FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 22 september 2006

Veel kiezers willen tegenstemmen

Icoon Enquête Ongeveer veertig procent van de kiezers stemt bij de Tweede Kamerverkiezingen liever tegen een partij of politicus dan voor. Dat blijkt uit onderzoek van het bureau PanelWizard in opdracht van het maandblad Gezond Nu.

Deze kiezers willen een stem uitbrengen op een politicus of partij die in ieder geval niet mag regeren. Vooral vrouwen zijn voorstander van een dergelijke keuze in het stemhokje.

Aanhangers van tegenstemmen denken dat politici kritischer naar zichzelf zouden kijken als er ook een mogelijkheid tot tegenstemmen zou zijn. Veel ondervraagden geven in het onderzoek wel toe dat het makkelijker is om te klagen dan om te zien wat goed is.

Uitslagen Jupiler League speelronde 8

Er werden vanavond acht wedstrijden gespeeld in de Jupiler League. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen achtste speelronde

thuisuituitslag
Go Ahead EaglesStormvogels/Telstar1-2
MVVFC Onmiworld1-1
FC VolendamCambuur Leeuwarden3-0
HFC HaarlemFortuna Sittard1-1
VVV-VenloHelmond Sport6-2
FC EindhovenFC Emmen1-4
De GraafschapRBC Roosendaal0-1
AGOVVFC Den Bosch3-0

Stand

#clubgespeeldgewonnengelijkverlorendoelsaldopunten
1RBC Roosendaal853016-618
2Den Bosch*852116-1016
3FC Dordrecht751116-616
4Stormvogels/Telstar851219-1316
5FC Volendam843114-815
6VVV-Venlo842217-1214
7BV Veendam734014-613
8G.A. Eagles833211-912
9De Graafschap832316-1211
10MVV824213-810
11HFC Haarlem824212-1010
12FC Omniworld831413-1810
13FC Emmen823314-169
14AGOVV822415-158
15FC Zwolle71339-96
16FC eindhoven813410-186
17TOP Oss71246-195
18Fortuna Sittard81255-155
19Helmond Sport80449-254
20Cambuur Leeuwarden80355-163

* winnaar eerste periodetitel

Programma 24 september

thuisuit
BV VeendamFC Zwolle
TOP OssFC Dordrecht

Uitslag NAC Breda - Willem II

Er werd vanavond één wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

NAC Breda - Willem II 0-0

Scheidsrechter: Braamhaar.
Toeschouwers: 15.000.
Elshot (NAC), Imschoot, Valencia (Willem II).

Opstellingen

NAC: Zoetebier, Elshot,Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, De Graaf (Slot/73), Mathijssen, Zonneveld, Rigters, Leonardo, Pinas (Diba/59).

Willem II: Sengier, Wau, Hermans, v.d.Struijk, Valencia, Imschoot, Kargbo, Assou-Ekotto, Messoudi (Den Ouden/82), Wilmet (Nieuwendaal/74), Bobson (Kerekes/90+1).

Topcompetitie marathonschaatsen op losse schroeven

Grote onrust in schaatsland, de topcompetitie voor de marathonschaatsers staat op losse schroeven. Alles leek al geregeld te zijn maar door een uitspraak van de geschillencommissie van de KNSB gaat hele plan wellicht niet door.


De geschillencommissie van de KNSB dwarsboomt de plannen nu, volgens de commissie zou het dagelijks bestuur en de sectie marathons onzorgvuldig te werk zijn gegaan. Als het aan de commissie ligt dan had het bondscongres van de KNSB eerst goedkeuring voor de topcompetitie moeten vragen, dat is niet gebeurd.

De veroorzakers van het oponthoud zijn twaalf marathonschaatsers. In de voorgestelde opzet zou SBS6 zestien marathons live gaan uitzenden, daarvoor was al een driejarig contract getekend tussen de zender en de KNSB. Ook zouden er eerst selectiewedstrijden worden verreden maar dat is voor enkele schaatsers onbespreekbaar en zij tekenden dan ook bezwaar aan.

”Het is allemaal te snel gegaan. We zijn pas op 2 augustus officieel door de KNSB op de hoogte gebracht dat de achttien beste teams aan de topcompetitie mee mochten doen. Ik heb toen kenbaar gemaakt dat het selectiebeleid voor de wedstrijden op de helling moest. Dat was onbespreekbaar. Ik ben vervolgens naar de geschillencommissie gestapt en die heeft ons nu gelijk gegeven”, aldus Frank Verheijen, één van de protesterende schaatsers.

Om het tij te keren heeft de voorzitter van de sectie marathon een spoedvergadering belegd. ”Ik hoop jongens als Verheijen op andere gedachten te kunnen brengen. Misschien dat ze hun bezwaar in kunnen trekken. Als dat niet gebeurt, dan hebben we een groot probleem. Het bondscongres wordt namelijk een week na de start van de competitie gehouden. SBS zal zeker afhaken als er niet op 7 oktober geschaatst gaat worden”, aldus voorzitter Ubbo Kuiper.

Aan de kant van de rijders zijn er schaatsers, zoals Henk Angenent, die het jammer vinden dat de nieuwe opzet nu dreigt te gaan mislukken. ”We hadden alles zo goed voor elkaar en nu zitten we goed in de puree. In feite hangt de toekomst door een klein groepje schaatsers nu aan een zijden draadje.”

Verheijen op zijn beurt verdedigd zich: ”Ik wil schaatsen op het hoogste niveau en ik accepteer niet dat ik al na twee selectiewedstrijden het hele seizoen aan de kant moet staan”, luidt het verweer van Verheijen. Het peloton behoort uit ongeveer honderd man te bestaan en niet uit slechts 48 rijders zoals de bond en SBS willen.”

'Wi-fi van de buren gebruiken is illegaal'

Icoon Digital Mensen die 'meeliften' op de draadloze internetverbinding van buurtbewoners kunnen te maken krijgen met de politie. Willem van Barneveld, een 44-jarige man uit Zeewolde, werd in zijn busje op zijn laptop door de politie betrapt en werd schuldig bevonden aan 'wederrechtelijk afluisteren, aftappen of opnemen van gegevensverwerking'. Politie en justitie overleggen nu hoe ze de man gaan vervolgen.

Buurtbewoners hadden Van Barnevelds opvallende gele busje zien staan, maar ze vertrouwden het zaakje niet. Ze belden de politie. Lokale politieagenten zagen dat de man in het busje met zijn laptop aan het surfen was op de verbinding van een onwetende buurtbewoner. "Ze zouden uitzoeken of dat verboden was", aldus Van Barneveld. "Ik was stomverbaasd. Half internettend Nederland doet dit toch?". De politieagenten namen afscheid met een "U hoort nog van ons". Eergisteren was dat inderdaad het geval: Van Barneveld kreeg een telefoontje van de politie met de mededeling dat hij de wet heeft overtreden. "U hoort nog van ons", luidde het opnieuw.

Van Barneveld doet mee aan het spel 'geocachen'. Dat is een spel waarbij duizenden mensen in het hele land schatten zoeken en neerleggen. Om het spel te spelen trekt Van Barneveld met zijn busje, laptop en gps-ontvanger het hele land door. Onderweg heeft hij daarbij vaak internet nodig, omdat de locaties van de schatten op internet staan. "Een paar minuutjes rondrijden, en ik heb een open lijntje gevonden", legt hij uit. Maar het gele busje ziet er opvallend verdacht uit en vaak bellen buurtbewoners de politie. Afgelopen zondag werd Van Barneveld zelfs gearresteerd, omdat hij het busje vlak voor een bank had neergezet. De politie dacht dat Van Barneveld met zijn laptop de geldautomaat van een bank probeerde te manipuleren.

Wouter van Dreven, een deskundige op het gebied van computerbeveiliging, legt uit dat 'wifi-liften' ontzettend vaak voorkomt. "Amsterdam bijvoorbeeld is één grote hotspot. De een vindt het leuk om anderen te laten meeliften, de ander heeft technische problemen bij het instellen van een versleuteling, de derde is onwetend", aldus van Dreven. Van Barneveld vindt het allemaal maar onzin. "Er zijn gratis openbare wifi-punten bij de vleet. Hoe maak je nu het onderscheid tussen openbaar en niet-openbaar?".



'Crimineel' Willem B. en zijn gele vluchtwagen


Met dank aan waynie voor de submit.

Anky van Grunsven krijgt paardenprogramma

Anky van Grunsven wordt televisiepresentatrice. Ze krijgt bij RTL4 haar eigen paardenprogramma, Horse and Co. Daarin begeleidt ze paardenliefhebbers bij de aankoop van een paard.

"Per uitzending worden drie paarden aan de koper gepresenteerd", aldus een woordvoerster van RTL vrijdag. "Tussendoor zijn nieuwe gadgets uit de paardenwereld te zien.

De uitzendingen starten op 15 oktober en zijn op de zondagmiddag. In eerste instantie worden tien uitzendingen opgenomen, maar RTL maakte al afspraken voor een nieuwe reeks volgend jaar. Voor de opnamen daarvoor beginnen, zal Van Grunsven in het voorjaar bevallen van haar tweede kind.

Anky van Grunsven

'Verdachte Schipholbrand moet vrij'

Icoon Justitie De Libiër Achmed Al-J. moet volgens zijn advocaat Eduard Damman zo snel mogelijk op vrije voeten komen. Al-J. is verdacht van het veroorzaken van de Schipholbrand, maar de advocaat vindt dat het rapport over de Schipholbrand zijn cliënt vrijpleit.

De 24-jarige Al-J. was illegaal het land binnengekomen, werd opgepakt en moest in cel 11 van de K-vleugel op Schiphol verblijven tot hij uitgezet zou worden. In deze cel is de brand begonnen. Al-J. heeft ontkend de brand opzettelijk gesticht te hebben, maar wijst erop dat de brand waarschijnlijk begonnen is door een rondslingerende sigaret. Roken was toegestaan in de cel. Hij kon tijdig uit de cel gered worden, maar raakte wel gewond.

De advocaat stelt dat in het rapport van de Onderzoeksraad staat dat er geen aanwijzingen zijn dat er meerdere brandhaarden waren. Het rapport schrijft dat een sigaret de oorzaak van de brand zou kunnen zijn. Al-J. had eerder verklaard dat een brandende sigaret mogelijk aan het voeteneind van zijn bed beland was. "Met andere woorden: de verklaring van cliënt, inhoudende dat de brand mogelijk is ontstaan aan het voeteneinde van zijn bed, wordt gestaafd door laboartoriumproeven", aldus Damman.

De strafzaak zal op 9 oktober voortgezet worden. Het Openbaar Ministerie wacht nog op onderzoekresultaten van het Nederlands Forensisch Instituut, dat ook onderzoek heeft gedaan naar de oorzaak van de brand.

Schorsing voor belager Kuyt

De Engelse voetbalbond FA heeft Celestine Babayaro voor drie wedstrijden geschorst. De Nigeriaanse verdediger van Newcastle United is geschorst naar aanleiding van videobeelden, waarop te zien was dat hij zich tijdens de wedstrijd tegen Liverpool gewelddadig gedroeg tegenover Dirk Kuyt.

Het incident werd afgelopen woensdag niet opgemerkt door het arbitrale viertal, maar werd vastgelegd door camera's. Door zijn schorsing mist Babayaro de wedstrijden tegen Everton, Manchester United en Bolton Wanderers.

Wat is Dit: Opgave 49 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave:

Succes!

De Haan maakt voorlopige selectie bekend

De bondscoach van Jong Oranje, Foppe de Haan, heeft vandaag de voorlopige selectie bekend gemaakt van Jong Oranje. Op 10 oktober speelt de ploeg een oefeninterland in Enschede tegen Jong Denemarken.


De wedstrijd geldt als voorbereiding op het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar, dat volgend jaar in ons land wordt gehouden. Nederland is als gastland automatisch geplaatst.

Selectie

Doel: Job Bulters (AZ), Kenneth Vermeer (Ajax), Boy Waterman (sc Heerenveen).

Verdediging: Ryan Donk (AZ), Royston Drenthe (Feyenoord), Marcel de Jong (Roda JC), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Frank van Mosselveld (RKC Waalwijk), Dwight Tiendalli (Feyenoord), Gianni Zuiverloon (sc Heerenveen).

Middenveld: Kemy Agustien (Roda JC), Ismaïl Aisatti (PSV), Luigi Bruins (Excelsior), Rick Kruys (FC Utrecht), Hedwiges Maduro (Ajax), Haris Medunjanin (Sparta Rotterdam), Robbert Schilder (Heracles Almelo).

Aanval: Otman Bakkal (FC Twente), Fred Benson (Vitesse), Rachid Bouaouzan (Sparta Rotterdam), Eljero Elia (ADO Den Haag), Julian Jenner (AZ), Collins John (Fulham), Quincy Owusu-Abeyie (Spartak Moskou), Tim Vincken (Feyenoord).

Guild Wars: Nightfall preview event

Vandaag is de preview event van de nieuwe Guild Wars uitbreiding, Nightfall, begonnen. Nightfall introduceert twee nieuwe klassen aan het Guild Wars universum: de Paragon en de Dervish. Daarnaast introduceert de game de zogenaamde Heroes. Deze zullen jou volgen en helpen met van alles en nog wat. Uiteraard bevat de expansion ook een rits nieuwe skills, nieuwe locaties, vijanden, items, noem maar op.

De preview event houdt in dat iedereen dit weekend vrij kan spelen. Mensen in het bezit van Guild Wars hoeven niks te doen; zij kunnen zo instappen. Heb je geen Guild Wars, maar wil je wel even proeven: klik. Je moet dan even een client downloaden en registreren. De event loopt dus van 22 tot 24 september. Voor meer informatie over Nightfall kan je terecht op de website.


De nieuwe classes: Paragon (links) en Dervish.

Meer tv's dan mensen in huishouden VS

Icoon TelevisieIn een gemiddeld Amerikaans gezin zijn op dit moment meer televisies te vinden dan mensen. Dat blijkt uit onderzoek van het onderzoeksbureau Nielsen Media Research. Dat is ook wel nodig, want in zo'n zelfde gemiddelde huishouden staat de televisie acht uur en veertien minuten per dag aan. Dat is dus meer dan een derde van de hele dag. Dit is meer dan een uur langer dan tien jaar geleden.

Per gezin staat er gemiddeld 2,73 televisietoestellen in huis. Dat is meer dan de 2,55 personen waaruit het gemiddelde Amerikaanse gezin bestaat. De helft van de Amerikaanse huishoudens heeft drie of meer tv's, en slechts negentien procent heeft maar één toestel in huis.

Dat de televisie zoveel aanstaat, wil overigens niet zeggen dat de Amerikaan er ook naar kijkt. Gemiddeld wordt er vier uur en 35 minuten per dag daadwerkelijk naar de televisie gekeken.

Klien bezoekt Spyker

Christian Klien heeft eerder deze week de fabriek van Spyker MF1 in Silverstone bezocht. Hij kreeg daar een persoonlijke rondleiding van teambaas Colin Kolles. Naar eigen zeggen was de Oostenrijker onder de indruk.

Hij zit momenteel zonder racezitje, nadat hij ontslagen werd bij Red Bull Racing. Zijn plaats wordt ingenomen door Robert Doornbos. Klien gaat zich nu volledig richten op een racezitje voor 2007.

"Teammanager Colin Kolles heeft me persoonlijk rondgeleid in de fabriek van Midland/Spyker. Dit bezoek gaf me de mogelijkheid om de ontwikkeling voor de 2007 Spyker F1 te volgen," verklaart hij in een persbericht. "Ik kon ook de wagen van 2007 getest zien worden in de windtunnel in Brackley. In de periode van het concept zag de wagen er erg goed uit. In korte tijd zal het team ook een motor voor 2007 kiezen. Ferrari en de V8 van Cosworth zijn mogelijke motorleveranciers. Tijdens de Italiaanse Grand Prix in Monza had ik de mogelijkheid om Mike Gascoyne te ontmoeten, die vanaf 1 november het nieuwe hoofd van technologie bij Spyker zal worden."

Klien was onder de indruk van de toekomstplannen van het team. [i]"In mijn ogen is zijn kijk op de toekomst voor het team van Spyker F1 zeer overtuigend en realistisch. Onder het leiderschap van de nieuwe eigenaren heeft het gehele team van Spyker de goede indruk op me gemaakt als zeer ambitieus en positief. Het basis idee en de filosofie van teammanager Colin Kolles, om een maximum aan prestaties met een efficiënte structuur te behalen, kan duidelijk gezien en gevoeld worden in alle afdelingen en alle medewerkers."

De Oostenrijker zegt zelf dat hij een aanbieding van een team heeft om volgend jaar te racen, en dat hij een testaanbieding gekregen heeft. Omdat er wat betreft de reglementen nog veel onduidelijkheden zijn wil hij zich eerst nog wat beter oriënteren.

Davis Cup : Ook Haase ten onder

Na de eerste dag van de Davis Cup-ontmoeting tussen Nederland en Tsjechië staat Nederland op een 0-2 achterstand. Nadat Raemon Sluiter de openingswedstrijd tegen Novak verloor, ging Robin Haase in de tweede partij ten onder tegen de nummer dertien van de wereld, Tomas Berdych.

Met name in de eerste set was de Tsjech heer en meester en liet hij debutant Haase alle hoeken van de baan zien. De Nederlander wist zich in de tweede set enigszins te herstellen, maar het krachtsverschil was te groot. In de derde set kon Haase tot 3-3 bijblijven, maar verder liet Berdych het niet komen. Uiteindelijk won de Tsjech met 6-2, 6-4 en 6-4.

Meer bekend over Sony's online service

In de keynote speech van Ken Kutaragi op de Tokyo Game Show vandaag heeft Sony meer uit de doeken gedaan over de online service die ze gaan aanbieden. Zo zullen ze een service aan gaan bieden vergelijkbaar met de Virtual Console van Nintendo. De eerste twee consoles die geëmuleerd zullen worden zijn de Genesis MegaDrive en de TurboGrafx PC-engine. Deze feature staat nog niet gepland voor release bij de launch van de PS3, maar zal later ingevoerd worden.

Verder is bekend gemaakt dat demo's van games waarschijnlijk rond de 100 Yen (1 dollar) zullen kosten. Betaling zal waarschijnlijk ongeveer hetzelfde werken als bij Microsoft's Xbox Live Marketplace service. Ten slotte zal Sony volgens IGN de consoles in bijvoorbeeld winkels gaan gebruiken als arcademachines. Je moet dan bijvoorbeeld een dollar betalen om een game te kunnen spelen.

AZ mist alleen Luirink tegen Roda JC

AZ moet het aankomende zondag in de competitiewedstrijd tegen Roda JC alleen doen zonder Gijs Luirink. De verdediger is de enige speler in de selectie van de Alkmaarders die geblesseerd is. Shota Arveladze, Danny Koevermans, Tim de Cler en Kew Jaliens hebben zich allemaal weer aangesloten bij het team.

AZ mist Luirink, die een gebroken jukbeen heeft, waarschijnlijk nog een week of zes. Jaliens en De Cler zijn hersteld van buikgriep, waardoor ze vorige week geveld waren. Daarnaast gunde trainer Louis van Gaal Arveladze (lies) en Koevermans (hoofdwond) rust in de bekerwedstrijd tegen met Bennekom. Beide spelers zijn echter weer voldoende fit.

Final Fantasy VII: Advent Children Complete aangekondigd

Square-Enix gaat een nieuwe versie van de animatie film Final Fantasy VII: Advent Children uitbrengen, deze nieuwe versie zal de ondertitel complete dragen.

Zoals de titel al aangeeft zal de nieuwe versie wat extra's bevatten. Ten eerste gaat de film op het Blu-Ray medium verschijnen voor kijkplezier in HD kwaliteit, ten tweede heeft Square-Enix nieuwe scenes toegevoegd en zelfs bestaande scenes gewijzigd. Tijdens de presentatie van de film werd een scene getoond waarin Sephiroth zijn Masamune door Cloud stak en hem vervolgens boven zijn hoofd hield. Een scene die mensen die Final Fantasy 7 gespeeld hebben misschien wel herkennen.

Over een release datum is nog niets bekend, maar uit de trailer bleek dat de film in Japan ergens in 2007 uit moet komen.


I'll be back!

"GP Zuid-Korea in 2010"

Volgens de website KR Auto krijgt Zuid-Korea vanaf 2010 een Grand Prix. De overeenkomst hiervoor zou op 2 oktober aanstaande worden getekend.

Het zou gaan om een deal van zeven jaar tussen de FIA en een alliantie van de Korea Auto Valley Operation (KAVO) en de regionale overheid van Cholla-Namdo. De bouw van een circuit, bij de havenstand Mokp'o in het uiterste zuidwesten van het land, zou volgend jaar beginnen en in 2009 voltooid zijn.

Het is niet de eerste keer dat Zuid-Korea een gooi doet naar het organiseren van een Formule 1-race. In 1996 maakte Bernie Ecclestone bekend dat binnen enkele jaren zou worden geraced op het circuit van Sepoong. Dat ging uiteindelijk niet door, grotendeels door een sterke terugval in de Koreaanse economie, eind 1997. In 2000 won Ecclestone een rechtszaak om 9 miljoen euro. Dat bedrag had het bouwbedrijf van het circuit van Sepoong aan Ecclestone betaald als garantie dat er een Grand Prix op het circuit zou plaatsvinden.

Politie vindt dode in Brabantse bossen

Icoon PolitieDe politie heeft vrijdagochtend aan de Hoijserstraat in de bossen bij Someren een lichaam gevonden. Over de identiteit van het slachtoffer kon nog niets worden gezegd. Ook over het geslacht doet de politie geen mededelingen. Er wordt rekening gehouden met een misdrijf.

De vindplaats is niet ver verwijderd van de plek waar twee weken geleden de 15-jarige Melanie Sijbers uit Geldrop is verdwenen. Haar familie is vrijdagmiddag geïnformeerd over de vondst van het lichaam. De familie verwacht zaterdag meer duidelijkheid te krijgen, aldus het zusje van Melanie.

De omgeving van de vindplaats is afgezet voor onderzoek. Veertig agenten zijn ingezet om de afzetting te controleren en het gebied te beschermen. Tien rechercheurs van de forensisch technische dienst verrichten het sporenonderzoek. De politie vond het lichaam na een melding van een wandelaar omstreeks 9.30 uur vrijdagochtend.

Met dank aan fokkefokkema en Xsion voor de submit.

Onzekerheid over meespelen Charisteas

Het is nog onzeker of Angelos Charisteas zondag kan meespelen in de stadsderby van Feyenoord tegen Excelsior. De Griek heeft nog steeds last van zijn lies, en de medische staf van de Rotterdammers zal pas op het laatste moment beslissen of hij kan meespelen.

De Griek trainde vandaag wel mee, maar is nog niet volledig fit. Vorige week dacht hij op tijd te zijn hersteld voor de topper tegen PSV. Toen viel hij na twintig minuten spelen uit.

Feyenoord zal zondag officieel afscheid nemen van Patrick Paauwe. De middenvelder vertrok in de zomer naar Valenciennes.

Overlord laat weer eens wat van zich zien

Overlord is een game van het Nederlandse Triumph Studios. Na drie succesvolle Age of Wonders games, besloot de developer het eens over een andere boeg te gooien. Overlord is namelijk een Action-Adventure met een gezonde dosis humor en komt zowel op de PC als de XBox 360 uit. Zomer volgend jaar moet dit nieuwe project in de winkels liggen.

In Overlord speel jij een mysterieus figuur met een oude, kwade erfenis. Je hebt namelijk de geheimzinnige krachten van de ultimate bad-ass, de Overlord. Hierdoor krijg je een groepje volgers, Minions (aka Roadies), die hun specialiteiten inzetten om jou te helpen. De speler heeft zelf de keuze wat hij of zij met de nieuw verworven macht doet. Zo kan je alles plunderen en vernietigen wat op je pad komt, maar er schijnen ook subtielere manieren te zijn om je krachten te gebruiken. De game stelt de speler ook voor wat morele keuzes, zoals op de nieuwe screenshots is te zien.




Downtime

Morgenavond zullen we niet! ik herhaal niet! te bereiken zijn.

De servers waar we met zijn allen blij gebruik van maken gaan namelijk wat groot onderhoud in.

quote:
Geen zin in een lang verhaal? Kijk onderin deze post voor de broodnodige info.

Naast diverse softwarematige wijzigingen, updates en upgrades houden we ook de hardware waar FOK! op draait scherp in de gaten. Zo groeit de site, inclusief useraantallen en pageviews, steeds verder, en wordt het uiteindelijk nodig deze groei te ondersteunen met een betere samenstelling van servers.

Qua webservers zitten we voorlopig wel even goed. We hebben een klein legertje dat geen moeite lijkt te hebben met het serveren van de diverse pagina\'s, en dat de komende tijd de groei zeker nog aan kan. De databases draaien nu echter op een server die het niet altijd even goed trekt. Dit houdt in dat we de komende tijd een aantal wijzigingen in de database-opzet gaan doorvoeren, en morgenavond begint daarvan de eerste stap.

We hebben de bedoeling de diverse databases waar FOK! op draait uiteindelijk over een aantal servers te gaan verdelen. Een eerste stap hierin is het ingebruiknemen van een tweede databaseserver. Niet als aanvulling, maar in eerste instantie als vervanging van de huidige, Dane. Omdat de configuratie van deze nieuwe server, die de naam Anduril draagt, beter is dan de huidige, gaat de huidige uiteindelijk de nieuwe ondersteunen, in plaats van andersom.

Morgenavond zullen we dan ook de sites offline halen, om de data van Dane overte zetten naar Anduril. Dit houdt in: het maken van backups, het opnieuw inlezen hiervan, het configureren van de juiste accounts en het stuk voor stuk weer up brengen van de websites. Dit is een lang proces, zeker omdat het inlezen van sommige grote databases, en het opbouwen van de benodigde indexen ervan, enkele uren kan duren. Je kunt er dus op rekenen dat als we beginnen met de downtime, je een DVD-marathon mag beginnen, het uitgaansleven in kunt duiken of gewoon kunt gaan slapen, want er wordt diezelfde dag niet meer geFOK!t.

Samengevat
De bedoeling is morgenavond, zaterdag 23 september, tussen 19.00 en 20.00 de sites offline te gaan halen voor de database-migratie. De downtime duurt zoals gezegd uren, dus zondag kun je bij je ontbijt weer FOK!ken.

Nieuwe teamstructuur Super Aguri

Het Formule 1-team van Super Aguri heeft Mark Preston benoemd tot technisch directeur. Daarnaast zal er voor Graham Taylor een nieuwe functie worden gecreëerd. Taylor zal sportdirecteur worden bij het Japanse team.

Super Aguri heeft de nieuwe team structuur vandaag gepresenteerd. Preston, de nieuwe technisch directeur, was erg te spreken over de veranderingen binnen de teamorganisatie. "Ik ben blij dat Aguri Suzuki op deze manier meer stabiliteit in het team brengt en een fundament legt voor de toekomst. We hebben veel vooruitgang geboekt. Zaten we in het begin van het seizoen nog zeven procent van de snelste rijders af, in de meest recente races was dat nog maar drie procent. Dat is pas enorme progressie." Preston was voorheen de chief technical officer.

Ben Wood zal aan de slag gaan als hoofd aërodynamica en Stephen Watt als hoofd elektronica. De huidge race-ingenieur van Takuma Sato, Gerry Hughes, zal naast zijn taak als race-ingenieur de research and devolopment-afdeling van Super Aguri gaan leiden.

Testdag 21-09-2006

Gisteren is er getest op maar liefst vier circuits: Jerez, Fiorano, Mugello en Silverstone. De volledige testuitslagen vind je hieronder. Ook vandaag wordt er nog getest.

Testdag Jerez - donderdag:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 J. Button Honda 01:16.971 122
2 R. Kubica BMW 01:16.989 118
3 N. Heidfeld BMW 01:17.571 102
4 J. Rossiter Honda 01:17.822 111

Testdag Fiorano - donderdag:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 F. Massa Ferrari 00:59.240 20

Testdag Mugello - donderdag:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 M. Schumacher Ferrari 01:20.366 98
2 L. Badoer Ferrari 01:22.355 148

Testdag Silverstone - donderdag:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 N. Piquet jr. Renault 01:19.508 79
2 H. Kovalainen Renault 01:19.576 98
3 L. Hamilton McLaren 01:20.158 47
4 P. de la Rosa McLaren 01:20.283 107
5 R. Schumacher Toyota 01:21.391 49
6 O. Panis Toyota 01:22.216 75
7 A. Wurz Williams 01:22.942 89
8 T. Sato Super Aguri 01:23.181 81

Warhawk TGS 2006 Trailer

Eerder was al te lezen op FOK!games dat Warhawk pas in de zomer van 2007 zal verschijnen maar gelukkig zijn er wel bewegende beelden van het spel getoond op de Tokyo Games Show.

De trailer zit vol snelle en flitsende beelden van de futuristische shooter. Ook is te zien dat je niet alleen te maken krijgt met vijanden in het luchtruim, maar ook op de vaste grond wordt heel wat geknokt. Verder is er nog vrij weinig bekend van het spel mede doordat developer Sony Computer entertainment de tijd neemt om het spel te ontwikkelen.

De trailer bekijk je HIER.



White Knight Story gameplay-trailer op TGS 2006

Op de Tokyo Games Show vloer heeft developer Level 5 al de eerste gameplaybeelden van hun nieuwste game genaamd White Knight Story getoond. Het verhaal gaat over een jongen die een artifact vindt waarmee hij in een White Knight kan veranderen. Deze White Knight is een enorm gevaarte en bevat een boel krachten.
In de gameplay-trailer is te zien dat gevechten real-time gebaseerd zijn. Je kunt wisselen tussen characters maar uiteindelijk zal iedere character in gevecht zijn, ook diegenen die je niet bestuurt.

De gameplay-trailer bekijk je HIER.



Database-onderhoud zaterdag 23 september

Naast diverse softwarematige wijzigingen, updates en upgrades houden we ook de hardware waar FOK! op draait scherp in de gaten. Zo groeit de site, inclusief useraantallen en pageviews, steeds verder, en wordt het uiteindelijk nodig deze groei te ondersteunen met een betere samenstelling van servers.

Qua webservers zitten we voorlopig wel even goed. We hebben een klein legertje dat geen moeite lijkt te hebben met het serveren van de diverse pagina's, en dat de komende tijd de groei zeker nog aan kan. De databases draaien nu echter op een server die het niet altijd even goed trekt. Dit houdt in dat we de komende tijd een aantal wijzigingen in de database-opzet gaan doorvoeren, en morgenavond begint daarvan de eerste stap.

We hebben de bedoeling de diverse databases waar FOK! op draait uiteindelijk over een aantal servers te gaan verdelen. Een eerste stap hierin is het ingebruiknemen van een tweede databaseserver. Niet als aanvulling, maar in eerste instantie als vervanging van de huidige, Dane. Omdat de configuratie van deze nieuwe server, die de naam Anduril draagt, beter is dan de huidige, gaat de huidige uiteindelijk de nieuwe ondersteunen, in plaats van andersom.

Morgenavond zullen we dan ook de sites offline halen, om de data van Dane overte zetten naar Anduril. Dit houdt in: het maken van backups, het opnieuw inlezen hiervan, het configureren van de juiste accounts en het stuk voor stuk weer up brengen van de websites. Dit is een lang proces, zeker omdat het inlezen van sommige grote databases, en het opbouwen van de benodigde indexen ervan, enkele uren kan duren. Je kunt er dus op rekenen dat als we beginnen met de downtime, je een DVD-marathon mag beginnen, het uitgaansleven in kunt duiken of gewoon kunt gaan slapen, want er wordt diezelfde dag niet meer geFOK!t.

Samengevat
De bedoeling is morgenavond, zaterdag 23 september, tussen 19.00 en 20.00 de sites offline te gaan halen voor de database-migratie. De downtime duurt zoals gezegd uren, dus zondag kun je bij je ontbijt weer FOK!ken.

Sony kondigt nieuwe titel Flow aan

Sony heeft aangekondigd een nieuwe titel in ontwikkeling te hebben bij haar Santa Monica studio: Flow. Flow was al een flash spel op de PC dat veel weg lijkt te hebben van de eerste spelfase uit Will Wrights Spore. In de game is het de bedoeling om met je microscopische wezen te eten en vijanden te ontwijken totdat je evolueert en groter/sterker wordt. Ook zal je verscheidene vijanden en bosses tegenkomen in deze microscopische wereld. Muziek wordt een belangrijk element van de PlayStation 3 versie van de game, op de Tokyo Game Show moet men de game spelen met een hoofdtelefoon op.

Onbekend is het voorlopig of Sony Santa Monica de game zal ontwikkelen tot een volwaardige standalone titel of dat men de game uit zal brengen via de online dienst. Wel zijn er een drietal screenshots van de game vrijgegeven.

De originele flash game kun je hier spelen.




Davis Cup : Oranje op achterstand

Nederland heeft de eerste partij in de Davis Cup-ontmoeting tegen Tsjechië verloren. Raemon Sluiter ging met vier sets onderuit tegen Jiri Novak, setstanden 2-6, 6-7, 6-4 en 6-7.

Sluiter kende een moeizame start van de partij en verloor in een rap tempo de eerste set met 2-6. In de tweede set leek hij zich weer te herstellen, maar op de beslissende momenten liet de Nederlander het afweten. Sluiter kwam in de set op een 3-0 voorsprong, maar gaf die uit handen. In de tiebreak van de tweede set kwam hij op een 4-1 voorsprong maar ook die voorsprong wist de Rotterdammer niet te behouden.

De derde set wist Sluiter wel te winnen, met 6-4. In de vierde set leidde Sluiter met 5-4, maar verloor zijn eigen opslag waardoor Novak weer op gelijke hoogte wist te komen. Beide spelers wisten vervolgens hun eigen service te behouden waardoor het 6-6 werd en een tiebreak noodzakelijk was. In de tiebreak zorgde Novak met 13-15 voor de nederlaag van Oranje.

In het tweede enkelspel debuteert de 19-jarige Robin Haase voor Nederland. Hij moet het opnemen tegen de nummer dertien van de wereld, Tomas Berdych.

Vechtende robots op nieuwe Armored Core 4 screenshots

Van de PlayStation 3 versie van de next-gen mech game Armored Core 4 zijn een drietal nieuwe screenshots verschenen op Jeux France. Naast een PlayStation 3 versie zal de game ook een Xbox 360 versie krijgen. Tevens kondigde SEGA aan de game naar Amerika te zullen brengen, dit zal in het eerste kwartaal van 2007 geschieden. Of de game ook in Europa het daglicht zal zien is onbekend.




Happy Feet screens van Nintendo handhelds

Happy Feet is een animatiefilm die later dit jaar uitkomt en gaat over pinguins die zingen. Er is echter een pinguin die niet kan zingen en daardoor hoort hij niet echt bij de groep. Hij komt er echter achter dat hij enorm goed kan dansen. Natuurlijk zal hij met zijn geweldige danskunsten iedereen gaan redden in de film. De gamelicentie is in handen van Midway en vandaag hebben zij wat screens naar buiten gebracht van de handheld versies van deze game, enjoy!

Nintendo DS screens:



Gameboy Advance screens:




Voortgangspercentages PS3 games

Op IGN vinden we een overzichtelijke lijst terug met percentages die uitdrukken hoe ver men in de development is van de verschillende aankomende PlayStation 3 titels die te zien zijn op de Tokyo Game Show. Zo zien we dat Ridge Racer 7 al helemaal af is, en dat het nog wel even duurt totdat we titels als Lair en Unknown Realms in de schappen zien liggen. Games waarvan men niet weet hoe ver men er mee is zijn niet genoemd op de lijst.


Virtua Fighter 5: 70%
Sega Golf Club: 70%
Sonic the Hedgehog 3: 75%
Armored Core 4: 80%
Coded Arms Assault: 50%
Ridge Racer 7: 100%
Gundam Target in Sight: 80%
Gran Turismo HD: 50%
Warhawk: 50%
Unknown Realm: 30%
LAIR: 35%
Motorstorm: 60%
The Eye of Judgment: 70%
Genji: 70%
Resistance: 85%
Minna no Golf 5: 30%
Heavenly Sword: 65%

Met dank aan SToRM81 voor het melden van dit nieuws in het PS3 topic

Winsemius en Hirsch Ballin nieuwe ministers

Pieter Winsemius en Ernst Hirsch Ballin worden de nieuwe ministers van VROM en Justitie. Dat melden verschillende media op basis van ingewijden. Naar verwachting maakt het kabinet de opvolgers vandaag nog definitief bekend.

Winsemius en Hirsch Ballin nemen de plaatsen in van de ministers Donner en Dekker, die gisteren aftraden. Dat gebeurde na een vernietigend rapport over de Schipholbrand.

Hirsch Ballin (CDA) was eerder minister van Justitie in het kabinet-Lubbers 3, van 1989 tot 1994. Hij moest destijds, net als Donner, kort voor de verkiezingen aftreden. Dat was vanwege de IRT-affaire.

Winsemius was minister van Milieu in het eerste kabinet-Lubbers, van 1982 tot 1986.

Winsemius en Hirsch Ballin
Winsemius en Hirsch Ballin

Winsemius en Hirsch Ballin
Oude foto's van Winsemius en Hirsch Ballin

Elmo

Heb je net als ik een beetje last van de vrijdagmiddagblues, willen die laatste uurtjes maar niet opschieten, dankzij een submit van MuseMuse gaat het vast wat sneller.

We kennen allemaal de lieve Elmo wel uit Sesamstraat, indien niet ga je schamen, en uiteraard zijn er poppen van Elmo te krijgen, en van deze pop krijg je of nachtmerries of je wordt er ter plekke vrolijk van, gewoon op repeat zetten en de meligheid komt vanzelf.

Met dank aan MuseMuse voor de submit

Verdachten Xbox-moord krijgen doodstraf

Twee van de vier mannen die in juli schuldig werden bevonden aan moord met voorbedachte rade zijn ter dood veroordeeld voor hun daden. De 29-jarige Troy Victorino en de 20-jarige Jerone Hunter kregen deze week definitief te horen dat ze een dodelijke injectie zullen krijgen.

De twee werden in juli al schuldig bevonden, maar de uiteindelijke straf werd nu pas opgelegd. De reden hiervoor is dat de advocaat van Victorino claimde dat deze levenslang moest krijgen, hij was namelijk mishandeld toen hij nog een kind was, de advocaat van Hunter claimde dat deze schizofreen was. Het mocht uiteindelijk niet baten. Volgens de Associated Press zouden beide geen enkele emotie hebben getoond toen hun vonnis werd voorgelezen.

Victorino en Hunter hadden in 2004 samen met twee anderen zes mensen met honkbalknuppels vermoord, waaronder Victorino's ex-vriendin. De reden hiervoor was dat Erin Belanger (Victorino's ex) zijn Xbox had afgepakt, nadat hij het huis van haar grootmoeder was uitgezet. Als reactie hierop nam Victorino drie vrienden mee naar het huis en sloeg hij, samen met zijn vrienden, Belanger en vijf collega's van haar dood met honkbalknuppels.

De andere twee veroordeelden in de zaak, Michael Salas en Robert Anthony Cannon, beide 20 jaar, werden veroordeeld tot levenslang.

Doelpunt levert Eto'o auto op

Samuel Eto'o heeft vandaag een bijzondere overeenkomst afgesloten met autofabrikant Ford. Tot het eind van dit jaar krijgt de 25-jarige Kameroenese aanvaller van FC Barcelona voor elk doelpunt dat hij scoort een auto.

De regeling gaat wel pas in als hij zeventien doelpunten heeft gescoord en geldt voor alle competities: de Spaanse Primera Division, de Champions League en het Spaanse bekertoernooi. "Als ik meer dan zeventien keer scoor, houd ik de gewonnen auto's niet voor mezelf. Ik stel ze beschikbaar voor mensenrechtenorganisaties in Afrika," aldus Eto'o die tot nu toe vier treffers maakte.

'Zo'n 15% predikanten twijfelt aan God'

Eén op de zes predikanten in Nederland weet niet of er een God of hogere macht bestaat of gelooft er zelfs helemaal niet in. Dat blijkt uit een vrijdag gepresenteerd onderzoek van godsdienstsocioloog Hijme Stoffels van de Vrije Universiteit.

Het onderzoek is in opdracht van de IKON verricht onder de bij die omroep aangesloten kerken. Aanleiding is het 60-jarige bestaan van de IKON. Ruim achthonderd voorgangers werd gevraagd naar hun godsbeeld.

De verschillen tussen de kerken zijn erg groot. Voorgangers van het Leger des Heils en de Gereformeerde Bond twijfelen helemaal niet aan het bestaan van God terwijl 42% van het Remonstrantse Broederschap zegt te twijfelen.

Microsoft gaat reparaties van 360 vergoeden

Microsoft heeft bekend gemaakt dat ze de reparatiekosten van alle Xbox 360 consoles die geproduceerd zijn voor 1-1-2006 gaan vergoeden. Dat wil zeggen dat iedereen die al betaald heeft zijn geld terug krijgt, en mensen die nu nog repareren niks hoeven te betalen. De reden hiervoor is het grote aantal problemen, wat toch aan productiefouten blijkt te liggen. Iets wat Microsoft tot nu toe ontkende.

"Returns for repair are coming in for a variety reasons and it's a higher rate than we are satisfied with," verklaarde Microsoft in een persbericht."We've made the decision to comp repairs for consoles manufactured before January 1, 2006, and provide refunds to the small group of customers who have already paid for repairs."

Armstrong loopt marathon New York

Op 5 november neemt Lance Armstrong deel aan de marathon van New York. De Amerikaan wist de Tour de France zeven maal op zijn naam te schrijven. Zijn volgende doel voor dit evenement is om deze marathon in minder dan drie uur te lopen.

"Maar misschien is dat wel te ambitieus", aldus Armstrong tegenover Eurosport. "Ik heb nooit meer dan dertig kilometer gelopen." Door mee te lopen in de marathon van New York wil de Amerikaan geld inzamelen voor zijn stichting. Bovendien zal een deel van de opbrengst ook gebruikt worden voor onderzoek naar kanker. Aan dit evenement doen meer dan 85.000 mensen mee.

[update]20GB PS3 krijgt HDMI, zakt in Japan in prijs

Sony Computer Entertainment CEO Ken Kutaragi heeft op Sony's conferentie op de Tokyo Game Show gezegd dat de goedkope versie van de PlayStation 3 daar toch met HDMI uitgerust zal worden en goedkoper zal zijn dan voorheen aangekondigd. Kutaragi legde uit dat ze in eerste instantie hadden gekozen om HDMI niet toe te voegen omdat ze bang waren dat mensen zouden klagen over het hebben van iets wat ze helemaal niet wilden. Toen echter in de zaal iedereen z'n hand op stak na de vraag of ze HDMI wilden op hun PS3, maakte Kutaragi bekend dat ook het 20GB model in Japan een HDMI aansluiting zal krijgen.

Verder gaf Kutaragi aan dat er veel kritiek was gekomen op de prijs van de PlayStation 3 vanuit het retailkanaal en de pers. Om deze reden zal de 20GB versie van de PlayStation 3 in Japan verkocht worden voor minder dan 50.000 yen (zo'n 305 euro). Een precieze prijs gaf Kutaragi niet.

Of we hier in Europa ook HDMI zullen zien op de 20GB versie van de PS3, of een daling van de prijs ervan, die nu nog vastgesteld is op 500 euro, is onbekend. Voorlopig echter gelden de aanpassingen enkel voor het land van de rijzende zon.


Ken Kutaragi

[update]
Sony Computer Entertainment of America heeft aan 1UP gemeld dat de toevoeging van HDMI aan de 20GB PS3 een wereldwijde is. De prijsdaling is echter exclusief voor Japan, de prijsstelling van $499 voor de 20GB PS3 blijft intact. Of we hier in Europa dus een prijsdaling kunnen verwachten tegen de tijd dat de PlayStation 3 hier op de markt verschijnt in maart van volgend jaar valt dus te betwijfelen.

Hockeydames winnen ook laatste oefenwedstrijd

De Nederlandse hockeydames hebben ook de tweede oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten gewonnen. Dinsdag werd het nog 6-0, gisteren werd er met 2-0 gewonnen.

Eefke Mulder en Naomi van As scoorden namens het team van bondscoach Marc Lammers. Dit oefenduel gold als de laatste wedstrijd ter voorbereiding op het wereldkampioenschap hockey in Madrid, dat komende week van start gaat.

Junker en Due niet tegen Heracles

Aad de Mos, trainer van Vitesse, heeft wederom een signaal afgegeven aan Mads Junker en Anders Due. Komende zondag speelt de ploeg uit Arnhem tegen Heracles Almelo. De twee Deense aanvallers mogen op de bank starten.

Junker en Due worden vervangen door respectievelijk Anduele Pryor en Etiënne Esajas. Verder krijgt ook Civard Sprockel een basisplaats in het elftal van De Mos. Dit is opvallend, aangezien de verdediger als stand-in voor Ruud Knol en Sabastian Sansoni was aangetrokken. De speler deed het namelijk erg goed toen Knol een schorsing uit moest zitten.

Komende zondag zullen Sprockel en Knol het hart van de defensie vormen. Sansonie schuift een linie op en staat op het middenveld geposteerd. Hij vervangt de geblesseerde Theo Janssen.

Bot wijst uitnodiging gesprek met Syrië af

Icoon BinnenlandsBen Bot, de minister van Buitenlandse Zaken, heeft een uitnodiging van zijn Syrische ambtsgenoot om het lot van de twee ontvoerde kinderen in Syrië te bespreken afgewezen. De twee kinderen wonen momenteel op de Nederlandse ambassade in Damascus.

De twee ministers bespraken de gevoelige kwestie tijdens een vergadering van de Verenigde Naties in New York. De Syrische bewindsman, Walid Muallem, nodige Bot daarop uit de zaak in Syrië te komen bespreken. Bot wil daar echter pas aan als hij toezeggingen krijgt dat de kinderen het land mogen verlaten.

De twee kinderen, Ammar en Sara, zijn in 2004 door hun Syrische vader ontvoerd uit ons land en mee naar Syrië genomen. In juni wisten ze te ontsnappen en naar de Nederlandse ambassade te vluchten. Nederland probeert sinds die tijd de kinderen naar huis te krijgen, maar stuit daarbij op verzet vanuit Syrië. Volgens de Syrische wet heeft de vader namelijk altijd recht op de voogdij over zijn kinderen.


Sara (11) en Ammar (13)


Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

[upd] Turkse CDA'ers erkennen genocide wel

PolitiekHet zijn niet alleen Turken uit het CDA die de genocide op de Armeniërs ontkennen. Politici van Turkse komaf door alle politieke partijen heen doen dat, zo meldt dagblad Trouw vandaag. De krant heeft de hand gelegd op een e-maildiscussie uit de yahoo-chatgroep siyaset-nl. Daar barstte in juni een discussie los naar aanleiding van het voorstel van de ChristenUnie om ontkenning van genocide strafbaar te stellen.

De meeste deelnemers aan die discussie waren Turkse gemeenteraadsleden en Statenleden. Ze behoren vooral tot het CDA en de PvdA, met een enkele VVD'er en één oud-GroenLinkser ertussen. Ze bespraken hoe ze konden voorkomen dat het ontkennen van de genocide strafbaar zou worden. Allen zijn, ongeacht of ze in Nederland rechts of links aanhangen, binnen het Turkse politieke spectrum aanhangers van rechts-nationalistische en religieuze filosofieën.

In de discussies mengt zich ook ene Recep Soysal. Hij vraagt zich af waarom zowel CDA, PvdA als VVD, ondanks alle Turkse stemmen, die ze krijgen, toch altijd tegen Turkse belangen stemmen. Hij vindt het onverstandig om de Armeense kwestie op de agenda te plaatsen: ''Het is volgens mij een val waarin ze ons willen laten lopen. Het is boze opzet om de Turkse politici af te leiden van hun eigenlijke agenda.''

Update: 13.15 uur
Vanmiddag werd gemeld dat de twee CDA kandidaat-Tweede Kamerleden die gisteren in het nieuws kwamen, Ayhan Tonca en Osman Elmaci, de genocide in 1915 op de Armeniërs wél erkennen.

In een vandaag uitgegeven verklaring scharen Tonca en Elmanci zich achter een motie van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie waarin sprake is van de Armeense genocide.

In december 2004 sprak de Tweede Kamer, op initiatief van de ChristenUnie, unaniem uit dat de regering bij onderhandelingen met Turkije over toetreding tot de Europese Unie steeds de massamoorden op de Armeniërs aan de orde moet stellen. Frankrijk kwam in die periode met de eis dat de Turken de genocide moeten erkennen.

Ronaldo niet, Gomes wel geselecteerd

Ronaldo is door bondscoach Dunga niet opgeroepen voor de nationale ploeg van Brazilië. Het land speelt begin oktober twee oefenwedstrijden tegen respectievelijk Ecuador en Koeweit. De spits heeft dit seizoen nog niet gespeeld voor Real Madrid, maar is wel inzetbaar.

Ronaldo heeft eerder ook al laten weten dat hij er geen problemen mee zou hebben als voor hem een plekje op de reservebank was ingeruimd. Heurelho da Silva Gomes en Alex (beiden PSV) zijn wel opgeroepen voor deze wedstrijd. Voor de keeper van de Eindhovense ploeg is de kans groot dat hij in de basis zal starten. Helto, keeper van FC Porto, is namelijk zijn enige concurrent in deze selectie.

Behalve Helton zijn er nog een aantal debutanten in de selectie van Dunga. De vleugelverdedigers Daniel Alves en Adriano Correia, afkomstig van Sevilla, zullen debuteren in de ploeg. Verder is ook Lucas, middenvelder van Gremio, nieuw in de Braziliaanse nationale ploeg.

Drie wedstrijden schorsing voor Vieira

Patrick Vieira van Internazionale is door de tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond voor drie wedstrijden geschorst.

Vieira, afgelopen zomer overgekomen van Juventus, kreeg afgelopen woensdag tweemaal geel in de wedstrijd tegen AS Roma. Normaal gesproken zou dit een schorsing van één duel betekenen, maar de schorsing is hoger uitgevallen omdat de Fransman op een nogal heftige manier zijn woede uitte richting de scheidsrechter.

Inter gaat overigens bezwaar aantekenen tegen de opgelegde drie duels.

Paus nodigt moslimlanden uit

Icoon BuitenlandsPaus Benedictus XVI heeft de ambassadeurs van verschillende moslimlanden uitgenodigd om bij hem langs te komen in zijn zomerverblijf Castel Gandolfo. Hier wil hij graag praten over de manier waarop zijn uitspraken over geweld in de islam opgevat zijn. Ook moslimgeestelijken zijn van harte welkom om deel te nemen aan het gesprek.

Verschillende islamitische diplomaten reageerden al verheugd op de uitnodiging. " Dit is een positief signaal van het Vaticaan. Ik ben er zeker van dat dit de relaties met de islamitische wereld zal verbeteren," aldus de Iraanse diplomaat Ahmad Faihma.

Vorige hield de paus een toespraak waarin hij een oude tekst citeerde die bijzonder kritisch was over de profeet Mohammed en in het bijzonder over het gebruik van geweld in de islam om het geloof te verspreiden. Hierop reageerden veel moslims woedend. Dat de paus later afstand nam van zijn uitspraken was niet voor iedereen genoeg.


De paus

Sauber: "Kubica ster van de toekomst"

Voormalig Formule 1-teambaas Peter Sauber is erg te spreken over BMW-talent Robert Kubica. De Zwitser denkt dat Kubica de grote ster van de toekomst is.

Kubica haalde nog een derde plek in de Grand Prix van Italië. De Pool reed pas drie races voor het team van BWM-Sauber, nadat het team eerder Jacques Villeneuve aan de kant had gezet, en mocht al het podium beklimmen.

"Hij kreeg het voor elkaar om van een zesde naar een derde plek te vliegen, dankzij een agressieve, maar gecontroleerde start", vertelt Peter Sauber. "Vervolgens kon hij de druk van Felipe Massa weerstaan zonder ook maar één fout te maken. Dat was een geweldige prestatie", vervolgt de Zwiter.

Inbrekers in paniek door 'gruwelkelder'

Niet inbrekenOostenrijkse inbrekers zijn in paniek gevlucht toen ze in een Weense kelder werden geconfronteerd met menselijke hoofden. Dat meldde het Oostenrijkse persbureau APA vrijdag.

De criminelen waren bezig met het plunderen van de kelders van een appartementencomplex in de Oostenrijkse hoofdstad. Ze kregen de schrik van hun leven toen er uit opengebroken containers een aantal hoofden rolde. De inbrekers kozen vervolgens met lege handen het hazenpad.

Een toezichthoudster die poolshoogte kwam nemen vond in een andere ruimte een hoofd in een plastic zak en een aantal andere lichaamsdelen. In totaal werden acht menselijke hoofden en twaalf andere menselijke botten gevonden. Die bleken eigendom van een tandarts en van een medisch specialist die de lichaamsdelen voor studiedoeleinden gebruikten.

Met dank aan santax voor de submit.

Williams tevreden over test met Toyota motor

Het Formule 1-team van Williams maakte onlangs bekend in 2007 met Toyota-krachtbronnen te zullen gaan rijden. Afgelopen week vond de eerste test met een Toyota motor in de Williams wagen plaats.

Williams kende de eerste dag op het circuit van Silverstone de nodige problemen met die nieuwe motor. De tweede dag reed Alexander Wurz echter zonder veel problemen 97 ronden in de FW28B met Toyota-krachtbron.

"Alex reed de Toyota-aangedraven hybride FW28B en werkte aan de motor en de versnellingsbak. We hadden een erg productieve dag, met een bandentest in de middag", vertelde test team manager Mike Condliffe. "Als je kijkt naar het aantal nieuwe onderdelen op de auto, is het al met al een erg positieve test"

Rummenigge: "WK oorzaak slechte start Bayern

Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van Bayern München, weet de slechte competitiestart van zijn ploeg te wijten aan het wereldkampioenschap voetbal. Rummenigge komt daarom met het voorstel de competitie een aantal weken later van start te laten gaan.

Na de met 4-2 verloren wedstrijd van Bayern tegen Arminia Bielefeld liet Rummenigge in het clubblad van Bayern weten dat niet alleen Bayern een slechte start beleeft, maar dat meerder clubs met veel WK-spelers het de afgelopen weken moeilijk hebben gehad. "Ik heb de indruk dat clubs met veel WK-gangers in de selectie nu de tol betalen. Het is geen toeval dat Bayern München, Werder Bremen, Hamburg SV en Bayer Leverkussen niet in goede doen zijn", aldus de Rummenigge in het clubblad van Bayern..

"De vakantie voor de spelers is te kort. Daarnaast hebben ze te weinig tijd om zich voor te bereiden op de competitie. De Duitse voetbalbond moet serieus over dit probleem nadenken", vervolgt Rummenigge.

Relatief rustige nacht in Amsterdam na rellen

PolitieIn de nacht van donderdag op vrijdag zijn de ruiten van twee cafés in de Amsterdamse Indische buurt gesneuveld. Toch spreekt de politie van een rustige nacht, zo verklaarde een politiewoordvoerder vrijdag. In de nacht van woensdag op donderdag ontstonden in de buurt relletjes tussen Surinaamse en Marokkaanse jongeren naar aanleiding van een dodelijke steekpartij waarvan een Marokkaan het slachtoffer werd.

Volgens de politie zijn de uitbaters van de cafés waarvan de ramen sneuvelden, van Surinaamse afkomst. Er is niemand aangehouden na de vernielingen. De politie surveilleert nog altijd extra in de buurt en ook het buurtwerk is actief. Behalve bij de cafés deden in de avond en nacht zich geen incidenten voor, aldus de politie.

Vrijdagmiddag wordt in de Al-Nasr moskee in de buurt een gebedsdienst gehouden voor de 27-jarige Marokkaanse man die na de steekpartij overleed. Familie, vrienden en mede-buurtbewoners van het slachtoffer verzamelen zich daarna op het kruispunt waar de man werd neergestoken om hem te herdenken. De politie is ook daarbij aanwezig en attent op eventuele problemen.



DVD: Het Zuiden

De uit 2004 stammende film Het Zuiden lijkt aanvankelijk wel een aflevering van 12 Steden, 13 Ongelukken. Dezelfde 'Nederlandse' omgeving, ergens in de provincie, waar het leven langzamer dan in de stad lijkt voort te kabbelen. Ook hier komen twee mensen elkaar tegen, met elk hun eigen verhaal, en eenzelfde fatale afloop. En net als in de serie lijken de acteurs Monic Hendrickx en Frank Lammers niet zozeer gecast omwille van hun betoverende verschijning, maar vooal vanwege hun doorsnee uiterlijk. En bovenal hun talent natuurlijk, zo won Hendrickx alleen al een Gouden Kalf voor deze rol, en de prijs voor beste actrice bij het filmfestival in Rouen.
Maar waar vroeger Jan Douwe Kroeske aan het eind van de semi-realistische Vara-serie het beeld in kwam lopen, ontspint de film zich dankzij een prachtig scenario van Mieke de Jong langzaamaan in een uitermate stevig psychologisch drama.


Mijn horoscoop wat doe je.

Er zijn mensen die hun horoscoop gebruiken als leidraad voor het leven en denken dat de planeten echt wel eens gunstig of ongunstig kunnen staan.

Beste mensen, planeten zijn heel erg doods en bestaan uit niks anders dan gas of modder met ijs en hebben volgens mijn bescheiden mening niks te maken met de gemoedtoestand van dat sterrenbeeld type mensen. Horoscopen vertellen je enkel maar wat je wil horen . Of toch niet ?

Deze horoscoop is een ietsepietsie anders dan een gewone horoscoop, het verschil zit hem in het feit dat deze je verteld wat je niet wil horen over jezelf.

Drie jaar eis mishandelen Antilliaan

JustitieWegens de zware mishandeling van een 49-jarige Antilliaanse man in Papendrecht in mei van dit jaar, zijn gisteren tegen twee mannen straffen tot 3 jaar cel geëist. Volgens het Openbaar Ministerie is er sprake van poging tot doodslag.

De hoogste eis was voor de 29-jarige Duitse neonazi Michael K., 3 jaar waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De 27-jarige Stefan V. uit Breda hoorde 3 jaar eisen waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Samen met K. tuigde de Bredanaar de Antilliaan volkomen af waarbij onder meer gebruik werd gemaakt van een bierfles. Het slachtoffer hield aan de afranseling een verbrijzelde oogkas en gekneusde ribben over en moet ook twee voortanden missen. Hij ziet nog steeds wazig.

Drie andere extreemrechtse verdachten die gisteren ook terechtstonden, moeten volgens justitie wegens gebrek aan bewijs worden vrijgesproken. Wel werden tegen dit trio geldboetes tot negenhonderd euro en voorwaardelijke celstraffen geëist wegens wapenbezit en het voorhanden hebben van nazipropagandamateriaal zoals T-shirts met teksten als 'Destroy Zionism'.

Uit de verklaringen van de verdachten komt niet eenduidig naar voren of het om een racistische aanslag op de Antilliaan ging. ''Ze zeggen dat het niets met de huidskleur van het slachtoffer te maken had. Maar iemand riep wel: 'Afrika voor apen'. Alle zes sympathiseren met neonazistische denkbeelden en bleken in het bezit van spullen die het neonazisme promoten. Justitie tilt hier heel zwaar aan. Discriminatie en racisme worden door onze samenleving sterk afgekeurd. Deze omstandigheid leidt daarom tot een hogere straf dan voor een 'gewone' poging tot doodslag'', aldus de officier van justitie.

Verdachte V. uit Breda zei overigens tegen de rechter dat hij inmiddels afstand heeft genomen van het neonazisme. De uitspraak is over 14 dagen.

Toestand presentator Top Gear verbeterd

Icoon Buitenlands Artsen van het ziekenhuis van Leeds, die de gecrashte presentator van Top Gear Richard Hammond behandelen, zeggen dat het steeds beter met hem gaat. Hammond heeft "ernstig hersenletsel" opgelopen, maar het ziekenhuispersoneel is er "vrijwel overtuigd" van dat hij weer geheel zal herstellen.

"Hij heeft ontzettend veel geluk dat hij nog leeft", zo zegt een woordvoerder van Top Gear. "Hij zat in een vreemd voertuig, dat aandreven werd door een raket. Het voertuig lijkt meer op een vliegtuig zonder vleugels dan op een auto". Het schijnt moeilijk te zijn om zo'n voertuig te besturen. Het gaat van 0 naar 437 kilometer per uur in zes seconden. De topsnelheid ligt iets onder 500 kilometer per uur.

De andere presentator van Top Gear, Jeremy Clarkson, is de hele dag in het ziekenhuis geweest. Daar was hij samen met vrienden en familie van Hammond.

Klik hier voor een videoverslag van de BBC.

Met dank aan CobusNet voor de submit.

Verdonk boos om legalisering Franse illegalen

Icoon Europa Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken is gisteren uitgevallen tegen de Franse minister van Buitenlandse Zaken Nicolas Sarkozy. Sarkozy had maandag in een krant aangekondigd ongeveer 7000 illegalen in Frankrijk een permanente verblijfsvergunning te geven.

De minister vindt dat Sarkozy zich niet aan de regels houdt. "We hebben in de Europese Unie afgesproken elkaar te informeren over zulke acties", aldus de politica in een EU-vergadering in het Finse Tampere. "Maar nu lees ik in de krant dat hij 7000 illegalen een verblijfsvergunning wil geven".

Verdonk had voor Sarkozy's uitlatingen er met hem over willen praten. Wanneer de Franse illegalen namelijk een verblijfsvergunning hebben, kunnen ze naar andere EU-landen verhuizen waaronder Nederland. Enkele jaren geleden werd er een informatieplicht ingevoerd voor dit soort zaken. Dat werd noodzakelijk geacht, omdat Spanje toen zonder overleg plots 700.000 illegalen een verblijfsvergunning had gegeven.

Binnenkort gaat in Frankrijk een nieuwe, strengere immigratiewetgeving gelden. Sarkozy wil schrijnende gevallen als compensatie legaliseren. Sarkozy is kandidaat om in 2007 president van Frankrijk te worden.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Kakkerlak eten om rij te passeren

Icoon BizarIn het amusementspark Six Flags Great America in Chicago is er een oplossing gevonden voor de vele rijen bij de attracties. Als een bezoeker namelijk een kakkerlak eet, mag deze vooraan in de rij gaan staan. De actie heet FrightFest en hoort bij de Amerikaanse feestdag Halloween.

De actie begint op 7 oktober. Iedereen die daadwerkelijk de levende sissende Madagascar kakkerlak van 5 à 7 centimeter eet, krijgt daarvoor een pas voor vier personen, waarmee zij de hele dag voorbij de lange rijen kunnen lopen. Wel moet de kakkerlaketer gewoon toegang tot het park betalen.

Medewerkers van het park zeggen dat het veilig is om de beestjes op te peuzelen, maar het gezondheidsdepartement van Lake Country waarschuwt toekomstige bezoekers. Het eten van levende kakkerlakken kan allergieën en maagklachen veroorzaken. Wellicht is het niet voor niets dat kakkerlaketers van tevoren een contract moeten tekenen.

Dat worden veel achtbaanritjes voor Ramesh Kumar...



Bon appetit!


Met dank aan StefanP voor de submit.

AS Roma vier weken zonder Mancini

AS Roma kan de komende maand niet beschikken over de Braziliaanse spits Mancini. Woensdag raakte de viervoudig international in de comeptitiewedstrijd tegen Internazionale geblesseerd aan zijn dijbeen. Hij moest na 25 minuten al naar de kant worden gehaald.

Roma zit momenteel al niet dik in de aanvallers, omdat ook spits Mirko Vucinic en vleugelspeler Rodrigo Taddei geblesseerd zijn.

'Kampusch werd zwaar mishandeld'

De Oostenrijkse Natascha Kampusch is door haar ontvoerder Wolfgang Priklopil tijdens haar acht jarige gijzeling ernstig mishandeld. Dat schrijft het Duitse weekblad Stern deze week in haar nieuwste editie. Stern baseert zich op uitspraken van één van de advocaten van Kampusch.

Zo hongerde Priklopil Kampusch geregeld uit. Op een gegeven moment woog ze op 15-jarige leeftijd nog slechts 37 kilo. Hij speelde eigenlijk jo-jo met haar gewicht, want op andere tijden liet hij haar weer heel veel aankomen.

Verder liet hij Natascha vernederende huishoudelijke klusjes opknappen. Als ze dat niet goed genoeg deed, sloeg Priklopil haar bont en blauw. Na zulke mishandelingen probeerde hij het meisje weer op te lappen, waarna hij foto's van haar maakte.

Hel
Weekblad Stern sprak ook met de voormalige media-adviseur van Natascha. Hij wil over details van de zaak niet veel kwijt, maar zegt ''een blik in de hel'' te hebben geworpen met wat de 18-jarige Natascha hem allemaal vertelde. ''Sommige van die verhalen neem ik mee mijn kist in.''

Verder zijn er nieuwe gegevens bekend geworden over de skitrip die Natascha met Priklopil ondernam. Zo heeft Natascha tijdens het skieën inderdaad iemand aangesproken op het toilet, terwijl haar ontvoerder buiten stond te wachten. Maar de bewuste vrouw sprak geen Duits. Natascha had dit al gezegd nadat bekend was geworden dat ze geskied had met Priklopil.

AZ verbreekt clubrecord

AZ heeft met de 0-10 overwinning op de amateurs van Bennekom een clubrecord verbroken. De Alkmaarders slaagden er nooit eerder in om een wedstrijd in het bekertoernooi zo ruim te winnen als gisteravond.


Het vorige record stond op 7-0, die eindstand behaalde AZ driemaal. Tegen Bennekom kwam AZ tot 0-10, door goals van driemaal Cziommer, tweemaal Dembele ,tweemaal Martens, Schaars, De Zeeuw en Mendes da Silva. Het scorebord van de amateurs van Bennekom was niet voorbereid op een uitslag met dubbele cijfers. Na de 0-10 van Martens, in de 65e minuut van de wedstrijd, schoot het scorebord weer op 0-0, dit tot hilariteit van de aanwezige supporters.

Liesbeth List kandidaat kwakzalversprijs

GezondheidZangeres Liesbeth List en onderzoeksinstituut TNO-Pharma in Amsterdam zijn kandidaat om er met de Meester Kackadorisprijs vandoor te gaan. Die prijs is bedoeld voor een persoon of instelling die zijn best doet de kwakzalverij te bevorderen.

De jury liet vrijdag weten zich grote zorgen te maken over de vele uitglijders die hij in de medische wereld constateert. List en de gepensioneerde reumatoloog J.J. Rasker maken regelmatig reclame in roddelbladen voor een 'nutteloos middel' tegen gewrichtsslijtage. TNO-Pharma stelt als gerenommeerd instituut 'zonder bewijs' dat kruiden zeer geschikt zijn als medicijn.

'Naam'
De jury noemt het opvallend dat dit jaar veel instituten met naam op de kandidatenlijst komen. Dat geldt ook voor onder andere het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam en het RIVM in Bilthoven. Dat overheidsinstituut voor gezondheid begon een website die 'onkritische' informatie geeft over zaken als iriscopie, bio-elektrische methoden, en homeopathie.

De jury kandideert verder columniste Annemarie Postma van het AD, onder andere omdat ze 'gespeend van enige medische kennis' stelling neemt tegen chemotherapie bij kanker. De jury vindt dat een columniste met een zo groot bereik zich bewust moet zijn van haar verantwoordelijkheid tegenover lezers.

De prijs wordt 4 november uitgereikt tijdens het jaarlijkse symposium van de Vereniging tegen Kwakzalverij.



List genomineerd voor Meester Kackadorisprijs.

Politie haalt 15-jarige automobilist van de weg

Icoon PolitieDe politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag tijdens een verkeerscontrole op de A12 tussen Ede en Arnhem een 15-jarige automobilist van de weg geplukt. Hij wilde met de auto "ergens wat gaan ophalen" en had daarvoor toestemming gekregen van zijn moeder.

Tegen de jonge bestuurder is proces-verbaal opgemaakt voor rijden zonder rijbewijs en omdat hij zich niet kon identificeren. De politie controleerde vooral op snelheid en rijden onder invloed. Met een zogenoemde scanmobiel onderzocht douanepersoneel bagage en lading op wapens. Ook onder meer de Algemene Inspectiedienst en de Voedsel en Waren Autoriteit namen aan de verkeerscontrole deel.

'Curaçaose bank spil miljardenfraude'

Icoon FinancieelDe op Curaçao gevestigde bank FCIB is de spil van een omvangrijke belastingfraude. Dat meldde de Britse krant The Guardian. Het bedrijf is eigendom van de omstreden Nederlandse zakenman John Deuss.

Het Openbaar Ministerie in Nederland maakte begin september bekend onderzoek te doen naar de First Curaçao International Bank. De bank zou zonder vergunning opereren in Nederland en er zijn verdenkingen van betrokkenheid bij belastingfraude.

De fiscale recherche heeft een inval gedaan bij een kantoor en woning in Berg en Dal. Ook in Groot-Brittannië zijn volgens The Guardian diverse kantoren binnengevallen. Het kantoor van FCIB op Curaçao is sindsdien gesloten en de rekeningen zijn bevroren.

Ongeveer 2500 Britten hebben via FCIB voor 5 miljard pond (ruim 7 miljard euro) de Britse belastingdienst opgelicht, stelt The Guardian. Dat gebeurde via een zogenoemde btw-caroussel. Oplichters maken in een dergelijk systeem handig gebruik van de bepaling dat er geen btw betaald hoeft te worden over binnen de EU ingevoerde goederen.

Bij doorverkoop van de artikelen wordt vervolgens wel btw ingehouden, die niet wordt afgedragen aan de fiscus. De fraudeurs pompten volgens The Guardian via verschillende bedrijven goederen rond, zodat ze herhaaldelijk btw konden innen.

De oliehandelaar John Deuss is topman bij de bank. Hij neemt op de lijst van rijke Nederlanders van Quote de zeventiende plek in met een geschat vermogen van 1 miljard euro. Tegen The Guardian heeft hij ontkend betrokken te zijn bij de fraude.

Deuss is herhaaldelijk in het nieuws gekomen wegens geruchtmakende olietransacties. Zo meldde Quote medio jaren negentig dat hij in 1976 als eerste oliehandelaar de olieboycot tegen Zuid-Afrika had geschonden. Hij zou de Russen een tanker vol met olie ter waarde van 101 miljoen dollar afhandig hebben gemaakt en naar Zuid-Afrika hebben doorgevoerd.

[upd] Hamas ontkent erkennen Israël

Icoon Israël/PalestinaDe Palestijnse regering van nationale eenheid die momenteel wordt gevormd, zal het bestaansrecht van de staat Israël erkennen. Dat heeft president Mahmoud Abbas donderdagavond gezegd tegen de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.

Abbas' Fatah-partij onderhandelt met de radicale beweging Hamas, die begin dit jaar de parlementsverkiezingen won, over een nieuwe regering. Hamas regeerde tot dusver alleen, maar omdat de partij weigerde het geweld af te zweren en Israël te erkennen, zijn de Palestijnse territoria geïsoleerd geraakt.

Israël heeft alle onderhandelingen met de Palestijnen opgeschort en wil pas weer met hen om de tafel als hun regering de joodse staat erkent. Ook Westerse landen hebben hun zakelijke en politieke contacten met de Palestijnse gebieden vrijwel geheel bevroren, waardoor een diepe economische crisis is ontstaan.

De VN-Veiligheidsraad hield donderdag een speciale vergadering op ministerieel niveau over het Israëlisch-Palestijnse conflict, op verzoek van de Arabische Liga. Secretaris-generaal Kofi Annan riep tijdens die bijeenkomst op tot hernieuwde inspanningen om de strijdende partijen nader tot elkaar te brengen.

"De tijd is gekomen om de verwoeste brug naar de vrede te herbouwen", zei Annan. "De voortdurende onmacht om dit conflict op te lossen, maakt de legitimiteit en effectiviteit van deze raad twijfelachtig", voegde de hoogste baas van de volkerenorganisatie eraan toe.

Update: 10.07 uur
De nieuwe Palestijnse regering van nationale eenheid zal Israël niet erkennen. In reactie op de uitlatingen van de Palestijnse president Abbas laat Hamas weten dat er wel een bestand met een looptijd van tien jaar mogelijk is. Dat heeft een adviseur van de Hamas-premier Ismail Haniya gezegd.

"Hamilton wellicht in GP China"

Pedro de la Rosa is er niet zeker van dat hij over een week zal deelnemen aan de Grand Prix van China. Volgens de Spanjaard is McLaren aan het bekijken of Lewis Hamilton dan kan debuteren in de Formule 1.

De la Rosa heeft nog niet van McLaren gehoord of hij mag rijden in China. De kersverse GP2-kampioen Hamilton heeft deze week voor het eerst getest voor het Britse team en wordt getipt als kanshebber voor een stoeltje in 2007. De la Rosa, die Juan Pablo Montoya vervangt sinds diens plostelinge vertrek, maakt er geen geheim van dat hij geen garantie heeft het seizoen te mogen afmaken. "Het team zal binnenkort bekendmaken wie ze willen hebben voor China," aldus De la Rosa.

Gezochte kinderverkrachter beruchte misbruiker

JustitieDe kinderverkrachter Geoffrey Jacobs van wie justitie eerder deze maand een foto en personalia verspreidde, blijkt de beruchte 'steentjesgooier' te zijn. Dat schrijft De Telegraaf vandaag. De 54-jarige Jacobs wordt nu gezocht voor het verkrachten van een 9-jarig meisje in Breda. Het komt zelden voor dat het Openbaar Ministerie een foto en de naam van een verdachte vrijgeeft. Dat gebeurt alleen als men het gevaar voor de openbare veiligheid heel groot acht.

Jacobs hield eind jaren negentig huis in de Eindhovense wijk Woensel. Daar gooide hij steentjes tegen slaapkamerramen van kleine meisjes. Als de meisjes niet op zijn avances in zouden gaan, dreigde hij hun ouders te vermoorden. Zo wist hij meerdere malen kinderen in hun slaapkamertje te misbruiken. Een kind zelfs terwijl haar ouders in de kamer ernaast lagen te slapen.

In eerste instantie werd Jacobs veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf met tbs. In 2003 oordeelde het gerechtshof in hoger beroep echter dat tbs niet nodig was. Wat overbleef, was een celstraf van acht jaar. Omdat hij al vier jaar had gezeten, kwam hij niet lang daarna vrij, daar men van een gevangenisstraf slechts twee derde hoeft uit te zitten.

BN/De Stem meldt dat Jacobs deze week in Breda zou zijn gezien, maar ook in Bergen op Zoom, onder meer op het Piusplein. Een omwonende heeft als reactie 40 flyers gedrukt met Jacobs' foto en de tekst 'Wanted, dead or dead' en wacht op juridisch advies over de verspreiding ervan.



kinderverkrachter Geoffrey Jacobs

Met dank aan Deore voor de submit.

Flaming dick

Onze mooie aardbol wordt bewoond door vele mensen, lange en dunne, gele, bruine en roze en niet te vergeten slimme en domme mensen, en zoals je mischien al kunt raden gaat dit filmpje over iemand uit de laatste categorie.

Want een vlam bij je lul houden en dan verbaasd zijn dat het pijn doet, nee een echt snuggere actie kunnen we dat niet noemen.

Filpmje is trouwens een beetje niet geschikt voor werk, je ziet een bloot lichaam

Fles wijn voor woning Donner veroorzaakt paniek

Icoon BinnenlandsEen verdacht pakketje voor de woning van de afgetreden minister van Justitie Piet Hein Donner, heeft donderdagavond voor een hoop commotie gezorgd. Uiteindelijk bleek het loos alarm te zijn: in het pakketje zat een fles wijn.

Rond 18.00 merkte iemand op dat er een pakje tegen de deur van Donners huis aan de Statenlaan stond. De politie zette daarom de straat af. Agenten van de afdeling Wapens, Explosieven en Verdovende Middelen ontdekten al snel dat er niets aan de hand was. "Iemand had uit piëteit met Donner een flesje wijn achtergelaten", aldus politiewoordvoerder Kees Koppers. Donner trad eerder op de dag af naar aanleiding van het rapport over de Schipholbrand.

Na ongeveer twee uur werd de Statenlaan weer vrijgegeven. "De fles wijn zal alsnog bij de rechtmatige eigenaar worden bezorgd", zegt Koppers.

Zorgen over Michael Boogerd

Twee dagen voor de wegwedstrijd bij het wereldkampioenschap wielrennen in Salzburg heeft Michael Boogerd nog altijd last van een ontsteking aan zijn luchtwegen. De kopman van de Nederlandse wielerploeg kampt al sinds de Ronde van Spanje met de klachten, en het is sindien alleen maar erger geworden.

De Nederlander begint zich dan ook steeds meer zorgen te maken over zondag. Inmiddels is hij voor de derde maal in korte tijd begonnen met een antibioticakuur. "Ik hoop dat het deze keer aanslaat, want anders ben ik nooit honderd procent fit. Ik kan gewoon trainen, maar heb wel moeite met ademhalen. De dokter heeft me verzekerd dat ik er nu vanaf moet komen, anders zit er niets anders op dan me verder te laten onderzoeken"

'Bijna helft allochtonen stemt PvdA'

VerkiezingenAllochtonen zullen bij de Tweede Kamerverkiezingen vooral op linkse partijen stemmen. Samen krijgen PvdA, Groen Links en SP meer dan 60% van alle allochtone stemmen. Dat is donderdag gebleken uit de eerste Stemindex Allochtonen, die onderzoeksbureau Foquz Etnomarketing heeft gehouden. De PvdA krijgt met 45% de meeste stemmen van allochtonen.

Volgens de enquête krijgt verder het CDA 12%, Groen Links 10%, SP ruim 5%, VVD bijna 5% en D66 3% van de allochtone stemmen. Ongeveer één op de vijf allochtone kiezers heeft nog geen partijkeuze gemaakt.

De Stemindex Allochtonen wijst verder uit dat de opkomst op 22 november onder allochtonen hoog zal liggen. Bijna 75% van de Turken, Marokkanen, Surinamers en Antillianen zegt gebruik te zullen maken van zijn stemrecht.

Volgens Foquz Etnomarketing telt Nederland op dit moment 1,2 miljoen allochtonen die stemrecht voor de Tweede Kamer hebben. Afhankelijk van de opkomst tijdens de verkiezingen zouden zij de invulling van zo'n 10 tot 16 Kamerzetels bepalen.

'Schoolregels tegen homodiscriminatie wenselijk'

OnderwijsOp scholen moeten duidelijke regels komen om homodiscriminatie te voorkomen. 60% van de scholieren vindt dat, bleek donderdag uit een onderzoek over seksualiteit en tolerantie van de Nationale Jeugdraad.

Ook islamitische jongeren staan niet afwijzend tegenover dit voorstel; 43% is voor duidelijke regels, terwijl 11% er tegen is. Welke regels de discriminatie zouden moeten tegengaan, is niet aan de leerlingen gevraagd. Daarover moeten schoolbesturen en leerlingen zich nu buigen, zo zei een woordvoerder van de Nationale Jeugdraad.

Uit het onderzoek bleek verder dat de overgrote meerderheid (86%) vindt dat homoseksuele leerlingen en docenten zich veilig moeten voelen op school. Ook een meerderheid van de islamitische jongeren (61%) vindt het belangrijk dat de school een veilige omgeving biedt voor homoseksuele leerlingen en docenten. Slechts 7% van deze jongeren zegt het niet belangrijk te vinden.

Duidelijk uitspreken
Voor jongeren blijkt het belangrijk dat een docent zich duidelijk uitspreekt. Ruim de helft van alle jongeren vindt het belangrijk dat een docent zegt dat er over homoseksualiteit gesproken mag worden. Volgens ruim driekwart moet een docent kunnen zeggen dat hij of zij anders geaard is. Onder de islamitische jongeren is een ruime meerderheid (60%) van mening dat een docent moet kunnen uitkomen voor zijn of haar geaardheid, 15% vindt dat niet.

De ondervraagde leerlingen zitten op tien verschillende scholen door heel Nederland. De gemiddelde leeftijd van de ondervraagde leerlingen is 16 jaar. De onderzochte groep bestond voor 55% uit meisjes, en voor 45% uit jongens.

Van Gessel voorlopig aan de kant

NAC Breda kan voorlopig niet beschikken over Sander van Gessel. Van Gessel is vanwege een knieblessure uitgeschakeld, waardoor hij sowieso de derby van vanavond tussen NAC Breda en Willem II zal moeten missen.

De blessure leek in eerste instantie mee te vallen, maar een mri-scan wees anders uit. Van Gessel liep de blessure afgelopen weekend op, in de competitiewedstrijd tegen Vitesse.

Geen brainbreaker

Dat suffe Koekje dat iedere dag de brainbreakers doet is op vakantie. We zullen dus tot hij terug is geen brainbreakers hebben. Maar om je niet helemaal teleur te stellen tot zijn terugkomst zullen we iedere dag één of meer suffe flashspelletjes neerzetten om je dag toch op een goede manier te beginnen.

Vandaag in "Eigenlijk is een brainbreaker leuker":
Fish Money en Zombie Terror

vanaf komende maandag om 10.30 uur Geen Brainbreaker voor nog meer suffe flashspelletjes...

Veel Britten willen seks opgeven om 100 jaar te worden

Icoon OpmerkelijkVier op de tien Britten zouden nooit meer seks hebben als ze daarmee honderd jaar oud zouden worden. Dit is te lezen in een onderzoek dat vandaag zal verschijnen.

Van de vrouwen zeg 48 procent de seks op te willen geven in ruil voor het bereiken van een hoge leeftijd. Mannen kunnen minder goed zonder seks: van hen is 31 procent bereid om voortaan celibatair door het leven te gaan.

Toch heeft men niet alles over voor het bereiken van zo'n hoge leeftijd. Van de ondervraagden zegt 94 procent zijn vrienden en familie er niet voor op te willen geven. 74 procent vindt geld belangrijker dan zo'n lang leven. Tweederde heeft liever een lang en deugdzaam leven dan een kort en losbandig leven.

de Webstort (Examen)

"Ik vind het zó gek dat ik besta", zei de ene jongen tegen de andere. Ze zaten in de huiskamer op de vloer en keken naar een tekenfilm op Jetix. "Ja," zei de andere jongen, "en dat je je kan bewegen."
"Dat ík besta, dat is toch raar?" vervolgde de ene jongen. "Dat ík besta! Ik had ook niet kunnen bestaan..."
"Als we niet hadden bestaan, dan was er ook geen wereld geweest", zei de andere jongen.

Bridgestone wil rode band invoeren

Bridgestone, volgend jaar de enige bandenfabrikant in de Formule 1, lobbyt momenteel bij de FIA voor nieuwe regels om het bandenverhaal interessant te houden voor het publiek. Het bedrijf denkt zelf aan een systeem met herkenbare zachte banden, zoals dat in de Champcars wordt gebruikt.

Bridgestone is ook de enige bandenleverancier in de Amerikaanse raceklasse Champcar World Series, waar de coureurs tijdens iedere race minstens één set zachte banden moeten gebruiken, ongeacht hun vooraf gemaakte bandenkeuze. Deze zachte banden zijn duidelijk herkenbaar door een roodgekleurde wang, waardoor het publiek makkelijk kan zien dat de betreffende wagen sneller is door de zachte banden, maar ook sneller een pitstop zal moeten maken.

Dit systeem wil Bridgestone ook in de Formule 1 invoeren. Een tweede reden voor dit plan, buiten dat het voor het publiek interessanter zou worden om de bandenkeuzes te volgen, zou zijn dat Bridgestone haar verschillende bandenspecificaties niet meer onnodig ontwikkelt en meeneemt naar races. De kans is met dit idee immers groter dat een coureur beide compounds, zowel hard als zacht, gebruikt tijdens een race. Tevens zal de bandenfabrikant hierdoor meer gegevens kunnen verzamelen over het gedrag van de banden tijdens de race.

Volgens Hirohide Hamashima van Bridgestone staat nog niets vast. Wel bevestigde hij dat er veel wordt gesproken over de bandenkwestie in 2007, inclusief dit nieuwe idee.

Loting 3e ronde KNVB beker

Gisteravond is er geloot voor de derde ronde van de KNVB beker. PSV gaat op bezoek bij Vitesse, Ajax krijgt ADO Den Haag op bezoek, en Feyenoord moet naar Waalwijk. De speeldata zijn 7,8 en 9 november.

Loting:

FC Groningen - NAC Breda
Jong AZ - sc Genemuiden
Achilles'29 - Sparta Rotterdam
HFC Haarlem - FC Den Bosch
FC Twente - NEC
Roda JC - ASWH
De Graafschap - FC Emmen
RBC Roosendaal - FC Eindhoven
Be Quick'28 - Willem II
RKC Waalwijk - Feyenoord
FC Utrecht - Rijnsburgse Boys
Vitesse - PSV
MVV - Stormvog./Telstar
Ajax - ADO Den Haag
AZ - SV Meerssen
Go Ahead Eagles - Excelsior.

Trailer Resistance: Fall of Man

Ook Insomniacs first person shooter Resistance: Fall of Man is natuurlijk aanwezig op de Tokyo Game Show. De nieuwe trailer die van de game getoond werd daar is inmiddels ook online verschenen. De trailer doet het verhaal van de game wat uit de doeken, maar laat ook ingame beelden zien van de strijd tussen de mensheid halverwege de 20e eeuw en de bizarre Chimera monsters.

De trailer kun je hier bekijken.

TGS trailer Afrika verschijnt online

Een beeldschone trailer van de game Afrika die getoond is op de Tokyo Game Show is online verschenen. De trailer, laat net zoals de vorige, de bekendste Afrikaanse diersoorten zien. Zo zie je kuddes zebra's, een neushoorn, een nijlpaard, een kudde Afrikaanse olifanten en een cheetah die een gazelle opjaagt. Over de gameplay of uberhaupt wat voor soort game Afrika wordt, is nog niks bekend.

De trailer is hier te bekijken.

VS dreigden Pakistan plat te bombarderen

BuitenlandsDe Verenigde Staten hebben na de aanslagen van 11 september 2001 gedreigd Pakistan te bombarderen als het Aziatische land niet zou meewerken aan de Amerikaanse campagne tegen de Taliban in Afghanistan. Dat heeft de Pakistaanse president Pervez Musharraf gezegd in het CBS-programma '60 Minutes', dat zondag wordt uitgezonden.

''Wees voorbereid op een bombardement. Wees voorbereid om terug te keren naar het Stenen Tijdperk.'' Dat zei de toenmalige Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Richard Armitage destijds tegen het hoofd van de Pakistaanse inlichtingendienst, aldus Musharraf.

De Pakistaanse leider zegt dat hij op een verantwoordelijke manier heeft gereageerd op de ''botte'' dreiging. ''Je moet denken en beslissingen nemen in het belang van de natie en dat is wat ik gedaan heb'', zegt Musharraf over de Pakistaanse medewerking aan de VS.

Volgens hem waren sommige Amerikaanse eisen ''bespottelijk''. Zo wilden de VS dat Pakistan binnenlandse geluiden ten gunste van het terrorisme en tegen de VS volledig de kop in zou drukken.

De VS richtten hun aandacht op Pakistan omdat dat land jarenlang het fundamentalistische Taliban-bewind in Afghanistan had gesteund. De Taliban boden onderdak aan Osama Bin Laden, het brein achter de aanslagen op New York en Washington, en leden van diens terreurnetwerk al-Qaida.

Kunstrif van autobanden moet weg

Icoon OpmerkelijkHet Amerikaanse Broward County begint binnenkort noodgedwongen aan het opvissen van bijna twee miljoen oude autobanden. De banden werden tussen 1972 en 1977 nabij Fort Lauderdale in de oceaan gedumpt om een kunstrif te vormen, maar sindsdien is er amper een vis te zien geweest en is er van echte plant- en koraalgroei amper sprake. Doordat veel banden zijn losgeslagen, raakt een nabijgelegen koraalrif steeds ernstiger beschadigd.

Het idee leek aanvankelijk redelijk goed doordacht. Het zou een goedkope manier zijn om een toeristische attractie te creëren en tegelijkertijd van een vrachtlading oude banden af te komen. Vergelijkbare projecten in onder andere de Golf van Mexico waren reeds succesvol gebleken. Het project kreeg de goedkeuring van het U.S. Army Corps of Engineers én van de plaatselijke bevolking, getuige de 8000 dollar die voor het project werd ingezameld met bingo.

Dertig jaar later is het verdwijnen van de banden de reden voor enthousiasme. Milieuorganisaties zien eindelijk een doorn uit het oog verdwijnen, de marine helpt mee en maakt vrolijk van de gelegenheid gebruik om duikers praktijkervaring op te laten doen en plaatselijke vissers kunnen niet wachten om over een paar jaar een lijntje uit te werpen en iets anders te vangen dan een Goodyear.

Het opruimen zal ongeveer drie jaar in beslag nemen en mogelijk vijf miljoen dollar gaan kosten.


"Tamelijk eentonig hier..."

Prijswinnaars week 37

Je kon vorige week weer een hoop prijzen winnen op de FP. Allereerst maakte je kans op kaarten voor een Symphonica in Rosso-optreden van Marco Borsato. We gaven 1x2 kaarten weg en dit is de winnaar:


moorkoppie


Daarnaast gaven we drie 16 Blocks special edition DVD's weg. De volgende drie mensen hebben er één gewonnen:


YggY
onkel
P4ULuZ


Je kon tenslotte een van de vijf erotische verwenpakketten winnen. De vijf gelukkige winnaars zijn:


Laura 2000
sw00zh
Boobobob
Max-Westerman
tinekef


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.