FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 8 maart 2008

Paul de Leeuw hoeft geen sorry te zeggen

Icoon TelevisiePaul de Leeuw hoeft geen afgedwongen excuses te maken aan de Vegan Streaker. Dat heeft Rijdende Rechter Frank Visser bepaald in een arbitragezaak tijdens 'Mooi! Weer de Leeuw'. Peter Janssen eiste excuses voor het aanranden door De Leeuw.

Hoewel Visser van mening was dat De Leeuw onrechtmatig handelde om tegen de wil van Janssen zijn slip kapot te scheuren, was Visser ook van mening dat Janssen dit over zichzelf heeft afgeroepen door onaangekondigd in een programma van Paul de Leeuw te verschijnen en dan ook nog halfnaakt. Alle schade die de streaker heeft geleden heeft mag hij dus op zichzelf verhalen.

De Leeuw wilde na afloop excuses van Janssen om alle ophef die hij had gemaakt. Dat wilde Janssen echter niet doen. Verder betreurde de programmamaker dat hij niet eerst naar hem is gegaan maar direct naar Boulevard en Shownieuws. De Leeuw is wel klaar met alle ophef en zal het gastenboek van zijn website dan ook een tijdje dichtgooien.

Uitslagen Eredivisie 08-03-2008

Er werden vanavond vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Willem II - FC Groningen 1-2
38' v.d Struijk 1-0 (penalty)
82' Bælum 1-1 (e.d.)
84' De Roover 1-2 (assist: Powel)

Toeschouwers: 13.500
Scheidsrechter: Van Hulten
Stadion: Willem II stadion
Gele kaart: Poepon (Willem II), Sankoh, Kruiswijk (FC Groningen)

Opstellingen

Willem II: Aerts, Bælum, Swinkels (Akgün/ 74), Hill (Mourad/85), Janse, Kargbo, Boutahar (Messoudi/72), Grégoire, v.d.Struijk, Demouge, Poepon

FC Groningen: v.Loo, De Roover, Sankoh, Kruiswijk, Stenman, Lovre (Matavz/46), Hiariej, Fledderus (Kolder/77), Metaj (Cahais/46), Nijland, Powel


NEC - De Graafschap 3-1
33' Holman 1-0 (assist: Wisgerhof)
48' Vadócz 2-0 (assist: Van Beukering)
60' Tarvajärvi 2-1 (assist: Buijs)
75' Holman 3-1 (assist: Lens)

Toeschouwers: 12.500
Scheidsrechter: Vink
Stadion: De Goffert
Gele kaart: Sibum, Van Beukering (NEC), De Groot, Keller (De Graafschap)

Opstellingen

NEC: Babos, Sibum (Fernández/88), Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui, Vadócz, Holman, Davids, Lens, v.Beukering (Nalbantoglu/78), Bobson

De Graafschap: v.Fessem, Schuurman, Keller, M.Jansen (Hese/66), Fung A Wing, Robbemond (Biseswar/55), J.Buijs, Schöne, Vidarsson, Karlsons (De Groot/69), Tarvajärvi


Excelsior - Vitesse 1-2
36' Pryor 0-1
70' Voskamp 1-1 (penalty)
86' Lorca 1-2

Toeschouwers: 3.240
Scheidsrechter: Bossen
Stadion: Woudestijn
Gele kaart: Altheer (Excelsior), Takak (Vitesse)
Rode kaart: Velthuizen (Vitesse)

Opstellingen

Excelsior: Graafland, Bandjar, v.Nieuwstadt, v.Steensel, v.Peppen (Piqué/46), Altheer, Luijckx, Demir, Braber (Steur/46), Den Ouden, v.Guldener (Voskamp/60)

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh (Claudemir/46), Sprockel, Sansoni, Megrelishvili, Swerts, Takak, v.d.Schaaf, Yu (Pryor/21), Kolk (Rabóczki/69), Lorca


SC Heerenveen - NAC Breda 3-0
32' Mltiliga 1-0 (eigen doelpunt)
38' Sulejmani 2-0 (assist: Pranjic)
78' Sulejmani 3-0 (asist: Sibon)

Toeschouwers: 24.000
Scheidsrechter: Van Egmond
Stadion: Abe Lenstra Stadion
Gele kaart: Elshot, Sikora (NAC Breda)

Opstellingen

SC Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, Jong-a-Pin, Dingsdag, Breuer, Beerens (Poulsen/71), Roorda (Grindheim/ 81), Bradley, Pranjic, Sibon (Paulo Henrique/85), Sulejmani

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Elshot, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Stam (Gilissen/85), Idabdelhay (Ammi/63), Molhoek, Lurling, Amoah, Kolkka (Sikora/ 46)

Uitslag Real Madrid - Espanyol

Niet alleen in de Eredivisie stonden toppers op het programma, ook in de Spaanse Liga. Morgen treffen de nummers twee en drie elkaar, vandaag trad Real Madrid aan tegen Espanyol.

Real Madrid had vooraf een voorsprong van vijf punten op FC Barcelona, de stadsgenoot van nummer vijf Espanyol. Een slechte week voor de Koninklijke leek een minstens zo slecht eind te krijgen toen Espanyol in het begin de betere bleek. Na een half uur spelen resulteerde het overwicht van de bezoekers in een treffer van Valdo. De Madrilenen leken wakker geschud en kozen abrupt de aanval. Doelman Carlos Kameni kon een kans van Julio Baptista nog keren, maar even later was het toch raak toen Gonzalo Higuaín met zijn knie het net vond.

In de tweede helft mochten Royston Drenthe en Wesley Sneijder invallen. Ruud van Nistelrooy en Arjen Robben zijn nog altijd geblesseerd. Kameni kon lange tijd voorkomen dat Real de leiding zou nemen, maar toen Daniel Jarque een strafschop veroorzaakte, kon de Kameroense goalie het schot van elf meter van Raúl niet meer keren. Het was het tweehonderdste competitiedoelpunt van de aanvoerder. In de slotfase was de beslisser dichterbij dan de gelijkmaker, maar uiteindelijk zou geen van beide tegen de touwen gaan. Wel zou Raúl Tamudo van Espanyol nog rood krijgen. Real loopt uit naar acht punten, Barcelona moet echter morgen nog tegen Villarreal spelen.

Real Madrid CF - RCD Espanyol 2-1
29' Valdo 0-1
43' Gonzalo Higuaín 1-1
72' Raúl González 2-1 (Pen)
90+4' Raúl Tamudo (Espanyol/2x geel)

Politie gaat verkeer hinderen

Icoon PolitieDe politiebonden gaan dinsdagochtend tussen 08.00 en 10.00 uur in het hele land actievoeren waarbij het verkeer wordt gehinderd. Alleen de snelwegen worden ontzien. Verder mogen de politiemensen van de vakbonden hun creativiteit in het hele land botvieren.

De politiebonden noemen het zelf ludieke acties. De eerste acties zijn morgen al. PSV-Ajax, AZ-Feyenoord en VVV-FC Twente gaan niet door omdat de politie staakt.

De aanleiding voor de politie-acties is het cao-conflict met minister Ter Horst. Er is op hoofdlijnen overeenstemming over een loonsverhoging, maar het overleg liep vannacht vast op aanvullende eisen over bonussen.

Barnsley en Portsmouth stunten in FA Cup

Barnsley heeft zaterdag voor een stunt gezorgd door het FA Cup-duel tegen Chelsea met 1-0 te winnen. Eerder op de dag zorgde Portsmouth ook al voor een verrassing door van Manchester United (1-0) te winnen.

Barnsley, dat uitkomt in het Engelse Championship, plaatste zich door middel van een doelpunt van de Nigeriaan Kayode Odejayi voor de kwartfinales van het Engelse bekertoernooi. Het is overigens niet de eerste keer dat de kleine club voor een stunt zorgt. Eerder dit seizoen werd voetbalgrootmacht Liverpool ook al uitgeschakeld.

Ook op Old Trafford, waar Manchester United tegen Portsmouth speelde, werd er slechts één doelpunt gemaakt. Sulley Ali Muntari maakte geen fout toen hij een strafschop mocht nemen. Deze werd veroorzaakt door doelman Tomasz Kuszczak, nadat Milan Baros in het strafschopgebied dankbaar naar de grond ging. De arbiter gaf de sluitpost van The Mancunians overigens een rode kaart. Edwin van der Sar begon in het doel van de club uit Manchester, maar liet zich in de rust wisselen vanwege klachten aan zijn lies.

Federer had last van ziekte van Pfeiffer

Roger Federer heeft de afgelopen weken last gehad van de ziekte van Pfeiffer. Het virus is onder meer de oorzaak van zijn matige optreden tijdens het ATP toernooi van Dubai.

Tijdens de Australian Open verloor verloor Federer in de halve finale, tijdens dat toernooi voelde de Zwitser zich al zwak en moe. Tijdens het toernooi in Dubai leed Federer afgelopen week een zeldzame nederlaag in de eerste ronde tegen Andy Murray. "Tijdens mijn vakantie heb ik tests laten doen en daaruit bleek dat ik al zes weken met klierkoorts rondliep. Tien dagen geleden kreeg ik te horen dat het virus weg is. Nu moet ik weer volledig fit worden," aldus Federer op zijn eigen website. Over de wedstrijd tegen Murray zei hij: "Gezien de omstandigheden was die wedstrijd nog best aardig. Ik had er ook weinig van verwacht, want ik kon pas drie dagen daarvoor weer beginnen met trainen."

Kate Moss met borsten bloot

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Fotomodel Kate Moss is voor de Franse krant Libération met de borsten bloot gegaan. De zeer sexy fotoshoot zal menig fan en FOK!ker het hoofd op hol doen brengen.

De inmiddels 34-jarige Kate heeft overigens al vaker sexy fotoshoots gedaan. Het Britse model werd in 1988 ontdekt op JFK Airport in New York. Ze is voor modelmaatstaven erg klein, want ze is 1.73 meter lang. De foto's zijn inmiddels in het Franse dagblad verschenen.

Oordeel zelf over de foto's

Robbie Williams ziet UFO's

Icoon ShowbizzBerichtten we eerder dat onze eigen Nederlandse ster Roxeanne Hazes in de ban is van de geest van haar eigen overleden vader. Nu blijkt dat nog meer sterren ze zien vliegen. Robbie Williams heeft namelijk al drie keer een heuse UFO gespot.

De eerste unidentified flying object zag hij als klein jongetje. De tweede keer vloog er een UFO over een hotel in Beverly Hills. Robbie: "Ik lag 's nachts op een stretcher op het balkon en zag plotseling een groot, vierkant gevaarte in de lucht zweven."

De derde keer verscheen er een UFO nadat hij een song over aliens had geschreven. Robbie is van plan zijn microfoon aan de wilgen te hangen en fulltime UFO's en buitenaardse wezens te gaan bestuderen. Of hij daarvoor ook naar een andere planeet vertrekt is nog niet bekend.


Eerder zag Robbie al engelen

Hind niet blij met zingende kalkoen

Icoon MuziekZangeres Hind Laroussi is niet blij dat ze het tijdens de voorronde van het Eurovisie Songfestival moet opnemen tegen een zingende kalkoen. Zelf doet ze mee met het liefdesnummer 'Your heart belongs to me' dat ze gisteren voorstelde aan het publiek.

Hind die ooit meedeed aan Idols zei: "Ik vind het jammer dat heel veel mensen het niet meer zo serieus nemen. Ik hoop dat daar in de komende jaren enige verandering in wordt gebracht." Overigens doen traditionele liefdesliedjes van West-Europese landen het al jaren slecht op het Eurovisie Songfestival.

Handpop Dustin the Turkey won de Ierse voorverkiezing. Hind denkt dat ze weinig kans maakt om de kalkoen te verslaan: "Of wel, natuurlijk, dat hangt af van de smaak van het publiek."

Kies zelf maar, de kalkoen of Hind



Een oud nummer van Hind

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vanmiddag stond de negentiende speelronde in de zaterdaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

Barendrecht - Katwijk 1-1
Excelsior Maassluis - DOTO 2-1
FC Lisse - ASWH 4-0
Quick Boys - Capelle 1-4
Rijnsburgse Boys - Ter Leede 3-0
SHO - Noordwijk 0-2
TOGR - Zwaluwen '30 / Henver 1-2

Hoofdklasse B

AFC Ajax - Nunspeet 3-0
Bennekom - LRC Leerdam 2-0
GVVV - Geinoord 1-0
Kloetinge - DOVO 2-0
Nivo Sparta - Spakenburg 3-3
Sparta Nijkerk - Kozakken Boys 1-2
IJsselmeervogels - Hoek 2-4

Hoofdklasse C

Be Quick '28 - SC Genemuiden 1-3
DOS Kampen - Oranje Nassau 1-1
Excelsior '31 - ACV 1-1
Flevo Boys - Go Ahead Kampen 0-1
VVOG - Staphorst 1-0
WHC - ONS Sneek 0-1

PKC '83 - HHC Hardenberg werd uitgesteld wegens een sterfgeval binnen de vereniging van PKC '83

FOK!Blog Babe Battle #54

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Jenni en in de rechterhoek Eva! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Eredivisie opnieuw de dupe van stakingen

Icoon EredivisieHet Eredivisie voetbal wordt dit weekend opnieuw getroffen door politiestakingen. De burgemeesters van drie speelsteden kunnen de openbare veiligheid niet garanderen en om die reden zijn er duels afgelast. Het gaat om de wedstrijden PSV-Ajax, AZ-Feyenoord en VVV-Venlo-FC Twente.

De KNVB is erg teleurgesteld in de acties van de politiebonden. "Los van het feit dat het grote publiek wederom het onderspit delft, maken wij ons zorgen over de precedentwerking die de acties kunnen hebben", aldus een woordvoerster. "Hoe lang gaat dit conflict nog duren en blijven de clubs en het voetbalpubliek de dupe? Dit is natuurlijk heel vervelend voor het verloop van de competitie. We komen in de spannende fase terecht en de competitie loopt nu niet meer gelijk."

Ajax wilde de afgelasting van PSV-Ajax in elk geval voorkomen en spande een kort geding aan tegen de politiebonden en de gemeente Eindhoven. Het kort geding, dat om 14.00 uur plaatsvond, leverde echter niet het gewenste resultaat op. De burgemeester van Eindhoven, Gerrit Braks, kon na de uitspraak niets anders doen dan de wedstrijd verbieden.

De clubs zijn totaal niet te spreken over de acties. "De vorige keer dat er gestaakt werd rond voetbalwedstrijden, werd na afloop verklaard dat de bonden het voetbal in het vervolg niet meer als doelwit zouden gebruiken. Als je dat verklaart, moet je je daar ook aan houden. Anders vind ik het niet geloofwaardig meer", aldus AZ-trainer Louis van Gaal.

Onno Jacobs heeft namens Feyenoord gereageerd op de acties van de politiebonden. "Wij zijn geen partij in dit conflict, maar worden er steeds weer in meegetrokken. We vinden het zeer teleurstellend dat de politiebonden hun strijd opnieuw over de rug van de clubs en de toeschouwers uit willen vechten", aldus de financieel directeur, die tevens verantwoordelijk is voor de wedstrijdorganisatie.

De wedstrijd tussen AZ en Feyenoord zal komende woensdag ingehaald worden om 20.00 uur. VVV-Venlo en FC Twente zullen elkaar dinsdag alsnog ontmoeten. Wanneer PSV en Ajax de wedstrijd in zullen halen is onduidelijk. De Eindhovenaren hebben deze week een wedstrijd in het kader van de UEFA Cup dus een spoedige inhaalwedstrijd is niet mogelijk.

Eerder werden er al wedstrijden afgelast in verband met politiestakingen. Half december gingen Ajax-PSV en Feyenoord-AZ niet door omdat de veiligheid toen ook niet gegarandeerd kon worden.


Ajax spande een kort geding aan om afgelasting te voorkomen

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Topper PSV - Ajax gaat niet door

De topper tussen PSV en Ajax gaat definitief niet door. De Amsterdammers hadden een kort geding tegen de politiebonden aangespannen, zodat voorkomen kon worden dat het duel werd afgelast. De rechter oordeelde echter dat de bonden gewoon mogen staken.

De burgemeester van Eindhoven, Gerrit Braks, kon niet anders dan het duel verbieden. Eerder vandaag maakten we ook al bekend dat de wedstrijden tussen AZ en Feyenoord én VVV-Venlo en FC Twente niet door zouden gaan, vanwege de acties bij de politie.

Het is nog niet bekend wanneer de topper tussen PSV en Ajax wordt ingehaald. Deze week zal het in ieder geval niet meer zijn, omdat de Eindhovense formatie aanstaande woensdag in het kader van de UEFA Cup tegen Tottenham Hotspur zal spelen.

FOK!kers doen huisdieren in de was

Icoon SitenewsDe lente komt er alweer bijna aan, en dat is voor veel huisdieren een feest. Lekker buiten kunnen spelen, andere dieren achterna zitten, en voornamelijk flink vies worden. Voor de baasjes is dat laatste wat minder leuk; die moeten de beesten weer schoon zien te krijgen.

De mensen achter www.dogsetc.nl hebben daar wat handigs op gevonden. Zij hebben een aantal shampoos en verzorgingsproducten ontwikkeld om te zorgen dat je hond of kat er weer frisjes bij loopt. Proefdiervrij getest, zeepvrij, 100% natuurlijk, en het belangrijkste: er zit een hippe verpakking omheen. Wat wil je huisdier nog meer?

Het leek de modjes in het Flora en Fauna forum daarom eens leuk om te testen hoe goed deze producten nou eigenlijk werken. In samenwerking met Dogsetc stellen zij een aantal producten ter beschikking om uit te delen, zodat de users zelf kunnen testen of het ook echt zo goed werkt. Uiteraard wordt als tegenprestatie wel gevraagd om een review met foto's te maken van de wasbeurt, zodat er ook voor de andere users nog wat te lachen valt.

Heb jij ook van die gruwelijk vieze huisdieren en zou je wel eens zo'n hondenshampoo of kattenschuim willen testen? Kom even kijken in dit topic en meld je aan!

Helft inschrijvingen Vierdaagse al binnen

Icoon BinnenlandsDe Nijmeegse Vierdaagse heeft al meer dan de helft van het toegestane aantal inschrijvingen binnen. Van de maximaal 45.000 deelnemers, hebben zich er al 25.954 ingeschreven.

De eerste inschrijfperiode, die onder meer bedoeld is voor mensen die de wandeltocht vorig jaar hebben uitgelopen, sloot gisteren. Maandag begint de inschrijfperiode voor de andere deelnemers. Er zijn nog 19.046 plaatsen. Tot en met 11 april kan er ingeschreven worden.

De 92e Vierdaagse wordt gehouden van 15 tot en met 18 juli.

Ter Horst bood 120 miljoen extra

Icoon BinnenlandsMinister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken heeft vannacht 120 miljoen euro extra op tafel gelegd om de politiebonden te bewegen tot een cao-akkoord. Dat heeft een welingelichte bron vandaag gezegd.

Ter Horst bood de politiebonden aan om de eenmalige uitkeringen in 2008 en 2009 aanzienlijk te verhogen. Voor dit jaar zou dat een bonus van 2400 euro in plaats van 1200 euro betekenen. Voor volgend jaar liep de eenmalige uitkering op naar 1800 euro tegen het oude bod van 600 euro.

Naast het eerdere loonbod van 3,5 procent voor dit jaar en 3,3 voor volgend jaar, kwam de minister met een salarisverhoging van 3,25 procent in 2010 en met 2,2 procent voor een nieuwe functiewaardering.

Volgens de ingewijde is Ter Horst niet alleen van mening dat haar laatste bod ruim voldoende is. De bewindsvrouw zou niet bereid zijn meer geld uit te trekken omdat een nog grotere loonsverhoging kan leiden tot hogere salariseisen van bijvoorbeeld ambtenaren, personeel in de zorg en onderwijzers en zelfs bij bedrijven.

Je hebt het altijd al gezegd

foemp stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Het is vrijdag 29 februari en ik verkeer nog in een comateuze toestand als ik achter me bureau kruip en me email aan het lezen ben. Tussen mijn e-mails zit ook een mail van een vriend met de titel ‘Wat jij altijd al zei’. Ik open de mail en zie dat er alleen een link staat naar een artikel van ‘Volkskrantreizen’. Ik begin het artikel te lezen en ineens is de dag een stuk mooier. De zon begint te schijnen, vogels beginnen te fluiten en ik ben volledig euforistisch gestemd. Wat wil het feit, het is nu officieel!

Roxeanne Hazes ziet geest André

Icoon X-factorRoxeanne Hazes wordt vrijwel dagelijks bezocht door de geest van haar overleden vader André. Roxxy ziet haar vader niet alleen door huis lopen, maar André verschijnt ook in haar dromen.

Moeder Rachel Hazes: "Ze sloeg laatst haar handen voor haar mond toen we thuiskwamen. Na enig aandringen vertelde ze dat ze papa zag lopen." De 38-jarige weduwe krijgt zelf geen bezoekjes van de volkszanger."André verschijnt nooit aan me. Terwijl hij dat bij Roxeanne echt bijna elke avond doet." Ook zoontje André junior ziet geen spoken. "Dree is nuchter. Hij gelooft niet in dat soort poespas."

Momenteel is Rachel druk met de voorbereidingen van een musical over het leven van André. Volgend jaar op 23 september, de vijfde sterfdag van de volksheld, gaat de musical in première.

[Upd] Ook VVV-Venlo - FC Twente afgelast

Het duel tussen VVV-Venlo en FC Twente, dat voor zondagmiddag op het programma stond, gaat niet door. De politieacties hebben er voor gezorgd dat de burgemeester van Venlo het duel heeft verboden.

Het is nog niet duidelijk wanneer de wedstrijd tussen VVV-Venlo en FC Twente wordt ingehaald. Het is in ieder geval wel zeker dat dit midweeks zal moeten gebeuren. Eerder werd ook al bekend gemaakt dat het de confrontatie tussen AZ en Feyenoord niet doorgaat.

Het is overigens wel zeker dat de wedstrijd tussen Sparta Rotterdam en Roda JC wel door zal gaan. Deze confrontatie begint om 14:30 uur en wordt op Het Kasteel gespeeld.

Update @ 14:52

Het duel staat nu komende dinsdag op het programma. Plaats van handeling is natuurlijk stadion De Koel in Venlo.

Veldhuis snel op 50 meter vrij

Marleen Veldhuis heeft aangetoond dat ze in de aanloop naar het EK goed in vorm is.

Bij wedstrijden in het Zweedse Upsala won ze de 50 meter vrij in een tijd van 24,47. Hinkelien Schreuder eindigde in een tijd van 25,28 als tweede, Anna-Karin Kammerling finishte in een tijd van 25,62 als derde. Eerder toonde Veldhuis haar goede vorm ook al op de 100 meter vlinderslag. In de series zette ze een tijd neer van 58,13, een verbetering van meer dan een seconde van haar PR.

Bij de mannen eindigde Bas van Velthoven in 51,08 als derde op de 100 m vrij. De Zweed Stefan Nystrand won met een tijd van 48,95.

Cheaten in PES toernooi zwaar bestraft

Konami heeft de lijstaanvoerder in een PES toernooi de rode kaart gegeven omdat hij volgens hen zou hebben vals gespeeld. Onbekend is wat de speler precies heeft gedaan. Maar wat wel zeker is, is dat hij geen aanspraak meer kan maken op de hoofdprijs van £50.000.

Het 'Play / Pro Evolution Soccer 2008' toernooi wordt overzien door zowel Konami als Play.com. Cheaten wordt bestraft door de bewuste speler uit het toernooi te gooien en tevens te bannen uit de rankings voor maximaal een jaar.

Het toernooi is momenteel online aan de gang dus het cheaten zal waarschijnlijk iets te maken hebben met het misbruiken van online lag.

'Sollied nieuwe trainer SC Heerenveen'

Trond Sollied wordt de nieuwe trainer van SC Heerenveen. De coach staat nu nog onder contract bij AA Gent, maar zal na dit seizoen Gert-Jan Verbeek gaan opvolgen. De clubleiding van de Friezen hoopt de komst van de 49-jarige Noor snel af te ronden.

Het is de bedoeling dat Sollied komende week een meerjarig contract bij SC Heerenveen zal tekenen. De Noor heeft inmiddels laten weten dat hij zijn assistent bij AA Gent, Chris van Puyvelde, mee wil nemen. Yme Kuiper, voorzitter van de Friese club, wil het nieuws echter nog niet bevestigen.

Met de komst Sollied haalt SC Heerenveen wel de gewenste internationale ervaring binnen. De trainer speelde tijdens zijn actieve carrière als voetballer voor drie ploegen en haalde vijf landstitels binnen.

Ready At Dawn laat God of War en PSP achter zich

Ready At Dawn heeft aangegeven dat Chains of Olympus voor de PSP zowel hun eerste als laatste project is in de God of War franchise. Op de site van Ready at Dawn geven zij een reactie op de veelgestelde vraag wat zij in de toekomst gaan doen. Na hun welverdiende break zullen ze zich gaan focussen op andere projecten op andere consoles.

Moving forward, we can confirm that Chains of Olympus will be our last PSP game as we’re moving on to other projects and other ideas on other consoles. We can also confirm that this will be our first and last God of War game"

Ready at Dawn zal dus naast het verlaten van de God of War franchise, ook het PSP kamp achter zich laten. Gezien de goede relatie met Sony zullen ze zich nu waarschijnlijk gaan wagen aan een PS3 titel. Ze geven trouwens ook aan dat God of War: Chains of Olympus, net als Daxter, niet geport zal worden naar de PlayStation 2.

Fans willen Heitinga behouden

Een groep Ajax-supporters wil gaan proberen om John Heitinga voor de club te behouden. Op een speciale website regent het inmiddels reacties van fans die de verdediger graag bij de Amsterdammers zien blijven.

Het huidige contract van Heitinga loopt tot medio 2011, maar de speler staat ook in de belangstelling van een aantal buitenlandse clubs. "Ieder mens heeft zijn eigen ambities, zijn doelstellingen en daarbij hoort ook het overwegen van inslaan van nieuwe wegen. De actie die is gestart, raakt mij uiteraard wel, een nieuw bewijs van de geweldige band die er is. Het weegt mee in een eventuele beslissing om mijn grenzen al dan niet te verleggen", liet de verdediger, in een toegezonden brief aan de fans, weten. Toch lijkt de kans groot dat de verdediger zal vertrekken. "Als ik ga, denk en hoop ik dat iedereen het me gunt."

Kick-off nieuwe reeks CHemistry events

Icoon MuziekZaterdag 15 maart is de kick-off van een nieuwe reeks CHemistry events in Nederland, in Paradiso, Amsterdam, en jij kan erbij zijn!

Vanaf de eerste roemruchte zaterdag (in 1995!) was de avond van de Amsterdamse gelijknamige organisator een instant hit. Op deze avonden smolt een divers publiek tot één grote, dansende massa met blije gezichten. Er werd groots uitgepakt met top DJ’s en nieuw upcoming (inter)nationaal talent plus voor die tijd ‘gewaagde’ nieuwe ingrediënten zoals de VJ’s, MC’s, live muzikanten. Na een break van 3 jaar is deze oude bekende van de dancescene terug met vijf events in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven en op een festival.

In de Paradiso is een mix van golden oldies en jonge nieuwen te vinden, verdeeld over 3 zalen. Zo zijn Marcello, Isis en Green Velvet te vinden, maar ook de nieuwe CHemistry residents Sven & Tettero alsmede Lupe, Wouter de Moor en Juan Sanchez. Hierdoor wordt in de drie zalen overal een eigen, unieke aparte sound en sfeer gecreëerd, waarmee in zijn totaliteit een heel speciale avond word verwacht.

Lineup: Green Velvet (Chicago, US), Jerome Sydenham (New York, US), Marcello, Benny Rodrigues, Isis, Victor Coral, Wouter de Moor, I-F (Inter-Ference), Lupe, Juan Sanchez, Sven & Tettero, MC MarxMan, VJ Micha Klein

Zoals gezegd, Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het antwoord van onderstaande vraag op te sturen naar clumsy_clown@fok.nl, voor donderdag 13 maart 20.00 uur. Vermeld je username bij je antwoord, en zet 'chemistry' in het onderwerp!



De vraag: In welke club begon het Chemistry event 13 jaar geleden?


Subheader

Kalff wordt dit seizoen studioanalist

Nederland zal het komende Formule 1-seizoen geen pitreporter meer hebben. RTL, dat de races uitzendt, is van mening dat de meerwaarde van een verslaggever in de pitstraat te beperkt is, omdat er dit jaar geen Nederlanders meerijden. Afgelopen seizoen vervulde Allard Kalff deze functie.

"Er doet geen Nederlander meer mee en in de loop der jaren zijn de uitvallers tijdens een race ook steeds minder geworden. Hierdoor is Allards rol in de pits wat ons betreft te beperkt geworden. We zijn dan ook van mening dat zijn expertise meer tot recht komt als vaste studioanalist", liet een woordvoerder van RTL weten. "Voor wat betreft studiopresentatie is ervoor gekozen om een vast gezicht aan te houden, in plaats van wisselende presentatie. En dat is Marcel Maijer geworden."

De woordvoerder vervolgde: "Dat neemt niet weg dat het zeer goed mogelijk is dat, als er in de toekomst wel weer Nederlandse deelnemers zullen komen, we deze opzet aanpassen. Bovendien zal Allard waarschijnlijk bij een aantal van de Europese races in de dagen ervoor nog wel ter plaatse zijn om interviews af te nemen en natuurlijk live feeling te houden met de Formule 1. En zondags dan in de studio voor de analyse van de race."

Volgend weekend begint het nieuwe seizoen van de Formule 1 met de Grote Prijs van Australië. RTL zal dan weer live verslag doen van de kwalificatie en de race. Het commentaar zal ook dit seizoen weer door Olav Mol worden verzorgd.

E. Koeman haalt uit naar Reker

Erwin Koeman heeft hard uitgehaald naar de algemeen directeur van PSV, Jan Reker. De trainer hoorde nog niet zo lang geleden van de laatstgenoemde persoon dat hij geen assistent-trainer van de Eindhovenaren zou worden. Maandenlang waande de oefenmeester zich echter de enige kandidaat voor deze functie.

De oud-trainer van onder meer Feyenoord voerde een aantal gesprekken met Reker en Huub Stevens, die na dit seizoen bij PSV aan de slag gaat. "En gezien de uitlatingen die Stevens tegen me deed, was ik de enige kandidaat", lichtte Koeman toe.

Afgelopen dinsdag hoorde Koeman dat hij de functie van assistent-trainer niet zou krijgen. Reker beargumenteerde dit met het feit dat de oefenmeester niet met jonge spelers om kon gaan. "Totaal respectloos", was de beschrijving van Koeman omtrent het handelen van Reker. De algemeen directeur van PSV liet echter weten dat hij deze beslissing samen met Stevens zou hebben genomen.

Rijdende Rechter beslist in streakerzaak

Icoon TelevisieNiemand minder dan de Rijdende Rechter zal vanavond uitspraak doen in het conflict tussen Paul de Leeuw en Peter Janssen alias de Vegan Streaker. De laatstgenoemde beschuldigt de presentator van aanranding.

De streaker kwam ongevraagd in een zwarte string tijdens de uitzending van 'Mooi! Weer de Leeuw' roepen dat vlees moord is. Daarop scheurde De Leeuw zijn string van zijn lichaam zodat Janssen letterlijk voor lul stond. Janssen is pas sinds januari streaker. De uitspraak die de Rijdende Rechter doet is geen officiele rechtspraak maar wel bindend, daar tekenen de partijen ook voor. De zaak zal te zien zijn vanaf 20.30 uur op Nederland 1.


Politieauto aangereden door bejaard echtpaar

Icoon PolitieVannacht is een bejaard echtpaar gewond geraakt bij een botsing met een politieauto op de A1. De politie was hulp aan het verlenen bij een eenzijdig ongeluk bij Rijssen toen de 73-jarige automobilist op het voertuig botste. De politie meldt dat het tweetal met onbekend letsel is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het eenzijdige ongeluk vond rond 23.30 uur plaats toen een 32-jarige vrouw uit Rijssen tegen de vangrail van de binnenberm botste. Vervolgens besloot de politie om het verkeer op de snelweg stil te leggen.

Het bejaarde echtpaar kwam met hoge snelheid aanrijden en de 73-jarige vrouw, die het voertuig bestuurde, zag de zwaailichten te laat. De brandweer moest eraan te pas komen om het tweetal te bevrijden. De agenten raakten niet gewond bij het ongeval.

De 32-jarige vrouw reed onder invloed van alcohol. Haar rijbewijs is ingenomen omdat ze al eerder te diep in het glaasje had gekeken.

KNVB diep teleurgesteld in acties

Eerder dit seizoen zorgden politieacties er al voor dat Feyenoord - AZ, Ajax - PSV en FC Den Bosch - Top Oss niet door konden gaan. Inmiddels is bekend dat dat daar weer een duel aan toegevoegd kan worden, namelijk AZ - Feyenoord.

De burgemeester van Eindhoven heeft ook al laten weten dat hij het duel tussen PSV en Ajax zal verbieden als er onvoldoende politiemensen kunnen worden ingezet. Ook de burgemeester van Venlo, waar zondag de confrontatie tussen VVV-Venlo en FC Twente op het programma staat, geeft deze middag uitsluitsel.

"Wij zijn diep teleurgesteld in de acties van de politievakbonden rondom voetbalwedstrijden vanwege het feit dat de KNVB, de clubs, maar vooral de voetbalsupporters op geen enkele wijze betrokken waren of zijn bij het CAO-conflict met de minister van Binnenlandse Zaken, maar hierdoor wel ernstig worden gedupeerd", liet een woordvoerder van de KNVB weten.

Hij vervolgde met de woorden: "Los van het feit dat het grote publiek wederom het onderspit delft, maken wij ons zorgen over de precedentwerking die de acties kunnen hebben. Hoe lang gaat dit conflict nog duren en blijven de clubs en het voetbalpubliek de dupe?"

Het treffen tussen AZ en Feyenoord is inmiddels vastgesteld op 12 maart om 20:00 uur. Het is nog niet bekend wanneer de andere wedstrijden, in het geval van afgelasting, worden ingehaald. "Dat moet waarschijnlijk ook midweeks gebeuren. Dit is natuurlijk heel vervelend voor het verloop van de competitie. We komen in de spannende fase terecht en de competitie loopt nu niet meer gelijk."

Dorstige Russen rossen huisje plat

Icoon Opmerkelijk Dorstige Russische militairen wisten 'm onlangs flink te raken. Ze snelden met hun 34-ton wegende mobiele luchtafweergeschut naar de lokale slijter in de Sverdlovskregio, maar zagen daarbij een huisje over het hoofd, dat grotendeels verwoest werd.

Volgens de militairen in Russia Today waren ze echter niet op weg naar de slijter, maar naar een militaire colonne. Ze namen een sluipweg om sneller aan te kunnen sluiten toen het ongeval plaatsvond.

Buurtbewoners beweren echter dat de knapen vaste klant zijn bij de slijter. Dit was echter de eerste keer dat zwaar geschut werd ingezet om aan alcohol te komen.

Kunstenaar exposeert met gezinspoep

Icoon KunstDe Amsterdamse Galerie Masters toont vanaf vandaag een wel heel bijzondere expositie. Kunstenaar Marcelo Segall heeft in zijn tentoonstelling poep verwerkt van hemzelf, zijn zoon, dochter en vrouw.

Hij heeft onder meer een installatie ontworpen met een tafel, stoelen en daarop soepkommen met de ontlasting van zijn gezin. De expositie, 'Porn your life', geeft volgens de galerie een dagboek weer van de kunstenaar waar hij sinds de geboorte van zijn eerste kind in 2003 aan heeft gewerkt.

Hij doet dat aan de hand van schaamteloze autobiografische elementen en analyseert in zijn werk de duistere lagen van voyeurisme, luidt de omschrijving van de tentoonstelling. Zo heeft hij behalve poep ook de placenta van zijn vrouw en kind gebruikt.

Inspiratiebron voor 'Porn your life' is naast het gezin de uitwerking van realityprogramma's en de overvloedige consumptie op hemzelf, zijn vrouw en kinderen. De expositie is tot en met 29 maart te zien.



Meer beelden

Ballen in je penthouse met NBA Ballers: Chosen One trailer

De serie NBA Ballers krijgt een next-gen telg waarin het de bedoeling is een NBA superster lekker te laten vertoeven in huizen die je kent uit MTV Cribs. Uiteraard daag je andere patsers uit voor een potje one-on-one basketbal. Op de meest uiteenlopende locaties mag je lekker trucs uithalen om de tegenstander te vernederen. Hieronder de eerste trailer die een goede indruk geeft van de stijl van de game.




NBA Ballers: Chosen One komt 21 april uit in Amerika, een release bij ons is nog niet bekend. Het spel wordt uitgebracht voor de PS3 en de 360.

Train je reflexen met Ninja Reflex gameplay video

De DS is goed voorzien met hersen-trainers, oog-trainers, noem maar op. De Wii heeft Big Brain Academy, maar verder kunnen we nog niet veel trainen. Daar komt verandering in met Ninja Reflex (ze vonden Reflex Trainer waarschijnlijk toch te afgezaagd), een verzameling games die je de reflexen van een ninja mee moeten geven. Hieronder zie je een aantal van die games in actie.




Wie zien we binnenkort Kois met blote handen vangen in Blijdorp Zoo? Vanaf 14 maart zullen we het zien, dan komt Ninja Reflex uit op de Wii en DS.

Spore en Monkey Ball naar de iPhone met beelden

Het zal niet geheel onduidelijk zijn dat Apple op dit moment flink aan de weg timmert om de iPone overal op de markt te brengen. Hij mag dan nog wel niet uit zijn in Nederland maar er is wel iets om alvast naar uit te kijken.
Meerdere developers zijn in het bootje van Apple gestapt om games te ontwikkelen voor de iPhone.

Apple liet in een persconferentie hun Roadmap voor hun GSM los op de wereld. Daarin werd onder andere duidelijk dat SEGA en EA games gaan ontwikkelen. De grootste titel die op dit moment in ontwikkeling is is Spore. Alle 18 levels komen naar de telefoon. De games gaan allemaal gebruik maken van functies als de ingebouwde accelerometer en het multi-touch display.

Hieronder de presentatie met beelden van de game.


Een andere game die is aangekondigd voor de IPhone, is Super Monkey Ball. Door het tilten van de IPone, kan je het aapje besturen. Hieronder staat de presentatie van SEGA met de aankondiging.


Pestkoppen volgende week gefixt met Bully patch

De remake van het spel Bully (op de ps2 verschenen als Canis Canem Edit) bracht nogal wat problemen met zich mee. De framerate is niet echt stabiel, laadtijden zijn soms erg lang, maar misschien wel de ergste bug van allemaal: het vastlopen van het hele spel (wat nooit leuk is bij een spel dat niet zelf opslaat maar via save-points werkt). Rockstar heeft alle problemen erkent en zit hier meteen bovenop, de eerste patch die zo goed als alles zou moeten repareren wordt volgende week al online gezet. Zodra je het spel start geeft de 360 het welbekende 'update available' scherm.



De Wii versie loopt voor zover bekend probleemloos, dus zal geen fix krijgen. Volgens Rockstar waren er op beide versies geen problemen aanwezig bij het intern testen en zijn dus verrast dat dit kon gebeuren.

AZ - Feyenoord verboden

De wedstrijd tussen AZ en Feyenoord die morgenmiddag om half één in Alkmaar op het programma stond is afgelast. De burgemeester van Alkmaar heeft de wedstrijd verboden. De wedstrijd zal nu naar alle waarschijnlijkheid komende woensdag worden afgewerkt.

Louis van Gaal, trainer van AZ, noemde de politiebonden ongeloofwaardig. "De vorige keer dat er gestaakt werd rond voetbalwedstrijden, werd na afloop verklaard dat de bonden in het vervolg niet meer het voetbal als doelwit zouden gebruiken. Als je dat verklaart, moet je je daar ook aanhouden. Anders vind ik het niet geloofwaardig meer".

De wedstrijd tussen Sparta en Roda JC zal gewoon doorgang vinden. Burgermeester Ivo Opstelten vindt het niet nodig deze wedstrijd te verbieden.

Politie gaat minder boetes uitdelen

Icoon PolitieVanaf maandag zal de politie minder boetes uitdelen. Overtredingen die de openbare orde of veiligheid niet in gevaar brengen zullen worden afgedaan met een waarschuwing. Alleen in ernstige gevallen zullen er toch boetes uitgedeeld worden.

De actie is het directe gevolg van de vastgelopen CAO-onderhandelingen met minister Guusje ter Horst. In de afgelopen maanden werden er ook al minder boetes uitgedeeld, totdat onderhandelaar Doekle Terpstra een voorlopig akkoord bereikt had. Het CAO-bod werd echter afgewezen door de leden.

Mario en Sonic verslagen door de Sims in de Dutch Charts

Deze week werd bekend dat Mario & Sonic at the Olympics al meer dan 5 miljoen keer verkocht was. Ook in Nederland stond de game drie weken achter elkaar op nummer 1. Nu zijn ze dan toch verslagen door EA's nieuwste uitbreiding voor de Sims 2: Vrije Tijd.


Hieronder staat het hele lijstje:

quote
1 THE SIMS 2/VRIJE TIJD (PC) ELECTRONIC ARTS
2 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Nintendo DS) SEGA
3 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii) SEGA
4 MORE BRAIN TRAINING (Nintendo DS) NINTENDO
5 PRO EVOLUTION SOCCER 2008 (PSP) KONAMI
6 BRAIN TRAINING (Nintendo DS) NINTENDO
7 MARIO PARTY (Nintendo DS) NINTENDO
8 LOST ODYSSEY (XBOX 360) MICROSOFT
9 FRONTLINES/FUEL OF WAR (XBOX 360) THQ
10 CALL OF DUTY 4/MODERN WARFARE (PS3) ACTIVISION

DS-4
Xbox360-2
PS3-1
PSP-1
PC-1
Wii-1

Voor de lijstjes van elke console apart kan je hier terecht.

Nieuwe Afghaanse anti-Wilders demonstraties

Icoon Film In Afghanistan hebben vandaag nieuwe betogingen plaatsgehad tegen de Deense Mohammed-cartoons en de film van Geert Wilders. In de West-Afghaanse stad Herat verzamelden zich volgens de politie meer dan 10.000 mensen om te betogen.

De menigte scandeerde slogans als ''Dood aan Denemarken, dood aan Nederland''. Demonstranten koelden hun woede op een politieauto. Deense en Nederlandse vlaggen werden verbrand. Een granaat werd naar een politiebureau gegooid.

Ook in de provinicie Kunar kwamen Afghanen bijeen om te betogen. Het gaat om de grootste demonstraties van de afgelopen twee weken in Afghanistan.

Turkije
In Turkije klinken hele andere geluiden. Daar hebben twee islamgeleerden de Turkse bevolking opgeroepen af te zien van gewelddadige acties of protesten tegen de film Fitna van Wilders.

Professor Saim Yeprem van de universiteit van Marmara zegt in een grote krant dat de bevolking moet tonen dat ''de islam de perfecte religie is en dat het vrede en broederschap propageert''. Het reageren op een belediging met een belediging is niet de oplossing, zegt hij.

Zijn collega professor Hakki Önal van de Dokuz Eylül Universiteit stelt dat de film een vertekend beeld van de werkelijkheid wil neerzetten. ''We moeten kalm blijven. We kunnen massale demonstraties of stille marsen organiseren. Maar we moeten niet vergeten dat we niets winnen met gewelddadige acties'', aldus Hakki Önal.

Nederlands bedrijf maakt OV-chip automaten

Icoon FileDe betaalterminals voor de OV-chipkaart zullen gemaakt worden door het Nederlandse bedrijf CCV, specialist in betaalsystemen. Dit heeft het bedrijf naar buiten gebracht. Hoeveel geld er gemoeid gaat met de opdracht is niet duidelijk. Het bedrijf maakte eerder betaalterminals voor de stedelijke vervoersbedrijven in Rotterdam en Amsterdam.

Binnenkort kunnen reizigers bij een betaalterminal hun OV-chipkaart opwaarderen en hun gegevens controleren. De chipkaart zal uiteindelijk het landelijke betaalsysteem worden voor bus, trein, tram en metro. In het verleden zorgden tests echter vaak voor problemen.

OV-chipkaart
De OV-chipkaart blijft een veel besproken onderwerp

Ulderink trainer Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft een nieuwe trainer. Andries Ulderink volgt de eerder deze week op non-actief gezette Mike Snoei op. De 38-jarige Ulderink tekende tot de zomer van 2009.

Ulderink begon op zijn vijfentwintigste met het trainen van amateurclubs. In 2002 nam De Graafschap hem in dienst. Hij was in Doetinchem hoofd opleiding, trainer van het belofteteam en assistent-trainer. In 2005 fungeerde Ulderink vier duels als interim-trainer bij de Superboeren. Die duels werden alle vier gewonnen.

Dit seizoen is Ulderink actief bij zaterdaghoofdklasser Be Quick '28 uit Zwolle. Met die club staat hij momenteel tweede in de zaterdaghoofdklasse C. Onlangs veroverde zijn ploeg met negen zeges uit negen wedstrijden en met een doelsaldo van 23-0 de tweede periode in deze afdeling. Vandaag zal Ulderink voor het laatst op de bank zitten bij Be Quick '28, dat thuis speelt tegen SC Genemuiden. Maandag start hij bij Go Ahead Eagles.

Juwelen gesmolten wegens recordprijs goud

Icoon FinancieelWegens de recordprijs voor goud laten steeds meer mensen hun gouden sieraden smelten via een juwelier. Een gram levert al gauw 20 euro op.

De Antwerpse goudsmelter Goetz krijgt bakken vol armbanden, broches en oorbelletjes. Elke week smelt hij 100 kilo juwelen en gouden tanden, de helft meer dan vorig jaar. ''De goudkoorts is bij particulieren rond augustus begonnen'', zegt hij in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. ''Toen kreeg men 15.500 euro per kilo goud. Nu is dat al 20.500 euro.''

Collega Robert Strik uit de Antwerpse deelgemeente Deurne moest al extra personeel aannemen voor het vele aanbod. ''Wie begin jaren zeventig een massief gouden armband kocht van 125 euro, krijgt er nu 750 euro voor''.

De goudprijs loopt al acht jaar op. De huidige snelle prijsstijging komt onder meer door de zwakke dollar en een oplopende inflatie.

China streng tegen kritische artiesten

Icoon MuziekChina gaat strenger optreden tegen buitenlandse artiesten nadat popzangeres Björk zondag tijdens een concert in Shanghai ''Tibet! Tibet!'' schreeuwde richting het publiek. Het Chinese ministerie van Cultuur heeft dat bekendgemaakt.

''Björk heeft de Chinese wet overtreden en de Chinezen op hun ziel getrapt'', aldus een woordvoerder van het ministerie. Van de steunbetuiging van Björk aan de bergstaat Tibet, dat inmiddels 58 jaar door China wordt bezet, was aanvankelijk niets te vernemen in de staatsgereguleerde Chinese media. Op het internet werd het politieke statement van de IJslandse artieste al wel bediscussieerd.

Björk riep de woorden na het zingen van het nummer Declare Independence. De song bevat onder andere de tekstpassage 'hef je vlag'. De zangeres greep het nummer eerder aan om de onafhankelijkheid van de staat Kosovo te bepleiten. Dit deed zij in februari tijdens een concert in Japan.

Oorlog met de Protoss, Zerg en Terran in Starcraft 2 screens

In Starcraft 2 zullen de Protoss, Terran en Zerg opnieuw hun 'meningsverschillen' uitvechten en bepaal jij als speler de uitkomst van deze grote strijd. In Starcraft 2 zullen vele oude en nieuwe figuren hun opwachting maken, daarnaast zal er gebruik worden gemaakt van Blizzards vernieuwde online gaming service, Battle.net. Bij de game zal ook een map editor verschijnen voor spelers, zodat zij hun eigen levels kunnen creëren.

Starcraft 2 zal tegelijk uitkomen voor de Windows en Macintoch PC.






Misbruik kost RK-Kerk in VS veel geld

De Rooms-Katholieke Kerk in de Verenigde Staten heeft vorig jaar 615 miljoen dollar (bijna 400 miljoen euro) moeten uitgeven in verband met seksueel misbruik van kinderen door priesters en andere geestelijken.

Dat blijkt uit een gepubliceerd rapport van de Amerikaanse Conferentie van Katholieke Bisschoppen. Het overgrote deel (526 miljoen dollar) was bestemd als schadevergoeding aan slachtoffers van misbruik. Dat is bijna het dubbele van het bedrag dat in 2006 werd uitbetaald. Circa 23 miljoen ging naar therapie voor slachtoffers of hulp aan vermeende daders. En nog eens 60 miljoen ging op aan advocatenkosten.

Uit het rapport blijkt dat vorig jaar 689 nieuwe aanklachten van misbruik zijn ingediend. De meerderheid van de zaken speelde zich al decennia geleden af. De meeste slachtoffers waren mannen en meer dan de helft was tussen de tien en veertien jaar oud toen het seksueel misbruik begon. Het aantal aanklachten nam de afgelopen drie jaar af, maar de schadevergoedingen stegen.

Nederlandse maandenlang misbruikt in Italië

Icoon MisdaadEen 23-jarige Nederlandse vrouw is drie maanden lang misbruikt en vastgebonden door een 25-jarige Italiaan in het Noord-Italiaanse Paderno Dugnano bij Milaan. Dat meldde de krant Corriere della Sera gisteren. De man wordt vervolgd wegens gijzeling, mishandeling en gedwongen prostitutie.

De twee leerden elkaar vorige zomer kennen op strandvakantie in Zuid-Italië, waarna de vrouw bij de man introk. In tegenstelling tot wat hij haar verteld had, bleek de Italiaan geen ondernemer te zijn, maar werkzoekende. De liefde bekoelde en het geld raakte op. De man dwong de Nederlandse vrouw zich te prostitueren. Overdag bond hij haar vast. De vrouw ontsnapte door aangifte te doen bij agenten die de tippelzone controleerden waar ze werkte.

Chauffeurs terug in de schoolbanken

Icoon VervoerChauffeurs zullen weer teruggaan in de schoolbanken. Voor vrachtwagen- en buschauffeurs wordt het verplicht om gemiddeld één dag per jaar op cursus te gaan. De nieuwe regels zullen op 10 september 2008 worden ingevoerd voor bussen en op 10 september 2009 voor vrachtwagens.

De regels zijn het gevolg van een nieuwe Europese richtlijn. De ministerraad is gisteren akkoord gegaan en heeft hiermee gehoor gegeven aan de richtlijn.

Chauffeurs die op dit moment een groot rijbewijs hebben moeten in de komende zeven jaar 35 uur nascholing volgen. Voor nieuwe chauffeurs is er een ander plan opgesteld. Zij krijgen binnenkort geen chauffeursdiploma maar een code vakbekwaamheid op het rijbewijs. Deze code is vijf jaar geldig en zal verlengd worden indien de verplichte 35 uur wordt volgemaakt.

Xbox 360 krijgt grotere harde schijf en Blu-Ray speler?

Al sinds de aankondiging van de Xbox 360 komen er klachten dat de Core versie zo nutteloos is zonder harde schijf en af en toe kwam er zelfs iemand langs die vond dat 20GB ruimte op de premium te weinig ruimte was. Hoewel het eerste toch verreweg de meest gehoorde klacht is in dit opzicht, schijnt Microsoft eerste de tweede te gaan behandelen, dat terwijl al een tijdje Elite met 120GB te verkrijgen is. De website Trusted Reviews claimt van een erg betrouwbare bron te hebben vernomen dat in het tweede kwartaal het formaat van de harde schijf in de premium versie opgeschroefd gaat worden naar 60GB.

Wellicht nog opvallender nieuws is dat microsoft er over zou denken om te 360 SKU aan te gaan passen. De SKU is een unieke code waarmee een product geïdentificeerd kan worden als zijnde, in dit geval, een Xbox 360. Deze wijziging zou niet komen door de grotere harde schijf, want dat zit er al bij inbegrepen. De gok van Trusted Reviews is dat Microsoft een Xbox 360 met ingebouwde Blu-Ray speler wil gaan uitbrengen. Dit, omdat de next-gen format oorlog gestreden is en ze daar dus niks meer te verliezen hebben. Daarbij gaan er ook geruchten dat Microsoft in overleg is met Sony, waarover was nooit duidelijk, maar dit zou het wel verklaren.

Hoewel de site vrij zeker is van de nieuwe harde schijf stippen we voorlopig beide maar aan als geruchten. Zeker het laatste zou erg opvallend zijn, omdat Microsoft daarmee de kopers van de laatste twee jaar zwaar zou benadelen en een nog slechtere reputatie bij de die hard fans zou voor de volgende generatie over een paar jaar erg slecht voor het bedrijf kunnen uitpakken.



[upd] Mogelijk politiestaking bij topwedstrijden

Icoon Politie Een onderhandeling tussen minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken en de vakbonden van de politie heeft gisterennacht opnieuw niets opgeleverd. De bonden hebben aangekondigd harde acties te voeren rondom voetbalwedstrijden, waardoor de toppers PSV-Ajax en AZ-Feyenoord in gevaar komen. Vooral de wedstrijd PSV-Ajax is belangrijk voor het verdere verloop van de competitie.

De vakbonden hebben aangegeven binnenkort meer duidelijkheid te geven over de acties die gevoerd gaan worden. Dat er harde stakingen komen lijkt wel duidelijk. "Ik heb dit niet gewild", aldus minister Ter Horst. Eerder kregen de bonden harde kritiek te verduren toen ze ook al staakten tijdens topwedstrijden. Hierdoor moesten belangrijke wedstrijden afgelast worden.

Ter Horst heeft de politie voor 2008 en 2009 een 'substantieel bedrag extra' voorgeschreven. In 2010 zouden agenten een loonsverhoging van 3,25 procent krijgen. Ook zou er extra geïnvesteerd worden voor een nieuwe functiewaardering. Toch zijn de bonden niet tevreden met het voorstel. Ook de Tweede Kamer vindt dat de minister meer geld vrij moet maken voor het loon van de politie.

Update 10.39 uur
Het duel tussen AZ en Feyenoord zal definitief niet doorgaan. Piet Bruinooge, de burgemeester van Alkmaar, heeft het duel afgelast nadat er nieuwe stakingen werden aangekondigd. Vermoedelijk zullen er ook acties plaatsvinden rond de wedstrijden PSV - Ajax, Sparta - Roda JC en VVV-Venlo - FC Twente. Sparta - Roda JC zal gewoon doorgaan maar over de andere wedstrijden is er nog geen duidelijkheid.

[WK Afstanden] Uitslag ploegenachtervolging dames

De Nederlandse dames hebben in Nagano de ploegenachtervolging op hun naam geschreven. Ireen Wüst, Paulien van Deutekom en Renate Groenewold bleven de Canadese ploeg - met Nesbitt, Groves en Schussler - krap zeven tienden voor. Duitsland werd derde.

#LandTijd
1 Nederland3,02,19
2 Canada3,02,87
3 Duitsland3,07,55
4 Japan 3,09,56
5 Verenigde Staten3,10,41
6 Polen 3,12,28
7 Roemenië3,15,66

Terrorisme, problemen en Niko in GTAIV trailers en screenshots

Er is weer een grote hoeveelheid beeldmateriaal vrijgegeven van Rockstars nieuwste aankomende game Grand Theft Auto 4.
Om de fans nog blijer te maken zijn er ook 2 trailers vrijgegeven, de een laat je onder andere een 'goede' indruk krijgt van Liberty City's LCPD en de ander laat je het roekeloze gedrag van één van de personen zien die je in de game gaat tegenkomen.

In GTAIV zul je in de rol kruipen van Niko Belic, een Serviër die zal moeten gaan overleven in Liberty City, een stad die erg veel lijkt op New York.
GTAIV is vanaf 29 april verkrijgbaar voor zowel de Playstation 3 als de Xbox 360.

















[NBA] Lakers winnen van stadrivaal Clippers

De Los Angeles Lakers wonnen tegen hun stadsrivaal met grote cijfers. Het is alweer de dertiende overwinning voor de jongens in purple and gold in veertien wedstrijden. De Lakers wonnen de wedstrijd met 119-82.

De punten bij de Lakers waren verdeeld en er werd met een teamgeest gespeeld. Kobe Bryant had 16 punten, Derek Fisher eindigde met 17 punten. Het werd vooral de avond van de schutters. De Lakers schoten twaalf van hun zeventien driepunters raak. De schotpercentage kwam hierdoor op 61%. Hiermee werd er een nieuw teamrecord gevestigd.

Bryant, die dolblij was na de wedstrijd, gaf aan dat dit het nieuw spel is van de Lakers. ”In dit team zijn er geen supersterren. Niemand wordt anders behandeld.” De Black Mamba zoals Bryant ook wel wordt genoemd, stond de laatste jaren onder hevige druk van de pers. Hij zou teveel voor zichzelf willen doen en weinig zijn teamgenoten bij betrekken. Bryant, die sinds de komst van Pau Gasol, niet altijd als topscorer uit de wedstrijden komt, wil hiermee aangeven dat er een verandering is doorgevoerd.

Uitslagen in de NBA:

ThuisUitUitslag
Los Angeles LakersLos Angeles Clippers119-82
Philadelphia SixersSeattle Sonics117-83
Toronto RaptorsWashington Wizards106-110
Charlotte BobcatsAtlanta Hawks108-93
Miami HeatGolden State Warrios 99-134
New York KnicksDetroit Pistons97-101
Boston CelticsChicago Bulls 116-93
New Orleans HornetsNew Jersey Nets107-96
Milwaukee BucksPortland Trailblazers101-103
Phoenix SunsUtah Jazz118-126
Sacramento KingsMinnesota Timberwolves103-111
San Antonio SpursDenver Nuggets96-109

[WK Afstanden] Uitslag 10.000 meter heren

Sven Kramer heeft met een groot verschil op de nummer twee de 10 kilometer in Nagano gewonnen. De Fries was maar liefst 21 seconden sneller dan Enrico Fabris, die op zijn beurt Bob de Jong weer acht seconden voorbleef. Mark Ooijevaar reed de vijfde tijd.

#Naam Nat.TijdVerschil
1 Sven KRAMER NED 12,57,71 0,000
2 Enrico FABRIS ITA 13,18,81 21,100
3 Bob de JONG NED 13,25,01 27,300
4 Øystein GRØDUM NOR 13,28,09 30,380
5 Mark OOIJEVAAR NED 13,31,34 33,630
6 Marco WEBER GER 13,32,88 35,170
7 Arne DANKERS CAN 13,34,68 36,970
8 Hiroki HIRAKO JPN 13,41,31 43,600
9 Roger SCHNEIDER SUI 13,43,39 45,680
10 Chad HEDRICK USA 13,44,99 47,280
11 Artyom BELOUSOV RUS 13,53,14 55,430
12 Tristan LOY FRA 13,56,65 58,940
13 Justin WARSYLEWICZ CAN 14.00.62 62,910

Newcastle United haalt Diatta

Lamine Diatta heeft een contract getekend bij Newcastle United. Diatta, die voorheen uitkwam voor het Turkse Besiktas is transfervrij gehaald. De verdediger zal zich volgende week melden bij de Engelse suptopper.

De kopsterke Senegalees voelde zich niet gelukkig in Turkije en kocht zijn eigen contract halverwege het seizoen af. Kevin Keegan, de trainer van Newcastle, is gelukkig met de komst van de speler. "We zijn niet erg sterk in de breedte en zeker niet achterin. Diatta lost daarom ook erg veel op", vertelt hij op de clubsite van de Magpies.

Diatta verheugt zich op zijn nieuwe avontuur in Engeland. Hij is niet zeker of hij volgend jaar nog voor Newcastle zal spelen maar voorlopig is hij zeker te spreken over de club. De besprekingen over zijn toekomst zullen aan het einde van het seizoen gehouden worden. Indien de verdediger zondag tegen Liverpool wil spelen, zal er toestemming gevraagd moeten worden aan de Turkse voetbalbond.

Herstel van Schaars verloopt voorspoedig

Het gaat goed met de revalidatie van Stijn Schaars. De enkelblessure van de Oranje-international houdt hem al geruime tijd aan de kant. De middenvelder van AZ, die voorheen uitkwam voor Vitesse, heeft al meerdere operaties moeten ondergaan aan het gewricht.

Louis van Gaal, de trainer van AZ, reageerde enthousiast over het herstel in Sportweek. "Het herstel ziet er goed uit in vergelijking met de vorige ingreep. Hij heeft een ander gevoel dan toen. Schaars wordt nu 'opgetraind'. Dat gaat nog met vallen en opstaan. Na drie dagen trainen moet hij weer gas terugnemen. Logisch, want Stijn geeft altijd meer dan honderd procent. Maar, zoals ik al zei, het gaat de goede kant op en we hebben goede hoop dat hij dit seizoen nog in actie komt."

Mario Been niet naar Feyenoord

Mario Been zal niet de nieuwe trainer worden van Feyenoord. Nu duidelijk is dat Bert van Marwijk de nieuwe bondscoach wordt, zal Feyenoord op zoek moeten naar een nieuwe trainer.

Been, momenteel coach van NEC, heeft nogmaals bevestigd dat hij zijn contract in Nijmegen wil uitdienen. Been heeft een lang verleden bij Feyenoord, wat hem een goede keuze maakt bij de Rotterdammers. Het vertrouwen in Been bij NEC is echter zo groot, dat hij er geen moment over nadenkt om weg te gaan. Hij kreeg een contractverlenging toen NEC onderaan stond. Dat is de grootste reden waarom Been wil blijven.

"Het is heel simpel", zo stelt Been tegenover Omroep Gelderland. "Ik mocht bijtekenen toen we onderaan stonden. Het ging om de manier van werken, niet om de resultaten. Dat doet me wel wat. Ik ben trouw aan mijn contract."

Vandaag speelt NEC thuis een belangrijke wedstrijd tegen de Graafschap. Indien gewonnen wordt, kan NEC afstand nemen van de degradatieplaatsen. "We zijn gewaarschuwd door de wedstrijd tegen Excelsior. Zij vechten tegen degradatie. En wij zitten op dit moment in dezelfde problemen."

Boek: Joanne Proulx - De Voorspeller

SubheaderIn een rokerige kelder, temidden van zijn vrienden, doet Luke Hunter ineens een voorspelling. Zijn vriend Stan zal morgen omkomen door een ongeluk. Zelfs het nummerbord weet hij te noemen. Omdat iedereen flink geniet van de wiet lachen ze zich een ongeluk. Maar als de volgende dag de gruwelijke voorspelling uitkomt, krijgt Luke een dosis aandacht waar hij niet om gevraagd heeft. Een tweede voorspelling, die hij aan niemand vertelde,e komt ook uit en Luke raakt hierdoor meer en meer in de knoei. Kalmeringsmiddelen zorgen ervoor dat hij het beter aankan en geven daarnaast een heerlijke roes. Daarbij probeert Luke alle banden met de verraders te verbreken, zelfs het contact met zijn jeugdvriend 'Draak' verwatert compleet. De problemen worden er echter niet minder om. Al helemaal niet als hij verliefd wordt op Faith Taylor en het wederzijds blijkt te zijn, Faith was immers de vriendin van Stan.

DVD: Mr. Brooks

Mr. Brooks (Kevin Costner) is de archetypische perfecte zakenman en liefdevolle echtgenoot/vader, waarbij de uiterlijke schijn bedriegt. Overdag is hij de ideale man, maar 's nachts verandert hij in een gewetensloze seriemoordenaar, zou Paul Jambers zeggen. Al twee jaar heeft hij echter zijn verslaving tot moorden kunnen onderdrukken. Maar na de uitreiking van de plaatselijke 'Man of the Year' verkiezing, met Mr. Brooks uiteraard als winnaar, verschijnt zijn alter ego Marshall (een ijzingwekkende William Hurt) om de'thumbprint killer' weer te activeren.


DVD: The Kingdom

Als je het journaal aanzet, dan ontkom je niet aan de diverse religieuze conflicten die het nieuws bepalen. De oorlog in Irak en Afghanistan, het conflict in het Midden-Oosten en demonstrerende moslims in Pakistan zorgen ervoor dat ons wereldbeeld behoorlijk anders is dan zo'n twintig jaar geleden. En als het nieuws verandert, dan verandert de filmindustrie mee. In 1998 was de film The Siege één van de eerste films waarin moslimextremisme een rol speelt en steeds vaker is het daaruit vloeiende terrorisme onderwerp van spannende films. Ook in The Kingdom speelt een door religieuze motieven ingegeven aanslag de hoofdrol. De film is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Veto Bush over ban op waterboarding

Icoon Buitenlands De Amerikaanse president George Bush spreekt vandaag zijn veto uit over een wet die omstreden verhoormethoden door de inlichtingendienst CIA verbiedt. Dat heeft een zegsman van het Witte Huis gezegd.

Het Congres ging vorige maand akkoord met de wet die wrede verhoortechnieken, waaronder de praktijk van het gesimuleerde verdrinken (waterboarding), illegaal maakt. De president liet toen al weten niets te zien in het wetsontwerp.

CIA-directeur Michael Hayden erkende vorige maand dat zijn dienst ruim vijf jaar geleden waterboarding had toegepast op drie terreurverdachten. Het Witte Huis beschouwt waterboarding niet als een vorm van marteling, maar slechts als een hardhandige ondervraging.

Veel Congresleden, advocaten, mensenrechtenorganisaties en andere landen hebben kritiek geuit op het gebruik van waterboarding en andere controversiële verhoormethodes door de Amerikaanse inlichtingendiensten.

'Uitgestorven' vogel gevonden

Icoon Opmerkelijk Op Papoea-Nieuw-Guinea zijn Beck's stormvogels gespot die al bijna tachtig jaar niet meer waren gezien. Dat meldde de Britse Royal Society for the Protection of Birds (RSPB). Deskundigen vermoedden dat het dier was uitgestorven.

De zeevogel was slechts tweemaal gezien, in de jaren twintig van de vorige eeuw. De Israëlische ornitholoog Hadoram Shirihai telde vorig jaar zomer tijdens een expeditie echter meer dan dertig exemplaren. Hij heeft zijn bevindingen vrijdag gepubliceerd in de Bulletin of the British Ornithologist Club.

De RSPB noemt de herontdekking van de stormvogel "fantastisch nieuws" en zegt dat nu alles in het werk moet worden gesteld om de vogels te beschermen.

[WK Afstanden] Uitslag 1000m heren

Shani Davis heeft de 1000 meter bij de heren gewonnen. Lalenkov reed de tweede tijd, gevolgd door Morrison en Wotherspoon. Jan Bos kwam tot de vijfde tijd. Simon Kuipers werd zevende, en Mark Tuitert kwam ten val.

#Naam Nat.TijdVerschil
1 Shani DAVIS USA 1.08,99 0,000
2 Yevgeny LALENKOV RUS 1.09,39 0,400
3 Denny MORRISON CAN 1.09,43 0,440
4 Jeremy WOTHERSPOON CAN 1.09,67 0,680
5 Jan BOS NED 1.09,71 0,720
6 Kyou-Hyuk LEE KOR 1.09,77 0,780
7 Simon KUIPERS NED 1.09,83 0,840
8 Kip CARPENTER USA 1.09,89 0,900
9 Mika POUTALA FIN 1.09,91 0,920
10 Joon MUN KOR 1.09,97 0,980
11 Pekka KOSKELA FIN 1.10,07 1,080
12 Keiichiro NAGASHIMA JPN 1.10,33 1,340
13 Ki-Ho LEE KOR 1.10,61 1,620
14 Nick PEARSON USA 1.10,71 1,720
15 Takaharu NAKAJIMA JPN 1.10,73 1,740
16 Aleksey YESIN RUS 1.11,00 2,010
17 Konrad NIEDZWIEDZKI POL 1.11,05 2,060
18 Maciej USTYNOWICZ POL 1.11,06 2,070
19 Tadashi OBARA JPN 1.11,25 2,260
20 Samuel SCHWARZ GER 1.11,32 2,330
21 Francois Olivier ROBERGE CAN 1.11,69 2,700
22 Mikael FLYGIND-LARSEN NOR 1.11,81 2,820
23 Fengtong YU CHN 1.12,11 3,120
-Mark TUITERT NED gevallen

[WK Afstanden] Uitslag 500m dames

Jenny Wolf heeft de 500 meter bij de dames op haar naam geschreven. De Duitse was zowel in de eerste als tweede rit het snelste. Tweede werd Beixing Wang. Annette Gerritsen legde beslag op het brons. Marianne Timmer kwam tot de zesde plaats.

#Naam Nat.1e tijd2e tijdPunten
1 Jenny WOLF GER 37,8937,74 75.630
2 Beixing WANG CHN 38,18 38,10 76.280
3 Annette GERRITSEN NED 38,72 38,48 77.200
4 Sang-Hwa LEE KOR 38,85 38,37 77.220
5 Sayuri YOSHII JPN 38,68 38,62 77.300
6 Marianne TIMMER NED 38,77 38,66 77.430
7 Shuang ZHANG CHN 38,71 38,77 77.480
8 Sayuri OSUGA JPN 38,93 38,83 77.760
9 Svetlana KAYKAN RUS 39,01 38,98 77.990
10 Shannon REMPEL CAN 39,11 38,95 78.060
11 Judith HESSE GER 39,19 38,93 78.120
12 Chiara SIMIONATO ITA 39,17 39,47 78.640
13 Bo-Ra LEE KOR 39,55 39,17 78.720
14 Yuliya NEMAYA RUS 39,08 39,68 78.760
15 Elli OCHOWICZ USA 39,37 39,46 78.830
16 Aihua XING CHN 39,66 39,18 78.840
17 Kerry SIMPSON CAN 39,41 39,55 78.960
18 Heike HARTMANN GER 39,85 39,65 79.500
19 Svetlana RADKEVICH BLR 40,03 39,56 79.590
20 Natasja BRUINTJES NED 39,67 39,93 79.600
21 You-Lim Kim KOR 40,11 39,93 80.040
22 Kim WEGER CAN 40,03 40,16 80.190
23 Lauren CHOLEWINSKI USA 40,68 40,46 81.140

Piramide

Het was een broeierige dag in laat september. Midden in het dichte bos zaten elf mensen met elkaar te praten. Sommige zaten op een omgevallen boomstronk, anderen op de grond. Eéntje had er een gitaar mee en begon, op verzoek, "Don't fear the reaper" te spelen. De rest neuriede de wijs of zong de tekst mee. Er was een kale man, duidelijk de leider van het stel, een enkele vrouw, een verzameling mannen van studentenleeftijd, wat anderen...

Grote brand op bedrijventerrein Enschede

Icoon BrandGisteravond heeft er een zeer grote brand gewoed op een industrieterrein in Enschede. Dit heeft een woordvoerder van de politie naar buiten gebracht. De brand brak rond 21.00 uur uit in een loods op het Haventerrein. De brandweer, die uitrukte met meer dan tien wagens, was niet bereikbaar voor commentaar.

Er zijn enkele woningen ontruimd maar de woordvoerder kon niet zeggen om hoeveel woningen het precies ging. Het ging in elk geval om woningen bij het industrieterrein. Of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen bij de brand is ook niet bekend.

De loods werd tot voor kort gebruikt door groothandel Sligro. Op dit moment is er een beveiligingsbedrijf gehuisvest in het pand. Naast de loods staat het pand van een asbestsaneringsbedrijf maar rond 22.45 uur waren er nog geen vlammen overgeslagen. Een ooggetuige meldde dat de rookontwikkeling gigantisch was.

Boek: Roderick Anscombe - De Bekentenis

Tegenwoordig moet je van goede huize komen wil je je als schrijver staande houden in de wereld van de thrillerauteurs. De concurrentie is 'moordend', van populaire thrillerboeken van Grisham en Baldacci tot de wat minder bekende schrijfgoden. Eén van die minder in de aandacht staande auteurs is Roderick Anscombe. Met zijn boek De Bekentenis levert hij een tweede psychologische thriller af en probeert hij een plek te veroveren tussen al die grote namen. Zijn debuut kwam in 2005 uit en in 2008 is er nu dus de opvolger. Als hij Grisham wil evenaren zal zijn schrijftempo wel omhoog moeten, maar als dit ten koste gaat van de kwaliteit? Nee, dan maar beter eens in de twee à drie jaar een goed boek met een sterk verhaal.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.