Uitslagen Schotland speelronde 8

In speelronde acht van de Schotse Premier League stonden naast de Old Firm op zaterdag nog vier wedstrijden op het programma, en op zondag nog een tweede topper. Hier volgen de uitslagen.

Op zondag ging Heart of Midlothian op bezoek bij Aberdeen. Slechts een punt scheidde de Dons en de Hearts voordat in het Pittodrie-stadion werd afgetrapt. De eerste helft zag een ambitieus Aberdeen de kwaliteiten van Hearts-keeper Craig Gordon testen met pogingen van Barry Nicholson, Gary Dempsey en Lee Miller. Het was de noorderlingen echter niet gegeven een voorsprong te nemen maar bij rust had ook Jamie Langfield zijn doel voor Aberdeen schoongehouden, ondanks druk van de hoofdstedelingen in het tweede kwart van de wedstrijd. Twintig minuten na rust werd de score geopend. Christophe Berra werd geraakt door een vrije trap van Paul Hartley en mocht de 0-1 voor Hearts claimen. Hoogtepunt van de wedstrijd was het hakje van Roman Bednar als assist op Mauricio Pinilla, die de 0-2 voor zijn rekening kwam. Tien minuten voor tijd gooide Saulius Mikoliunas de wedstrijd op slot toen de verdediging van Aberdeen stond te slapen en de Litouwer de bal keurig om Langfield heen krulde. Kort na de 1-3 van Dyron Daal mocht Pinilla inrukken na zijn tweede gele kaart te hebben ontvangen wegens spelbederf. Aan de score veranderde niets meer.