Vooruitblik: Ajax - NEC

De volgende speelronde staat weer voor de deur. Hoogste tijd om weer vooruit te gaan blikken. Jullie kozen deze week voor de wedstrijd tussen Ajax en NEC.

Ajax kent een goede start van de nationale competitie. De ploeg staat op een keurige vijfde plaats met drie keer winst. Vorige week verloor de ploeg van trainer Henk ten Cate met 2-0 van Roda JC. Deze week willen de Amsterdammers weer voor de volle drie punten gaan. De laatste training van vrijdag liet zien dat alle spelers present waren. Dat betekent dus dat Nicolae Mitea ook weer mee kan spelen. Jaap Stam trainde eerst nog apart van de groep onder leiding van conditietrainer Laurens Ebben, maar sloot zich later toch aan bij de rest. Mitea liet het laatste deel van de training aan zich voorbij gaan, zodat hij zich kon richten op het laatste deel van zijn hersteltraject. De Roemeen is bijna verlost van de hamstringblessure die hem lang aan de kant hield.

In tegenstelling tot Ajax kent NEC een mindere start van het nieuwe seizoen. De club uit Nijmegen staat momenteel op een tegenvallende zeventiende plaats, met slechts één puntje. De ploeg van trainer Mario Been zal er alles aan gaan doen om zo snel mogelijk van deze positie af te komen. NEC kent in aanloop naar dit duel weinig personele problemen. Alle spelers zijn fit en er zijn ook geen geschorsten.

In competitieverband speelden Ajax en NEC 30 keer tegen elkaar in de Amsterdam ArenA. Het mag duidelijk zijn dat Amsterdammers vaak van het thuisvoordeel heeft geprofiteerd. De ploeg won de wedstrijd namelijk 28 keer. De Nijmeegse formatie wist nog nooit de volle drie punten mee naar huis te nemen. Wel speelden de clus tweemaal gelijk. Dit was ook het geval toen de elftallen vorig seizoen in Amsterdam speelden. Toen stond er na negentig minuten spelen 1-1 op het scorebord. Na vijftien minuten spelen was de eindstand al bekend. Rob Wielaert scoorde voor NEC en Markus Rosenberg bracht de Ajax weer op gelijke hoogte. Of de ploeg van Been deze keer wel kan winnen zal blijken op zondag 24 september om 14:30. Het duel zal onder leiding staan van Bas Nijhuis.

Submitter:  Bron: FOK!sport