FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 24 september 2006

Uitslagen Spanje speelronde 4

In Spanje is dit weekend ook weer gespeeld. De gehele top drie morste punten, Real Madrid maakte daar dankbaar gebruik van. Absolute topper was natuurlijk de wedstrijd tussen Barcelona en Valencia.

Real Madrid reisde af naar Sevilla, waar Real Betis wachtte. De verdiblanco's kennen geen goede seizoensstart, en de Madrilenen missen de vorm nog. Toch kwam de Koninklijke al vrij snel op voorsprong, toen Mahamadou Diarra een voorzet van Cicinho binnenkopte. Diezelfde Cicinho zou even later uitvallen, toen de Braziliaan naar alle waarschijnlijkheid een pees scheurde. Ruud van Nistelrooij, die in de basis startte, kreeg weinig bruikbare ballen. Ook Betis kreeg weinig kansen, waardoor de Madrilenen uiteindelijk naar een kleine doch simpele overwinning speelden. In de blessuretijd mocht Betis-verdediger Nano nog van het veld door een rode kaart.

De subtopper tussen Atlético Madrid en Sevilla werd verrassenderwijs in het voordeel van de thuisploeg beslist. Sevilla, voor de speelronde nog koploper in de Liga, had aanvankelijk weinig moeite met Atletico, en kwam nog voor rust op een 0-1 voorsprong door Renato. Toen in de tweede helft echter oud-Ajacied Julien Escudé en Javi Navarro de rode kaart kregen, werd het makkelijker voor de thuisploeg. De goals bleven lang uit, maar door twee late oplevingen van Argentijns international Maxi Rodríguez bleven de punten uiteindelijk toch in Madrid.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
23/9Real BetisReal Madrid0-1
24/9Atlético MadridSevilla2-1
24/9Celta de VigoOsasuna0-2
24/9GetafeAthletic Club0-0
24/9GimnàsticReal Racing2-2
24/9LevanteDeportivo la Coruña2-0
24/9Real MallorcaEspanyol1-0
24/9Real SociedadRecreativo Huelva2-3
24/9VillarrealReal Zaragoza3-2
24/9BarcelonaValencia1-1

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1.Barcelona41010-3
2.Real Madrid4107-1
3.Valencia4106-2
4.Sevilla4911-5
5.Atlético Madrid497-3
6.Recreativo Huelva475-4
=.Deportivo la Coruña475-4
8.Getafe473-2
9.Real Zaragoza469-6
10. Osasuna464-5
11.Levante464-8
12.Real Mallorca452-3
13.Gimnàstic444-6
14.Villarreal443-5
15.Real Betis436-6
16.Celta de Vigo435-8
17.Espanyol432-6
18.Athletic Club422-8
19.Real Sociedad414-9
20.Real Racing412-7

Topscorers:

#SpelerClubGoals
1.Frederic KanoutéSevilla4
=.Samuel Eto'oBarcelona4
3.Maxi RodríguezAtlético Madrid3
=.Ruud van NistelrooijReal Madrid3
=.KepaSevilla3
=.RenatoSevilla3


Programma:

DatumThuisUitTijd
1/10Real ZaragozaLevante19.00
1/10Real RacingCelta de Vigo19.00
1/10ValenciaGimnàstic19.00
1/10SevillaGetafe19.00
1/10Recreativo HuelvaReal Betis19.00
1/10Athletic ClubBarcelona19.00
1/10Real MallorcaVillarreal19.00
1/10Deportivo la CoruñaReal Sociedad19.00
1/10Real MadridAtlético Madrid19.00
1/10EspanyolOsasuna19.00

Clinton verdedigt zijn aanpak van Bin Laden

Icoon BuitenlandsVolgens de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton is niemand zo dicht bij het uitschakelen van Osama bin Laden gekomen als hij. Tevens zou hij tijdens zijn ambtsperiode vanuit de conservatieve hoek veel kritiek hebben gekregen op de hoeveelheid tijd die hij aan Bin Laden besteedde. Clinton deed zijn uitspraken tijdens een interview in het Amerikaanse nieuwsprogramma Fox News Sunday.

Een duidelijk geïrriteerde Clinton haalde tijdens het interview scherp uit naar de aanpak van Afghanistan en Irak door de huidige regering. "Na mij is niemand meer zo dicht bij het vermoorden van Bin Laden gekomen. Als ik nog steeds president was, dan zaten hem nu méér dan 20.000 troepen op hielen. We hebben echter een regering die denkt dat Afghanistan ongeveer eenzevende zo belangrijk is als Irak." Clinton doelde hiermee op de 140.000 troepen die momenteel in Irak gestationeerd zijn.

"Ik heb meer geprobeerd om Bin Laden uit de weg te ruimen dan al het rechtse volk dat mij nu aanvalt. Zij dreven destijds de spot met mij omdat ik het überhaupt probeerde. Zij hadden acht maanden om het te proberen. Zij probeerden niets. Ik heb het geprobeerd. Dus heb ik het geprobeerd en heb ik gefaald", zo vervolgde een verontwaardigde Clinton zijn verhaal.

Volgens de voormalige Amerikaanse opperbevelhebber had hij de CIA toestemming gegeven om Bin Laden uit te schakelen en de Taliban uit de macht te zetten naar aanleiding van de aanval op de USS Cole in 2000. Deze missie werd afgeblazen omdat de Verenigde Staten geen basis in Oezbekistan konden krijgen én omdat de Amerikaanse inlichtingen- en veiligheidsdiensten weigerden te bevestigen dat Bin Laden voor deze aanslag verantwoordelijk was.

Clinton verdedigde tevens zijn besluit om in 1993 Amerikaanse troepen uit Somalië terug te trekken nadat een Black Hawk helikopter werd neergehaald. Bij dit incident waren volgens Bin Laden meerdere van zijn volgelingen betrokken. "Er is niemand op deze aardbol die dacht dat Osama bin Laden ook maar iets met Black Hawk down te maken had of er aandacht aan besteedde."

De hardste woorden van de oud-president waren echter voor interviewer Chris Wallace, die zich niet aan de overeengekomen insteek van het interview zou hebben gehouden. Clinton verwachtte vragen over klimaatverandering, maar kreeg ineens de vraag "waarom deed u er niet meer aan om Bin Laden en al-Qaeda buiten bedrijf te stellen?" voor de kiezen.

"Dus, je hebt aan de wens van Fox voldaan. Je hebt je fijne kleine conservatieve aanvalletje op mij uitgevoerd. Ik wil wel eens weten aan hoeveel leden van de regering-Bush jij deze vragen hebt voorgelegd", antwoordde Clinton. "En je zit daar met die kleine grijns op je gezicht, ervan overtuigd dat je vreselijk intelligent bent. Maar ik had een verantwoordelijkheid om dit land te beschermen. Ik probeerde Bin Laden te pakken en ik faalde. Dat spijt mij."

Volgens Wallace was de vraag over Bin Laden en al-Qaeda door een kijker ingezonden.


Clinton bijt van zich af

Uitslag Barcelona - Valencia

De eerste topwedstrijd van het seizoen in de Spaanse Primera División tussen Barcelona en Valencia is onbeslist gebleven. Het werd 1-1 in een schouwspel van sterk en vloeiend voetbal.

In een tot de nok toe gevuld Nou Camp trachtten beide ploegen een gat te slaan met hun opponent. Samen met Sevilla waren Barça en Valencia als enigen nog zonder puntverlies. Al vrij snel kwam de bezoekende club op een verdiende voorsprong toen David Villa een lage voorzet van de Portugees Miguel binnenschoot. De frustratie sloeg al snel toe bij Barça, toch kreeg alleen Rafa Marquez de gele kaart. Villa kreeg nog voor rust de kans op 0-2, maar de paal voorkwam een vroege genadeklap.

In de rust haalde coach Frank Rijkaard Edmílson naar de kant en zette Andrés Iniesta in het veld. De wissel bleek een supersub, want de Spaanse international maakte al na zeven minuten de gelijkmaker, op aangeven van Samuel Eto'o. Barcelona was de sterkere in de tweede helft, maar toch wist Villa aan de andere kant nog regelmatig voor gevaar te zorgen. De Nederlandse inbreng naast Rijkaard kwam van Giovanni van Bronckhorst. De linksback wist enkele malen gevaarlijk op te doemen voor de goal, maar een doelpunt bleef uit.

FC Barcelona - Valencia CF 1-1
16' David Villa 0-1
52' Andrés Iniesta 1-1

Uitslagen Duitsland speelronde 5

In de Duitse competitie werd dit weekend de vijfde speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen, standen en komend programma.

Mark van Bommel helpt Bayern München aan drie punten

Opnieuw was Mark van Bommel succesvol voor Bayern München. De van Barcelona overgekomen middenvelder scoorde vorige week, en deed dat ook deze week. München won met 2-1 van Alemannia Aachen en voert de ranglijst aan.

De Zuid-Duitsers keken in eerste instantie wel tegen een achterstand aan, in 38e minuut was het Sascha Dum die de bezoekers op voorsprong zette. Lang hoefden de supporters in de Allianz Arena niet te treuren, nog geen minuut later was de stand alweer gelijk getrokken.

Een pass van Bastian Schweinsteiger deed de bal bij Claudio Pizarro belandden, die daarop de bal in het doel kon koppen. Uiteindelijk zou Bayern, met Roy Makaay weer op het veld, alsnog de drie punten pakken. Een afstandsschot van Van Bommel was voldoende voor de winst.

Doordat Nünberg niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Energie Cottbus is Bayern de nieuwe lijstaanvoerder. Op basis van een slechter doelsaldo neemt Schalke 04 de tweede plaats in.

VfL Bochum van laatste plaats af, HSV blijft tobben

VfL Bochum heeft zijn eerste wedstrijd gewonnen en is daardoor niet langer de rode lantaarn drager in de Bundesliga. Thuis won de ploeg met 2-1 van Arminia Bielefield, 2-1.

De held van Bochum luistert naar de naam Ivo Ilicevic, hij viel in en scoorde zijn eerste doelpunt in z’n carrière, tevens het winnende doelpunt. De ploeg uit het roergebied was al in de elfde minuut op achterstand gekomen en het duurde tot de tweede helft voordat Bochum de winst naar zich toe kon trekken.

Eerst was het Fabio Junior die de stand in evenwicht bracht, hij scoorde in de 57e minuut, in de 71e minuut scoorde Ilicevic.

Hamburger SV blijft het moeilijk hebben. Ook in de vijfde speelronde wisten de Hamburgers niet te winnen. Tegen Werder Bremen stond de teller na negentig minuten op 1-1.

Beide ploegen kampen met een sportieve crisis, Werder begon de competitie goed maar zakt nu steeds verder weg. HSV daarentegen wist nog niet één keer te winnen en bezet na deze week de vijftiende plaats.

De gasten waren via Tim Borowski nog wel op een voorsprong gekomen maar wisten die niet vast te houden, Bastian Reinhardt maakte er 1-1 van. De havenclub eindigde de wedstrijd met tien man nadat Mehdi Mahdavikia met rood van het veld moest.

Uitslagen

ThuisUitEindstand
Bor. M'GladbachBorussia Dortmund1-0
Hannover 96Bayer Leverkusen1-1
FSV Mainz 05Hertha BSC1-1
VfB StuttgartEintracht Frankfurt 1-1
Schalke 04VfL Wolfsburg2-0
Hamburger SV Werder Bremen 1-1
Bayern MünchenAllemania Aachen2-1
Energie Cottbus1.FC Nürnberg 1-1
VfL BochumArminia Bielefeld 2-1

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Bayern München53117-410
2Schalke 0453116-310
3Hertha BSC52308-29
41.FC Nürnberg 52306-29
5Bor. M'Gladbach53026-59
6Energie Cottbus52216-58
7Eintracht Frankfurt 51406-47
8Werder Bremen 52129-97
9Borussia Dortmund52125-57
10VfB Stuttgart52128-117
11Allemania Aachen52038-86
12FSV Mainz 0551315-66
13Bayer Leverkusen51227-75
14Arminia Bielefeld 51136-84
15Hamburger SV 50415-64
16VfL Bochum51135-74
17Hannover 9651135-134
18VfL Wolfsburg50322-53


Programma

DatumThuisUit
22/9Borussia DortmundHannover 96
23/9Eintracht Frankfurt Hamburger SV
23/9VfL WolfsburgBayern München
23/9Arminia Bielefeld Energie Cottbus
23/9Werder Bremen Bor. M'Gladbach
23/9Allemania AachenVfL Bochum
23/91.FC Nürnberg FSV Mainz 05
24/9Hertha BSCVfB Stuttgart
24/9 Bayer LeverkusenSchalke 04

Topscores

#NaamClubDoelpunten
1Carlos Eduardo KaheBor. M'Gladbach4
2Christian GimenezHerta BSC3
-Jan SchlaudraffAllemania Aachen3
-Boubacar SanogoHamburger SV3
-Thomas BrdaricHannover 963

Dildo

Soms is de werkelijkheid vreemder dan de fantasie, neem nou het woord dildo, de meeste zullen hierbij denken aan juist een dildo, en terecht maar als ik je vertel dat je ook kunt wonen in Dildo, geloof je dat dan ?

Toen ik deze website tegen kwam had ik even zoiets van huh ???, maar het bestaat echt, het plaatsje Dildo, goed een bordje kan iedereen in elkaar fotosoepen, dus heb ik wat beter bewijs gezocht, en gevonden, want ook in Dildo staat de tijd niet stil en hebben ze een website, en ook de regionale VVV heeft wat boeiende info over Dildo.

Als je Google Earth hebt dan kun je Dildo hier vinden: 47°15'20.07"N, 53°58'39.25"W

Hersenschudding voor Bahia

André Bahia liep vanmiddag in de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en Excelsior een hersenschudding op. Na 31 minuten spelen viel de verdediger uit, nadat hij in botsing was gekomen met ploeggenoot Serginho Greene. Hij is mogelijk volgende week weer inzetbaar.

Aanvankelijk vreesde de Rotterdammers dat Bahia bij de botsing een breuk had opgelopen omdat hij duizelig het veld verliet met een zwelling onder zijn oog. Na afloop van de wedstrijd was trainer Erwin Koeman 'not amused' over de botsing tussen Bahia en Greene. [i]"Voetbal is communicatie en zonder communicatie gebeurt dit"

Bahia mist nu in ieder geval de Uefa Cup-wedstrijd tegen Lokomotiv Sofia van donderdag en het competitieduel tegen NAC Breda van volgende week zondag.

Uitslagen Schotland speelronde 8

In speelronde acht van de Schotse Premier League stonden naast de Old Firm op zaterdag nog vier wedstrijden op het programma, en op zondag nog een tweede topper. Hier volgen de uitslagen.

Op zondag ging Heart of Midlothian op bezoek bij Aberdeen. Slechts een punt scheidde de Dons en de Hearts voordat in het Pittodrie-stadion werd afgetrapt. De eerste helft zag een ambitieus Aberdeen de kwaliteiten van Hearts-keeper Craig Gordon testen met pogingen van Barry Nicholson, Gary Dempsey en Lee Miller. Het was de noorderlingen echter niet gegeven een voorsprong te nemen maar bij rust had ook Jamie Langfield zijn doel voor Aberdeen schoongehouden, ondanks druk van de hoofdstedelingen in het tweede kwart van de wedstrijd. Twintig minuten na rust werd de score geopend. Christophe Berra werd geraakt door een vrije trap van Paul Hartley en mocht de 0-1 voor Hearts claimen. Hoogtepunt van de wedstrijd was het hakje van Roman Bednar als assist op Mauricio Pinilla, die de 0-2 voor zijn rekening kwam. Tien minuten voor tijd gooide Saulius Mikoliunas de wedstrijd op slot toen de verdediging van Aberdeen stond te slapen en de Litouwer de bal keurig om Langfield heen krulde. Kort na de 1-3 van Dyron Daal mocht Pinilla inrukken na zijn tweede gele kaart te hebben ontvangen wegens spelbederf. Aan de score veranderde niets meer.

Uitslagen speelronde 8:

ThuisUitEindstand
CelticRangers2-0
Dundee UnitedMotherwell1-1
Dunfermline AthleticSt. Mirren2-1
HibernianFalkirk0-1
KilmarnockInverness Caledonian Thistle1-1
AberdeenHeart of Midlothian1-3

Stand:

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Celtic81914-5
2Hearts81612-7
3Rangers81214-10
4Aberdeen8129-7
5Kilmarnock81211-12
6Hibernian81111-8
7St. Mirren8108-10
8Falkirk8105-10
9Inverness Caledonian Thistle889-10
10Dundee United887-9
11Dunfermline887-9
12Motherwell845-15

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Kris BoydRangers5
=Stevie CrawfordDunfermline Athletic5
3Roman BednarHeart of Midlothian3
=Craig DargoInverness Caledonian Thistle3
=Christopher KillenHibernian3
=Scott McDonaldMotherwell3
=Steven NaismithKilmarnock3
=Barry RobsonDundee United3
=Dean ShielsHibernian3
=John SuttonSt. Mirren3
=Maciej ZurawskiCeltic3

Programma speelronde 9:

DatumThuisUit
za 30/9Inverness Caledonian ThistleDunfermline Athletic
za 30/9MotherwellKilmarnock
za 30/9St. MirrenHibernian
zo 1/10FalkirkCeltic
zo 1/10Heart of MidlothianDundee United
zo 1/10RangersAberdeen

Uitslagen België speelronde 7

In België werd de zevende speelronde in de Jupiler League afgewerkt. Anderlecht leek op een nederlaag af te stevenen, maar wist tegen Charleroi toch te winnen. En ook Standard Luik, dat een moeizaam begin van de competitie kende, wist de volle drie punten te pakken.

Anderlecht stond na negentig minuten spelen tegen Charleroi met 1-0 achter. De Brusselse ploeg ontsnapte aan een nederlaag doordat oud-Feyenoroder Bart de Goor alsnog de 1-1 wist te scoren. In de 86e minuut was Charleroi op voorsprong gekomen na een treffer van middenvelder Camus.

Standard Luik, dat een slecht begin van het seizoen kende, won met 1-0 van Cercle Brugge. Makkelijk was de overwinning zeker niet, maar een doelpunt van Karel Geraerts bleek genoeg voor de drie punten. De Belg schoot met een sliding binnen, nadat hij alert reageerde op een voorzet van Frédéric Dupré.

Uitslagen speelronde 7

thuisuituitslag
CharleroiAnderlecht1-1
Standard LuikCercle Brugge1-0
Club BruggeGerminal Beerschot1-0
Lierse SKAA Gent1-4
SK LokerenBergen0-2
RC GenkSK Beveren1-0
Excelsior MoeskroenSint-Truiden1-0
FC BrusselsWesterlo0-1
Zulte WaregemSV Roeselare4-2

Stand na zeven speelrondes

#club gespeeldgewonnengelijkverlorendoelsaldopunten
1Racing Genk752015-617
2Anderlecht752014-717
3Westerlo742111-614
4Club Brugge741213-613
5Charleroi733110-812
6Bergen73227-411
7Standard Luik732210-811
8Moeskroen732210-911
9FC Brussels73137-710
10Germinal Beerschot73135-610
11SK Lokeren72327-89
12Zulte-Waregem722310-118
13AA Gent722310-158
14Cercle Brugge72146-87
15SV Roeselare713314-176
16Sint-Truiden71158-134
17SK Beveren71155-124
18Lierse SK70164-151

Topscorers

#naamclub doelpunten
1.Adnan CustovicMoeskroen6
=.Mohammed TchitéAnderlecht6
=.Patrick OgunsotoWesterlo6

Programma volgende week

datumthuisuit
30/9Cercle BruggeFC Brussels
30/9AA GentStandard
30/9AnderlechtRC Genk
30/9Sint-TruidenLokeren
30/9WesterloClub Brugge
30/9Germinal BeerschotMoeskroen
30/9SK BeverenSV Zulte Waregem
30/9SV RoeselareLierse SK
30/9BergenCharleroi

Wat is Dit: Opgave 49 - Uitslag

Een derde ronde. Toch was het voor velen van jullie in deze ronde nog steeds volstrekt onduidelijk om welk voorwerp het hier nu gaat. Sterker nog, er was er slechts een die het zag. En de gelukkige is: Arctica. Gefeliciteerd! Het betrof inderdaad een aansteker. Om het wat lastig te maken een aansteker in een jasje.
Arctica heeft met haar antwoord niemand weten te overtuigen want niemand er ging niemand mee in de lift.

De volgende Wat is Dit begint op morgen 25 september om 12:00.

Als het allemaal goed gaat krijgen jullie bij de uitslag van die WiD ook de tussenstand.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De oplossing, aansteker:

Tot morgen, tot WiD

[DTM] Uitslag Barcelona

Voor het eerst in zijn loopbaan heeft de Duitser Martin Tomczyk een zege weten te behalen. De Duitser reed vanaf polepositie naar de zwart-wit geblokte vlag op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Bernd Schneider eindigde als tweede, Heinz-Harald Frentzen werd derde.

Tomczyk, coureur van Audi, kwam van pole als snelste uit de startblokken. In de eerste ronde moest de safetycar al meteen de baan op, nadat Christian Abt Nicolas Kiesa van de baan reed. Kiesa op zijn beurt knalde op de auto van Vanina Ickx en Pierre Kaffer. Laatstgenoemde boorde daarna zijn Audi in de Mercedes van Jamie Green. En door alle commotie die ontstond kon Bruno Spengler Stefan Mücke niet meer ontwijken.

In de zesde ronde was de herstart, en kwam Bernd Schneider voorbij aan zijn rivaal Tom Kristensen. Vier ronden later lag hij tweede nadat hij Heinz-Harald Frentzen voorbij was gegaan. Schneider werd nog wel twee maal ingehaald door Mattias Ekström, maar de Zweed kreeg een drive-through, omdat hij een ander voertuig geraakt had. Drie ronden voor het einde leek Schneider alsnog naar de overwinning te rijden, toen Tomczyk zich verremde en Schneider erg dicht kon naderen. Maar een ronde later kwam Schneider even naast de baan, waardoor de overwinning voor Tomczyk veilig was.

Schneider heeft de leiding in het algemeen klassement met 62 punten. Tom Kristensen, die als negende eindigde, behaalde geen punten, waardoor Schneider kon uitlopen.

Eerdmans met Van Schijndel in één fractie

Icoon PolitiekJoost Eerdmans, het Tweede Kamerlid dat niet meer welkom is in de fractie van de LPF, blijft in de Kamer. Hij gaat samen met de eenmansfractie van de gewezen VVD-parlementariër Anton van Schijndel een nieuwe groep vormen. Ze willen dat hun fractie EénNL gaat heten.

Zolang die naam nog niet is geregeld, noemen ze zich de Groep Eerdmans-Van Schijndel. Dat hebben beide Kamerleden zondag gezegd. Bij de komende Tweede Kamerverkiezingen zijn ze kandidaat voor EénNL, de partij van Marco Pastors. Voor de LPF was dat woensdag aanleiding om van Eerdmans, die tweede op de lijst van EénNL staat, te eisen dat hij zijn LPF-zetel opgeeft. Als hij dat zou weigeren, zou de LPF hem uit de fractie zetten.

Eerdmans heeft nu besloten samen te gaan met Van Schijndel. VVD-leider Mark Rutte zette Van Schijndel begin september uit de fractie nadat het Kamerlid scherpe kritiek had geuit op het VVD-verkiezingsprogramma en op Rutte zelf. Sindsdien vormt Van Schijndel een eenmansfractie. Hij staat op nummer zeven bij EénNL. Vanaf maandag is Eerdmans de fractievoorzitter van de nieuwe groep en Van Schijndel vice-fractievoorzitter en secretaris.

Ze zullen nog dezelfde dag een verzoek bij het presidium (bestuur) van de Tweede Kamer indienen om de naam EénNL te mogen voeren, zei Eerdmans. Een soortgelijke constructie was volgens hem in 2001 ook mogelijk bij de ChristenUnie. "We verenigen ons in het verband van EénNL", zei Van Schijndel. "We zijn de voorloper van EénNL", aldus Eerdmans.

Volgens hem staat de LPF niet te juichen dat hij buiten die fractie om doorgaat als Kamerlid. Van ruzie is echter geen sprake, benadrukte Eerdmans, die namens de LPF woordvoerder Justitie en Binnenlandse Zaken was. "Ik wilde niet weg. Ik moet helaas vertrekken, maar had de rit graag afgemaakt voor de LPF. Ik heb overwogen m'n zetel in te leveren, maar ik wil m'n werk als volksvertegenwoordiger afmaken."

Uitslagen Engeland speelronde 6

In Engeland werd dit weekend de zesde speelronde gespeeld. Dirk Kuijt wist weer voor Liverpool te scoren, en Chelsea heeft zich weer op de eerste plaats in de stand in de Premier League genesteld.

Dirk Kuyt had zaterdag met één treffer een aandeel in de 3-0 winst op het Tottenham Hotspur van trainer Martin Jol. Kuyt was goed voor het tweede doelpunt van Liverpool. De overige treffers kwamen op naam van Alonso en Riise. Trainer Jol van Tottenham Hotspur liet Edgar Davids uit de basisformatie. De middenvelder mocht wel in de laatste twintig minuten invallen.

Chelsea nam de eerste plek in de stand weer over. De regerend landskampioen won de uitwedstrijd bij Fulham met 2-0. Lampard maakte beide doelpunten. Chelsea heeft twee punten meer dan Portsmouth dat maandag pas in actie komt tegen Bolton Wanderers. Manchester United, Met Edwin van der Sar weer in het doel, speeld emet 1-1 gelijk tegen Reading. Doyle passeerde de keeper van het Nederlands elftal in de 47e minuut vanaf de strafschopstip. Ronaldo redde in de 73e minuut een punt voor Manchester United, dat nu twee punten minder heeft dan Chelsea.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
23/9LiverpoolTottenham Hotspur3-0
23/9ArsenalSheffield United3-0
23/9Aston VillaCharlton Athletic2-0
23/9Manchester CityWest Ham United2-0
23/9MiddlesbroughBlackburn Rovers0-1
23/9Wigan AthelticWatford1-1
23/9FulhamChelsea0-2
23/9ReadingManchester United1-1
24/9Newcastle UnitedEverton1-1

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1.Chelsea61511-3
2.Portsmouth5139-0
3.Manchester United61312-4
4.Everton61211-5
5.Aston Villa6128-3
6.Liverpool6108-6
7.Reading6108-7
8.Arsenal586-3
9.Bolton Wanderers584-3
10.Blackburn686-8
11.Fulham685-9
12.Newcastle676-8
13.Manchester City675-8
14.wigan Athletic555-6
15.West Ham United656-9
16.Middlesbrough655-10
17.Tottenham Hotspur642-8
18.Watford634-7
19.Charlton Atheltic634-11
20.Sheffield622-9

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1.Andrew JohnsonEverton5
=.Bobby ZamoraWest Ham5
3.Nwankwo KanuPortsmouth4
=.Frank LampardChelsea4
=.Didier DrogbaChelsea4

Programma speelronde 7:

DatumThuisUit
30/9Sheffield UnitedMiddlesbrough
30/9ChelseaAston Villa
30/9EvertonManchester City
30/9BoltonLiverpool
30/9CharltonArsenal
01/10Manchester UnitedNewcastle
01/10TottenhamPortsmouth
01/10West HamReading
01/10Blackburn RoversWigan Athletic
02/10WatfordFulhamBlackburn

Lost in Blue 2 trailer

Vorig jaar verscheen Lost in Blue op de Nintendo DS. Twee mensen spoelden na een vliegtuigongeluk aan op een onbewoond eiland en het was de bedoeling op zoek te gaan naar tekenen van leven.

In het vervolg, dat in 2007 moet verschijnen, zijn dezelfde principes weer van toepassing, aangevuld met nieuwe elementen. Zo zullen de twee personages weer samen moeten werken en daarbij elkaars sterke punten benutten om het avontuur tot een goed einde te brengen. De trailer laat zien we ditmaal met een zinkend schip te maken hebben dat de twee helden bij elkaar brengt. Voor de rest lijkt het weer ouderwets gezellig overleven in de rimboe te worden.


[WRC] Uitslag Rally van Cyprus

Voor de Franse rallyrijder Sebastien Loeb ligt zijn derde wereldtitel voor het grijpen. Zondag won Loeb de rally van Cyprus, en door zijn achtste zege van dit seizoen, en zijn 28e overwinning in zijn loopbaan, is hij verder uitgelopen op de concurrentie.

In het algemeen klassement heeft Loeb inmiddels 35 punten voorsprong op de Fin Marcus Grönholm, zijn naaste belager die op Cyprus als tweede eindigde. Mikko Hirvonen pakte de derde plaats.

Er zijn nog vier races te gaan, en Loeb kan al bij de volgende het kampioenschap binnenhalen.

Lollige dokter

Een bezoek aan de dokter is nooit leuk. Al helemaal niet als de dokter in een lollige bui is en allerlei grappen gaat maken met betrekking tot je gezondheid. In deze animatie/tekenfilm wordt dat tot het absurde doorgevoerd. Het zijn op zichzelf allemaal bijzonder flauwe grappen maar het geheel maakt het weer amusant. Als puntje bij paaltje komt en de dokter zijn werkelijke diagnose stelt, komt de boodschap ook nog eens niet over.

Klikkerdeklik

Model Stunten!

Modelvliegtuigjes spreken tot de verbeelding. Het is natuurlijk machtig om een vliegtuig eigenhandig te besturen. Ook al is het ding gereduceerd tot een hand-size maat.
Nu is het niet makkelijk om zo'n vliegtuigje onder controle te houden, het vereist enige oefening. Op een grote open vlakte kun je niet zoveel kwaad doen. De uitdaging is het natuurlijk om zo'n kreng in een kleine ruimte onder controle te houden en er dan ook nog eens mooie stunts mee uit te halen.

Klik

Uitslagen Jupiler League speelronde 8

Er werden vanmiddag nog twee wedstrijden gespeeld in de achtste speelronde van de Jupiler League. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

thuisuituitslag
BV VeendamFC Zwolle3-1
Top OSSFC Dordrecht2-2

Stand

#clubgespeeldgewonnengelijkverlorendoelsaldopunten
1RBC Roosendaal853016-618
2FC Dordrecht852118-817
3Den Bosch*852116-1017
4BV Veendam844017-716
5Telstar/Stormvogels851219-1316
6FC Volendam843114-815
7VVV-Venlo842217-1214
8G.A. Eagles833211-912
9De Graafschap832316-1211
10MVV824213-810
11HFC Haarlem824212-1010
12FC Omniworld831413-1810
13FC Emmen823314-169
14AGOVV822415-158
15FC Zwolle813410-126
16FC Eindhoven813410-186
17TOP Oss81348-216
18Fortuna Sittard81255-155
19Helmond Sport80449-254
20Cambuur Leeuwarden80355-163

* winnaar eerste periodetitel

Programma 29 september

thuisuit
AGOVVHFC Haarlem
BV VeendamTOP Oss
Cambuur LeeuwardenFC Emmen
FC Den BoschGo Ahead Eagles
FC DordrechtHelmond Sport
FC EindhovenDe Graafschap
FC OnmiworldRBC Roosendaal
FC ZwolleVVV-Venlo
Fortuna SittardFC Volendam
Stormvogels/TelstarMVV

1 miljoen Wii's bij launch in Amerika

In een interview met Mackenzie Financial heeft Ron Bertram, vice-president van Nintendo Canada, bekend gemaakt dat er bij de launch van de Wii in Noord-Amerika op 19 november een miljoen consoles beschikbaar zullen zijn. Dit tegenover de 400.000 PS3's die Sony heeft beloofd op 17 november in Amerika beschikbaar te stellen. Hoeveel units we in Europa mogen verwachten is nog niet bekend.

Bettini wereldkampioen na zware wedstrijd

De Italiaan Paolo Bettini is de nieuwe wereldkampioen wielrennen bij de heren. Het zilver werd gewonnen door de Duitser Zabel, brons was er voor de Spanjaard Valverde.

Een kopgroep van elf man brak de wedstrijd open. De kopgroep, met daarin Bram de Groot en Thomas Voeckler had een maximale voorsprong van een kwartier. Verder liet de peloton het niet oplopen, want daarna begon men harder te rijden, waardoor het verschil vrij snel teruggebracht werd tot elf minuten.

Met nog vijf ronden te gaan, en iets meer dan twee minuten achterstand op de kopgroep, kwam er weer wat beweging in het peloton. Een groepje renners probeerde weg te komen, maar werd weer bijgehaald. Het peloton werd wel onrustiger, en verschillende renners moesten achterin het peloton lossen omdat ze het tempo niet meer konden bijhouden.

De Groot en de Amerikaan Ferrer konden het tempo in de kopgroep niet meer bijhouden, en moesten lossen. Ook in het peloton ging het een stuk harder, nadat de Italianen het initatief namen. Een groep van veertien renners wisten uit het peloton te onsnappen, met daarin onder meer wereldkampioen tijdrijden Fabian Cancellara, Stijn Devolder en Stuart O'Grady. De groep van veertien wist bij de kopgroep aan te sluiten, waardoor er een kopgroep van 25 man ontstond.

Met nog drie ronden te gaan was de vooosprong van de kopgroep op het peloton, aangevoerd door Boven en Tjallingii, opgelopen tot veertig seconden. Uit het uitgedunde peloton probeerde verschillende renners de oversteek te maken naar de kopgroep, maar niemand kwam echt weg. De organisatie in de kopgroep was echter ver te zoeken. Uit de kopgroep ontsnapte vijf man, die later drie renners meekregen. In de kopgroep onder meer Cancellara, O'Grady, Di Luca en van Goolen. De acht hielden echter niet lang stand, en werden bijgehaald door de rest van de oude kopgroep.

Met nog twee rondes te gaan had de kopgroep een voorsprong van ene halve minuut op het peloton, dat door de Nederlanders en Belgen werd geleid. Het peloton wist de kopgroep bij te halen, waardoor er weer een hergroepering was. Drie man wisten alsnog uit het peloton te ontsnappen, de Zwitser Loosli, de Mexicaan Aldape Chavez en de Wit-Rus Siutsou. Uit het peloton wisten nog twee renners te ontsnappen, waaronder Bettini, maar zij wisten het niet vol te houden. En ook het leidende trio werd weer teruggehaald door het peloton.

De volgende aanval was van wederom de Zwitser Loosli en de Italiaan Rebellin. Zij kregen gezelschap van de Fransman Chavanel. Met de bel voor de laatste ronde had het trio een kleine voorsprong van tien seconden, wat werd dichtgereden door het peloton. Ballan was de volgende die wegsprong, maar Boogerd wist het gat te dichten. Bij de beklimming van de laatste beklimming ontsnapte wederom Paolo Bettini. Kroon, Millar, Vinokourov, Wegemann en Boogerd gingen in de achtervolging op de Italiaan, en wisten aan te sluiten. Het peloton wist echter ook dit gat weer te dichten.

Het bleef erg onrustig in het peloton, verschillende renners probeerden weg te komen, maar redden het niet. Met nog een kilometer te gaan probeerde een groepje met Zabel, Sanchez, Valverde en Bettini weg te rijden. In de sprint die volgde was de Italiaan net iets sterker dan de Duitser. Beste Nederlander was Karsten Kroon, die als zeventiende eindigde.

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 5

Icoon EredivisieOok deze week werd er weer volop gevoetbald in de Eredivisie. AZ gaat nog altijd aan de leiding. De ploeg uit Alkmaar won dit weekend van Roda JC met 2-0. Ook achtervolger Ajax wist zijn wedstrijd winnend af te sluiten. In de Amsterdam ArenA werd met 2-0 van NEC gewonnen.

Feyenoord wist maar nipt te winnen van stadsgenoot Excelsior. Na negentig minuten spelen stond er 1-0 op het scorebord. FC Groningen speelde dit weekend thuis tegen RKC Waalwijk. In het Euroborg-stadion werd het uiteindelijk 1-1. SC Heerenveen wist niet te winnen van FC Utrecht. Ver in blessuretijd wist de ploeg uit de Domstad de punten toch nog in eigen huis te houden.

Uitslagen Speelronde 5:
Vrijdag 22 september:
NAC Breda - Willem II (0-0)

Zaterdag 23 september:
ADO Den Haag - PSV (0-2)
FC Twente - Sparta Rotterdam (2-0)
Vitesse - Heracles Almelo (4-0)

Zondag 24 september:
Ajax - NEC (2-0)
FC Groningen - RKC Waalwijk (1-1)
Roda JC - AZ (0-2)
FC Utrecht - sc Heerenveen (1-0)
Feyenoord - Excelsior (1-0)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie

-------------
Kijk voor meer voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen Eredivisie 24/09/2006

Er werden vanmiddag vijf wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Ajax- NEC 2-0
60' Perez 1-0
82' Perez 2-0 (assist Rosenberg)

Scheidsrechter: Nijhuis.
Toeschouwers: 46.081.
El Akchaoui, Olsson (NEC).

Opstellingen

Ajax Stekelenburg, Heitinga (Vermaelen/87), Stam, Grygera, Emanuelson, Gabri, Roger (Perez/46), Sneijder, Rosales, Huntelaar (Rosenberg/77), Babel.

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui, Barreto (Vanauderaerde/66), Otten, Boutahar, Snoyl, Denneboom, Eagles (Holman/46-Niedzielan/73)).
-------------------------------------------------------
Feyenoord - Excelsior 1-0
9' De Guzman 1-0 (assist Hofs)

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 40.000.
Pardo, Drenthe (Feyenoord), Zijm (Excelsior)

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Saidi, Greene, Bahia (Drenthe/32), Buijs, Lucius, Hofs (Pardo/46), De Guzman, Boussaboun, v.Hooijdonk, Kolkka (Vincken/67).

Excelsior: Zwarthoed, Gyan, v.Nieuwstadt, H.Drost, Zijm (Voskamp/90+2), Bruins, v.Dieren, Guijo-Velasco, Slory, Simr (Grot/71), Steur (Piqué/77).
-------------------------------------------------------
FC Groningen - RKC Waalwijk 1-1
10' Nevland 1-0 (assist Silva)
58' Janssen 1-1 (assist Ikedia)

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 19.000.
Levchenko, Lindgren, Florén (allen Groningen), Berger, v. Haaren (RKC)

Opstellingen

Groningen: Roorda, Silva (Florén/76), Sankoh, Kruiswijk, v.d.Linden, Seedorf (Lovré/82), Lindgren, Fledderus, Levchenko, Nevland (Cornelisse/54), Suárez.

RKC: v.Dijk, Koenders, Bakens, Keller, v.Mosselveld (v. Haaren/31), Mulder, Vicelich, Berger, Ikedia (Remacle/78), Putter (Janssen/46), Reuser.
-------------------------------------------------------
Roda JC - AZ 0-2
69' Arveladze 0-1
78' Dembele 0-2

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 13.000.
De Fauw, Bouchiba (Roda JC), De Zeeuw, Donk (AZ).

Opstellingen

Roda JC: Kujovic, De Fauw, Saeijs, Kah, De Jong (Lachambre/83), Agustien (Bouchiba/82), Meeuwis, Bodor, Vandamme (Sonko/79), Oper, Ramzi.

AZ: Didulica, Jaliens, Mendes, Opdam (Donk/46), De Cler, Meerdink (Jenner/46), De Zeeuw, Cziommer, Schaars, Koevermans (Dembele/46), Arveladze.
-------------------------------------------------------
FC Utrecht - SC Heerenveen 1-0
90'+4 v. Dijk 1-0 penalty

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 19.000.
Cornelisse (Utrecht), Prager, Bradley (Heerenveen).
Bijzonderheden: Pranic mist in de 55e minuut namens Heerenveen een penalty.

Opstellingen

Utrecht: Vorm, Cornelisse, Dickoh, Broerse (Rossini/78), Braafheid, v.Dijk, Caluwé, Somers (Kruys/66), v.d.Gun (De Jong/90+1), Fortuné, Kopteff.

Heerenveen: Vandenbussche, Breuer, Hansson, Dingsdag, J.Drost, Bosvelt (Bradley/69), Prager (Kissi/86), Pranjic, Nilsson (Yildirim/73), Friend, Alves.

Het gaat ook wel eens mis

De jongen in het volgende filmpje is schoonspringer, een watersport waarbij zo mooi mogelijk vanaf een plank of platform in het water moet worden gesprongen, en dat doet hij best aardig, toch ging het eventjes mis en stoot hij zijn hoofd aan de duikplank. Hij moet wel een erg hard hoofd hebben gehad.

En nog een waaghals, deze motorrijder maakt een ‘out of control’ wheelie. Alleen was deze wheelie iets te out of control. Hij komt er slecht met kleerscheuren vanaf, ja letterlijk ja.

Bedankt Vassili_Z voor de submit!

Kunst

Zondag is natuurlijk bij uitstek de dag om lekker te luieren, een wandeling door het bos te maken, bij familie op bezoek gaan, of je kunt je bezig houden met je hobby's.

Deze mevrouw heeft ook een hobby, ze is dol op schilderen, alleen gebruikt ze geen kwasten, penselen maar zeg maar een alternatieve manier van airbrushen.

..enne let op hij staat niet voor niets onder NSFW.

Met dank aan Vassili_Z voor de submit

Wat gebeurde er volgende week

Elke week brengen Mutter en Silmarwen een stuk feitelijke date vol met algemene ontwikkeling, waarmee je neefjes en nichtjes de loef af kunt steken op saaie familieverjaardagen.

Algemeen
Op 25 september 1972 stemt de bevolking van Noorwegen tegen lidmaatschap van de EEG.
Op 26 september 1997 stort de eeuwenoude basiliek van Franciscus van Assisi in Assisi gedeeltelijk in als gevolg van een aardbeving in de regio Umbria.
Op 27 september 2003 stort in de Amercentrale in Geertruidenberg een steiger in; vijf mensen vinden de dood
Op 28 september 1867 wordt Toronto de hoofdstad van Canada.
Op 30 september 1966 wordt het Britse protectoraat Bechuanaland onafhankelijk onder de naam Republiek Botswana.

Media
Op 29 september 1968 is de eerste uitzending van de Fabeltjeskrant op de Nederlandse televisie.

Oorlog
Op 25 september 1066 markeert de Slag om Stamford Bridge het eind van de overheersing van de Vikingen in Engeland
Op 27 september 1821 wordt Mexico's onafhankelijkheid erkend na 11 jaar oorlog.
Op 28 september 1066 valt Willem de Veroveraar Engeland binnen. Door het winnen van de Slag bij Hastings wordt hij heerser over dat land.
Op 28 september 1708 verslaat Peter de Grote de Zweden in de Slag om Lesnaya.
Op 28 september 1915 verslaan Britse troepen de Turken bij Kout-El-Mara in Mesopotamië.
Op 28 september 1944 verslaan Duitse troepen de Britse parachutisten in de Slag om Arnhem.
Op 29 september 1939 wordt Polen verdeeld tussen Nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie.
Op 30 september 1938 tekenen het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk enerzijds en nazi-Duitsland en Italië anderzijds, het Verdrag van München waardoor Duitsland het recht krijgt het Sudetenland in Tsjechoslowakije te annexeren.

Politiek
Op 24 september 1664 capituleert Peter Stuyvesant en draagt Nieuw-Amsterdam over aan de Engelsen.
Op 24 september 2000 moet de Servische president Slobodan Milosevic het onderspit delven bij de door hem uitgeschreven vervroegde verkiezingen. Oppositieleider Vojislav Kostunica wint.
Op 25 september 275 wordt Marcus Claudius Tacitus door de senaat gekozen tot keizer van Rome
Op 27 september 1922 wordt de Griekse koning Constantijn I voor de tweede keer gedwongen afstand te doen van zijn troon (abdiceren) en moet het land verlaten.
Op 27 september 1975 wordt in Utrecht een grote demonstratie gehouden (door het kabinet georganiseerd) tegen de executie van vijf jonge Spaanse verzetsstrijders.
Op 27 september 1990 keert oud-president van Algerije Ben Bella na negen jaar ballingschap terug naar zijn vaderland.
Op 27 september 2002 wordt Oost-Timor lid van de Verenigde Naties.

Rampen
Op 25 september 1978 botst een Boeing 727 van PSA op een klein privévliegtuigje en stort neer in San Diego, Californië. 144 mensen komen om. (Zie PSA vlucht 182).
Op 25 september 1996 stort een Douglas DC-3 (Dakota) van de Dutch Dakota Association neer, waarbij alle 32 inzittenden om het leven komen.
Op 26 september 1997 stort een Airbus A300 van Garuda Indonesia afkomstig uit Jakarta neer bij Medan. Alle 234 inzittenden komen om het leven.
Op 26 september 2002 komen bij een bootramp voor de kust van Senegal 950 mensen om
Op 28 september 1994 zinkt de veerboot Estonia op de Oostzee, waarbij slechts 137 van de meer dan duizend opvarenden worden gered.

Sport
Op 24 september 1994 verovert Bokser Regilio Tuur in sportpaleis Ahoy' de wereldtitel in het supervedergewicht (58,97 kilogram) van de World Boxing Organisation (WBO) ten koste van de Amerikaan Eugene Speed.
Op 25 september 2005 wordt Fernando Alonso de jongste wereldkampioen Formule 1 (24 jaar en 59 dagen)
Op 30 september 2000 prolongeert Bij de Olympische Spelen in Sydney de Nederlandse hockeyploeg de olympische titel door Zuid-Korea in de finale na strafballen (5-4) te verslaan.

Wetenschap en Techniek
Op 24 september 1493 vertrekt Christoffel Columbus op zijn tweede expeditie naar de 'Nieuwe Wereld'.
Op 24 september 1908 wordt de eerste Ford Model T gebouwd.
Op 24 september 1948 wordt de Honda Motor Company opgericht.
Op 25 september 1974 wordt voor het eerst bekend dat freon (destijds het voornaamste drijfgas in spuitbussen) de ozonlaag aantast
Op 26 september 1905 wordt de speciale relativiteitstheorie van Albert Einstein gepubliceerd in het tijdschrift Annalen der Physik.
Op 27 september 1825 trekt voor het eerst een stoomlocomotief (de Locomotion No.1, bestuurd door George Stephenson) een passagierstrein vooruit.
Op 28 september 1924 is de eerste vlucht rond de wereld, door twee vliegtuigen van het Amerikaanse leger.
Op 28 september 1957 opent Koningin Juliana de Velsertunnel in Noord-Holland
Op 29 september 1997 stellen Britse wetenschappers het verband vast tussen de Ziekte van Creutzfeldt-Jakob en de zogenaamde gekkekoeienziekte (BSE).

PS3 ondersteunt mods, 360 niet

Tijdens een vraaggesprek met Tim Sweeney van Epic Games kwam het onderwerp mods naar voren. Sony's benadering van online gaming staat toe dat gamers mods voor hun games installeren op de console.

Het gesloten karakter van Live vormt een belemmering van het ontwikkelen en verspreiden van mods.
Epic is wel in overleg met Microsoft hierover, maar MS schijnt een vrij harde opstelling te hebben ten opzichte van user developed add-ons.

Volgens Sweeney zijn mods een essentieel onderdeel geweest voor het succes van de Unreal Tournament serie. Hij geeft toe dat de tools enkel op de PC beschikbaar zullen zijn, maar dat de gecreëerde levels en mods zowel naar PC als naar PS3 over te zetten zullen zijn.

Unreal Tournament 2007 zal in het tweede of vroeg in het derde kwart van 2007 verschijnen.

Wegereef fluit CSKA Moskou - HSV

Jan Wegereef zal dinsdag de Champions League-wedstrijd tussen CSKA Moskou en Hamburger SV leiden. Eerder dit seizoen floot de Nederlander het duel in de derde voorronde van de Champions League tussen AC Milan en Rode Ster Belgrado (1-0).

Wegereef floot CSKA en HSV eerder al in Europees verband. In augustus 2004 leidde hij CSKA in het voorrondeduel in de Champions League tegen Glasgow Rangers (2-1) en in maart 2005 floot hij Partizan Belgrado - CSKA (1-1) in de strijd om de UEFA Cup.

Protesten tegen extreemrechts op tv

Icoon TelevisieEen groep van ongeveer vijftig tot zestig extreemlinkse activisten protesteerde zaterdagavond bij Felix Meritis aan de Keizersgracht in Amsterdam. Daar vond een uitzending plaats van het televisieprogramma Rondom Tien met aanhangers van extreemrechts. Te gast waren onder meer Jan Teijn, voorzitter van de extreemrechtse Nationale Alliantie, en de leider van de neo-nazistische Nederlandse Volksunie (NVU) Constant Kusters.

De linkse betogers stonden buiten en maakten veel kabaal om de opnames te verstoren. De uitzending ging gewoon door, maar op de achtergrond was het lawaai te horen.

Volgens de politie hebben zich nog geen incidenten voorgedaan. Agenten moesten bij binnenkomst van de extreem rechtse sympathisanten de weg bij het pand even vrij maken, zei een woordvoerder. De politie hield de betogers volgens hem nauwlettend in de gaten.

Dewinter
Vanmiddag hebben enkele met bivakmutsen getooide personen in Amsterdam een auto met Belgisch kenteken vernield. Het voertuig stond voor de deur van mediacafé Plantage waar opnames plaatsvinden van het politieke tv-programma Buitenhof met als gast Filip Dewinter, voorman van het Vlaams Belang.

De auto bleek echter niet van hem, aldus de politie. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. Voor het café waren verder geen actievoerders aanwezig.

Concert: Bic Runga - Melkweg

In haar thuisland Nieuw Zeeland is ze al jaren een grote ster, maar in ons kleine kikkerland is Bic Runga (spreek uit Bec) nog niet erg bekend. Het kan zijn dat je haar kent van twee nummers in 'American Pie', waarin Sway en Goodmorning Baby te horen waren. Of je hebt haar nummers gehoord op een vakantie ergens in Oceanië.


Afgelopen zaterdag speelde ze in The Max van de Melkweg, in het kader van haar Birds tour.

Schoolgenoten rouwen om Melanie Sijbers

Icoon BinnenlandsHet Pleincollege in Nuenen heeft zondagmiddag de deuren geopend om de 15-jarige leerlinge Melanie Sijbers uit Geldrop te gedenken. De vmbo-scholiere verdween twee weken geleden en werd vrijdag dood teruggevonden in een bos in Someren.

Alle zeshonderd leerlingen van het Pleincollege zijn zondagochtend ingelicht en uitgenodigd, verklaarde directeur Ton Schenkelaars. Een speciaal lokaal is ingericht als gedenkplek. Er staat een foto van Melanie en er ligt een condoleanceregister. Het boek zal later worden overgedragen aan de nabestaanden.

De school wil de leerlingen een kans bieden om met elkaar te praten en te rouwen, legde Schenkelaars uit. Al sinds de verdwijning van het meisje is er professionele begeleiding op school aanwezig.

Zaterdagmiddag heeft de politie een 41-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning en het overlijden van Melanie Sijbers. De verdachte meldde zich zelf op het politiebureau in Eindhoven.



Melanie Sybers

Baby overleeft val van vier hoog

BinnenlandsEen baby van 10 maanden oud heeft vandaag aan de Jan van Polanenstraat in Heemskerk een val van de vierde etage overleefd. Een woordvoerster van de politie vermoedt dat de baby zelf vanuit een bedje tegen een niet goed gesloten raam is gerold en naar buiten is gevallen.

De baby kwam in de struiken terecht. Buren hoorden hard gehuil en waarschuwden de hulpdiensten. De baby is onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet duidelijk hoe ernstig de wonden van de baby zijn.

1137 laptops zoek bij Amerikaans ministerie

Icoon Buitenlands In Nederland wordt nog weleens een minister ter verantwoording geroepen voor een rondslingerende USB-stick, in de Verenigde Staten kunnen de ambtenaren er ook wat van. In het Amerikaanse ministerie van Handel zijn in vijf jaar tijd 1137 laptops spoorloos verdwenen.

Op 249 van deze laptops stond informatie met een gevoelige inhoud. Hierbij gaat het om informatie over huishoudens en economische zaken. De huishoudens in kwestie, waarvan belangrijke informatie dus op straat ligt, zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Een verschil met de Nederlandse overheid is dat alle gelekte gegevens wel beveiligd zijn.

Het ministerie heeft inmiddels extra maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat informatie de buitenwereld niet bereikt. Zo zal de beveiliging nog beter versleuteld worden en zullen er extra wachtwoorden ingesteld worden. In totaal heeft het ministerie van Handel zo'n 30.000 laptops in omloop.

Met dank aan Aka-Zigor en Beuzebelder voor de submit.

Kostelic twijfelt over doorgaan

De Kroatische skister Janica Kostelic is er nog altijd niet uit of ze dit seizoen aan wedstrijden mee gaat doen. Aanvankelijk zou ze uiterlijk 15 september haar plannen bekendmaken, maar Kostelic heeft deze deadline verschoven naar begin oktober.

In haar thuisland Kroatië doen verschillende geruchten de ronde dat Kostelic dit seizoen niet in actie zal komen, en dat ze zelfs overweegt om haar carrière te beëindigen. Kostelic, afgelopen seizoen winnares van het wereldbekerklassement, wordt al een aantal jaren geplaagd door blessures en operaties. Als ze besluit om toch dit seizoen aan wedstrijden mee te doen, dan zal ze in ieder geval de eerste wereldbekerwedstrijd, eind oktober, aan zich voorbij moeten laten gaan door de opgelopen trainingsachterstand.

Boakye kon naar Tottenham Hotspur

Voordat Emmanuel Boakye door Ajax aan Heracles werd verhuurd, was de 21-jarige Ghanees dicht bij een overgang geweest naar het Tottenham Hotspur van Martin Jol.

Boakye was bijna rond met de Spurs, maar het feit dat hij nog geen Nederlands paspoort had, wat nodig was voor de transfer, stond de overgang in de weg. "Omdat ik nog geen Nederlands paspoort heb, was een transfer niet mogelijk. Ik vond dat uiteindelijk ook niet zo erg. Als ik goed genoeg ben, komt zo'n club later ook nog wel een keer," aldus Boakye.

"Ik wil eerst hier laten zien wat ik kan. Dat Ajax me nu verhuurt en niet verkoopt geeft aan dat ze nog steeds vertrouwen in me hebben."

Gebrselassie wint marathon van Berlijn

De Ethiopiër Haile Gebrselassie heeft de marathon van Berlijn op zijn naam geschreven. Na twee uur, vijf minuten en 56 seconden passeerde Gebrselassie de finish, en was daarmee bijna vijf minuten sneller dan zijn landgenoot Gudisa Shentema, die als tweede eindigde.


De 33-jarige Gebrselassie zette met zijn tijd de beste seizoensprestatie neer, en liep bovendien lange tijd onder het wereldrecord. Hij moest uiteindelijk één minuut en één seconden toegeven op die tijd. Het wereldrecord staat op naam van de Keniaan Paul Tergat, de 2.04.55 werd destijds ook in Berlijn gelopen.

'Oorlog Irak creëerde terroristen'

Icoon TerrorismeDoor de strijd tegen het terrorisme is het terrorisme niet afgenomen, maar juist flink toegenomen. Dat staat in een geheim Amerikaans inlichtingenrapport, waar The New York Times lucht van heeft gekregen. Het rapport stamt uit april van dit jaar en is geschreven door zestien verschillende Amerikaanse geheime diensten.

Het Witte Huis publiceerde rond 11 september dit jaar berichten, waarin stond dat de VS en hun bondgenoten nu veiliger zijn dan vijf jaar terug. In deze documenten werd niet ingegaan op de effecten van de oorlog op het rekruteren van terroristen. Er stond alleen dat de strijd in Irak door terroristen misbruikt wordt als propaganda.

Met het rapport was al in 2004 begonnen, maar volgens The New York Times heeft het twee jaar geduurd, voordat hoge regeringsfunctionarissen tevreden waren. Zij zouden namelijk niet blij geweest zijn met de toonzetting van het rapport. Of het rapport directe kritiek levert op de Amerikaanse regering en haar beleid, is niet duidelijk.

Onder andere de Abu Graib-gevangenis en Guantánamo Bay zouden een gevoel van onrechtvaardigheid onder moslims voeden, waardoor meer mensen zich aangetrokken zouden voelen tot radicalisme. Deze geluiden zijn niet nieuw. Ook in Nederland klonken al eerder geluiden dat bijvoorbeeld de 'haatcampagnes' van Geert Wilders de kans op escalatie vergroten.

Flow

Flow, is een bijzonder spelletje, de muziek is dromerig, eerder muziek om bij te ontspannen dan een game muziek, en niet alleen de muziek is bijzonder, het spelletje heeft zelfs een filosofie .

De gameplay is simpel van opzet maar wordt complexer naarmate je vordert, je speelt een micro-organisme dat zich al etend en soms ook vechtend door verschillende stadia van de evolutie moet werken.

Hint: Een beestje met een rood stipje stuurt je een 'level omhoog' en met een lichtblauw stipje een 'level omlaag'.

En het beestje zelf gaat achter je muisaanwijzer aan, en met een druk op de linkermuis knop gaat hij/zij/het sneller zwemmen.

Met dank aan NDAsilenced voor de submit.

Koken met mama in Cooking Mama screenshots

'Waarom echt koken, als je ook digitaal nepvoedsel kunt maken?' moeten ze in het verre Japan hebben gedacht toen het idee voor Cooking Mama op tafel kwam. Er verschijnt zowel een versie voor de DS (koken met je stylus) als een versie voor de Wii (koken met de Wii-mote).

Voor eenieder die geïnteresseerd is hoe al die heerlijke gerechten worden klaargemaakt zijn er een hoop screenshots verschenen. Of dit spel westers genoeg is om ook bij ons uit te komen moet overigens nog maar blijken.















Saudi-Arabië: geen bewijs dood Bin Laden

Icoon Terrorisme Saudi-Arabië heeft ontkend bewijs te hebben voor de dood van terroristenleider Osama bin Laden. Gisteren meldde de Franse krant L'Est Republicain dat de Saudische dienst 'er van overtuigd' zou zijn dat Bin Laden in Pakistan was overleden aan tyfus. De krant baseerde zich daarvoor op een uitgelekt rapport van de Franse geheime dienst, die de informatie weer van de Saudische geheime dienst zou hebben gehad.

Volgens de Saudische ambassade in de Verenigde Staten zijn de berichten in de media echter 'pure speculatie'. Er zou geen enkel bewijs zijn voor de dood van Bin Laden.

Andere bronnen gaven gisteren ook al aan dat het bericht in de Franse media onbetrouwbaar zou zijn. L'Est Republicain zelf had hier echter een verklaring voor. Volgens de krant zou de Saudische geheime dienst willen wachten met de bekendmaking van het nieuws totdat het graf van Bin Laden gelokaliseerd is.

Met dank aan DJMO voor de submit.

Koeman neemt geen risico met Farfán

Door de knieblessure van Patrick Kluivert is PSV nog dunner in de aanvallers komen te zitten. Toch zal trainer Ronald Koeman geen enkel risico nemen met Jefferson Farfán.

"Voor een hersenschudding staat normaal gesproken een week volledige rust. Daarna moet hij nog een week rustig aandoen. Hij mag dan wel trainen, maar geen kopduels aangaan. Daar moeten we dus heel voorzichtig mee omgaan, want het gaat wel om het hoofd en niet om een enkeltje," aldus Koeman over Farfán, die vandaag of morgen een medische test zal ondergaan om te kijken hoe zijn herstel verloopt.

Farfán liep de hersenschudding vorige week op in de competitiewedstrijd tegen Feyenoord.

Wereldrecord insecten eten naar Wageningen

Meelwormen In Wageningen is gisteravond het wereldrecord simultaan insecten eten verbeterd. Maar liefst 1747 mensen peuzelden tegelijk van de - voor ons ongewone - lekkernij. Dat heeft de organisatie van het evenement bekendgemaakt. Op het menu stonden gefrituurde sprinkhanen, meelwormen met peper en zout en een meelwormentaart.

Met het evenement werd het door de Wageningse universiteit georganiseerde festival 'Wageningen - City of Insects' afgesloten. Door middel van het festival hoopte de universiteit wetenschappelijk onderzoek naar insecten toegankelijk te maken. Zo stonden er een insectendefilé en een verkiezing van de koning der insecten op het programma.

Australische basketbalsters wereldkampioen

Voor het eerst in de historie zijn de Australische basketbalsters wereldkampioen geworden. Zij versloegen in het Braziliaanse Sao Paulo het Russische damesteam in de finale overtuigend met 91-74.

Het team van de Verenigde Staten, dat aan het begin van het toernooi de grote favoriet was, behaalde de derde plek. Zij versloegen gastland Brazilië in de strijd om de bronzen medaille met duidelijke cijfers: 99-59.

Amerikaanse steelt ongeboren baby van nicht

Icoon Bizar Een Amerikaanse vrouw wilde kennelijk zo graag kinderen, dat ze bereid was om een ongeboren baby uit de buik van haar nicht te stelen. Tiffany Hall gebruikte een schaar om het kind uit de buik van de 23-jarige Jimella Tunstall te snijden, die daardoor doodbloedde. Daarna vermoordde Hall vermoedelijk ook de drie kinderen van haar nichtje.

Hall belde half september de politie om te vertellen dat ze was bevallen in een park. De baby leek gezond te zijn, maar overleed onlangs alsnog. Daarop bekende de vrouw tegenover haar vriend dat het eigenlijk het kind van Tunstall was.

Haar vriend belde daarop direct de politie, die meteen een zoektocht startte in het park waar Hall bevallen zou zijn. Het lichaam van Tunstall werd daar gisteren gevonden. Bij nader onderzoek in de woning van het slachtoffer, bleken ook haar drie kinderen omgebracht te zijn.

Vooruitblik: Ajax - NEC

De volgende speelronde staat weer voor de deur. Hoogste tijd om weer vooruit te gaan blikken. Jullie kozen deze week voor de wedstrijd tussen Ajax en NEC.

Ajax kent een goede start van de nationale competitie. De ploeg staat op een keurige vijfde plaats met drie keer winst. Vorige week verloor de ploeg van trainer Henk ten Cate met 2-0 van Roda JC. Deze week willen de Amsterdammers weer voor de volle drie punten gaan. De laatste training van vrijdag liet zien dat alle spelers present waren. Dat betekent dus dat Nicolae Mitea ook weer mee kan spelen. Jaap Stam trainde eerst nog apart van de groep onder leiding van conditietrainer Laurens Ebben, maar sloot zich later toch aan bij de rest. Mitea liet het laatste deel van de training aan zich voorbij gaan, zodat hij zich kon richten op het laatste deel van zijn hersteltraject. De Roemeen is bijna verlost van de hamstringblessure die hem lang aan de kant hield.

In tegenstelling tot Ajax kent NEC een mindere start van het nieuwe seizoen. De club uit Nijmegen staat momenteel op een tegenvallende zeventiende plaats, met slechts één puntje. De ploeg van trainer Mario Been zal er alles aan gaan doen om zo snel mogelijk van deze positie af te komen. NEC kent in aanloop naar dit duel weinig personele problemen. Alle spelers zijn fit en er zijn ook geen geschorsten.

In competitieverband speelden Ajax en NEC 30 keer tegen elkaar in de Amsterdam ArenA. Het mag duidelijk zijn dat Amsterdammers vaak van het thuisvoordeel heeft geprofiteerd. De ploeg won de wedstrijd namelijk 28 keer. De Nijmeegse formatie wist nog nooit de volle drie punten mee naar huis te nemen. Wel speelden de clus tweemaal gelijk. Dit was ook het geval toen de elftallen vorig seizoen in Amsterdam speelden. Toen stond er na negentig minuten spelen 1-1 op het scorebord. Na vijftien minuten spelen was de eindstand al bekend. Rob Wielaert scoorde voor NEC en Markus Rosenberg bracht de Ajax weer op gelijke hoogte. Of de ploeg van Been deze keer wel kan winnen zal blijken op zondag 24 september om 14:30. Het duel zal onder leiding staan van Bas Nijhuis.

Wat is Dit: Opgave 49 - Ronde 3

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave:

Succes!

Knieblessure voor Kluivert

Patrick Kluivert moest in de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag al na zestien minuten weer worden gewisseld. De spits liep een blessure aan zijn knie op.

Naar verwachting is Kluivert enkele weken uitgeschakeld. Vandaag zal hij worden onderzocht. "We moeten afwachten wat er aan de hand is, morgen. Maar hij gaf aan dat hij wat voelde aan zijn knie, dat hebben we allemaal kunnen zien. Ik ga er vanuit dat hij er woensdag niet bij is. Hij wordt nu teruggeworpen, nadat hij weken hard heeft gewerkt om richting honderd procent te gaan," aldus trainer Ronald Koeman na afloop van de wedstrijd.

Finales bij WK badminton volledig Chinees

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen zal de finale van het wereldkampioenschap badminton een volledige Chinese aangelegenheid worden.

Bij de mannen staan Chunlai Bao en Dan Lin tegenover elkaar. Bao versloeg de Zuid-Koreaan Hyun Li Lee met 21-15 21-19 en Lin was met 15-21 21-19 21-14 te sterk voor zijn landgenoot Hong Chen.

Xingfan Xie en Ning Zhang spelen, net als vorig jaar, de finale bij de vrouwen. Titelverdedigster Xie won vrij eenvoudig met 21-12 21-10 van de Duitse Huaiwan Xu. Zhang, die in 2003 de beste van de wereld was, versloeg de eveneens Duitse Petra Overzier met 21-19 en 21-11.

Dubbele beenbreuk voor Postma

ADO Den Haag zal drie maanden niet kunnen beschikken over doelman Stefan Postma. In de competitiewedstrijd tegen PSV liep Postma zaterdagavond een dubbele breenbreuk op.

In de 57e minuut van de wedstrijd kwam Postma zijn doel uit om de doorgebroken Arouna Koné af te stoppen. Bij dat duel kwam Postma's been ongelukkig hard in botsing met het been van Koné. In het vervolg scoorde PSV, en dat wekte bij de Hagenaren de nodige woede op. Maar scheidsrechter Luinge wilde niets van de protesten weten.

Uitslagen Eredivisie 23/09/2006

Er werden gisteravond drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

ADO Den Haag - PSV 0-2
57' Tardelli 0-1 (assist Koné)
85' Méndez 0-2 (assist Koné)


Scheidsrechter: Luinge
Toeschouwers: 6.500.
Elia, Bakkati, de Vries (ADO), Tardelli, Väyrynen, Alex (PSV).

Opstellingen

ADO: Postma (Wagenaar/59), Bakkati, Kum, Bunjevcevic (De Vries/76), Bosschaart, Bodde, Knopper, Rankovic, Elia, Mols (Delorge/73), Verhoek.

PSV: Gomes, Kromkamp, Alex, Salcido, Lamey, Väyrynen, Simons, Méndez, Tardelli (Aissati/75), Kluivert (Beerens/18-Addo/90 ), Koné.
-------------------------------------------------------
FC Twente - Sparta 2-0
20' V. Bueren 1-0 e.d.
49' N'Kufo 2-0 penalty

Scheidsrechter: V. Hulten.
Toeschouwers: 13.000.
Zomer (Twente), Terol, Kaita (Sparta).

Opstellingen

Twente: Boschker, Niemeyer, Wielaert, Zomer, Heubach, Wilkshire, Sibum (Oude Kamphuis/59), Engelaar, Bakircioglü (Bakkal/64), N'Kufo, Touma (Gerritsen/84).

Sparta: Terol, De Roover, Olfers, Schenkel, v.Bueren, Rose, Kaita, Obodai (Medunjanin/54), Bouaouzan (v. Dijk/64), Anastasiou (Emnes/75), Oost.
-------------------------------------------------------
Vitesse - Heracles 4-0
37' Lazovic 1-0 (assist Hersi)
52' Lazovic 2-0
66' Prijor 3-0 (assist Hersi)
75' Lazovic 4-0

Scheidsrechter: v. Dongen.
Toeschouwers: 19.000.
Fränkel, Hersi, Esasjas, v.d. Schaaf (allen Vitesse), Quansah, Boakye (Heracles).

Opstellingen

Vitesse: Wapenaar, Verhaegh, Knol, Sprockel, Fränkel, Hersi (Benson/79), Sansoni, v.d.Schaaf, Esajas (Meulens/79), Prijor, Lazovic (Junker/84).

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Smit (Daelemans/85), Bosnar, Klavan, Quansah, Maas, Tanghe, Schilder, Everton (Bridji/27), Biseswar (De Vries/85).

Downtime...

De dag na de downtime, het moet vreemd geweest zijn, meer dan 150.00 mensen die in eens niets meer te doen hadden, die verdoofd over straat liepen, FOK! is plat en niet zomaar eventjes maar een hele tijd, wat nu ?

Orealo was een van die ruim 150.000 mensen wiens wereld er gisteravond er ineens een stuk anders uitzag, hij heeft een sfeerverslag gemaakt van de downtime, over zijn ervaringen, zijn gevoelens, ik denk dat het ons allemaal erg bekend voorkomt.....

Met dank aan Crashcat voor de submit

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.