Kabinet wil verbod op gewelddadige games

Icoon Games Het kabinet laat een onderzoek uitvoeren of het mogelijk is games of films met zeer gewelddadige inhoud te verbieden. Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie geeft aan het belangrijk te vinden dat jongeren beschermd worden tegen deze gevaarlijke beelden, omdat ze een schadelijke invloed zouden hebben. Eerder drong de Tweede Kamer bij het kabinet om een onderzoek aan.

"We hebben het over bijvoorbeeld spelletjes waarin het doden en misbruik van mensen tot vermaak wordt gemaakt. We gaan bekijken hoe we dat effectiever kunnen aanpakken", aldus de minister. Wel geeft hij aan dat het moeilijk is deze beelden uit te bannen, omdat films en games makkelijk over internet verspreid kunnen worden. Tevens blijken gewelddadige films en games eenvoudig te koop in buurlanden als België.

Aanleiding voor de discussie is het spel Manhunt 2. In dit spel moet een speler uit een psychiatrische inrichting ontsnappen om vervolgens allerlei tegenstanders op verschillende manieren om te brengen. Dit spel is onder andere verboden in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Italië. Overigens zijn de verboden in deze landen niet definitief, er lopen nog juridische procedures.

Kijk voor meer gamenieuws op FOK!games

Submitter:  Bron: de Telegraaf