Piquet jr. teleurgesteld in Alonso

Bastardo
Drievoudig Formule 1-kampioen Nelson Piquet stond bekend om zijn psychologische spelletjes tegen zijn teamgenoten. Zijn zoon Nelson Piquet jr. begint ook wat van die trekjes te krijgen.

De nieuwe telg in de renstal van Renault vond de samenwerking tussen hem en Fernando Alonso niet helemaal top. "Om eerlijk te zijn had ik meer van onze samenwerking verwacht", aldus Piquet. "Tijdens de wintertests heb ik voornamelijk long runs gedaan, terwijl Fernando allerlei vondsten en set-ups kon uitproberen. Daardoor had ons werk maar weinig raakpunten."

Verder had hij wat meer willen rijden in de nieuwe Renault. "De auto was laat klaar - ik heb er pas in februari voor het eerst mee gereden. Ik had graag nog een maand langer gehad om de auto te leren kennen."

Ondanks de komst van 'de verlosser' Alonso naar Renault, ziet hij de kansen van zijn team dit jaar dan ook realistisch. "We willen ons gewoon continu verbeteren met als doel vierde in het WK te worden. Als we regelmatig podiumplaatsen weten te behalen zou dat geweldig zijn. Maar dat wordt heel moeilijk."

Piquet jr. wordt veel met zijn voormalig GP2-rivaal Lewis Hamilton vergeleken. Kennelijk heeft hij daar ook nog een appeltje mee te schillen. "Ik heb in 2006 heel veel punten voor de neus van Lewis weggesnoept, terwijl de omstandigheden voor mij ongunstiger waren. Ik moest een GP2-team vanuit het niets opbouwen, met een engineer en twee monteurs - waarvan er één gewoon uit een Braziliaans garagebedrijf kwam."

Tevens wil hij niet in de schaduw rijden van Alonso. "Op sommige dagen zal mijn auto simpelweg sneller zijn dan de zijne. Hij zal niet altijd een perfecte auto hebben, hij zal zich niet altijd geweldig voelen en dan zal ik mijn kans grijpen."

Zo vader zo zoon, zullen we maar zeggen…