Microsoft praat met Sony en Apple over Blu-Ray en AppleTV

Vorige maand werd het dan eindelijk beslist: HD-DVD gaf het op, en Blu-Ray won de format war. Microsoft ontkende dat zij een Blu-Ray speler bij de Xbox360 zouden gaan leveren. Toch lijkt het erop dat ze dit wel willen gaan doen, want ze zijn daarover in gesprek met Sony.

Vorige maand meldde Microsoft nog dat de HD-DVD uitbreiding van de 360 niet goed verkocht, en dat ze daarom geen Blu-Ray drive wilden leveren. Volgens de Financial Times zijn beide partijen nu met elkaar in gesprek. Microsoft ontkent dit.

quote
”We have made no such announcement. Games are what are driving consumers to purchase game consoles and we remain focused on providing the largest library of blockbuster games available.”


Of ze een Blu-Ray drive zouden willen inbouwen of weer een uitbreiding op de markt willen brengen, is niet bekend. Voor Microsoft zou een deal met Sony betekenen dat ze meer kunnen concurreren met de PS3.

Microsoft zou ook in gesprek zijn met Apple. Hierbij zou het gaan om Apple TV. Een service waarbij het streamen en downloaden van video's mogelijk is. Ook deze gesprekken worden ontkend door Microsoft.

Tot nu toe weten we dus vrij weinig en tot dat Sony of Microsoft iets bevestigt weten we nog niets zeker. Zodra er meer bekend wordt, zullen jullie het als eerste hier op FOK!games lezen.