Onzekerheid omtrent Super Sunday

Opnieuw bedreigen stakingen het Nederlandse voetbal. De politievakbond ACP heeft laten weten aankomende zondag tijdens PSV - Ajax mogelijk te zullen staken. Het is niet de eerste keer dat er gestaakt zou worden bij voetbalwedstrijden.

Eerder werden de topwedstrijden Feyenoord - AZ en Ajax - PSV al van het wedstrijdprogramma geschrapt doordat agenten staakten. Dit leidde toen tot hevige reacties bij Henk Kesler. De eventuele staking van zondag moet 48 uur van te voren worden aangekondigd.

Vrijdagmiddag zullen de politiebonden en minister Ter Horst wederom bij elkaar komen om over het langdurig lopende CAO-conflict te praten. Mocht de minister geen beter aanbod doen voor vrijdagnacht dan zullen er harde acties volgen zo zeggen de vakbonden.

Update:
Ook het duel tussen Feyenoord en AZ staat inmiddels onder druk. De politiebonden liggen nog altijd overhoop met Guusje ter Horst, minister van Binnenlandse Zaken. Als de gesprekken wederom op niets uitlopen, dan zal de politie wederom gaan staken tijdens de wedstrijden uit de Eredivisie. De politievakbonden praten tot middernacht met de minister. Dan moet er een beslising zijn gevallen.