FC Groningen opnieuw zonder Berg

FC Groningen moet het dit weekend wederom zonder clubtopscorer Marcus Berg stellen. De Zweed heeft nog te veel last van een blessure aan zijn rug. Hierdoor zal de speler het duel tegen Willem II, dat voor zondag op het programma staat, aan zich voorbij laten gaan.

Naast Berg heeft trainer Ron Jans ook niet de beschikking over Martijn Meerdink. De middenvelder ondervindt problemen met zijn enkel en komt niet in actie. Verder zit Danny Holla een schorsing uit en zijn Paul Matthijs, Koen van der Laak, Evgeniy Levchenko en Ondrej Svejdik voorlopig nog niet inzetbaar.

Toch is er ook nog goed nieuws te melden, want Luciano da Silva en Marnix Kolder zijn weer hersteld van hun blessures. Het duo kon de afgelopen weken niet spelen, maar zijn inmiddels voldoende hersteld.

Trainer Jans blikte vooruit op het duel met de Tilburgers. "Het wordt heel lastig tegen Willem II. In uitwedstrijden hebben ze het hele seizoen slecht gepresteerd, hoewel ze de laatste wedstrijd bij De Graafschap wel wonnen. Maar in thuiswedstrijden hebben ze vaak juist minder gekregen dan ze verdienden. Wat je verwacht van een ploeg die in de afgrond dreigt te vallen, is een gedreven en agressief spelend team."