Uitslag Barcelona - Valencia

De eerste topwedstrijd van het seizoen in de Spaanse Primera División tussen Barcelona en Valencia is onbeslist gebleven. Het werd 1-1 in een schouwspel van sterk en vloeiend voetbal.

In een tot de nok toe gevuld Nou Camp trachtten beide ploegen een gat te slaan met hun opponent. Samen met Sevilla waren Barça en Valencia als enigen nog zonder puntverlies. Al vrij snel kwam de bezoekende club op een verdiende voorsprong toen David Villa een lage voorzet van de Portugees Miguel binnenschoot. De frustratie sloeg al snel toe bij Barça, toch kreeg alleen Rafa Marquez de gele kaart. Villa kreeg nog voor rust de kans op 0-2, maar de paal voorkwam een vroege genadeklap.

In de rust haalde coach Frank Rijkaard Edmílson naar de kant en zette Andrés Iniesta in het veld. De wissel bleek een supersub, want de Spaanse international maakte al na zeven minuten de gelijkmaker, op aangeven van Samuel Eto'o. Barcelona was de sterkere in de tweede helft, maar toch wist Villa aan de andere kant nog regelmatig voor gevaar te zorgen. De Nederlandse inbreng naast Rijkaard kwam van Giovanni van Bronckhorst. De linksback wist enkele malen gevaarlijk op te doemen voor de goal, maar een doelpunt bleef uit.

FC Barcelona - Valencia CF 1-1
16' David Villa 0-1
52' Andrés Iniesta 1-1

Submitter:  Bron: FOK!Sport