[DTM] Uitslag Barcelona

Voor het eerst in zijn loopbaan heeft de Duitser Martin Tomczyk een zege weten te behalen. De Duitser reed vanaf polepositie naar de zwart-wit geblokte vlag op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Bernd Schneider eindigde als tweede, Heinz-Harald Frentzen werd derde.

Tomczyk, coureur van Audi, kwam van pole als snelste uit de startblokken. In de eerste ronde moest de safetycar al meteen de baan op, nadat Christian Abt Nicolas Kiesa van de baan reed. Kiesa op zijn beurt knalde op de auto van Vanina Ickx en Pierre Kaffer. Laatstgenoemde boorde daarna zijn Audi in de Mercedes van Jamie Green. En door alle commotie die ontstond kon Bruno Spengler Stefan Mücke niet meer ontwijken.

In de zesde ronde was de herstart, en kwam Bernd Schneider voorbij aan zijn rivaal Tom Kristensen. Vier ronden later lag hij tweede nadat hij Heinz-Harald Frentzen voorbij was gegaan. Schneider werd nog wel twee maal ingehaald door Mattias Ekström, maar de Zweed kreeg een drive-through, omdat hij een ander voertuig geraakt had. Drie ronden voor het einde leek Schneider alsnog naar de overwinning te rijden, toen Tomczyk zich verremde en Schneider erg dicht kon naderen. Maar een ronde later kwam Schneider even naast de baan, waardoor de overwinning voor Tomczyk veilig was.

Schneider heeft de leiding in het algemeen klassement met 62 punten. Tom Kristensen, die als negende eindigde, behaalde geen punten, waardoor Schneider kon uitlopen.