FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 27 januari 2007

Stuurkunsten met een zweefvliegtuig

Respect voor deze piloot, want ook al is het een ietwat harde landing en lijkt het zeker op het einde allemaal mis te gaan, met enige stuurmanskunst weet hij toch de keurig in een rijtje opgestelde aanhangers te ontwijken.

Al vermoed ik dat zijn vrinden op de zweefvliegclub zo aardig zullen zijn om om regelmatig aan deze min of meer geslaagde landing te herinneren.

Met dank aan MvA83 voor de submit.

Vrachtwagenchauffeur 40 uur achter het stuur

Icoon ShockingEen 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rotterdam is zaterdag door de politie van de weg gehaald omdat hij met een slok op achter het stuur zat. Ook bleek de chauffeur bijna veertig uur onafgebroken te hebben gereden. Dat meldde de politie zaterdag.

Een agent van de verkeerspolitie reed rond 04.00 uur op de A16 ter hoogte van Hendrik-Ido-Ambacht toen hij voor zich een vrachtwagen over de weg zag slingeren. Bij controle van de chauffeur bleek direct dat er alcohol in spel was. De Rotterdammer werd aangehouden en een ademanalyse op het bureau wees uit hij bijna vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had.

Uit het onderzoek naar de rij- en rusttijden bleek verder dat de chauffeur veertig uur bijna onafgebroken achter het stuur had gezeten. Het rijbewijs van de chauffeur werd ingenomen.

[Upd]Utrecht meldt zich voor Loval

FC Utrecht heeft zich bij Go Ahead Eagles gemeld voor Loïc Loval. De Utrechters willen de aanvaller per direct overnemen.

De Fransman heeft in Deventer nog een contract tot medio 2008. De Utrechters hebben bij Go Ahead Eagles een bod neergelegd om het doorlopende contract van Loval af te kopen. Loval kwam aan het begin van vorig seizoen transfervrij over van De Graafschap en groeide bij de Eagles uit tot publiekslieveling.

FC Utrecht en de club uit Deventer dienen het voor woensdag eens te worden, dan sluit namelijk de transfermarkt.

Update
FC Utrecht en Go Ahead Eagles zijn het eens geworden over een transfer van Loval. De Utrechters nemen de Franse aanvaller per direct over. Loval tekende in de Galgenwaard een contract tot de zomer van 2009.

Proud to be American...

Onze Amerikaanse vrienden spelen nog steeds oorlogje in Irak. En ze doen er werkelijk alles aan om de bevolking zo goed mogelijk te helpen. Soms rijden ze inderdaad wat onbenullig door de straten, maar dat moet je maar even door de vingers zien.

Ook moet je maar door de vingers zien, dat ze het leuk vinden om gewonde honden te pesten en dat ze het leuk vinden om kleine jochies te treiteren.

Als bevrijder mag je dat! Totdat je net die ene Irakees tegenkomt die het niet leuk vindt.

Uitslagen Eredivisie 27/01/2007

Er werden vanavond vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Willem II - Vitesse 0-0

Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 12.000.
Geel: Fränkel. Kaya, Verhaegh (allen Vitesse)

Opstellingen

Willem II: Sengier, Wau, Bælum, Hill, Janse, v.d.Struijk, Boutahar (Imschoot/79), Kargbo, Hadouir (Messoudi/61), Wilmet (Den Ouden/80), Bobson

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Knol, Fränkel, Kaya (Pryor/82), Sansoni, T.Janssen, Esajas (Meulens/74), Benson (Hersi/58), Lazovic.



NEC - NAC Breda 2-1
22' Holman 1-0
35' Denneboom 2-0 (assist Otten)
59' Van Gessel 2-1 (assist de Graaf)

Scheidsrechter: Braamhaar.
Toeschouwers: 12.000.
Geel: Olsson (NEC), Zwaanswijk (NAC).

Opstellingen

NEC: Babos, Nalbantoglu, Otten, Wisgerhof, Olsson, Kivuvu, Pothuizen, Barreto, Denneboom (Niedzielan/81), Holman, Beerens (Snoyl/73).

NAC: Zoetebier, Elshot (Penders/46), v.Gessel, Zwaanswijk, Stam, De Graaf, Slot, Zonneveld, Diba, Salmon, Rigters



FC Utrecht - Excelsior 1-0
41' Somers 1-0 (assist Van Buuren)

Scheidsrechter: Liesveld.
Toeschouwers: 19.000.
Geel: Kruys (Utrecht), Bandjar, Voskamp (Excelsior).

Opstellingen

Utrecht: Vorm, v.Buuren, Dickoh, Broerse (Schut/84), Pieters, Kruys, v.Dijk, Caluwé (De Jong/81), Somers, Fortuné, Rossini (Nelisse/79).

Excelsior: Zwarthoed, Bandjar, v.Nieuwstadt, Jansen, Simr (Grot/81), v.Dieren, Luyckx (Piqué/46), Bruins, Slory, Rojer, Steur (Voskamp/65).



AZ - Sparta 3-0
22' Arveladze 1-0
46' Olfers 2-0 eigen doelpunt
53' Martens 3-0

Scheidsrechter: Van Egmond.
Toeschouwers: 15.000.

Opstellingen

AZ: Sinouh, Steinsson, Donk, Mendes da Silva, De Cler, Jenner, De Zeeuw, Martens (Cziommer/71), Opdam, Arveladze (Dembélé/71), Koevermans

Sparta: Wapenaar, De Roover, Olfers, Schenkel (Emnes/56), Polak (Rutjes/72), Moreno Freire, v.Bueren, Rose, Vlug, Medunjanin (Gudde/56), Oost.

De stand na vanavond kan je hier vinden.

Manchester United door in FA Cup

Wayne Rooney was vanavond van grote waarde voor Manchester United in de FA Cup-wedstrijd tegen Portsmouth. Aanvankelijk werd de spits door manager sir Alex Ferguson op de bank gehouden, maar mocht halverwege de tweede helft invallen voor Ole Gunnar Solskjaer.

Na een vloeiende aanval tikte Rooney een voorzet van Ryan Giggs achter doelman David James. De tweede treffer van de Engelse international was er één van grote schoonheid. Rooney zag James iets te ver voor zijn doel staan en verraste de keeper met een prachtige lob.

Vier minuten voor tijd kwam Portsmouth sterk terug. Invaller Nwankwo Kanu tikte een schot van Pedro Mendes binnen, waardoor de spanning terug kwam in de wedstrijd. Ondanks een slotoffensief bleef het bij 2-1, waardoor de Mancunians zich plaatsten voor de volgende ronde.

Schadevergoeding Jehovah na bloedtransfusie

OpmerkelijkEen bejaarde Italiaanse die tegen haar religieuze overtuiging een bloedtransfusie heeft gekregen, krijgt een schadeloosstelling van 65.000 euro. De vrouw, een Jehovah's getuige, had voor de behandeling aangegeven dat zij onder geen beding een bloedtransfusie wenste te krijgen.

Tijdens de operatie verloor zij echter veel bloed. De artsen probeerden daarop toch herhaaldelijk de vrouw een bloedtransfusie te geven, maar zij trok telkens de infuusnaald uit haar arm. Daarop werd zij onderworpen aan een psychiatrisch onderzoek.

De vrouw had 250.000 euro geëist. Uiteindelijk trof zij een schikking met de verzekering van het ziekenhuis en ging akkoord met 65.000 euro, aldus het Italiaanse persbureau ANSA zaterdag.

Boom wereldkampioen veldrijden beloften

Lars Boom is vandaag wereldkampioen veldrijden bij de beloften geworden. De Nederlander bleef in het Belgische Hooglede zijn grootste concurrent, de Belg Niels Albert, ruim een minuut voor. De Fransman Villa pakte het brons.

Al bij de start van de wedstrijd trok Boom het peloton volledig uit elkaar, en slechts vier renners konden hem volgen. In de tweede ronde plaatste Boom wederom een demarrage en schudde hij ook die van zich af. In het restant van de wedstrijd wist de tijdritspecialist op de weg zijn voorsprong alleen maar verder uit te bouwen en zo onbedreigd naar de wereldtitel te rijden.

"In de eerste ronde ging het nog niet zo lekker in het zand", aldus Boom. "Maar daarna kwam ik in mijn ritme. Volgend jaar mag ik het proberen bij de elite en daar zie ik naar uit."

Morgen worden de titelraces gereden bij de mannen-elite en de vrouwen-elite, waar Marianne Vos haar wereldtitel zal verdedigen.

Woef

De meeste honden zeggen woef of mischien een keer waf, niet echt spraakzame figuren dus, maar zoals altijd zijn er uitzonderingen en bestaan er honden die verder komen dan dat woef en waf gebeuren.

Want met enige oefening en fantasie kun je met deze beestjes een gezellig gesprekje voeren, mischien een leuk gat in de markt voor Martin Gaus ?

Met dank aan Onverlaatje voor de submit.

Wennemars en Timmer zeker van WK afstanden

Erben Wennemars en Marianne Timmer hebben sinds vandaag zekerheid over hun deelname aan de WK afstanden op de 1.000 meter. Beide sprinters zijn na het wereldbekerweekeinde in Heerenveen de beste Nederlander in het algemeen klassement en daarmee verzekerd van een deelnamebewijs.

Vanwege ziekte is Timmer niet aanwezig in Heerenveen dit weekend, maar ze heeft 424 punten achter haar naam, 105 punten meer dan teamgenote Annette Gerritsen. Bij een WB-wedstrijd zijn er maximaal 100 punten te verdienen.

Wennemars steeg dankzij de tweede plek op de kilometer naar een gedeelde koppositie en is daarmee ook verzekerd van de reis naar Salt Lake City. Ook Margot Boer kan kwalificatie voor de 500 meter nauwelijks nog ontgaan.

Bakker (D66) noemt Verdonk 'Miss Xenofobie'

Oud D66 Tweede Kamerlid Bert Bakker heeft vandaag in interviews met Radio 1 en de Volkskrant snoeihard uitgehaald naar naar diverse politici en de Nederlandse politiek.

VVD-minister Rita Verdonk moest het het meest ontgelden. 'Miss Xenofobie' is volgens Bakker ''te stom om voor de duvel te dansen. Politici hebben de verantwoordelijkheid voor een harmonieuze ontwikkeling van de samenleving. Maar Verdonk wakkert racisme en xenofobie aan, dag in dag uit. Verdonk gooit olie op ieder vuurtje dat ze kan vinden.'' Bovendien is ze volgens Bakker ''in haar eigen imago van hard wijf tegen de islamieten gaan geloven''.

De Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders noemde hij ''een clubje tuig''. En CDA-premier Jan Peter Balkenende is te laat geboren, want die leeft in de jaren '50 van de vorige eeuw, zo stelde Bakker.

Verdonk zegt in een reactie de aantijging van Bakker te beschouwen als een ongelooflijke persoonlijke aanval. ''Ik hou hier niet van, en doe het zelf ook niet naar anderen. Laten we het er maar op houden, dat ik hier boven sta.'' De beschuldigingen van Bakker raken volgens haar kant noch wal: ''Ik heb de heer Bakker maar twee keer ontmoet. Ik weet niet hoe hij aan deze conclusies komt.''

Ego's
Ook voor zijn eigen D66 had Bakker overigens niet veel goede woorden over. Tijdens een intern beraad over het wel of niet sturen van militairen naar Afghanistan (Uruzgan) waren volgens hem ego's binnen D66 belangrijker dan het partijbelang. Zo zou minister Brinkhorst hebben gedreigd uit D66 te stappen als de missie niet doorging.

Volgens Bakker was er achter de schermen een keihard machtspel gaande. ''De enige vraag was: wie is hier de baas. Boris Dittrich mocht de stekker niet uit het kabinet trekken want dat zou hem onbetwistbaar tot leider maken. En dat kon niet want Boris had afgedaan voor het kamp rond Hans van Mierlo. Ego's gingen duidelijk boven partijbelang, want zowel de fractie als de partij verloor haar geloofwaardigheid.''

Oud minister Brinkhorst erkent in een reactie aan de Volkskrant dat hij het spel ''heel hard'' gespeeld heeft. ''Ik heb gezegd dat de partij zou exploderen, dat ik nooit meer iets voor de partij zou doen. Maar ik heb nooit met mijn lidmaatschap gewapperd.''

Bert Bakker stond bij de afgelopen Kamerverkiezingen nummer drie op de kandidatenlijst van D66. Hij keerde echter niet terug omdat hij werd verslagen door nummer 6 van die lijst, de uit Turkije afkomstige Koser Kaya. Die haalde veel voorkeurstemmen dankzij kiezers van Turkse komaf.

Met dank aan Rebellion en Pineut voor de submit.

Man schokt oma met Taser gun

Icoon OpmerkelijkNadat een aantal weken geleden de Taser Gun legaal verkrijgbaar werd voor de consument kon het natuurlijk niet lang duren voordat het schokkende wapen misbruikt werd. Een man uit de Amerikaanse staat Washington gebruikte het wapen namelijk in een poging de oma van zijn vrouw uit het huis weg te jagen.

De 26-jarige Aaron de Bruyn, waarvan de naam vermoeden doet dat hij Nederlandse voorouders had, is door de lokale politie gearresteerd en geboekt op "huishoudelijk geweld in de vierde graad" en op borg weer vrijgelaten uit de lokale gevangenis.

De oma in kwestie kwam er zonder verwondingen vanaf. De Bruyn gebruikte de Taser Gun na een ruzie met de oma over hoe hij zijn zeven maanden oude zoon behandelde. Hij gaf de kleine namelijk een tik op het achterwerk om te voorkomen dat hij met elektriciteitsdraden ging spelen. De oma vond dat hij het kind mishandelde. Toen zij was gevraagd te vertrekken en dit weigerde liep de ruzie zo hoog op dat Aaron naar de Taser Gun greep.

Volgens eigen zeggen had hij de Taser Gun gekocht om inbrekers af te weren, en hij verklaarde aan de politie dat hij dit nooit een tweede keer zal doen.

Belg tracht moeder met hamer te vermoorden

Icoon MisdaadEen 45-jarige Belg heeft geprobeerd zijn 83-jarige moeder te vermoorden met een hamer en een mes. Dat gebeurde in de Brusselse gemeente Schaarbeek.

Volgens zijn verklaringen dacht de man dat zijn bejaarde moeder informatie achterhield over zijn zoon die hij al twee jaar niet meer had gezien. De moeder overleefde de moordpoging, omdat een buur tussenbeide kwam. De politie heeft de zoon aangehouden. Hij wordt beschuldigd van poging tot moord. Dat meldde het parket in Brussel.

Ontstoken penis Mozart geamputeerd

Icoon OpmerkelijkEen Belgische dierenarts heeft zaterdag de ontstoken penis van leguaan Mozart geamputeerd. Het dier uit de Antwerpse onderwaterwereld Aquatopia kampte al een week met een permanente erectie.

De leguaan liep zijn probleem op nadat zijn penis ontstoken was geraakt na het paren. De operatie zaterdag moest een uur worden uitgesteld vanwege de massaal toegestroomde pers.

De amputatie zal Mozarts paringsdrang niet dwarsbomen, want leguanen hebben twee penissen. Hij heeft de narcose en operatie goed doorstaan, wordt enkele dagen apart gehouden en mag naar verwachting halverwege volgende week weer bij de vrouwtjesleguanen, aldus een zegsman van de dierentuin.

Zie ook:
Amputatie voor leguaan met permanente stijve
Leguaan kampt met permanente erectie

Watford via West Ham verder in FA Cup

Watford heeft zich vannmiddag voor de vijfde ronde van de FA Cup geplaatst. De hekkensluiter in de Engelse Premier League won met 0-1 van West Ham United. Anthony McNamee maakte met een omhaal de winnende goal. Tottenham Hotspur was thuis met 3-1 te sterk voor Southend United, dat in de Championship speelt.

Mido was één van de doelpuntenmakers voor de Spurs. De Egyptenaar wist sinds oktober niet meer tot scoren te komen.

Blackburn Rovers versloeg Luton Town (Championship) zaterdag met 0-4 en Fulham was met 3-0 te sterk voor Stoke City (Championship). Bristol City dwong tegen Middlesbrough een replay af. De ploeg uit de League One wist zich van een 0-2 achterstand terug te vechten.

Heracles wil Darl Douglas

Heracles heeft zich bij FC Utrecht gemeld om Darl Douglas per direct over te nemen. De Utrechters zijn bereid om aan de overstap mee te werken, maar willen dan wel voor woensdag een nieuwe aanvaller naar de Galgenwaard gehaald hebben. Belangrijkste kandidaat hiervoor is Loïc Loval van Go Ahead Eagles.

"Heracles wil Douglas inderdaad overnemen," aldus Piet Buter, technisch manager van FC Utrecht. "Maar wij stemmen daarmee pas in als we zelf een nieuwe aanvaller hebben. Nu Cédric van der Gun nog is geblesseerd hebben we bij een vertrek van Douglas geen speler die op rechts kan spelen als de trainer over wil schakelen naar een systeem met drie spitsen. Loval is een serieuze optie. Hij is misschien wel de beste speler van de Eagles."

Douglas is aan zijn derde seizoen in Utrecht bezig, maar is op een zijspoor geraakt. Daarvoor kwam hij uit voor Heracles, dat hem nu graag weer naar Almelo wil halen.

Byggmark verrast op slalom

Jens Byggmark heeft verrassend de wereldbekerwedstrijd slalom in Kitzbühel op zijn naam geschreven. De 21-jarige Zweed was over twee runs 0,87 van een seconde sneller dan de Oostenrijker Mario Matt. De Duitser Alois Voigt eindigde als derde.

Byggmark zette in de eerste run onder zware omstandigheden, het sneeuwde hevig, al de beste tijd neer en consolideerde zijn leidende positie met een net zo indrukwekkende tweede afdaling.

De Zwitser Marc Berthod stond tweede na de eerste run, maar miste een poortje in de tweede. De leider in de WB-stand op de slalom, Markus Larsson, wist zich na een val niet te kwalificeren voor de tweede run.

Waterman naar AZ

AZ heeft zich versterkt met doelman Boy Waterman. De Alkmaarders huren de goalie tot het einde van het seizoen van SC Heerenveen. De 23-jarige inwoner van Lelystad zal daarna een driejarig contract ondertekenen in Alkmaar.

De transfer is enigszins opmerkelijk te noemen omdat zowel AZ-voorzitter Dirk Scheringa als coach Louis van Gaal eerder deze week wisten te vertellen dat een goede keeper in Nederland niet te halen viel voor AZ. “Anders hadden wij hem al gevonden''. De wens van Van Gaal om in de winterstop een linksbuiten en een doelman te strikken is dus vervuld. SC Heerenveen-coach Gertjan Verbeek zal voor de deadline nog op zoek moeten naar een vervanger voor Waterman.

Two Worlds ook naar de PlayStation 3?

Two Worlds is een RPG van de ontwikkelaar South Peak Interactive en is op dit moment in ontwikkeling voor de Xbox 360 en de PC. De ontwikkelaar zegt ook te denken aan een release op de PS3, echter zijn er nog geen onderhandelingen met Sony.

Ze hebben op dit moment al een aantal dev-kits in huis en zijn aan het kijken wat er allemaal mogelijk is met de hardware. We are currently thinking about the PS3-version, but there are no negotiations with SCE up to now. We have the dev kits available and currently checking what the hardware is able to do.

De PC- en Xbox 360-versie staat in de planning voor maart, maar de verwachting is dat de PS3-versie (als die er komt) pas ergens volgend jaar beschikbaar zal zijn.

Erwin Koeman eist winst tegen RKC

Feyenoord-coach Erwin Koeman eist van zijn spelersgroep dat ze aanstaande zondag de wedstrijd tegen RKC Waalwijk winnend afsluiten. Hiermee moet de nare smaak van de nederlaag tegen NAC Breda weggespoeld worden (4-1). Opmerkelijk genoeg wist Koeman voorheen nog nooit te winnen van zijn voormalig werkgever.

"Het wordt hoog tijd", zegt de oefenmeester op de website van Feyenoord. "En laten we reëel zijn: in De Kuip moeten we ook gewoon winnen van RKC." De Rotterdammers kunnen tegen de Waalwijkers beroep doen op het Canadese talent Jacob Lensky, die deze week enkele fysieke tests onderging. Koeman: "Daaruit bleek dat er niks met hem aan de hand is, dat hij een aantal keer kramp kreeg is op spanning terug te voeren."

Eerdere deze week spraken John Metgod en Erwin Koeman al met aanvoerder Theo Lucius. Lucius stelde na de oorwassing bij NAC de wedstrijdmentaliteit van de Feyenoorders te vraag. "Zijn woorden waren een uiting van frustratie en na zo'n ruime nederlaag kan ik me daar wel iets bij voorstellen", aldus Koeman. "Hij heeft in elk geval geen namen genoemd. Hij sprak in emotie, maar ik heb hem wel gezegd dat hij op moet oppassen met wat hij zegt."

Onrust bij Chelsea houdt aan

Het is geen geheim meer dat het van alle kanten rammelt bij Chelsea. Didier Drogba en Ashley Cole hebben zelfs laten weten dat de problemen bij de club uit Londen, tussen eigenaar Roman Abramovitsj en trainer José Mourinho, ook in de kleedkamer aan de orde zijn.

Drogba was de eerste die aan het woord kwam. "Er is spanning op de club'", aldus de Ivoriaan in The Independent. "Je hoeft geen genie te zijn om te zien dat er onenigheid tussen de verschillende directies is, maar deze problemen hebben wel een negatief effect op het spel van de ploeg. Kijk gewoon even naar de resultaten van de laatste weken. Als de bazen en de coach niet dezelfde koers varen, dan heeft dat gevolgen."

Cole kon niets anders doen dan de woorden van Drogba te bevestigen. "Tot op zekere hoogte is het waar. We weten niet wat er aan de hand is, we willen gewoon dat het over is en proberen het Premiership te winnen. De resultaten van de laatste weken zijn niet goed en misschien heeft dat er wel mee te maken. Maar we moeten stoppen met praten over andere zaken, het zal ons alleen maar afleiden van het winnen van wedstrijden."

De spelersgroep van Chelsea zou overigens wel achter Mourinho staan. "Als hij zegt dat we spelers nodig hebben, dan zegt hij dat namens de gehele selectie. Alle spelers denken er hetzelfde over. Voordat mensen Mourinho bekritiseren, moeten ze eens nadenken wat hij allemaal heeft bereikt met deze club. Hij heeft een winnaarsmentaliteit bij de club gebracht en is de juiste man om ons naar een hoger niveau te brengen."

Drogba was minder te spreken over collega Andrei Shevchenko. Volgens de Ivoriaan zou de Oekraïner een egoïst zijn. "Ik zie bij hem niet echt het verlangen samen te werken. Ik denk dat hij als grote aankoop denkt dat hij verplicht is zijn transfer te verantwoorden door ten koste van alles doelpunten te maken. Ik vind het niet erg te delen, maar als ik iemand iets geef dan waardeer ik het als ik iets terugkrijg. Dat gebeurde met Hernan Crespo, maar laten we zeggen dat het dit seizoen een beetje anders is."

Werkstraf voor slaan fietsendieven

Icoon JustitieDe rechtbank in Leeuwarden heeft een man veroordeeld tot een werkstraf van tachtig uur, omdat hij twee autistische jongens in elkaar heeft geslagen. Dat deed hij nadat de knapen zijn fiets hadden gestolen.

De 36-jarige man uit Marrum stormde op 27 mei van vorig jaar een woning binnen in zijn woonplaats. Hij stompte de twee aanwezige knapen meermalen krachtig in het gezicht, omdat ze zijn fiets hadden meegenomen. Behalve de werkstraf kreeg de man ook twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf.

Ronaldo: "Real was een hel"

Het is nog maar een kwestie van dagen voordat Ronaldo definitief naar AC Milan vertrekt. De Braziliaan vond het daarom tijd worden om eens een boekje open te doen met betrekking tot zijn verblijf bij Real Madrid. Dit deed hij in een interview met de Italiaanse krant La Stampa.

Ronaldo uit flinke kritieken op Real Madrid. Zelfs de trainer van De Koninklijke, Fabio Capello, moest er aan geloven. De reden hiervoor zou de komst van Ruud van Nistelrooy zijn. De Braziliaan kwam hierdoor op het tweede plan van de oefenmeester terecht. De aanvaller laat dan ook duidelijk merken wat hij van de Spaanse club en de trainer vind: "Hij was een duivel, en Madrid was de hel."

De verwachting is dat Ronaldo komende maandag als nieuwe aankoop van AC Milan wordt gepresenteerd. Naar verluidt moeten de Rossoneri ongeveer acht miljoen euro voor de diensten van de Braziliaan op tafel leggen.

Vrouw met oogletsel klaagt vuurwerkimporteur aan

Icoon BinnenlandsEen vrouw uit Emmen stelt groothandel Evuco uit Joure verantwoordelijk voor een vuurwerkongeval waarbij ze blind raakte. Bij de rechtbank in Leeuwarden spande ze een civiele procedure aan tegen de vuurwerkimporteur.

Het ongeluk werd veroorzaakt door een Sky Dancer. Door het ongeluk raakte ze blind aan haar rechteroog. Dat gebeurde tijdens de jaarwisseling van 2003 op 2004 in Emmen. De vrouw werd geraakt door rondvliegende stukken van ontploft vuurwerk. Het slachtoffer heeft al een paar operaties ondergaan en moet mogelijk nog een keer onder het mes.

Voor de rechter staat vast dat één van de shots is ontploft op een hoogte van minder dan vijf meter. Dat zou blijken uit getuigenverklaringen. Rechter Tjallema kenmerkte het vuurwerk als gebrekkig. Evuco krijgt nog een kans om zich te verdedigen.

WB Sprint: Davis Wennemars te snel af

Shani Davis heeft de 1.000 meter voor mannen gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden sprint in Heerenveen. Met een tijd van 1.08,91 reed de Amerikaan een nieuwe baanrecord.

Erben Wennemars was de beste Nederlander, hij eindigde als tweede in 1.08,98. Beorn Nijenhuis complementeerde met 1.09,07 het podium. Stefan Groothuis eindigde als zesde, Jan Bos finishde in een tijd van 1.10,06 als achtste.

Simon Kuipers won eerder vandaag de 1.000 meter in de B-groep in een tijd van 1.10,52.



Uitslag 1.000 meter
#NaamTijd
1Shani Davis (Usa) 1.08,91
2Erben Wennemars (NED)1.08,98
3Beorn Nijenhuis (NED)1.09,07
4Jevgeny Lalenkov (Rus)1.09,30
5Even Wetten (Noo)1.09,76
6Stefan Groothuis (NED)1.09,80
8Jan Bos (NED)1.10,06

"Sommigen moeten iets meer brengen"

Edwin van der Sar, keeper van het Nederlands Elftal, heeft door laten schemeren dat spelers als Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder zich meer moeten laten zien op het veld. Dit is te lezen in de Volkskrant, waar de keeper een interview mee had.

Het waren niet direct de namen van Van der Vaart en Sneijder die Van der Sar aanhaalde. Toch lijkt alles er op te wijzen dat de keeper van Manchester United dit tweetal bedoelde. Tijdens een vraaggesprek kreeg hij namelijk de vraag voorgeschoteld of het een kwestie van kwaliteit is, gezien het spel van het Nederlands Elftal. "Dat is een open deur", aldus de goalie.

"We hebben minder ervaring en kwaliteit. We hebben wel een groep met potentie. Spelers die al jarenlang rondlopen moeten eigenlijk iets meer gaan brengen. Ze hebben een EK en een WK meegemaakt. Ze moeten inzien dat ze het vertrouwen krijgen en elke keer worden geselecteerd. Dan moeten ze het wel een keer laten zien."

Tot dusver noemde Van der Sar geen namen. Ook niet toen de verslaggever met namen als Van der Vaart, Sneijder, John Heitinga en Nigel de Jong op de proppen kwam. "Ze moeten het niet in één wedstrijd laten zien, maar gedurende een lange serie graag. Ze zijn jong, maar ze lopen toch al vier, vijf jaar mee."

Feyenoord met Greene tegen RKC

Serginho Greene kan dit weekend samen met Feyenoord aantreden tegen RKC Waalwijk. Zaterdag kon de speler zonder enige problemen deelnemen aan de training. Erwin Koeman, trainer van de Rotterdammers, maakte dit bekend.

Tijdens het trainingskamp van Feyenoord, welke in Turkije werd gehouden, liep Greene een blessure aan zijn knie op. Hierdoor miste de verdediger de verloren wedstrijd tegen NAC Breda (4-1) van vorig weekend. Afgelopen donderdag stond de speler weer op het veld om met de groep mee te trainen.

567 Duitse synoniemen voor 'hoer'

De Duitse taal kent maar liefst 567 synoniemen voor het woord Prostitutierte (prostituee). Dit blijkt uit taalkundig onderzoek, zo meldde het Duitse weekblad Der Spiegel vrijdag op zijn website.

Naast het wijdverbreide Hure (hoer) zijn er minder vaak gebruikte vormen, zoals Mietsche, Humse, Asphaltantilope, Bordelline en Hoppmädchen. Bij sommige woorden is er sprake van woordspelingen, zoals Hitzableiter (hitteafleider), naar het voorbeeld van Blitzableiter (bliksemafleider).

Trotteuse verwijst naar de werkplek van menige prostituee, de stoep, die in ouderwets Duits wel eens wordt aangeduid als Trottoir. En sinds de legalisering van de prostitutie, waardoor prostituees ook in ambtelijke formulieren openlijk mogen uitkomen voor hun beroep, wordt er vaak Freizeitgestalterin (vrijetijdvormgeefster) ingevuld.

FOK! vraagt: wat is jouw favoriete woord voor 'prostituee'?

Beeld uit de film Princesas over het leven van prostituees
'Ga je mee? Ik ben vrijetijdvormgeefster!'

WB Sprint: Klassen troeft Friesinger af

Cindy Klassen heeft de 1000 meter gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden sprint in het Thialf in Heerenveen. De Canadese won in een tijd van 1:16.53.

Anni Friesinger eindigde op bijna tweetienden van een seconde als tweede, de Italiaanse Chiara Simionato pakte de derde plaats. Margot Boer was de beste Nederlandse, ze eindigde als vierde. Annette Gerritsen, eerder vandaag derde op de 500 meter, eindigde nu met een tijd van 1.17,86 als vijfde. Jorien Voorhuis reed met een tijd van 1.18,74 een nieuw persoonlijk record. Laurine van Riessen kwam tot 1.19,01, Sophie Nijman finishde in 1.19,57.



Uitslag 1.000 meter:
#NaamLandTijd
1Cindy KlassenCanada1.16,53
2Anni FriesingerDuitsland1.16,70
3Chiara SimionatoItalie1.17,23
4Margot BoerNederland1.17,31
5Annette GerritsenNederland1.17,86
12Jorien VoorhuisNederland1.18,74
14Laurine van RiessenNederland1.19,01

Tony Montana naar de Wii

Scarface: The World is Yours, het door GTA geïnspireerde game vervolg op de film uit 1983, komt naar de Wii. Deze versie zal grafisch opgepoetst worden en logischerwijs zal de besturing ook op de schop gaan. Zo zal het mikken gebeuren met de Wii-mote. Als leuke touch zal het geluid van de kettingzaag uit de Wii-mote speaker komen waarmee je het wapen meteen kan besturen. Wanneer we aan de slag kunnen met Tony op de Wii is nog niet bekend.


Say hello to my little Wii-mote (PS2 versie)

Götschl ook de beste op afdaling

Renate Götschl heeft op de olympische piste in San Sicario de wereldbekerwedstrijd afdaling gewonnen. Gisteren won de Oostenrijkse skister ook al de super-G.

Götschl was vandaag beduidend sneller dan de concurrentie. Haar landgenote Elisabeth Görgl eindigde op ruim een seconde als tweede. Maria Holaus maakte het Oostenrijkse skisucces compleet door als derde te finishen.

Götschl heeft zowel de leiding in het wereldbekerklassement van de super-G als in de afdaling en in het totaalklassement.

WB Sprint: Koskela pakt winst 500 meter

Tijdens de wereldbekerwedstrijden sprint in Heerenveen heeft de Fin Pekka Koskela de 500 meter voor mannen op zijn naam geschreven.

Koskela kwam tot een tijd van 35,26. Tucker Fredricks eindigde als tweede in 35,31, de Rus Lobkov finishde als derde. Erben Wennemars was met een tijd van 35,50 de beste Nederlander. Jan Smeekens werd met 35,65 zevende, Gerard van Velde schaatste een tijd van 35,72 en Jan Bos een ietwat teleurstellende 35,84.



Uitslag 500 meter
#NaamTijd
1Pekka Koskela (FIN) 35,26
2Tucker Fredricks (Usa)35,31
3Dmitry Lobkov (Rus)35,46
4Erben Wennemars (NED)35,50
5Kip Carpenter (Usa)35,53
7Jan Smeekens (NED)35,65
8Gerard van Velde (NED)35,72
12Jan Bos (NED)35,84

'Paris Hilton had miskraam'

Icoon ShowbizzShowbizzdiva Paris Hilton heeft in het voorjaar van 2003 een miskraam gehad. Dit blijkt uit een ziekenhuisrekening, die verschillende Amerikaanse media in handen hebben gekregen.

De rekening mag dan wel op de naam van een zekere "Amber Taylor" staan, de geboortedatum van Paris en Amber zijn hetzelfde. Dit, en het feit dat de rekening tussen Paris' spullen werd aangetroffen, geeft vrij grote zekerheid over de miskraam. De rekening werd namelijk gevonden tussen een grote hoeveelheid privéspullen van Paris, die sinds vorige week te bekijken zijn op ParisExposed. Op deze site zijn, buiten de rekening, ook naaktfoto's en -filmpjes van de diva te vinden.

De items op deze site worden verkocht zonder goedkeuring van Paris. De spullen lagen in een loods waarvan de huur niet betaald werd, waardoor de inboedel ervan werd verkocht. Paris overweegt juridische stappen.

Met dank aan Joost-mag-het-weten voor de submit.

WB sprint: Wolf snelste op 500 meter

Tijdens de wereldbekerwedstrijden sprint in het Thialf in Heerenveen heeft de Duitse Jenny Wolf de 500 meter bij de vrouwen op haar naam geschreven. Wolf kwam tot een tijd van 38,16.

Svetlana Kaykan eindigde als tweede in een tijd van 38.62. Annette Gerritsen eindigde met een tijd van 38,99 verrassend als derde.

Margot Boer finishde in een tijd van 39,20. Laurine van Riessen pakte met 39.92 de veertiende plaats. Sanne van der Star eindigde met een tijd van 39,94 als vijftiende, Frederique Buwalda schaatste een nieuw persoonlijk record van 40,61.



Uitslag 500 meter:
#NaamLandTijd
1Jenny WolfDuitsland38,16
2Svetlana KaykanRusland38,62
3Annette Gerritsen Nederland38,99
4Margot BoerNederland39,20
5Chiara SimionatoItalie39,34
14Laurine van Riessen Nederland39,92
15Sanne van der StarNederland39,94
20Frederique BuwaldaNederland40,61

Nieuwe WWII shooter voor 360

Gelukkig wordt de herinnering aan die verschrikkelijke tweede wereldoorlog levend gehouden. Door de Anne Frank stichting, maar nu ook door Midway en Nfusion die een nieuwe WWII shooter op de markt brengen. De shooter gaat Hour of Victory heten en is vooralsnog exclusief voor de Xbox 360. Misschien dat de game ook uitgebracht gaat worden voor de pc bezitters met DX-10, maar dit is slechts speculatie.

In de game zul je de mogelijkheid hebben om met 3 verschillende characters te spelen die ieder hun specifieke eigenschappen hebben. Een ander vernieuwend element voor een WWII shooter is dat de characters zich tijdens het spelen kunnen ontwikkelen.

Hour of Victory draait op de Unreal 3 engine en een trailer is hier te vinden. (met dank aan Unrealer999)


FOK! zoekt nieuwsposters!

Icoon Sitenews - Join the crewHeb je een goede taalbeheersing en lijkt het je leuk om mee te werken aan een site die iedere maand door bijna een miljoen unieke gebruikers gelezen wordt? Kortom: lijkt het jou leuk om nieuwsposter op FOK! te worden? Lees dan zeker even verder! We zoeken namelijk weer enthousiaste posters voor het nieuwsgedeelte van de FOK!frontpage.

We zijn op zoek naar mensen voor alle nieuwscategorieën en voor alle tijdstippen. Als je wilt posten in de categorieën opmerkelijk, film, muziek, showbizz, digital, x-factor en/of (populair) wetenschappelijk is dat echter een pre. Ook mensen die in de vroege ochtenduren (tussen zes en negen uur) kunnen posten, zijn zeer welkom.

Lijkt het jou leuk om mee te werken en denk je dat je geschikt bent? Stuur dan voor zondag 28 januari om 23.59 uur een mailtje naar frontpage@fok.nl. Vermeld in het mailtje je username, een korte beschrijving van jezelf, in welke categorie(ën) je nieuws wilt plaatsen, de uren van de dag dat je (over het algemeen) beschikbaar bent en het aantal berichten dat je op weekbasis denkt te kunnen plaatsen (bedenk dat de berichten over het algemeen herschreven moeten worden).

Namens de FOK! FP-crew,
Veerboot en steenz (Eindredactie FOK!frontpage Nieuws)

Hoogendorp definitief naar ADO

Rick Hoogendorp mag zich de nieuwste aanwinst van ADO Den Haag noemen. Nadat hij zelf gisteren al een persoonlijk akkoord bereikte, werden de clubs het vandaag eens over de overgang van de aanvaller. Hoogendorp tekent een contract van anderhalf jaar bij de hekkensluiter van de eredivisie.

Hoogendorp keert terug bij de club waar hij in 1994/1995 speelde, naast ADO heeft hij onder meer een verleden bij MVV, Dordrecht'90, Celta de Vigo en RKC Waalwijk. De aanvaller is te laat geregistreerd om zondag al mee te mogen spelen in het duel met FC Twente.

Tomb Raider Anniversary in april

Met Tomb Raider Legend werd de franchise rondom Lara Croft vorig jaar weer nieuw leven ingeblazen, en om te vieren dat Lara nu al tien jaar lang avonturen beleeft, zullen we binnenkort getrakteerd worden op Tomb Raider Anniversary. Dit zal in feite een remake zijn van de allereerste Tomb Raider game, maar dan met de graphics en besturing van Tomb Raider Legend.


Lara is back...

Door het toevoegen van de moderne controls zal er volgens Crystal Dynamics, die de remake ontwikkelt, een hele nieuwe gameplay-ervaring ontstaan. De game zal in april uitkomen op de PSP, PS2 en PC.

CD: The Hold Steady - Boys and Girls in America

Met overweldigende kritieken van de Amerikaanse pers, waaronder een 9,4 van het invloedrijke Pitchfork, mag het derde album van de New Yorkse rockband The Hold Steady gerust een groot succes genoemd worden. Nu Boys and Girls in America hier wordt uitgebracht, gevolgd door een optreden in Paradiso, zullen wij er ook aan moeten geloven. Met zijn straatpoëzie weet zanger Craig Finn een beeld te schetsen van de Amerikaanse jeugd. Tekstueel zit het wel goed, zowel een song over dichter John Berryman als liedjes over drank, drugs en meisjes sleuren je mee in de wereld van Finn. Jammer genoeg is die verscheidenheid in de muziek lastiger te vinden.


Bram Moszkowicz klaagt Jort Kelder aan

Bram Moszkowicz doet aangifte tegen Jort Kelder wegens smaad en laster. Volgens Moszkowicz heeft Kelder vrijdag in het radioprogramma Stand.nl uitlatingen over zijn persoon gedaan die ver over de schreef gaan. De advocaat zal Kelder tevens langs civielrechtelijke weg aanpakken.

Moszkowicz heeft een advocaat in de arm genomen, zei hij vrijdagavond. De aangifte zal maandag worden gedaan. Volgens Moszkowicz heeft Kelder, hoofdredacteur van het blad Quote, hem onder meer "maffiamaatje" genoemd en gezegd dat hij "koffers met zwart geld" aanneemt. Voor Moszkowicz is de maat vol.

De raadsman en de journalist liggen al enige tijd met elkaar overhoop. Kelder meent dat Moszkowicz volstrekt ongeschikt is als advocaat van Willem Holleeder, omdat hij in het verleden is opgetreden als raadsman van de in 2004 doodgeschoten vastgoedmagnaat Willem Endstra. Deze zou een van de slachtoffers zijn geweest van de vermeende afpersingspraktijken van Holleeder.

Moszkowicz heeft Kelder vrijdag per brief op de hoogte gebracht van zijn voorgenomen juridische stappen. Kelder zegt in een reactie niet onder de indruk te zijn van de aangifte. Hij vindt dat hij met recht een principiële discussie aanzwengelt, omdat Moszkowicz in zijn ogen een dubbel belang dient.

"Hij is de ex-advocaat van Endstra en hij heeft een belang bij Holleeder. Nu begint hij een soort pr-charmeoffensief door mij aan te klagen terwijl hij zich moet verantwoorden bij de Deken. Het is voor mij een fatsoenskwestie. Waarom dien je Holleeder, terwijl je eerder Endstra diende?", aldus Kelder.

Jort Kelder Bram Moszkowicz
Jort Kelder en Bram Moszkowicz

Oogje laseren...?

Ik ben al sinds jaar en dag een trouwe brildrager. Ik ben daar volkomen gelukkig mee. Aan mijn ogen geen gepiel! Het lukt mij nog niet eens om lenzen in te krijgen. Wat ook een optie zou kunnen zijn, is om je ogen te laten laseren. Het zal vast een erg veilige procedure zijn, maar mij lijkt het helemaal niets.

En als ik dan een paar oog laser filmpjes (filmpje 1 en filmpje 2) bekijk, dan weet ik het helemaal zeker : ik blijf wel gewoon een bril dragen.

Met dank aan Danny voor de submit.

AO: Broers Bryan winnen dubbelspel

Bij de Australian Open hebben de Amerikaanse broers Mike en Bob Bryan hun titel in het dubbelspel geprolongeerd. De 28-jarige tweeling won met tweemaal 7-5 van de Zweed Jonas Björkman en Max Mirnyi uit Wit-Rusland.

Voor de broertjes Bryan was het hun vijfde grandslamtitel. Ze maakten zaterdag een einde aan een serie van drie nederlagen tegen Björkman en Mirnyi, die als tweede waren geplaatst in Melbourne. De Zweed en de Wit-Rus wisten vijf wedstrijdpunten weg te werken, waarna Mike Bryan met een forehand wel toesloeg. De Amerikanen stonden voor de vierde keer op rij in de finale van de Australian Open.

Nederlandse kinderen meest snoeplustig

Engelse dropNederlandse kinderen zijn de grootste snoepers van het Europese vasteland. Vijf- tot negenjarigen snoepen elk jaar voor 95 euro aan zoetigheid, en tien- tot dertienjarigen voor 122 euro. De cijfers komen uit een rapport van het Britse marktonderzoeksbureau Datamonitor.

Zij worden alleen nog overtroffen door de kinderen in Groot-Brittannië. Hun snoepconsumptie komt neer op respectievelijk 160 euro en 200 euro in de genoemde leeftijdsgroepen. Ook zijn zij de grootste drinkers -- van frisdrank met prik dan. De Nederlandse kinderen komen Europees op een vijfde plaats, met 176 liter voor zes- tot negenjarigen en 260 liter voor de tieners.

Vorig jaar bleek al, dat de Nederlandse jeugd steeds sneller dik wordt. Steeds minder kinderen stappen nog op de fiets, en ouders zijn zich vaak onvoldoende bewust van het risico van overgewicht van hun kind. Er is dan ook meer voorlichting nodig over het belang van voldoende lichaamsbeweging en gezonde voeding in de strijd tegen hart- en vaatziekten.

Amerikaanse stad moet voor topless springen betalen

Icoon Not Safe For Work (NSFW) Pensacola City, een stad in de Amerikaanse staat Florida, moet 35.000 dollar betalen aan een meisje dat door een politieagent gedwongen werd topless rond te springen. De politieagent gaf de springacties als alternatief voor een arrestatie.

Het voorval had plaats in april 2003, toen politieagent Shawn Patrick Shields twee half ontklede tieners in een geparkeerde auto vond. Shields zette de 19-jarige jongen en het 16-jarige meisje in zijn auto, en dreigde ze te arresteren voor onzedelijk gedrag.

Om een arrestatie te ontlopen, mocht het meisje ook topless op en neer springen van de agent. Terwijl ze dit deed, lichtte hij het schouwspel nog bij door met zijn zaklamp op het meisje te schijnen.

Het meisje klaagde daarop de politie van de stad aan. In de rechtszaak die volgde, is Shields veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijk vanwege chantage.

Met dank aan Roel_Jewel voor de submit.

Nieuwe DirectX 10 trailer Crysis

Van de aankomende first person shooter Crysis is een nieuwe trailer verschenen van de game in HD-modus. In Crysis word je als lid van Delta Force afgestuurd op een meteorietinslag op een eiland vlakbij Noord-Korea. Deze meteoriet blijkt een eerste invasiemiddel te zijn van een groep aliens, welke direct begonnen zijn met de aarde terraformen door ze te bevriezen. Het is aan jou om eerst het en masse uitgerukte Noord-Koreaanse leger te verslaan om vervolgens de aliens te stoppen.

Naast de beeldschone graphics moet Crysis zich gaan onderscheiden door features als het customizen van je pak en wapen, interactie met de wereld door geweldige physics en een grote vrijheid in het uitspelen van je missies.

De trailer kun je op de volgende locaties downloaden:
Incrysis Mirror 1
Incrysis Mirror 2

En is via IGN te streamen.

Tevens is er een nieuw interview verschenen met de CEO van Crytek, Cevat Yerli, dit interview kun je hier nalezen.

Crysis verschijnt dit jaar nog voor de PC.


Wat gebeurt er volgende week

Elke week presenteert FdBeer een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen en evenementen van de komende week. Je kunt hiermee niet alleen je neefjes en nichtjes de loef afsteken op saaie familieverjaardagen, maar ook je ooms en tantes zullen zwaar onder de indruk zijn.

Algemeen
Vanaf 1 februari probeert Coca Cola een nieuw suikervrij product (letterlijk) aan de man te brengen: Coca-Cola Zero. Met deze Cola richt men zich ook echt specifiek op mannen, want vrouwen drinken al Coca-Cola light.
Op 1 februari bezoekt de nieuwe secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon ons land. Hij wordt ontvangen door koningin Beatrix en heeft ontmoetingen met premier Balkenende en de ministers Bot, Van Ardenne en Kamp.
Op 3 februari is de zangeres Shakira te bewonderen in de Gelredome in Arnhem. Ze 'doet' Nederland aan in het kader van haar "Oral Fixation Tour".

Politiek
Op 31 januari debatteert minister Remkes (Binnenlandse Zaken) in Den Bosch met gemeentelijke bestuurders over "bestuurlijke drukte".
Op 1 februari debatteren de Kamercommissies voor Defensie en Buitenlandse Zaken met de ministers Kamp, Bot en Van Ardenne over Afghanistan.
Op 3 februari stelt het GroenLinks-congres in Utrecht de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer vast. Advocate Britta Böhler heeft zich gekandideerd voor plaats 2 of 3.

Sport
Van 2 t/m 4 februari vinden in Den Bosch de NK Badminton plaats. We noteren alvast de namen van Dicky Palyama bij de heren en Yao Jie bij de vrouwen.
Op 3 februari speelt PSV in de eredivisie thuis tegen AZ.
Op 3 februari wordt op de Weissensee in Oostenrijk de alternatieve Elfstedentocht geschaatst. We zijn benieuwd hoe onze vier vrienden uit Kenia (Edwin, Jimmy, Shadreck en Michael) het er vanaf brengen.

Microsoft komt met cijfers over het laatste kwartaal van 2006

Microsoft heeft zijn nieuwe financiële cijfers bekend gemaakt voor de laatste drie maanden van 2006. Hierin was een groei van 76% te zien in de Entertainment-divisie, vooral door de goede verkoop van de Xbox 360 en de Zune. Ook heeft Microsoft het aantal te verkopen consoles voor dit kwartaal (tot eind maart) verlaagd van 14 miljoen naar ongeveer 12 miljoen.

In de laatste drie maanden van 2006 heeft de entertainment-divisie een omzet gedraaid van 2.96 miljard dollar, tegen een omzet van 1.69 miljard dollar in 2005. Dit bedrag is ongeveer een kwart van de totale omzet, 12.54 miljard dollar. De stijging in omzet komt dus vooral door de goede verkoop van de Xbox 360 (4.4 miljoen verkocht dat kwartaal) en de Zune. Ondanks de hoge omzet wordt er nog steeds verlies gemaakt: 289 miljoen dollar. Dat is ietsje meer dan vorig jaar, 286 miljoen dollar. De totale winst van Microsoft bedraagt echter nog steeds 3.47 miljard dollar.

In een persconferentie over deze cijfers heeft Microsoft ook het te verwachten aantal verkochte Xbox 360's naar beneden gehaald voor dit kwartaal (1 januari tot 31 maart). Ze verwachten nu ongeveer 12 miljoen consoles te verkopen, in plaats van 14 miljoen, tegen het einde van maart. Eén van de aanwezig analisten vroeg of dit te maken heeft met een eventuele aankomende prijsdaling omdat ze op deze manier de schappen iets leeg laten lopen, maar hierover wilden ze niks zeggen.

Peter Moore wilde hier wel kort antwoord op geven: op dit moment zijn nog tevreden met de prijs ten opzichte van de PlayStation 3. "We still feel good about where we are with pricing where we are right now, particularly in relation to the [PlayStation 3]. With a focus on profitability, it's a subject I have to look at very hard." . Ze maken nog steeds geen winst op de console zelf, dus als er een prijsverlaging gaat komen dat zal dit nog niet op de korte termijn zijn. Verder wist hij te vertellen dat ze een 'kritiek' aantal verkochte consoles hebben bereikt, en dat veel ontwikkelaars tevreden zijn met de Xbox 360. Volgens Peter Moore is er een fantastische line-up in 2007 en het gaat nu pas echt beginnen.

Dode en gewonden na crash ambulance

Icoon Ongeluk Bij een ernstig verkeersongeval op de A7 bij Noordbroek is gisteravond een 74-jarige vrouw om het leven gekomen. De vrouw reed mee met een ambulance die door plotselinge gladheid van de weg raakte. In de chaos die daarop volgde raakten nog zeven mensen gewond.

De ambulance kwam tot stilstand in een sloot naast de weg. Toevallig passerende agenten stopten hun auto onmiddellijk op de vluchtstrook om hulp te verlenen. Hun auto werd te laat opgemerkt door een andere automobilist, die er bovenop knalde. De bestuurder van het voertuig bleef ongedeerd, maar het ongeval zorgde wel voor een ravage op de weg.

Vlak na het tweede ongeval stopte er een brandweerwagen om assistentie te verlenen. Die brandweerwagen werd ook weer over het hoofd gezien door een volgende automobilist, die via de vangrail de brandweerwagen ramde. Om de chaos compleet te maken, reed er even later nog een auto op de stilstaande voertuigen in.

Door het ongeval is de A7 ongeveer vier uur afgesloten geweest. De plaatselijke gladheid is vermoedelijk veroorzaakt door een flinke hagelbui.


Foto: 112 Groningen

Met dank aan Renesite voor de submit.

Forza 2 komt in mei in de USA

De ontwikkelaar van Forza 2, Turn 10, heeft bekend gemaakt wanneer we Forza 2 ongeveer in de winkels mogen verwachten. Ze hebben al de eerste launchdatum eind vorig jaar gemist, dus ze waren erg stil in het vertellen van een nieuwe datum. Maar nu is bekend geworden dat het spel ongeveer halverwege mei zal uitkomen.

Het spel is half april waarschijnlijk al af, maar dan moet Microsoft zijn goedkeuring nog geven voordat het in de winkels zal liggen. De verwachting is dus dat dit rond half mei gebeurd is, maar misschien dus nog iets eerder (of later helaas). Het probleem is dat deze datum voor Amerika is, en over een eventuele Europese datum wordt niks gezegd.

Forza Motorsport 2 will be on North American store shelves May 2007. Wait, so just May 2007? No exact release date? Not if we could help it. Our schedule right now has us hitting Xbox certification around the middle of April and going gold soon aftewards. We want them to put the game on shelves as soon and fast as they can humanly muster. So optimistic estimates have us at retail in the first half of May -- obviously the sooner the better and that's our goal.

Tot die tijd zullen ze regelmatig met nieuwe info en beelden komen. Deze keer laten ze weten welke circuits in het spel aanwezig zullen zijn. Zoals bekend zijn dit er twaalf, een aantal minder dan in de planning stond. Turn 10 zegt dat ze na de release zullen werken aan nieuwe circuits, want de data is er al wel. Of deze content gratis zal zijn wilden ze niet zeggen, maar ze zullen naar de community luisteren voor de prijs. Het gaat om de volgende twaalf circuits (in totaal 47 verschillende banen):

Mugello Autodromo Internazionale
Suzuka Circuit
Sebring International Raceway
Mazda Raceway Laguna Seca
Tsukuba Circuit
Road Atlanta
Silverstone Circuit
Nürburgring Nordschleife
Maple Valley Raceway
Sunset Peninsula Infield
New York Circuit
Test Track

'Extreme wreedheden in kamp Guantánamo'

Icoon BuitenlandsEen groep van zeventien Aziatische gevangenen wordt in het Amerikaanse gevangenenkamp aan de Cubaanse Baai van Guantánamo onder uitzonderlijk wrede en onmenselijke omstandigheden vastgehouden. Dit stelt Sabin Willett, de advocaat van een aantal leden van deze groep.

De gevangenen zijn Oeigoerse mannen uit het uiterste westen van China. Hun advocaat beklaagt zich in een stuk bestemd voor de Amerikaanse justitie dat vrijdag werd gepubliceerd.

De Oeigoeren zijn recent overgebracht naar 'Kamp Zes' op de basis Guantanamo Bay. Ze zitten daar "in een permanente nachtmerrie van isolatie", aldus Willett. De wreedheden die tegen hen worden gepleegd zijn flagrant in strijd met alles wat in het krijgsrecht of in het gewone strafrecht voor aanvaardbaar geldt. Het is niet bekend bij geciviliseerde volkeren volgens Willett.

Ze zaten eerst in kooien waar ze dan nog enige communicatie hadden. Nu zitten ze minstens 22 uur per dag in stalen constructies zonder daglicht en volkomen geïsoleerd. Willett heeft in december om hun vrijlating gevraagd en diende 20 januari een motie in over de wrede behandeling.

De Oeigoeren zijn nergens van beschuldigd en worden ook door betrokken Amerikaanse militairen niet gezien als een gevaar voor de VS. Die vertelden hen volgens Willett herhaaldelijk dat ze zouden worden vrijgelaten maar dat is nog steeds niet gebeurd.

Schut maakt rentree bij FC Utrecht

Aan de lijdensweg van Alje Schut lijkt een einde te zijn gekomen. De 25-jarige verdediger van FC Utrecht keert vandaag voor de competitiewedstrijd tegen Excelsior terug in de selectie van trainer Foeke Booy.

"Het is een beloning voor de manier waarop hij traint en voor zijn goede optreden bij Jong FC Utrecht", aldus assistent-trainer John van Loen.

Twee jaar geleden scheurde Schut in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk de kruisband van zijn rechterknie. Hij stond op dat moment in de belangstelling van meerdere clubs. De centrale verdediger debuteerde in 1999 bij de Utrechters. Hij speelde tot nu toe 83 competitiewedstrijden, waarin hij vijf keer wist te scoren.

Beasley in de belangstelling van Real Salt Lake

Real Salt Lake heeft serieuze interesse in PSV-er DaMarcus Beasley. De Amerikaan speelt momenteel op uitleenbasis bij Manchester City. PSV zou Beasley voor de transferdeadline terug willen halen om hem te verkopen aan Real Salt Lake.

Nadat landgenoot Claudio Reyna zijn transfer naar de New York Red Bulls bevestigde kwam Beasley in beeld bij de club uit de Verenigde Staten. Het is niet bekend hoeveel de Eindhovenaren willen vangen voor de vleugelaanvaller.

Utrechtse interesse voor Jeroen Drost

FC Utrecht heeft concrete belangstelling voor SC Heerenveen-verdediger Jeroen Drost. Bij de Utrechters moet hij de opvolger worden van Edson Braafheid, die per direct de overstap maakt naar FC Twente.

De Utrechtse club wil Drost eerst een half jaar op huurbasis in de Domstad laten spelen en wil daarna eventueel gebruik maken van een optie tot koop. De jeugdinternational is onder trainer Gertjan Verbeek op een zijspoor geraakt. De oefenmeester geeft momenteel namelijk de voorkeur aan Jong-A-Pin en Breuer. Met het oog op het EK onder 21, dat in juni in Nederland plaats vindt, wil Drost weer aan spelen toekomen.

Theater: De Vliegende Panters - Ebbinge, Vrijdag en De Bekke

De Black & Decker schuurmachine uit het schuurtje van pa, je moeder met één rode kaplaars of de hond. Waar je het ook maar mee doet, waar je ook maar op geilt, niets is de mannen van de Vliegende Panters vreemd. Nee, seksualiteit is de normaalste zaak van de wereld. Logischerwijs is het dan ook een grote hobby van alle leden van dit cabaret trio en daarmee dient het zorgvuldig te worden besproken. In Ebbinge, Vrijdag en de Bekker stellen de heren van de Vliegende Panters zich aan u voor, want wie zijn de Vliegende Panters nou echt? De wildste verhalen, typetjes en liederen volgen.

AZ met Arveladze en Koevermans tegen Sparta

Shota Arveladze en Danny Koevermans kunnen vanavond met AZ meespelen in de competitiewedstrijd tegen Sparta. De twee aanvallers werden door trainer Louis van Gaal in de bekerwedstrijd tegen MVV (5-0) aan de kant gehouden omdat ze last hadden van kleine blessures.

De vijf spelers die donderdag met Jong AZ in de beker meededen tegen Roda JC zitten dit weekeinde niet in de selectie van de Noord-Hollanders. Job Bulters, Ruud Vormer, Gijs Luirink, Kew Jaliens en Rogier Molhoek komen daardoor niet in actie tegen Sparta.

Riep daar iemand kuthoer?

Het is dan eindelijk zover en als we allemaal heel eerlijk zijn, dan wisten we dat dit moment een keer zou komen. Mislukkeling Bert Bakker heeft namelijk in een interview met De Volkskrant onthuld dat die kuthoer van een arme Rita Verdonk "te stom is om voor de duvel te dansen".

Verdonk zou volgens Bakker "totaal niet bijdragen aan een harmonieuze ontwikkeling van de samenleving en bovendien racisme aanwakkeren. Tja het is duidelijk, Bert Bakker is gefrustreerd over zijn huidige carrière bij het CWI en begint met stront naar anderen te gooien. Heel kinderachtig ook al is het algemeen bekend, zoiets zeg je niet over een oud-collega. Het is duidelijk dat Bakker in dit geval de echte kuthoer is...

Raap jezelf bij elkaar Bakker en zoek een baan of zo...

AO: Williams wint Australian Open

Serena Williams heeft zaterdag in Melbourne overtuigend de finale van het Australian Open bij de vrouwen gewonnen. De ongeplaatste Amerikaanse versloeg de als eerste geplaatste Maria Sharapova in twee sets met 6-1 en 6-2.

Williams, die vorig jaar door blessures nauwelijks in actie kwam, liet in de finale zien dat ze weer helemaal de oude is. De nummer 81 van de wereld produceerde 28 winners tegenover elf onnodige fouten. Sharapova kwam geen enkel moment in haar ritme. Ze sloeg slechts 51 procent van haar eerste service binnen de lijnen, waarna Williams op de tweede opslag vaak met succes de aanval koos.

Ondanks de nederlaag verdringt Sjarapova de Belgische Justine Henin van de eerste plaats op de wereldranglijst. Williams stijgt van de 81e naar de veertiende plek.

Venhuizen blijft steken bij WK kunstrijden

Bij het wereldkampioenschap kunstrijden in Warschau is de Nederlandse Karen Venhuizen op de korte kür gisteren als 26e geëindigd. Hierdoor mag ze niet deelnemen aan de vrije kür, waaraan de beste 24 schaatsters meedoen.

Venhuizens optreden in Warschau werd door de jury met een score van 35,72 punten gewaardeerd. De Zwitserse Sarah Meier gaat aan de leiding, de Italiaanse Carolina Kostner staat tweede.

Obodai heeft het moeilijk bij Sparta

Sparta-speler Anthony Obodai heeft niet zijn beste tijd bij zijn club. De Ghanese middenvelder is volgens trainer Wiljan Vloet mentaal te veel aangeslagen om tegen AZ te kunnen spelen.

Wiljan Vloet wil niet te veel ingaan op de achtergronden. ''Want dan beschadig ik een speler'', zegt de Sparta-coach, die na dit seizoen vertrekt uit Rotterdam. ''Maar het is duidelijk dat als Anthony Obodai in orde is, hij gewoon speelt.''

''Het is een combinatie van problemen die de emmer heeft doen overlopen. Privé-omstandigheden en het verliezen van zijn plek zijn daar voorbeelden van'', aldus de oefenmeester van Sparta. De Ghanees is nu tweede keus achter Iderlindo Moreno Freire.

Een transfer lijkt de meest ideale optie voor beide partijen. Obodai staat nog tot medio 2009 onder contract bij Sparta, hij staat onder andere in de belangstelling van RKC Waalwijk.

WB sprint: Wennemars tegen Carpenter

Tijdens de wereldbekerwedstrijden sprint in Heerenveen start Erben Wennemars vandaag op de 500 meter tegen Kip Carpenter. De Nederlands kampioen, die zich eerder in de week plaatste voor het WK allround, rijdt in de zevende rit. Eén rit eerder komen de Nederlanders Gerard van Velde en Jan Bos tegen elkaar in actie.

Op de 1000 meter komt Wennemars uit tegen landgenoot Stefan Groothuis. Beorn Nijenhuis lootte ook een landgenoot, oud-wereldkampioen Jan Bos.

Vals alarm over huis vol boobytraps

Icoon PolitieDe politie, brandweer en Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag op zoek geweest naar explosieven en wapens in een woning aan de Fluitenbergstraat in Den Haag. In het huis bleek een lading elektronica te staan, die verward werd met boobytraps.

De politie kreeg een melding van verontruste omwonenden die de bewoner van het pand al een tijd niet meer gezien hadden. In het huis was niemand aanwezig, maar de brandweer zag door een raam zogenaamde boobytraps liggen. De EOD kwam ter plaatse en blies de voordeur uit het pand om binnen te komen.

Bewoners van negen omliggende woningen moesten hun huizen tijdelijk verlaten. Zij konden pas laat in de nacht weer naar huis.

De politie is nog op zoek naar de bewoner. Volgens de woordvoerster gaat het om een man met psychiatrische klachten. Het kan zijn dat de man is opgenomen in een behandelcentrum.

DVD: Sharpe - Seizoen 1



Alhoewel het persbericht spreekt over het eerste seizoen van Sharpe, gaat het hier in werkelijkheid om een drietal tv-films. Sean Bean speelt de rol van Richard Sharpe, een Britse officier tijdens de Napoleontische oorlogen. De films zijn gebaseerd op de boeken van Bernard Cromwell en werden in de jaren negentig voor het eerst uitgezonden door de BBC. Voor het eerst in 1993 en het leek erop dat de laatste Sharpe in 1997 werd gemaakt. Bijna elk jaar verschenen namelijk nieuwe afleveringen in de serie, maar in 1997 werd er gestopt met de productie. Pas negen jaar later, in 2006 dus, was er voor het eerst weer een Sharpe te zien: Sharpe's Challenge.

Volkswagenmoe

Zuchtend draait hij zijn auto de Autobahn op. Het duurt niet lang tot de eerste wagens hem voorbij scheuren. Volkswagens, overal. Ze benadrukken nog maar eens dat hij in de buurt van Wolfsburg is. Daar waar hij bij de plaatselijke voetbalclub werkt en straks weer moet trainen. Inderdaad, moet, want de lol is er voor Rick Hoogendorp al lang vanaf. De sessie die zal volgen resulteert toch weer in een plaats op de bank. Als hij geluk heeft dan, want evengoed wacht de tribune. Een jaar geleden ging hij het avontuur vol goede moed aan, maar het is totaal niet geworden wat hij toen had gehoopt. Hij is verworden tot een voetballer die er niet toe doet.

Britten overspoeld met Zuid-Afrikaanse bijbels

Icoon OpmerkelijkDe Britse kust is vorige week overspoeld met in Nederland gedrukte bijbels in de Zuid-Afrikaanse taal Xhosa. Het containerschip Napoli verloor door de storm enkele containers. Een daarvan bevatte 40.000 bijbels die bij Jongbloed in Heerenveen waren gedrukt.

"Wij hebben hier een foto uit een Zuid-Afrikaanse krant waarbij je jutters met tassen vol bijbels ziet lopen", aldus productiemanager Jan Jacob Altenburg van Jongbloed vrijdag.

Altenburg kan er wel om lachen: "De schade is meer dan 100.000 euro, maar we zijn verzekerd. Je moet het maar zien als gratis evangelisatie." Normaal gesproken drukt Jongbloeds vestiging in Zuid-Afrika de bijbels in de lokale taal zelf.

De vraag naar de bijbels is zo groot dat de hoofdvestiging in Heerenveen was bijgesprongen. In totaal worden in Friesland 80.000 bijbels in Xhosa gedrukt. Door het ongeval met het containerschip draait de bijbeldrukker op vol vermogen om de verloren bijbels te vervangen.

Kinderen uit protest op straat gezet

Icoon OpmerkelijkBasisschool De Schakel in De Landerijen in Lelystad zet maandagmiddag een groep buiten de deur. De kinderen krijgen in de middag les op het schoolplein uit protest tegen het gemeentebeleid.

De school kampt met ruimtegebrek en na twee jaar overleg met de gemeente is er nog geen oplossing. De kinderen van groep zes en zeven gaan maandag op het schoolplein protesteren met spandoeken. De actie is op touw gezet door de medezeggenschapsraad (MR) van de school. Als het regent, wordt er gezorgd voor een overkapping.

"De ouders staan achter deze actie en ook de juffen werken mee. We adviseren wel de kinderen warm aan te kleden", aldus Silvia Verhoeven van de MR.

Onderwijswethouder Tjeerd van der Zwan van de gemeente Lelystad ziet wel een voorlopige oplossing voor het ruimtegebrek. "Door wat met de klassen te schuiven in de verschillende gebouwen van de school, hoeven de kinderen niet op straat terecht te komen", denkt hij. "Door een bouwvertraging bij een andere school zitten er nu nog kinderen in de klas, waar de kinderen van De Schakel moeten komen. De gemeente betreurt dat."

Random Pics van de Dag #1171

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.