een enorm populair huisdier geworden. De Vietnamese autoriteiten vrezen echter voor de verspreiding van ziektes door de veelal in het buitenland gefokte beestjes.

Hamsters, vroeger alleen geïmporteerd voor wetenschappelijk onderzoek, spelen nu de hoofdrol op internet in hamsterfora en -clubs. De autoriteiten vrezen voor een enorme vraag naar de knaagdiertjes dit weekeinde. Zaterdag is het Wereldvrouwendag en verwachten alle vrouwen een cadeautje van hun man.

Vanaf maandag hangt daarom iedereen die een hamster bezit of verhandelt een boete boven het hoofd van maximaal 30 miljoen dong (ongeveer 1200 euro). Ondanks de angst voor ziektes zullen de hamsters niet massaal worden verdelgd.

Bij Albert Heijn moeten we het nu doen met smurfen in plaats van hamsters

'Microsoft heeft gefaald', aldus Sony

Microsoft heeft geen echte houvast op de markt met hun voorsprong van een jaar over Sony's Playstation 3. Microsoft heeft gefaald en heeft niets anders kunnen bereiken dan de "hardcore first person shooter gamer", zegt SCEA's Scott Steinberg.

"The time that they had to create huge distance and build a massive install base before the PS3 could really take root; that opportunity is over and there's no real capitalization of it,".

Hij gaf ook aan dat Microsoft inderdaad een goed standpunt heeft gecreëerd met Halo eind vorig jaar, maar dat de verkopen maar een miezerige worp verwijderd zijn van die van de originele xbox.

"To me that speaks of a failure to broaden their reach beyond the core first person shooter player who was in their back pocket for Xbox,".

"The question for us is 'are they really going after the PS2 demographic? Are they stealing share from us?' And the answer is no."

Steinberg verwacht dat de miljoenen Playstation 2 fans over de gehele wereld alles zal doen veranderen in de komende twee tot drie jaar.

"That's the secret weapon, that's what goes unreported. It's this 41 million universe of PS2 owners that will be targeted very, very soon to upgrade to a PS3 Blu-ray machine," aldus Steinberg .



...Andddd FIGHT!...

Hardwareverkopen Japan, Sony bovenaan

Gisteren werd Nintendo's Super Smash Bros. Brawl van zijn troon gestoten in de Japanse software charts door een Playstation 2 titel en ook in de hardware charts zal Nintendo's Wii het met een tweede plaats moeten doen.
Vorige week hadden alle platforms met dalingen te verduren, maar dat lijkt deze week wel anders. Dit geldt vooral voor Sony's PSP die met het grootste aantal deze week bovenaan staat.

Excuses, dat dit niet in een mooi FOK! tabelletje is gedaan. Onze tabelgenerator is namelijk nog steeds offline.

Hardware - This Week | Last Week | YTD | LTD
1. PSP - 73,706 | 53,373 | 807,422 | 8,409,016
2. WII - 64,535 | 63,504 | 831,341 | 5,447,501
3. NDS - 51,922 | 50,151 | 824,253 | 21,997,304
4. PS3 - 13,520 | 14,060 | 286,568 | 1,928,244
5. PS2 - 10,986 | 9,634 | 126,451 | 21,053,488
6. 360 - 2,282 | 2,001 | 39,457 | 546,798

Rood voor omver duwen ballenjongen

Icoon VoetbalDe Braziliaan Toro voegde gisteren een nieuwe optie toe aan feiten waarvoor je een rode kaart kunt krijgen. In de wedstrijd tussen Flamengo en Nacional om de Zuid-Amerikaanse Libertadores Cup duwde de gefrustreerde Braziliaan in de 43e minuut hardhandig een ballenjongen omver.

Het 13-jarige ventje werd ondersteboven gegooid toen hij achter een uitgeschoten bal aanholde. De scheidsrechter toonde een zichtbaar verbijsterde Toro onmiddellijk rood.

Mede dankzij de overtalsituatie won Nacional uit Uruguay het duel met 3-0. Tijdens het restant van de wedstrijd werd de ballenjongen enthousiast toegejuicht door Nacional-fans.



Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Ramos neemt Gilberto niets kwalijk

Juande Ramos weigert om Gilberto de schuld te geven van de nederlaag die Tottenham Hotspur gisteravond leed tegen PSV. De Engelse ploeg ging met 0-1 ten onder, het enige doelpunt van de wedstrijd was het gevolg van een grove fout van Gilberto.

Jefferson Farfán maakte optimaal gebruik van de fout van de Braziliaan en zorgde ervoor dat PSV als winnaar van het veld stapte. De overwinning op White Hart Lane biedt PSV een goed uitgangspunt voor de return in Eindhoven. Ramos nam zijn speler na afloop in bescherming. "Iedere voetballer maakt fouten. We moeten hem steunen en helpen weer op topniveau te komen. Ik heb hem ook niet gewisseld vanwege die verkeerde keuze achterin, maar omdat hij was geblesseerd. Natuurlijk heb ik de smoor in over dit resultaat, maar er komt nog een wedstrijd. Dan moeten we natuurlijk wel veel beter spelen dan nu", zo zei Ramos.

[WK Afstanden] Wotherspoon oppermachtig op 500m

Op het WK Afstanden heeft Jeremy Wotherspoon de 500 meter op zijn naam gebracht. Hij won beide heats en verbeterde het baanrecord twee keer, 34,78 en 34,68.

Wotherspoon is na een jaar sabbatical dit seizoen weer helemaal terug. Hij won negen van de tien wereldbekerdwedstrijden waar hij aan de start verscheen.

Kyou-Hyuk Lee, de grootste uitdager van Wotherspoon en regerend wereldkampioen sprint, legde beslag op het zilver door twee keer tweede te worden. De plaatselijke favoriet Joji Kato veroverde het brons. De Nederlandse mannen lieten het enigszins afweten. De beste Nederlander was Jacques de Koning, op een twaalfde plaats.

Uitslag 500 meter mannen

#NaamLandTijd
1Jeremy WotherspoonCanada69,46
2Kyou-Hyuk LeeZuid-Korea70,01
3Joji KatoJapan70,32
4Joon MunZuid-Korea70,35
5Dmitry LobkovRusland70,38
12Jacques de KoningNederland71,25
15Simon KuipersNederland71,47
16Jan SmeekensNederland71,50

'Zet meer militaire uniformen op straat'

Icoon PolitiekIn het dagelijkse Nederlandse straatbeeld moeten meer militaire uniformen te zien zijn. Dat vindt staatssecretaris Jack de Vries van Defensie. ''Met het zichtbaar maken van het uniform laat je zien trots te zijn op het bedrijf. Daarmee creëer je draagvlak'', aldus de CDA-bewindsman in de gisteren verschenen Defensiekrant.

Op die wijze wordt het naar zijn mening ook makkelijker om personeel te rekruteren. De Vries vindt verder dat Defensie ''weer een solide beeld moet gaan uitstralen.'' Hij heeft de indruk dat het beroep van militair meer leeft in Nederland sinds de uitzendingen naar buitenlandse oorlogsgebieden.

Als andere opties om personeel te werven, behouden en terug te laten keren, noemt De Vries meer loopbaanbegeleiding en uitwisseling van personeel met het bedrijfsleven.



Sekstape: Lieke van Lexmond ontkent

Icoon ShowbizzSlecht nieuws voor fans van Playmate Van Lexmond. Lieke van Lexmond ontkent namelijk dat er een sekstape bestaat van haar en haar ex Jeroen Rietbergen. Deze zou gemaakt zijn in het tuinhuisje met beveiligingscamera's. Gisteren kwam er een gerucht dat iemand de tape te koop aanbood.

Aan Edwin Evers vertelde ze dat ze niet eens een tuinhuisje heeft. "Ik heb niet bepaald groene vingers. Als er al een sekstape is, dan is die in privébezit, aldus Van Lexmond. "En waar het gerucht vandaan komt, geen idee. Ik probeer juist de media een beetje te mijden, nu met dat gedoe in het nieuws." Het gedoe waar Van Lexmond het over heeft is het nieuws dat Linda de Mol erg gelukkig is met Rietbergen, die van Lexmond verliet voor De Mol.

Geen sekstape met Lieke, maar wel een FOK!tape, zoals je hieronder kunt zien.


Friese lijken vergaan niet

De stoffelijke resten van overledenen die in de Friese dorpen Zwaagwesteinde en Broeksterwoude zijn begraven, vergaan niet. Dat zei vandaag een woordvoerder van de gemeente Dantumadeel.

In Broeksterwoude houdt de leemgrond zuurstof tegen waardoor de lijken intact blijven, terwijl in het nabijgelegen Zwaagwesteinde het hoge grondwaterpeil zuurstoftoevoer voorkomt. De lijken kwamen tevoorschijn toen grafdelvers de graven wilden ruimen om plaats te maken voor nieuwe lijken.

Normaal gesproken wordt een graf na een jaar of twintig opnieuw gebruikt. Het lijk dat in de grond ligt is dan meestal grotendeels vergaan. Alleen de overgebleven botten worden opgegraven en in een knekelput gegooid.

Pandora opent haar doos in Legendary:The Box video

De legendarische Pandora's Box opent zich in Legendary: The Box, een next-gen FPS waarin je allerlei mythologisch gespuis terug naar de verdoemenis mag helpen nadat ze allemaal uit de doos zijn gekomen. Hieronder alvast wat eerste gameplay beelden. Let wel, deze zijn afkomstig van het spel dat zich in een pre-alpha fase bevindt, dus slordigheden mag je nu nog door de vingers zien.




Het spel wordt ontwikkeld voor de PC, PS3 en X360 en zou ergens in de herfst van dit jaar in de winkelrekken moeten liggen.

Ex-junks uit Randstad mogen Beilen in

Icoon JustitieHet was leuk bedacht van de gemeente Beilen. Die stond toe dat er op haar grondgebied een resocialiseringskliniek voor drugsverslaafden mocht komen, op de uitdrukkelijke voorwaarde dat de junks uit de Randstad binnen de poort zouden blijven. Dit om onrust onder de bevolking tegen te gaan.

Eind vorig jaar liet kliniek De Heuve afgekickte verslaafden toch buiten de poort om onder strike voorwaarden een ommetje te maken in het dorp. De gemeente ging daarop naar de rechter om De Heuve aan de afspraak te houden.

De rechter haalde vandaag echter een dikke streep door het contract. Dat is namelijk in strijd met de Grondwet. In artikel 15 staat dat mensen zich vrij mogen bewegen, en daar valt niet aan te tornen. De rechter vindt de eerder gemaakte afspraken zelfs in strijd met 'de openbare orde en de goede zeden'.

TV: Brothers & Sisters

In elke familie gebeurt wel eens iets. Vaak zijn dat kleine, soms grote drama’s. Mensen begrijpen elkaar verkeerd en zeggen dingen die ze eigenlijk niet hadden moeten zeggen. Zo ook de familie Walker in de kwaliteitssoap Brothers & Sisters. Vader William en moeder Nora hebben vijf kinderen. Als William komt te overlijden moet de rest van de familie het familiebedrijf overeind zien te houden. Dochter Sarah krijgt de leiding over het bedrijf, zij ontdekt dat pa er een financiële chaos van heeft gemaakt. De familie, die van los zand aan elkaar hangt, ziet zich genoodzaakt om de banden aan te halen. Dit gegeven produceert de nodige grappige en ontroerende momenten.
Subheader

Google mag VS bases niet meer filmen

Icoon InternetGoogle mag van het Pentagon niet langer gedetailleerde studies van Amerikaanse militaire bases maken. Bovendien zijn medewerkers van Google niet meer welkom op die bases.

De BBC meldt dat het Amerikaanse ministerie van Defensie Google in de ban heeft gedaan, omdat de internetzoekmachine door de verspreiding van beelden de Amerikaanse veiligheid in gevaar zou kunnen brengen. Het Pentagon nam het besluit na het bekijken van door Google gemaakte beelden van de legerbasis Sam Houston in Texas.

Driedimensionale panoramische foto's zouden door hun gedetailleerdheid een bedreiging van de nationale veiligheid kunnen vormen, meent het ministerie van Defensie.

[WK Afstanden] Uitslag 3000 meter dames

Kristina Groves heeft in Nagano de drie kilometer gewonnen. De Canadese won in 4.05,03 en was daarmee bijna een halve seconde sneller dan Paulien van Deutekom, die op de tweede plaats eindigde.

De Duitse Daniëla Anschütz werd derde, Martina Sábliková eiste de vierde plek op. Renate Groenewold en Diane Valkenburg finishten respectievelijk op plaats zeven en acht.

Uitslag 3000 meter dames

#NaamLandTijd
1Kristina GrovesCanada4.05,03
2Paulien van DeutekomNederland4.05,49
3Daniëla AnschützDuitsland4.05,76
4Martina SáblikováTsjechië4.05,92
5Claudia PechsteinDuitsland4.08,40
7Renate GroenewoldNederland4.10,68
8Diane ValkenburgNederland4.11,49

Metalen manie in Guitar Hero III DLC

De pas uitgebrachte No Doubt trackpack viel bij de meesten ietwat tegen. Om je toch van de straat te houden is daarom vandaag wereldwijd op Xbox Live en de PSN van de USA het Modern Metal trackpack gereleased. Voor 6 euro op Live en 4 op PSN ben je in het bezit van de volgende tracks:

Avenged Sevenfold-Almost Easy
Thrice-The Arsonist
Deftones-Hole in the Earth

Verwacht wordt dat onze PSN met een weekje ook deze DLC klaar heeft staan voor rockin' action.

Hou ook 17 maart open in je agenda. Het is St. Patrick's Day en als je niet in de pubs op een pelgrimtocht naar alcoholische versnaperingen bent, kun je gratis het Dropkick Murphy's trackpack downloaden, met de nummers 'Famous for Nothing',
'(F)lannigan's Ball' en 'Johnny, I hardly knew ya'
.

Actie in nieuwe screenshots RainBow Six: Vegas 2

Rainbow Six: Vegas was een groot succes. In de game moest je Terroristen uitschakelen in het levendige Vegas, waarbij je gokkasten en blackjack tafels kon gebruiken als cover.

De game eindigde met een teleurstellend open einde, en dat schreeuwt natuurlijk om een vervolg. Deze maand zal Raimbow Six: Vegas 2 in de winkels liggen, maar zal niet meer in de casino's afspelen. Inplaats daarvan trekken we de buitenwijken in. In drie nieuwe screenshots zien we dat het met de actie wel goed zit.




Klassieke jodenhaat laait op in MO

Icoon MediaWaar we ons in Europa druk maken over de mogelijke gevolgen van de anti-Koranfilm van Geert Wilders of de Deense Mohammed-cartoons, omdat die beledigend zouden kunnen zijn voor moslims, daar pakken de Arabische kranten groot uit met antisemitische propaganda. En bijna niemand die er zich druk over lijkt te maken, zo schrijft het Nederlands Dagblad vandaag. Reden zijn de opgelaaide spanningen tussen Israël en de Palestijnen.

Een golf van aanstootgevende cartoons over joden verschijnen er in de Arabische pers. Het gaat niet om gewone, en in veel gevallen heel begrijpelijke, kritiek op het optreden van Israël, maar om de sinds mensenheugenis bestaande jodenhaat in de Arabische landen.

De Amerikaanse Anti-Defamation League (ADL), een organisatie die zich wereldwijd teweer stelt tegen antisemitisme en racisme, heeft een selectie uit de recent verschenen cartoons op haar website gezet. De tekenaars putten hun inspiratie uit 'klassieke, stereotype afbeeldingen van Joden die de nazi's gebruikten om op te ruien tot antisemitisme', aldus ADL.

Het maakt niet uit of Arabische en islamitische landen banden onderhouden met Israël en als gematigd te boek staan, antisemitische cartoons zijn overal te vinden. In Jordanië, Egypte en de Golfstaten niet minder dan in Syrië of Iran.

''De jongste vijandelijkheden worden gebruikt als een excuus om de Holocaust als onbeduidend voor te stellen, en Israëlische soldaten en Joden als koelbloedige Nazi-moordenaars. Als het gaat om de zes miljoen, zijn er geen grenzen en tonen Arabische tekenaars geen geweten. Ze gebruiken cynisch genoeg de Holocaust als wapen tegen degenen die het meest onder het Hitlerregime hebben geleden'', Zo stelt het ADL.

In grote delen van de Arabische wereld wordt nog altijd geloof gehecht aan het antisemitische schotschrift 'De protocollen van de Wijzen van Zion', dat wil aantonen dat de Joden streven naar wereldheerschappij. Een vervalsing uit de tijd van de Russische tsaren.



Hier meer recente cartoons uit de Arabische pers

-

Dagelijkse GTAIV details update #31405

Een mens kan zich afvragen hoeveel nieuwe features je kunt aankondigen voor een spel. In het geval van GTAIV dus veel, heel veel. Bijna elke dag worden er wel nieuwe details bekend gemaakt, maar toch blijken dit allemaal dingen te zijn die iets aan de sfeer toevoegen. We beginnen met de aankondigingen van vandaag, 7 maart jongstleden:

Alle problemen omtrent de PS3 versie zijn uit de weg geholpen. De PS3 versie is nu identiek aan de 360 versie. Met dank aan Sony die Rockstar zelf is komen helpen ermee.

Wanneer je met Niko een gesloten stad ingaat, krijg je een wanted level van vijf sterren, simpelweg omdat Niko niet de juiste verblijfspapieren heeft. Dit komt omdat Niko een immigrant is.

Er zouden meer dan honderd verschillende burgers rondlopen, waardoor je dus niet meer dezelfde prostituee op elke hoek van de straat ziet staan.

GTAIV moet leuk blijven voor de komende jaren. Om dit voor elkaar te krijgen wordt er DLC uitgegeven en deze is ook voor de PS3 bevestigd.

Dankzij de Euphoria Engine loopt Niko ook realistisch over lijken heen.

Burgers zijn voorzien met duizenden gesproken dialogen.

Een gevecht met een mes is niet afgelopen als je je vijand neersteekt. Net als in het echt zal hij nog de kracht hebben om jou mee te nemen in z'n graf. Blijven steken is dus geen overbodige luxe.

Zolang de details binnenkomen blijven wij ze aan jullie bekend maken. Zoals de meesten ondertussen weten gaat 29 april de gekte losbarsten bij de winkels en zal GTAIV eenieder aan de PS3 of 360 gekluisterd houden.

Knokken met konijnen in Mushroom Men gameplay beelden

Altijd al willen weten hoe het is om een schimmel te zijn? Dit is je kans, want Gamecock komt met een nieuwe game genaamd Mushroom Men voor de Nintende DS en de Nintendo Wii. In het spel speel je een klein paddestoeltje die moet overleven in onze gevaarlijke wereld. In onderstaande gameplay-trailer zien we dat de speler tegen spinnen en konijnen moet vechten, en zijn hoed kan gebruiken om mee te zweven.


Vijf Mafia 2 screens you can't refuse

De aankondiging van het vervolg op het spel Mafia was zeer goed nieuws voor velen. Hoewel er niet veel over het spel zelf werd verteld zagen de eerste beelden er heel goed uit. Hierbij vijf nieuwe screenshots om over te watertanden.



Mafia 2 moet een grote stap vooruit gaan worden op het eerste deel, of het ze gaat lukken moeten we nog even afwachten. Het spel heeft nog geen releasedatum, wel is bekend dat hij voor de PS3, X360 en PC in ontwikkeling is.

Levenslang voor moord op Sévèke

Icoon Justitie De rechtbank in Arnhem heeft vanmorgen de 39-jarige Rotterdammer Marcel T. tot levenslang veroordeeld voor de moord op de Nijmeegse activist Louis Sévèke, acht bankovervallen, vier bomaanslagen en een poging daartoe.  De rechtbank kwam tot deze straf door het 'onpeilbare karakter' van de man.

De straf is dezelfde als degene die het Openbaar Ministerie (OM) twee weken geleden eiste. Het OM acht de kans groot acht dat T. opnieuw een ernstig strafbaar feit zal plegen als hij ooit weer vrijkomt. Er is geen tbs-behandeling voor de man geadviseerd. Het OM noemt de man ''gevaarlijk, angstaanjagend en onheilspellend''. 

De rechtbank ging hier in mee. Volgens de rechtbank is aan een terugkeer van de verdachte in de maatschappij een zo grote kans op herhaling van ernstige misdrijven verbonden, dat opleggen van een levenslange gevangenisstraf onontkoombaar is. Er dient terdege rekening mee te worden gehouden dat hij op enig moment om hem moverende redenen opnieuw een zeer ernstig misdrijf zal plegen, aldus de rechtbank.

Bénédicte Ficq, raadsvrouw van de Rotterdammer, vindt levenslang veel te zwaar. Volgens haar is er geen kans op herhaling. Zij betwijfelde zelfs of de man de moord wel heeft gepleegd. De eenzame verdachte zou mogelijk hebben bekend uit een behoefte aan toezicht en gezelschap.

Er waren veel bewijzen tegen T. Bij doorzoekingen van loodsen vond de politie onder meer een schriftelijke en een elektronische versie van een autobiografie met daarin verwijzingen naar de moord op Louis Sévèke naast materiaal om explosieven te maken. Maart vorig jaar bekende hij de moord. Als reden gaf hij twee weken geleden op dat hij uit wraak handelde omdat Sévèke Marcel T. begin jaren negentig uit de Nijmeegse krakersscène had geschopt.


Winnaar 'Wie is de Mol' bekend

Icoon TelevisieTwee weken gelden gonsde het gerucht nog rond op internet dat Edo 'de mol' zou zijn, maar gisteravond tijdens de ontknoping van het AVRO programma 'Wie is de Mol' werd bekend gemaakt dat dat niet klopte. Niemand minder dan MTV-presentator Dennis Weening bleek ‘de mol’ te zijn

Het programma speelde zich dit jaar af in Mexico. Tien bekende Nederlanders moesten geld voor de pot verzamelen en er achterkomen wie 'de mol' was. Uiteindelijk ging Edo Brunner er met de geldpot vandoor, ter waarde van 20.375 euro.

Gisteravond keken een miljoen mensen naar de ontknoping van het programma en zagen dus Dennis als mol naar voren komen. "Mijn strategie wordt om een hele aardige leuke gezellige man te zijn, die klaar staat voor de rest", aldus mol Dennis.

Met dank aan GeertPingen en deejaylethal voor de submit.

Scholier VS pleegt zelfmoord op school

Icoon ShockingEen 18-jarige scholier uit Amerika heeft gisteren ten overstaan van 150 medeleerlingen zelfmoord gepleegd. Hij deed dat in de gymzaal van zijn school in Mobile (Alabama). Jajuan Holmes was een dag eerder geschorst nadat hij officieel in staat van beschuldiging was gesteld wegens zijn aandeel in een roofoverval.

Gistermiddag zaten 150 scholieren in de gymzaal in verband met een vergadering. Holmes kwam binnenlopen en zette een pistool tegen zijn hoofd. Toen een leraar naar hem toe liep om op hem in te praten, richtte hij zijn wapen op hem. Vervolgens schoot Holmes een keer in het plafond om daarna het pistool tegen zijn eigen hoofd te zetten en het tijdelijke voor het eeuwige te verwisselen.


The Sims 3 details uitgelekt

Een paar dagen terug wisten we jullie hier nog te melden dat de eerste details van The Sims 3 op 19 maart bekend zouden worden gemaakt. Nu heeft het tijdschrift Games For Windows hun cover bekend gemaakt met inderdaad, The Sims 3. Ook wisten ze, waarschijnlijk om de verkopen te stimuleren, een aantal details los te laten, waaronder het grootste verschil met The Sims 2: Een open wereld.

In The Sims was je altijd eigenlijk een eigenheimer op je kleine stukje land. Je had je huisje, je buren kwamen langs, maar nooit had je echt het gevoel dat je in een stad of dorp woonde. Daar komt nu verandering in, want je ziet altijd de hele wereld om je heen, je kunt overal zonder horten of stoten naartoe, overal gebeurt wel iets, kortom de stad leeft.

Hieronder de cover van het blad, het beeld is een in-game screen van hoe de nieuwe Sims wereld eruit komt te zien.



Diamant, bakt droog en krokant...

Ook zijn de blaas en slaap (en al die andere) meters vervangen voor wat subtielere stemmingen, waardoor je je niet meer primitief met alleen maar eten, slapen, drinken, werken, spelen hoeft bezig te houden, maar de kans krijgt om de nieuwe wereld te verkennen. Een echt leven er op na te houden (virtueel dan).

Verder zijn er nog heel veel grote en kleine aanpassingen die het spel echt nieuw moeten maken. Een nieuw systeem om je sims mee te ontwerpen, nieuwe besturing, maar nergens gaan ze nog dieper op in.

Het grote wachten is dus op 19 maart, wanneer EA belooft veel nieuwe details prijs te gaan geven.

CD: Nada Surf - Lucky

"Lucky is acceptable to me, maybe I'd prefer something more abstract, but if you're all good with it, I am too. I think it's great. It's complicated and simple, and sums up a lot of things that the album's about. There have been a zillion lucky this and lucky that records, but only one called lucky by anyone on the map, and that's Melissa Etheridge, which is fine, we're totally different. It's too big of a word to own anyway."

Zo gaat frontman/zanger/gitarist Matthew Caws nog wel even door, de inlay bevat een pagina vol met zijn gedachten over het woord en de albumtitel Lucky. Na het omslaan van de pagina zijn het fans van de band Nada Surf die hun gedachtes over het woord geluk de vrije loop laten, zelfs in het chinees. Een ander houdt het op "karma/blizzards/vinyl records/respect/talk boxes/and first timer's luck".

'Van der Eem bedreigde tv-presentator'

Icoon Misdaad Patrick van der Eem, die Joran van der Sloot voor de verborgen camera van misdaadverslaggever Peter R. de Vries bekentenissen over de verdwijning van Natalee Hollway wist te ontlokken, heeft op Aruba een bekende tv-presentator met de dood bedreigd.

Hij deed dit nadat Van der Eem er achter kwam dat hij zelf stiekem was gefilmd door de Arubaanse interviewer Poentje Castro voor diens programma Un Dia den Bida (Een Dag uit het Leven).

De presentator liet afgelopen zondag in een live-uitzending een voorstukje zien van de verborgen opnames van Van der Eem. Daarin zei de informant van Peter R. De Vries dat hij Joran al jaren kende en dat hij wist wie Natalee Holloway heeft laten verdwijnen. Eerder zei hij nog dat hij Joran pas onlangs in een casino leerde kennen.

Na afloop van de uitzending belde Van der Eem ''woedend'' op naar de Arubaanse studio. ''Zonder dat Patrick het wist, werden zijn dreigementen aan mij door vijftien man publiek gehoord'', zegt Castro, die er op advies van een advocaat vandaag aangifte van doet.

Het gesprek met Van der Eem was twee weken geleden opgenomen. Toen Castro klaar was met zijn vragen, liet hij een camera heimelijk lopen.


Om mee te praten over de zaak, kun je terecht op het Joran van der Sloot-forum. Of lees de special met achtergrondinformatie.

Met dank aan Bilious voor de submit.

Microsoft praat met Sony en Apple over Blu-Ray en AppleTV

Vorige maand werd het dan eindelijk beslist: HD-DVD gaf het op, en Blu-Ray won de format war. Microsoft ontkende dat zij een Blu-Ray speler bij de Xbox360 zouden gaan leveren. Toch lijkt het erop dat ze dit wel willen gaan doen, want ze zijn daarover in gesprek met Sony.

Vorige maand meldde Microsoft nog dat de HD-DVD uitbreiding van de 360 niet goed verkocht, en dat ze daarom geen Blu-Ray drive wilden leveren. Volgens de Financial Times zijn beide partijen nu met elkaar in gesprek. Microsoft ontkent dit.

quote
”We have made no such announcement. Games are what are driving consumers to purchase game consoles and we remain focused on providing the largest library of blockbuster games available.”


Of ze een Blu-Ray drive zouden willen inbouwen of weer een uitbreiding op de markt willen brengen, is niet bekend. Voor Microsoft zou een deal met Sony betekenen dat ze meer kunnen concurreren met de PS3.

Microsoft zou ook in gesprek zijn met Apple. Hierbij zou het gaan om Apple TV. Een service waarbij het streamen en downloaden van video's mogelijk is. Ook deze gesprekken worden ontkend door Microsoft.

Tot nu toe weten we dus vrij weinig en tot dat Sony of Microsoft iets bevestigt weten we nog niets zeker. Zodra er meer bekend wordt, zullen jullie het als eerste hier op FOK!games lezen.

Andere perspectieven in Echochrome gameplay

Echochrome wordt een apart spelletje. Dat hebben we al in de vele screenshots en beelden gezien. Het doel is om met een mannetje het einde van de levels te bereiken. Niet door logisch na te denken, maar dit helemaal achter je te laten en in het hoofd van Escher te kruipen, en levels anders te interperteren.

In een nieuwe gameplaytrailer zien we iemand stoeien met de gedachtenkronkels van Escher. Echochrome zal ergens dit jaar verschijnen op de Playstation 3 via het PSN en PSP.


DVD: Premonition

Voor de liefhebbers van Sandra Bullock is het inmiddels mogelijk om een hele boekenkast met haar films te vullen. Ze wordt vaak geroemd om haar professionaliteit en veelzijdigheid, maar ze doet het de laatste tijd iets rustiger aan. In 2007 was er zelfs maar één film waarin ze te zien was: Premonition. De film draaide wel in de Nederlandse bioscopen, maar was geen daverend kassucces. Nu krijgt de film een tweede kans, op dvd.

8-jarige haalt toelatingsexamen universiteit

Icoon Opmerkelijk In Brazilië is het de 8-jarige Joao gelukt om een toelatingsexamen voor de unversiteit van Sao Paulo met goed gevolg af te leggen. De universiteit vindt dat het jongetje eerst maar eens de basisschool moet afmaken.

De vader van basisscholier Joao Victor Portelinha de Oliveira denkt daar echter anders over en probeert via de rechter te eisen dat zijn zoon wel nu al op de universiteit wordt toegelaten. De orde van advocaten heeft het ministerie van Onderwijs geadviseerd om kinderen in de toekomst uit te sluiten van dergeijke examens. Een "intellectueel stimulerende omgeving" heeft volgens de moeder van het mannetje bijgedragen aan dit resultaat. Verder zegt ze wel dat Joao geen genie is.

Commotie in Utrecht over Veronica-stunt

Icoon ShockingEen promotiestunt in de binnenstad van Utrecht heeft voor flink wat commotie gezorgd. Op verschillende plekken stond een rokende Jaguar die met kogels doorzeefd leek te zijn. Om het plaatje af te maken lagen er afgerukte ledematen in de kofferbak en was een man met een wit pak de boel aan het onderzoeken.

Rondom de zogenaamde 'crimescene' stonden pionnen. De plek was afgezet met een geel lint. Maar het bleek allemaal niet echt te zijn. Het ging om een stunt van televisiezender Veronica om de nieuwe misdaadseries te promoten.

In Amsterdam, Groningen, Utrecht en Leiden heeft de zender ook grote posters in abri's opgehangen, die lijken op een plaats delict, om de nieuwe series te promoten.

Duitse politie stopt auto met 14 passagiers

Icoon OpmerkelijkDuitse agenten in de deelstaat Beieren wisten even niet waar ze het hadden toen ze gisteren een langzaam rijdende Opel Vectra van de weg haalden.

In de personenauto troffen de dienders een Roemeense familie van veertien personen aan, berichtte de Duitse krant Bild.

De auto, oorspronkelijk bestemd voor vijf personen, reed met ongeveer 40 kilometer per uur over de snelweg A6. Eenmaal aan de kant ontdekten de agenten twee mannen op de voorstoelen en op de achterbank een kind plus twee vrouwen met elk een kind op schoot. Alsof dat nog niet genoeg was, bleken in het kofferruim nog eens vijf kinderen te liggen. De Roemeense familie was op weg van Frankrijk naar Roemenië.

Hamas prijst aanslag op joodse school

Icoon AanslagDe machthebbers in de Palestijnse Gazastrook, de radicaalislamitische Hamas, hebben de aanslag van gisteravond op een joodse religieuze school in Jeruzalem geprezen als heldhaftig.

Een Hamas-woordvoerder sprak over een ''normale reactie op de misdaden van de bezetter en diens moorden op burgers''.

De meer gematigde Palestijnse president Mahmoud Abbas, die feitelijk alleen de Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever bestuurt, veroordeelde de aanslag. Hij veroordeelt alle aanslagen op burgers, of het nu Palestijnen of Israëli's zijn, aldus een woordvoerder.

Daders
De daders van de aanslag op de religieuze school waren leden van de Falanx van Vrije Mensen van Galilea -Groepen van de Martelaar Imad Mughnieh en Martelaren van Gaza.

Dat meldde het televisiestation van de radicaalislamitische beweging Hezbollah in Libanon, al-Manar. De groep was tot nu toe onbekend. Imad Mughnieh was een Hezbollah-commandant die op 12 februari werd vermoord. Hezbollah beschuldigde Israël achter die aanslag te zitten en zwoer wraak.

De autoriteiten in Jeruzalem konden  nog geen uitsluitsel geven of de aanslag het werk was van een of meerdere daders. Het bloedbad zou zeker acht mensen het leven hebben gekost.

Gemeente Lith heft zichzelf op

Icoon BinnenlandsDe Brabantse gemeente Lith houdt op te bestaan. De gemeenteraad van het Brabantse dorp heeft afgelopen avond besloten de zelfstandigheid op te geven. Dat liet een woordvoerder van de gemeente weten.

Met ruim 6700 inwoners is Lith een van de kleinste gemeenten van het land en worstelt het al jaren om het hoofd financieel boven water te houden. De raad heeft het college nu opgedragen te gaan onderzoeken bij welke gemeente Lith zich het beste kan aansluiten. Een van de opties is het nabijgelegen Oss.

Onlangs bleek uit een enquête dat 48 procent van de bevolking voor opheffing is. Een kwart wil volledig zelfstandig blijven en eveneens 25 procent wil alleen nauwer gaan samenwerken met een andere gemeente. De partij Algemeen Belang stemde na een urenlange raadsvergadering als enige tegen het besluit.

Developers developers developers developers op Audiosurf

Niet alleen is Microsoft topman Steve Ballmer een briljant verkoper, maar hij heeft ook de unieke vaardigheid om voor een groot publiek helemaal uit zijn plaat te gaan. Met zijn fantastische opkomsten krijgt hij het publiek direct warm en het is voor hem een eitje om zijn toehoorders op een natuurlijke manier te enthousiasmeren.

Het internet zou het internet niet zijn als daar niet een parodie op gemaakt zou zijn geworden en het resultaat is het bekende developers, developers, deverlopers, developers-nummer. En nu is er iemand die dit nummer op Audiosurf gespeeld heeft. Bekijk hier de video:

Interessant om te zien hoe dit soort zaken via het internet een compleet eigen dynamiek krijgen.

Eerste geruchten Heavenly Sword 2

Na het succes van het eerste deel lag het in de lijn der verwachting dat een vervolg op Heavenly Sword zou volgen. Developer Ninja Theory is blijkbaar bezig een marktonderzoek te houden in de VS, waar gevraagd wordt naar enkele mogelijke details van het spel en wat de onderzochten daarvan vonden.

Naar de volgende details werd gevraagd:

1. Heavenly sword 2 will take place 10 years after the events in heavenly sword 1

2. The main character will be a male with martial arts background

3. The main character will be Kai, but she will be a more mature woman.

4. The game will require you to master different martial arts styles before retrieving the heavenly sword

5. The game will, instead of button mashing, have controls that utilize an analog stick to go through weapons.

6. The game will have downloadable weapons, characters, and enemies to customize your experience.

7. The game will be more interactive with the environment

8. The game will have you on a storyline with replayable missions, as opposed to an open world

Als we al een voorlopige conclusie mogen trekken op basis van deze geruchten dan lijkt het alsof de game zich een tijd na het origineel afspeelt, met in ieder geval een andere hoofdrolspeler.


Zal Nariko niet meer van de partij zijn?

Team Fortress 2 Update voor Xbox 360

Team Fortress 2 voor de 360 heeft een update gekregen! Helaas geen nieuwe toffe content of de mapchanges die de pc versie al wel heeft gehad, maar de 360 versie nog niet vanwege de maximum toegestane grootte van updates door Microsoft. Alhoewel Valve gezegd heeft dat deze content wel ooit aangeboden zou worden als gratis download, kan dit nog wel een tijdje duren. De changelog:

* Team Fortress 2 Title Update Fixed a medic invuln exploit.
* Fixed grenades going through players or buildings.
* Fixed exploit with rockets causing damage through thin walls.
* Fixed exploit allowing snipers to fire faster than intended.
* Fixed exploit allowing players to teleport with the intelligence.
* Fixed exploit attaching sappers to buildings through walls.
* Fixed spy backstab exploit.
* Fixed spy being able to attack without dropping his disguise.
* Medics no longer heal enemy spies when they're not disguised.
* Tweaked autobalance calculations.
* When an engineer dies in sudden death, his buildings explode.
* Fixed stats sometimes not reporting correctly.
* Added a dialog to indicate when the host shuts down the server.
* Added rumble to TF weapons.
* Fixed ping column sometimes getting hidden in some resolutions.
* Added 10 and 14 player game sizes.
* Prevent hosts selecting game sizes above their bandwidth limits.
* Improved handling of large network packets to eliminate bandwidth spikes.
* Reduced respawn times for smaller games.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.