Blatter voorstander levenslange schorsing

Als een voetballer zijn tegenstander opzettelijk een zware blessure bezorgt, dan ziet deze een levenslange schorsing tegemoet. Dit liet Sepp Blatter, voorzitter van de wereldvoetbalbond (FIFA), vrijdag in een interview weten.

Blatter doet deze uitspraak aan de vooravond van een bijeenkomst met het internationaal bestuur van de voetbalbonden (IFAB). "De smerige tackle is een van de belangrijkste problemen in het hedendaagse voetbal. Spelers die ze bewust maken, horen niet thuis in deze sport", was de duidelijke taal van de Zwitser.

Deze opmerkingen hebben vooral te maken met de schandalige overtreding, die Martin Taylor van Birmingham City, op Arsenal-speler Eduardo da Silva beging. De Kroaat brak bij deze charge zijn been en is voorlopig uitgespeeld.

Ook de trainers en coaches kregen een beschuldigende vinger toegewezen. Blatter: "Het mechanisme is duidelijk. De druk op de trainer om te winnen is zo groot, dat hij zijn spelers aanspoort om ten koste van alles voor de winst te gaan."

De voorzitter van de FIFA liet tot slot nog weten dat de scheidsrechters instructies gaan komen. Op die manier zouden zij harder op moeten kunnen treden tegen gemeen spel.