FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 17 augustus 2006

Barça op koers voor Supercup

FC Barcelona koerst af op haar eerste prijs van het seizoen. In de eerste wedstrijd om de Spaanse Supercup was het met 0-1 te sterk voor stadsrivaal Espanyol.

De Blaugrana, spelend zonder Mark van Bommel in de selectie, en met Giovanni van Bronckhorst op de bank, begonnen slapjes en lieten Espanyol aanvallen. Het duurde een half uur voordat Barcelona het eerste schot op doel loste. Voor die tijd moesten doelman Victor Valdés en Thiago Motta (met geel) zorgen dat Espanyol de openingstreffer niet zou maken.

Dat gebeurde dan ook niet; in plaats daarvan scoorde de ploeg van coach Frank Rijkaard vlak voor rust. Zwak verdedigend werk van Espanyol zorgde ervoor dat de bal in de voeten van de Fransman Ludovic Giuly kwam. De vleugelspits wist zich wel raad met de kans en schoof de bal langs keeper Gorka Iraizoz.

In het tweede bedrijf zocht Espanyol naar de gelijkmaker. Die kwam er ook, zes minuten na rust. De goal Jesús María Lacruz werd echter niet goedgekeurd, vanwege vermeend buitenspel. In de slotfase loste de regerend Spaans kampioen nog een aantal schoten op het doel van de bekerhouder, maar attent keeperswerk van Iraizoz voorkwam de beslissende goal. Espanyol kon zelf echter ook niet scoren, en daarmee gaat Barça de return met een 1-0 voorsprong in. Vorig seizoen verloor Barça nog van Real Betis in de strijd om de Supercup.

Opvallend was dat niet één van de drie nieuwe aanwinsten van Barça in de basis startte. Slechts één ervan, Gianluca Zambrotta, kreeg speeltijd: welgeteld vier minuten. Lilian Thuram en Eidur Gudjohnsen mochten van Rijkaard op de bank blijven zitten. Ook Van Bronckhorst kreeg vandaag geen speeltijd, Sylvinho speelde als linksback.

Uitslag:

RCD Espanyol - FC Barcelona 0-1
44' Giuly 0-1

Kanu naar Portsmouth

Nwankwo Kanu heeft een nieuwe club. De Nigeriaans international tekende een eenjarig contract bij Portsmouth.

De oud-Ajacied trainde al mee met Pompey sinds zijn contract bij West Bromwich Albion afliep. Met blessures voor zowel Lomana LuaLua als Benjani Mwaruwari is hij een welkome aanvulling voor het team van Harry Redknapp, dat aanstaande zaterdag het seizoen tegen Blackburn Rovers opent.

Het is voor Kanu zijn derde club in de Premier League. Voordat hij bij de Baggies kwam werd hij met Arsenal tweemaal kampioen.

Reggina krijgt puntaftrek

Reggina blijft in de Serie A. De zuid-Italiaanse club die zicheen week geleden
moest verantwoorden voor het beïnvloeden van wedstrijduitslagen zal het nieuwe seizoen echter met vijftien punten achterstand ingaan.

Reggina, voorzitter Pasquale Foti, drie scheidsrechters, twee assistent-scheidsrechters en nog een wedstrijdofficial dienden zich te verantwoorden. Foti werd geschorst voor twee en een half jaar en kreeg een boete van 30.000 euro, en naast de puntenaftrek dient Reggina ook een boete van 100.000 euro te betalen. Aanklager Stefano Palazzo had degradatie geëist.

Arezzo, een club uit de Serie B, moest om vergelijkbare redenen voorkomen. Ook in dit geval werd niet tot degradatie overgegaan, maar de club kreeg wel negen punten in mindering.

Explosievenalarm op Amerikaans vliegveld

Icoon TerrorismeDe luchthaven van Huntington in de Amerikaanse staat West-Virginia is donderdag ontruimd nadat uit onderzoek van twee flesjes uit de bagage van een vrouw bleek dat die mogelijk explosieven bevatten. Dat hebben Amerikaanse media gemeld.

Bij een controle troffen veiligheidsmedewerkers van de luchthaven verdachte flesjes aan in de handbagage van de vrouw. Zowel onderzoek door een snuffelhond en een chemische test op explosieven hadden positief resultaat.

De in de Verenigde Staten wonende vrouw, volgens de eerste berichten van Pakistaanse origine en tussen de 25 en dertig jaar oud, had een enkele reis geboekt naar de luchthaven van Charlotte in North Carolina. Zij is aangehouden en wordt ondervraagd door de FBI. Ongeveer honderd passagiers liepen vertraging op door de evacuatie.

Een deskundige van het luchtvaartvakblad Jane's Aviation, Chris Yates, zei tegen de Britse omroep BBC dat de tests van de flesjes erg gevoelig zijn. De waarschijnlijkheid dat de flesjes niet in contact zijn geweest met explosieven is volgens hem bijzonder gering. De flesjes zijn door een robot naar een afgelegen deel van de luchthaven gebracht, waar zij nader onderzocht zullen worden.

Het incident gebeurde een week nadat de Britse autoriteiten hadden bekendgemaakt dat zij plannen voor aanslagen op vliegtuigen met vloeibare explosieven hadden verijdeld. In Groot-Brittanië zitten nu nog 23 mensen in hechtenis op verdenking van betrokkenheid bij de plannen.

Export herkauwers per direct verboden

Icoon BinnenlandsOp een boerenbedrijf in het Limburgse Kerkrade is bij schapen de ziekte blauwtong geconstateerd. Van twee andere Zuid-Limburgse bedrijven wordt vermoed dat er blauwtong heerst. Blauwtong is een in Nederland onbekende ziekte, omdat het normaliter alleen in warmere landen voorkomt. De ziekte wordt door muggen verspreid.

De export van runderen, schapen en geiten is per direct door het ministerie verboden. In een straal van 150 kilometer rond de boerderij in Kerkrade geldt de maatregel, die inhoudt dat de beesten, alsmede hun eicellen, embryo's en sperma, het gebied niet mogen verlaten.

[Upd]Clijsters mist US Open

Er is een kans dat Kim Clijsters haar titel niet kan verdedigen bij de US Open eind augustus.

Tijdens de Rogers Cup moest de Belgische in de tweede ronde opgeven met een polsblessure. Tegen de Canadese Stéphanie Dubois staakte ze de strijd bij een 6-1, 2-3 stand.

Aan het begin van de tweede set moest Clijsters haar pijnlijke linkerpols laten intapen, omdat ze bijna geen dubbelhandige backhand meer kon slaan. Niet veel later belandde ze bij een val ook nog eens op het gewricht, en ze besloot daarna op te geven.

Update 22:30

Kim Clijsters zal de US Open moeten missen. In het ziekenhuis van Montreal bleek dat Clijsters door de opgelopen polsblessure waarschijnlijk 2 maanden uitgeschakeld zal zijn. Hierdoor zal ze haar titel op de US Open niet kunnen verdedigen en kan ook niet kan uitkomen voor België in de finale van de Fed Cup. Clijsters keert volgende week terug naar België. Dan zal met een nieuw onderzoek duidelijk moeten worden hoe ernstig de kwetsuur precies is.

Berlusconi-virus treft internet

Icoon DigitalInternetters die een mailtje krijgen over het overlijden van Silvio Berlusconi doen er verstandig aan deze onmiddellijk te verwijderen. Niet alleen is de voormalige premier van Italië nog springlevend, ook staat er in het schrijven een gevaarlijk linkje. Volgens de schrijver van het mailtje betreft het een linkje naar een foto van een dode Berlusconi, maar wie erop klikt installeert een zogenoemde Trojan Horse op de pc, dat de werking van Windows aan kan tasten.

Wie het mailtje toch opent kan de ellende nog voorkomen door het simpelweg goed te lezen. Er wordt namelijk gemeld dat Berlusconi al op 22 januari de geest heeft gegeven nadat hij door een Israëlische soldaat onder vuur werd genomen.

Volgens de Italiaanse krant Corriere della Sera was het onderwerp van de mailtjes echter voor veel mensen al genoeg reden om het mailtje zelf niet te lezen maar meteen door te klikken naar de "foto". De mailtjes waren dan ook voorzien van pakkende onderwerpen als 'Berlusconi-drama', 'De moord op Berlusconi' of 'Berlusconi vermoord'.

Silvio Berlusconi: toch niet zo dood als een computervirus wil doen geloven
Silvio Berlusconi: toch niet zo erg dood

Nadal naar derde ronde in Cincinatti

In tegenstelling tot Roger Federer heeft Rafeal Nadal donderdag wel de derde ronde bereikt van het ATP-tennistoernooi in Cincinatti. De Spaanse nummer twee van de wereldranglijst was in twee sets de Duitser Tommy Haas de baas: 7-6 (5) EN 6-3. De partij duurde een kleine twee uur.

Roger Federer, nummer een van de wereld en als eerste geplaatst liet zich gisteren verrassen door het Schotse talent Andy Murray.

Feyenoord zoekt buitenlandse spits


Feyenoord denkt niet voor de eerste wedstrijd van komend weekend tegen Groningen een vervanger voor Dirk Kuyt te hebben.

De Rotterdammers hebben de afgelopen tijd hun lijst met mogelijke nieuwe spitsen zien slinken. Veel spelers hebben of bijgetekend bij hun huidige ploeg of zijn al aan een andere club verkocht. " We hebben zodoende al wat namen weg moeten strepen" aldus Peter Bosz technisch directeur bij de club uit Rotterdam Zuid. Feyenoord wil niet regeren op namen van mogelijk nieuwe spelers maar Bosz wilde wel kwijt dat de nieuwe spits vrijwel zeker uit het buitenland komt. Volgens ingewijden zou FC Groningen-aanvaller Erik Nevland op het verlanglijstje van de Rotterdammers staan.

Feyenoord opent de competitie komende zondag met een uitwedstrijd tegen de club van Nevland. Dirk Kuyt is vandaag in Liverpool waar hij medisch gekeurd wordt en zijn vierjarig contract zal ondertekenen.

Dolfijn verlost van zwembroek

Icoon AlgemeenEen dolfijn die al weken rondzwom met een zwarte zwembroek is eindelijk verlost van zijn ongewenste kledingstuk. De tuimelaar werd geregeld gezien voor de westkust van Florida. Een team van 31 mensen wist het dier uiteindelijk met behulp van vijf boten in te sluiten en te vangen.

Het dier is volgens Amerikaanse media weken geleden gestuit op een zwembroek en heeft zijn kop door een van de beengaten gedrukt. De badkleding bleef uiteindelijk vastzitten bij de vinnen en knelde daar bloedvaten af. Als de dolfijn niet was gered, was het zeer waarschijnlijk overleden, aldus zeebiologen die bij de reddingsoperatie betrokken waren.

De dolfijn is nu een zwembroek armer, maar een zendertje rijker. De biologen willen het dier volgen.

Naamloos Sony-netwerk operationeel

Met nog drie maanden te gaan tot de consumenten los kunnen op de PS3, wordt er achter de schermen door Sony nog aan van alles en nog wat gesleuteld, zoals verwacht.
Een van de aspecten van de PS3 is online play. Nu is het PS2-netwerk verre van goed te noemen, dus men kijkt halsreikend uit naar de volgende netwerk-configuratie van Sony. Nu blijkt dat men de online service al zo goed als up and running heeft. Gamespot heeft bij SEGA Full Auto 2 mogen spelen, zowel single- als online multiplayer op het PS3-netwerk.

It's also worth noting that we played Full Auto 2's multiplayer on the actual PlayStation network platform, so apparently Sony already has its online gaming infrastructure up and running well ahead of the new system's release.

De heren vermeldden niet hoe het netwerk presteerde, maar laten we aannemen dat geen nieuws goed nieuws is.

met dank aan SToRM81 voor het melden op het FOK!forum

Mendez bijna rond met PSV

De komst van Ecudaoriaan Edison Mendez naar PSV is bijna rond. De middenvelder moet alleen nog een medische keuring ondergaan. Mocht hij deze zonder problemen doorlopen, dan zal PSV de 27-jarige Mendez gedurende het komende seizoen huren van zijn huidige werkgever Quito.

PSV heeft bij Quito ook een optie tot koop bedongen op de middenvelder. Als Mendez bevalt kan hij zich voor nog eens drie seizoenen aan de Eindhovense club verbinden.

FC Utrecht zoekt verdediger

Door de verkoop van Dirk Kuyt aan Liverpool heeft de voormalig werkgever van Kuyt FC Utrecht zo'n 900.000 euro ontvangen. De club had bij de overgang van Kuyt naar Feyenoord een constructie in laten bouwen waarin het vijf procent zou ontvangen van de transfersom mocht de Katwijker de Kuip gaan verlaten.

FC Utrecht heeft veel pech met de verdedigers. Alje Schut is nog niet hersteld van een lange tijd blessureleed en de club twijfelt nog of hij ooit wel hetzelfde niveau zal halen als voorheen. Ook Sander Keller is lang geblesseerd met een buikwand-blessure. Enkel Broerse en de junioren Pieters (17) en van Steensel (21) zijn opties voor in de verdediging.

Wat is Dit: Opgave 39 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave:

Succes!

Therapie voor brommobielmasturbeerder

OpmerkelijkEen 47-jarige Rijswijker is vandaag veroordeeld tot 150 dagen gevangenisstraf, waarvan 45 voorwaardelijk en verplichte therapie. Dit omdat hij een 59-jarige Rijswijkse moeder en oma de stuipen op het lijf heeft gejaagd met seksuele briefjes en masturbatie tegen haar brommobiel.

De man stak de afgelopen jaren briefjes onder de ruitenwisser van de brommobiel. Daarop stonden teksten als: ''Beauty, ik wil je slipje uitlikken. Doe het tussen je ruitenwisser, dan neem ik het mee,'' of: ''Rijpe schoonheid. Ik begrijp dat jij liever in de heer bent dan dat je mijn 'Heer' in je neemt.'' Na een briefloze periode begon de man dit jaar opnieuw. Nu niet enkel met vunzige briefjes maar ook met bijna dagelijkse masturbatie tegen haar brommobiel.

Hyperventilatie
Het slachtoffer hield aan de stalking gezondheidsklachten als hyperventilatie, pijn op de borst en uitstraling naar de linker arm over, maar ook schaamte voor de buurt, straatvrees en een depressie: ''Ik kon alleen nog maar aan die man denken en waarom hij zoiets doet. Nu ben ik bang voor het moment dat hij vrijkomt. Bang dat hij het misschien weer gaat doen.''

Tegen de rechter zei de man zich diep te schamen. Omdat hij al drie maanden in voorarrest zit, komt hij over 3 dagen vrij. Hij zal dan een verplichte behandeling moeten ondergaan bij een forensisch psychiatrisch centrum. Ook moet hij zijn slachtoffer 400 euro schadevergoeding betalen.

'Afluisterprogramma NSA ongrondwettelijk'

Icoon BuitenlandsEen Amerikaanse federale rechter heeft vandaag geoordeeld dat het afluisterprogramma van de National Security Agency (NSA) ongrondwettelijk is. Volgens rechter Anna Diggs Taylor is het afluisteren zonder wettelijk bevel strijdig met de rechten op vrijheid van meningsuiting en privacy en dient het programma onmiddellijk stopgezet te worden. Het is voor het eerst dat een rechter negatief over het omstreden programma oordeelt.

De zaak werd bij het federale hof aanhangig gemaakt door de American Civil Liberties Union (ACLU) namens journalisten, geleerden en advocaten die claimden door de afluisterpraktijken ernstig in hun werkzaamheden gehinderd te worden. Zij moeten beroepshalve veel contact onderhouden met buitenlandse cliënten, bekenden en collega's. Veel van deze gesprekken zouden zonder toestemming door de NSA worden opgenomen en onderzocht.

Volgens de regering valt het goedkeuren van een dergelijk programma ruim binnen de presidentiële bevoegdheden, maar zou het geen bewijs hiervoor kunnen leveren zonder staatsgeheimen vrij te geven. De ACLU vond dit echter een irrelevant argument, aangezien de regering-Bush al voldoende informatie over het programma had vrijgegeven om tot een oordeel te kunnen komen.

Albers krijgt nieuwe sponsor

Christijan Albers heeft een nieuwe sponsor aangetrokken. Vandaag is bekend gemaakt dat de David Hart Vastgoed Groep (DHVG) voor drie jaar de Midland-coureur zal steunen.

De rest van het seizoen zal het logo van de Rotterdamse vastgoedonderneming te zien zijn op de helm van Albers. Bovendien zal het de voorvleugel sieren van de Midland M16 waarmee de coureur uit Laren een demonstratie zal geven tijdens Bavaria City Racing.

"Ik ken David nu al een hele tijd en hij kan zelf ook een aardig potje sturen", aldus Albers. "Ik ben trots dat hij ervoor heeft gekozen om mij de komende jaren te steunen. Het is een indrukwekkend bedrijf met grote belangen in de Rotterdamse haven."

David Hart is vanzelfsprekend ook verheugd over de overeenkomst. "Hetgeen Christijan tot op heden bereikt heeft is geweldig en daarom heb ik besloten om hem te steunen op weg naar de top. Ik ben ervan overtuigd dat hij het talent en het karakter heeft om het te halen. Dat is ook de reden dat ik mijn bedrijf graag wil associëren met Christijan en zijn fans."

Nieuwe signalen afkoeling economie VS

Icoon EconomieHet begint er steeds meer op te lijken dat de Amerikaanse economie behoorlijk afkoelt. Een graadmeter die de ontwikkelingen voor de komende zes maanden aangeeft, is in juli 0,1 procent gedaald. Dat heeft het onderzoeksinstituut Conference Board donderdag bekendgemaakt.

Het afgelopen halfjaar stond de index van zogenoemde leading indicators al vier keer in de min. Analisten waren in hun voorspellingen over juli aan de voorzichtige kant met een stijging van 0,1 procent. Op een daling hadden ze echter niet gerekend. Op Wall Street leidde de publicatie van het cijfer echter niet tot koersverliezen. De beursgraadmeters stonden net iets boven de slotstanden van woensdag. Afname van de groei kan namelijk ook positief worden uitgelegd: Het betekent dat er minder kans is op inflatie (positief) en verdere renteverhogingen door de centrale bank.

Eerder deze week bleek dat er in de Verenigde Staten in het tweede kwartaal minder huizen zijn verkocht. Ook dat wijst er op dat de groei van de Amerikaanse economie afneemt. De afgelopen jaren gaven de Amerikanen veel geld uit door leningen af te sluiten met de overwaarde van hun woning als onderpand.

Analistengroep voorspelt PS3 als winnaar next-gen oorlog

De afgelopen tijd waren de berichten van analisten over de aankomende console-war niet van de lucht. Veel van deze analisten meenden dat Sony met de PS3 enkele cruciale fouten aan het maken was, en daarom dan ook de leiding gevende positie die het bedrijf heeft genoten met de PS2 kwijt zou raken. Echter, de Yankee Group, gevestigd in Boston, denkt dat het toch Sony zal zijn die de met het grootste marktaandeel er vandoor zal gaan.

De Yankee Group erkent dat de Xbox 360 een aardige voorsprong heeft, maar dat tegen de tijd dat deze generatie consoles volwassen zijn Sony een marktaandeel van 44% zal hebben, wat gelijk staat aan zo'n 30 miljoen verkochte PS3's in de VS. Volgens de analisten zal Microsoft met een tweede plaats genoegen moeten nemen, een marktaandeel van 40% met 27 miljoen verkochte consoles. De Wii van Nintendo zal volgens de Yankee Group niet tot een vergroot marktaandeel leiden voor Nintendo. Ze voorspellen dat Nintendo met zo'n 11 miljoen verkochte Wii's in de komende vijf jaar hetzelfde marktaandeel zal hebben als nu, zo'n 16%.

Wat opmerkelijk is aan deze voorspellingen is dat de Yankee Group geen specifieke argumenten heeft om de redeneringen van andere analisten te weerleggen, die vinden dat vooral de prijs van de PS3 Sony parten zal spelen.

Extreemrechts dol op Hitler-kever

Extreemrechtse verzamelaars blijken in Duitsland flinke prijzen te willen betalen voor een kever die is genoemd naar Adolf Hitler. Er worden prijzen genoemd die oplopen tot 1.000 euro.

De Hitler-kever is klein, blind en bruin (de kleur van Hitlers partij, de NSDAP) en leidt een verborgen leven in holen en grotten in Slovenië. De Anophthalmus hitleri werd in de jaren '30 voor het eerst beschreven door de bioloog Oscar Scheibler. Naar wetenschappelijk gebruik had hij het recht het beestje een naam te geven. Hij koos voor Anophthalmus hitleri, naar de naam van de toenmalige Duitse leider.

Een insectendeskundige van een museum in München zegt dat bijna alle exemplaren van de Anophtalmus hitleri uit de collectie zijn gestolen; vermoedelijk door extreemrechtse verzamelaars.

Er bestaat overigens nog een kever die naar een staatshoofd is vernoemd. In 2005 kreeg er een de naam van de Amerikaanse president George Bush. De Agathidium bushi leeft van slijmige schimmels.

[update]F.E.A.R. wordt PS3 launchtitel

Bij de release van de PlayStation 3 op 17 november van dit jaar zal Monolith's first person shooter F.E.A.R. ook aanwezig zijn. De game die vorig jaar verscheen op de PC en binnenkort ook op de 360 zal verschijnen zal voor de PlayStation 3 exclusieve singleplayer content met zich mee krijgen. Daarnaast zal natuurlijk de inmiddels op de PC gratis te downloaden multiplayer modus ook in de PS3 versie aanwezig zijn.

Voor meer informatie over F.E.A.R. kun je terecht bij onze review van de PC versie.


Screenshot van de PC versie

[update]
Inmiddels zijn ook een aantal screenshots van de game vrijgegeven.





[A1GP] Senna krijgt test Team Brazilië

Bruno Senna gaat testen voor het A1 Grand Prix-team van Brazilië. Senna en Emerson Fittipaldi, teambaas van het team, zijn dat afgelopen weekend overeengekomen.

Bruno Senna, neef van de legendarische Ayrton Senna, staat momenteel tweede in het Britse Formule 3-kampioenschap. Hij zou niet alleen een test hebben aangeboden gekregen, maar ook de kans op het rijden van races in het A1GP-kampioenschap. Brazilië zal het A1GP-seizoen starten met Nelson Piquet Jr. achter het stuur. Of dat de rest van het seizoen zo blijft, wilde Fittipaldi niet bevestigen.

CDA wil terug naar 40-urige werkweek

Nederlanders moeten weer 40 uur per week werken. Dat staat in het conceptverkiezingsprogramma van het CDA, dat de de grootste regeringspartij donderdag in Amsterdam heeft gepresenteerd.

Een 40-urige werkweek is volgens het CDA nodig om schaarste aan personeel te voorkomen en om de loonkosten in de hand te houden. De overheid moet de veertigurige werkweek bevorderen bij de bedrijven en die zelf invoeren voor haar ambtenaren.

Volgens het program, met als titel 'Vertrouwen in Nederland, vertrouwen in elkaar', is Nederland onder de kabinetten-Balkenende ''uit het dal geklommen''. Maar om ervoor te zorgen dat het land ''in topconditie aan de komende generaties wordt doorgegeven'', moet er nog veel gebeuren.

Bureaucratie
Het CDA wil dat meer mensen aan het werk gaan en dat de overheid het zuinig aandoet met het oog op de kosten van de vergrijzing. Ook moeten bedrijfsleven en instellingen nog minder last hebben van bureaucratie, moet de veiligheid worden bevorderd en moeten criminaliteit en overlast worden aangepakt.

Voor de komende vier jaar streeft het CDA naar een overschot van 1% op de rijksbegroting. De staatsschuld kan dan binnen twintig tot 25 jaar worden afgelost. Het CDA baseert zich daarbij voorzichtig op een groei van 1,75% per jaar.

Woningmarkt
De hypotheekrenteaftrek wil het CDA handhaven. Starters op de woningmarkt moeten goedkoop kunnen lenen bij een speciaal fonds.

Een verhoging van de AOW-leeftijd of een bijdrage van ouderen aan de oudedagsvoorziening, zoals bepleit door de VVD, respectievelijk de PvdA, is volgens het CDA niet nodig. Wel wil de partij bevorderen dat mensen gemakkelijker vrijwillig na hun 65e kunnen blijven werken.

Werkgevers moeten de mogelijkheid krijgen personeel gedurende twee jaar tegen het minimumloon van 21 jaar in dienst te nemen. Mensen met weinig kansen op de arbeidsmarkt krijgen zo meer mogelijkheden. De overheid vult hun inkomen zo nodig aan tot het sociaal minimum.

Met dank aan The_truth_is_so_boring en Vince_Taylor voor de submit.

Pastorelli met oude Alfa in Rotterdam

Nicky Pastorelli zal aanstaande zondag tijdens Bavaria City Racing in Rotterdam een Alfa Romeo uit 1980 besturen. De Nederlandse Champ Car-coureur vliegt speciaal over uit de V.S. voor de demonstratie met de historische Formule 1-wagen.

De Alfa Romeo 179, die in 1979 en 1980 bestuurd werd door ondermeer Vittorio Brambilla, Patrick Depailler en Andrea de Cesaris, wordt aangedreven door een drieliter V12-motor. Erg succesvol was de wagen overigens niet: van de dertig starts haalde de wagen slechts vier maal de finish.

Pastorelli kijkt uit naar de demonstratie. Hij was ook vorig jaar van de partij in Rotterdam. "Het wordt een flitsbezoek, maar ik vind het helemaal super dat ik weer aan dit geweldige evenement kan deelnemen,", aldus Pastorelli. "Zoveel enthousiaste toeschouwers, het is een beetje vergelijkbaar met een Champ Car-race op een stratencircuit. Natuurlijk wordt in Rotterdam niet geracet, maar ik ga wel even kijken wat die Alfa uit 1980 nog kan!"


De Alfa Romeo 179 in vroeger jaren

James Bond

Zo, we hebben een hele dikke primeur te pakken, we hebben namelijk de hand weten te leggen op de allernieuwste James Bond.

Ja, je leest het goed, de allernieuwste James Bond, die op de een of andere manier naar de buitenwereld is gelekt, waarschijnlijk een ontevreden werknemer of iemand die de productiemaatschapij wil chanteren ofzo.

Hoe dan ook, nieuwsgierig naar de allernieuwste James Bond film, wacht niet langer maar klik.

Met dank aan een anonieme submitter voor de submit

Sonic doet aan naamverandering

Niet Sonic the Hedgehog zelf natuurlijk, maar het next-gen spel van Sonic ondergaat een naamverandering. Het spel dat op de Nintendo Wii zal verschijnen was eerst gedoopt tot Sonic Wild Fire maar zal nu benoemd worden tot Sonic and the Secret Rings... een hele mond vol dus.

Developer Sega heeft gemeld dat het Sonic spel gepresenteerd zal worden op de Games Convention. Een release zal in het jaar 2007 verwacht worden.



Kuqi alweer weg uit Groningen


Nog voor de competitie start heeft FC Groningen Njazi Kuqi de deur gewezen.


De Finse spits speelde op amateurbasis voor de Groningers, maar "na een aantal incidenten" heeft trainer Ron Jans besloten de speler weg te sturen.
Kuqi is de broer van Shefki Kuqi, Fins international en speler van Blackburn Rovers.

"Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen vonden er de afgelopen weken een aantal voorvallen plaats. De beslissing van de club om met Kuqi te breken, was naar aanleiding van een nieuw incident bij de training van woensdag. FC Groningen wenst niet in te gaan op de details hetgeen er is gebeurd, maar vindt niet dat er nog langer sprake kan zijn van een situatie waarin Kuqi de kans krijgt zijn voornemen een contract af te dwingen in te vullen. Kuqi maakt derhalve geen deel meer uit van de selectie van FC Groningen", aldus de club in een persbericht.

Verdachte Emmer moordzaak opgepakt

Icoon MisdaadEen 21-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op een 25-jarige man in Emmen eind juli, is in de nacht van woensdag op donderdag in Zwolle aangehouden. Dit heeft een woordvoerder van de politie donderdag bekendgemaakt.

Van de verdachte ontbrak tot nu toe ieder spoor. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, wordt op dit moment door de politie verhoord. De twee andere verdachten, een 18- en een 23-jarige man, zitten nog steeds vast.

In een rijtjeswoning in de wijk Angelslo in Emmen werd op 30 juli het stoffelijk overschot van een man aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer door geweld om het leven was gebracht.

Boonen wint in Hoogeveen

De Belg Tom Boonen heeft de eerste etappe in de Eneco-Tour gewonnen. Na 177 kilometer koersen was hij in Hoogeveen de snelste in de massasprint. Simone Cadamuro eindigde als tweede.

Na 56 kilometer ontsnapte Rik Reinerink uit het peloton. De Skil-Shimano-renner werd, na 22 kilometer alleen te hebben gereden, bijgehaald door de Belg Koen Barbé en Matthé Pronk. De drie deden hun uiterste best om vooruit te blijven, maar door het werk van de sprintersploegen werden ze op tien kilometer voor finish toch ingelopen.

Dankzij onderweg verdiende bonificatieseconden wist Tom Boonen de leiding te pakken in het algemeen klassement te verstevigen. Stefan Schumacher staat nu tweede op vier seconden achterstand.

Uitslag Eerste etappe

#CoureurPloegTijd
1.Tom Boonen (Bel)QST4.12,52
2.Simone Cadamuru (Ita)MRMz.t
3.Enrico Gasparotto (Ita)LIQz.t.
4.Julian Dean (Nzl)CAz.t
5.Marco Zanotti (Ita)UNz.t

Algemeen klassement

#CoureurPloegTijd
1.Tom Boonen (Bel)QST4.19,47
2.Stefan Schumacher (Dui)GER+ 00,04.
3.George Hincapie (USA)DSC+ 00,07
4.José Iván Gutiérrez (Spa)CEI+ 00,08.
5.Alexei Markov (Rus)CEI+ 00,11

Moeder gaf zoontje (9) coke en heroïne

ShockingEen Britse rechter heeft de 31-jarige Emma Kelly veroordeeld tot negen jaar cel. De drugsverslaafde moeder is schuldig bevonden aan het geven van heroïne en cocaïne aan haar 9-jarig zoontje.

Toen moeder Emma en haar zoontje werden opgepakt voor winkeldiefstal, kwamen de drugsverslavingen van haar en haar kind aan het licht. Het jochie bracht een week door in een ziekenhuis om volledig af te kicken. Hij is nu 12 en woont inmiddels bij pleegouders en gaat weer naar school.

Met dank aan DJMO voor de submit.

Hoofddoek niet toegestaan in Belgisch Gemeenschapsonderwijs

Twee Belgische moslimleerkrachten uit Brussel zijn definitief hun baan kwijt omdat zij hun hoofddoekje niet wilden afdoen in de klas. De raad van beroep van het gemeenschapsonderwijs heeft dat beslist. Volgens de raad is de hoofddoek namelijk in strijd met de neutraliteit van het gemeenschapsonderwijs.

De leraressen werkten op basisscholen waarvan het schoolreglement een verbod bevat op opvallende religieuze symbolen. Toch weigerden ze hun hoofddoek af te doen. Toen ze ontslagen werden, gingen ze in beroep. Tevergeefs naar nu blijkt.

De algemeen directeur van scholengroep Brussel wil de uitspraak aangrijpen om de dialoog aan te gaan met de islamitische gemeenschap.



Mag niet in Gemeenschapsonderwijs (het voormalige Rijksonderwijs)

Poolse bendeleider (4) gearresteerd

OpmerkelijkIn Polen is een jeugdbende opgerold. De leider van de groep was een 4-jarige kleuter uit Krakow. Hij wees de bendeleden (4 tot 13 jaar) aan welke kinderen er moesten worden beroofd en op welke plekken dat diende te gebeuren.

De berovingen gebeurden middels zakmessen en wapenstokken. Daarmee werden andere kinderen bedreigd en beroofd. De buurt reageerde verbaasd op de arrestaties. De kinderen bleken in het dagelijkse leven namelijk als zeer netjes bekend te staan.

Met dank aan DJMO, Viking84 en panneman78 voor de submit.

Van Bommel ook bij Barça buiten selectie

Trainer Frank Rijkaard heeft Mark van Bommel niet in de selectie opgenomen voor de eerste wedstrijd om de supercup tegen Espanyol vanavond. Net als bij het Nederlands Elftal, lijkt Van Bommel ook bij zijn club Barcelona op een zijweg te komen staan.

Naast Van Bommel zijn ook Edmílson, Santi Ezquerro, Juliano Belletti en Javier Saviola niet opgeroepen voor de eerste belangrijke wedstrijd van Barcelona. Saviola staat op de transferlijst, Belleti heeft erg veel concurrentie, Ezquerro speelt haast nooit en Edmílson zit nog in Brazilië.

Spelers die wel in de selectie zitten zijn onder andere de nieuwkomers Gianluca Zambrotta, Eidur Gudjohnsen en Lilian Thuram. Daarnaast is Lionel Messi een kleine verrassing. De jonge Argentijn zal waarschijnlijk zijn rentree bij de Catalaanse club maken na zijn blessure.

Gevaarlijke chocoladerepen op Schiphol

Icoon BinnenlandsOp Schiphol circuleren momenteel chocoladerepen met een sterk hallucinerende werking. Het gevaarlijke snoepgoed heeft het opschrift 'Noir de Noir'. De Marechaussee op Schiphol rook lont toen een dakloze na het eten van de chocolade flink ziek werd en de vreemdste waanbeelden kreeg.

"De waanbeelden gingen zelfs zo ver, dat deze man uniformen voor trouwjurken aanzag", aldus woordvoerder Rob Stenacker van de marechaussee. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft de repen inmiddels onderzocht en heeft daarbij de hallucinerende stof Psilocine aangetroffen. Deze stof wordt aangemerkt als een harddrug en zit ook in bijvoorbeeld paddo's.

"We vermoeden dat reizigers de repen ergens anders vandaan hebben, maar ze niet durven mee te nemen op hun vlucht, omdat er drugs in zitten. Daarom worden ze op het vliegveld achtergelaten", aldus de marechaussee. De repen kunnen bij inname gevaarlijk zijn.

Met dank aan ESL en TaLoN.nl voor de submit.

Gratie voor twee Nederlanders in Thailand

MisdaadTwee Nederlanders die in Thailand tot de doodstraf waren veroordeeld wegens drugssmokkel hebben gratie gekregen van koning Bhumibol. Hun straf is omgezet in levenslang. Door een uitwisselingsverdrag tussen Nederland en Thailand zouden zij hun straf nu thuis uit kunnen zitten.

Het betreft de Nederlanders Edy Tang en Li Yang, beide van Chinese komaf. VVD-Europarlementariër Jules Maaten zette zich in voor beiden omdat ze volgens hem in erbarmelijke omstandigheden in de gevangenis zitten. Zo zijn zij dag en nacht aan boeien vastgeketend. Ook is de VVD'er er niet van overtuigd dat de twee mannen daadwerkelijk schuldig zijn.

Geen gratie
Minder goed nieuws is er voor Sibel Yalvac uit Rotterdam. Zij zit in Indonesië een straf uit van 10 jaar wegens drugssmokkel. Zij krijgt geen gratie op de Indonesische onafhankelijkheidsdag, die donderdag wordt gevierd.

De zwakbegaafde Rotterdamse van Turkse komaf werd in 2003 aangehouden in Jakarta met 5.000 XTC-tabletten. Zowel Maaten als SP-Kamerlid Harry van Bommel proberen al langere tijd Yalvac los te krijgen omdat ze verminderd toerekeningsvatbaar is. Ze kan oorzaak en gevolg niet goed van elkaar onderscheiden, is te lichtgelovig, heeft veel fantasie en kan niet eens tot twaalf tellen.

[Upd]Kuyt toch naar Liverpool

Feyenoorder Dirk Kuyt zet zijn voetbalcarriére toch voort bij Liverpool. Dit melden zowel de Telegraaf als het Algemeen Dagblad vandaag. De spits zal een vierjarig contract tekenen bij de 'The Reds'.


Vandaag wordt Kuyt in Liverpool verwacht voor de medische keuring, en de Engelse club zou de international een dag later al willen presenteren. Het is de grootste transfer in de geschiedenis van Feyenoord. Kuijt gaat ongeveer 1,7 miljoen euro per jaar verdienen in de Engelse havenstad, waar ook de Nederlanders Boudewijn Zenden en Jan Kromkamp spelen.

In 2003 kwam de Katwijker van FC Utrecht naar De Kuip en in 101 duels voor Feyenoord wist hij 101 maal te scoren.

Update 14:00

Inmiddels heeft ook Feyenoord het vertrek van Kuyt bevestigd. "We hebben er alles aan gedaan om Dirk voor Feyenoord te behouden. Daar zijn we heel ver in gegaan en Dirk stond daar voor open, maar we wisten ook dat als zijn droomclub zou komen, de kans zou bestaan dat hij zou vertrekken. Liverpool, ook dat was bekend, was en is zijn droomclub. Veel clubs hebben de afgelopen periode geprobeerd Dirk te contracteren, maar telkens heeft hij nee tegen die clubs gezegd omdat ze niet aansprekend genoeg waren voor hem, terwijl er toch zeer gerenommeerde clubs tussen zaten. Dat tekent de instelling van Dirk: of Feyenoord of mijn droomclub," aldus voorzitter Jorien Van den Herik.

Kuyt vertrekt naar Liverpool

Icoon VoetbalFeyenoorder Dirk Kuyt zet zijn voetbalcarriére toch voort bij Liverpool. Dit melden zowel de Telegraaf als het Algemeen Dagblad vandaag. Inmiddels heeft ook Feyenoord de overgang van Kuyt bevestigd. De spits zal een vierjarig contract tekenen bij de 'The Reds'.

Vandaag wordt Kuyt in Liverpool verwacht voor de medische keuring, en de Engelse club zou de international een dag later al willen presenteren. Het is de grootste transfer in de geschiedenis van Feyenoord. Kuijt gaat ongeveer 1,7 miljoen euro per jaar verdienen in de Engelse havenstad, waar ook de Nederlanders Boudewijn Zenden en Jan Kromkamp spelen.

In 2003 kwam de Katwijker van FC Utrecht naar De Kuip en in 101 duels voor Feyenoord wist hij 101 maal te scoren.

Met dank aan Vossel, Longmen, Dirk-Kuijt, Timis.ro, Evik en paultjuhhh voor de submit.

Beauty pageants?

Amerika komt nogal eens in het nieuws. Soms positief maar over het algemeen krijgen ze het voor elkaar om negatief in het nieuws te komen. Zo ook in 1996 toen het kleine 6-jarige meisje JonBenét Ramsey vermoord in haar ouderlijke huis gevonden werd. Een afschuwelijk drama, zo'n jong meisje nu al berooft van haar veel belovende leven als beauty queen.

Misschien gaan er nu al alarmbelletjes bij u rinkelen. Een 6-jarige beauty queen? In Amerika kunnen kleine kinderen al mee doen aan de zogenaamde beauty pageants. Een wedstrijd waar de kinderen beoordeeld worden op hun speciale talent (zingen, dansen), hun manier van spreken en lopen en hun uiterlijk. Ik hoop dat u het met mij eens bent dat dit behoorlijk ongezond is voor een 6-jarig meisje. Niet alleen zal haar zelfvertrouwen beschadigt worden elke keer als ze niet wint, maar ook wordt ze door haar ouders blootgesteld aan pedofielen en ander gespuis.

Zo ook JonBenét, ze werd namelijk vermoord door een oudere man die verliefd was op haar. Vandaag werd bekend gemaakt dat hij de dader is. Nu vraag ik mijzelf af of er maar één schuldige is? Uiteraard is de man die haar vermoord heeft schuldig, maar ligt de schuld ook niet bij haar ouders die haar opmaakte als een volwassen mensje en haar blootstelde aan deze vleesmarkt. Is de hele Amerikaanse samenleving hier niet aan schuldig vanwege het altijd voorop stellen van uiterlijk en het niet verbieden van deze walgelijke wedstrijden?

Ik ben blij dat de dader gepakt is, maar als er verder niets gedaan wordt, is het toch wachten op het volgende meisje die slachtoffer wordt?

TVM overweegt terugkeer in wielersport

Transportverzekeraar TVM overweegt om in 2010 terug te keren in de wielersport. De directievoorzitter van het bedrijf, Arjan Bos, heeft dit woensdagmiddag gezegd.

Veertien jaar was de verzekeraar in het verleden hoofdsponsor van de wielerploeg van Cees Priem. "Tot en met de Winterspelen van 2010 gaan wij door met het sponsoren van onze schaatsploeg, waar wij zeer tevreden over zijn. Aangezien ons bedrijf steeds internationaler actief is, zou de wielersport publicitair gezien beter bij ons passen. Wanneer we met het schaatsen stoppen, dan is wielrennen voor ons het enige alternatief. Wij denken dan niet aan het sponsoren van het evenement, maar opnieuw aan het opzetten van een eigen ploeg," aldus Bos.

Info, screens en trailer Full Auto 2

1UP heeft meer informatie weten te vinden over de multiplayer in Full Auto 2: Battlelines van Sega. Zo zal er een deathmatch-modus zijn waar met maximaal acht spelers tegen elkaar gestreden kan worden. Door het lever verspreid liggen dan icoontjes voor betere wapens en reparaties. De omgeving zal creatief gebruikt moeten worden om te winnen in deathmatch. Elk voertuig kan zowel voor als achter twee wapense gebruiken.

Er is ook nog een 'Base Assault' modus, een soort omgekeerde versie van Capture the Flag. In Base Assault moet je als team een bom in de basis van je tegenstander zien te krijgen. Dit wordt voorgesteld als een soort rugby met auto's, alleen ontbloft de bal nu na 90 seconden. De derde meerspelermodus is een soort kat- en muisspel waar één iemand weg moet rennen en de andere hem moet proberen te vangen.

Full Auto 2: Battlelines komt bij de launch van de PS3 op 17 november uit in Amerika. Of we de game in Europa ook al bij de release van de console kunnen verwachten is nog niet bekend. Een gameplay-trailer is hier te vinden.













Computerwinkels willen zwarte lijst webwinkels

DigitalDistributeurs van computers die hun waren leveren aan vage winkeltjes op het internet, krijgen wellicht te maken met een koopstaking van computerwinkels. De NLCW, de brancheorganisatie, kondigde aan groothandels die de branche vervuilen, op een zwarte lijst te zetten.

''Wij hebben niets tegen voorraadhoudende webshops. Maar wat je nu steeds meer ziet, is dat vrachtwagenchauffeur Piet een webwinkel begint naast z'n gewone baan. In feite levert de distributeur gewoon meteen aan de klant, met als gevolg dat Piet met 1% marge genoegen kan nemen'', legt secretaris Toon Klaassen van de NLCW uit.

Het fenomeen neemt hand over hand toe, zegt Klaassen. ''Het zijn er nu al honderden. Een jaar geleden nog maar enkele.''

Villeneuve: "Schumi is leugenaar"

Jacques Villeneuve mag dan wel gestopt zijn met Formule 1, dat weerhoudt hem er niet van om kritiek te geven. De voormalig BMW-coureur heeft flink uitgehaald naar Michael Schumacher en noemt de Duitser een leugenaar.

"Michael is geen groot kampioen, omdat hij teveel smerige streken heeft uitgehaald en omdat hij geen geweldig mens is," zegt Villeneuve. "Senna haalde ook smerige streken uit, maar deed dat met meer klasse en meer integriteit. Toen hij bijvoorbeeld in 1990 Prost uitschakelde op de baan van Suzuka, zei hij al voor de race dat hij dat ging doen. Dat is een groot verschil met Michael, die dit jaar in Monaco bij hoog en bij laag beweerde dat hij onschuldig was."

Schumacher stopte daar in de laatste minuut zijn auto in de laatste bocht, zodat Fernando Alonso zijn ronde niet meer af kon maken. De Duitser werd door de marshalls bestraft en moest achteraan starten.

Villeneuve vervolgt: "Senna zei dan: 'Ja ik heb het gedaan. Maar ik vertelde je voor de race al dat ik het ging doen'. Dat is heel anders dan wat Michael liet zien in Monaco, Jerez (in 1997), en Adelaide (in 1994, toen hij in botsing kwam met Damon Hill). Senna loog niet tegen de fans. Michael doet dat wel. Het is jammer dat de fans dat ook van hem accepteren. Michael maakt misbruik van hun loyaliteit," aldus een getergde Villeneuve.

Volgens de Canadees liegt Schumacher niet alleen tegen zijn fans, maar ook tegen zijn collega’s. "Tijdens de GPDA-bijeenkomst in Silverstone loog hij tegen ons over het kwalificatie-incident in Monaco en hij had niet eens het fatsoen om zich te schamen voor die actie. We wisten allemaal dat er tegen ons gelogen werd, maar slechts enkelen van ons namen de moeite er wat van te zeggen. De meeste zijn bang voor Michael of zeiden niks zodat ze naar het WK Voetbal konden kijken. Hoe dan ook Michael denkt dat hij beter is dan de rest. Hij denkt ook dat hij groter is dan de sport, maar dat is hij niet. Als hij met pensioen is gegaan, zal niemand meer aan hem denken."

TU Delft weet elektron te temmen

WetenschapNatuurkundigen van het Kavli Instituut voor Nanowetenschappen van de TU Delft zijn er als eersten ter wereld in geslaagd één enkel elektron te laten tollen zoals zij dat wensen. Ondanks de verstoringen die samengaan met een zeer snel wisselend magnetisch veld wisten ze het elektron 'op te sluiten en te temmen', zo schrijft de Volkskrant vandaag.

Het zou om een heel belangrijke uitvinding kunnen gaan. Al is dat nu nog niet duidelijk. Een hanteerbaar elektron kan de weg vrijmaken naar een quantumcomputer. Zo'n computer zou eindeloos veel sneller kunnen rekenen dan de huidige machines. Nu rekenen computers met bits die 0 of 1 kunnen zijn. Met elektronen als bits wordt alles anders. Die kunnen, dankzij de wetten van de quantumfysica, tegelijkertijd 0 en 1 zijn. Wat betekent dat ze zowel links- als rechtsom draaien.

Met dank aan Nilsch voor de submit.

Geen HD-DVD-games op de Xbox 360

Gisteren was er de verklaring van iemand van Microsoft dat er werd nagedacht over Xbox 360-games op HD-DVD. Microsoft heeft dit echter weer ontkend en deze keer is John Porcaro, general manager van PR, diegene die de uitspraak doet.

Since announcing the Xbox 360 HD DVD Player accessory at E3 2006, we’ve been clear that it is designed exclusively for playing HD DVD movies. It will not play games on HD DVD. […] At this point, we haven’t seen anything to suggest that next-gen DVD formats offer a better game experience than current DVD. What we do know is that these formats will bring added cost to game developers, disc manufacturing, and could even result in added costs and longer load times for the consumer, which would negatively impact the game experience.

Hij zegt dus dat Microsoft alle vertrouwen heeft in de capaciteit van de DVD-schijfjes voor de toekomstige games op de Xbox 360. Ook zijn de next-gen formaten duurder voor de ontwikkelaars en kunnen zelfs resulteren in duurdere games en langere laadtijden in games. Het is in ieder geval volgens hem dus zeker dat de HD-DVD-addon niet gebruikt zal worden voor games.

Uitslagen vriendschappelijke interlands

Gisteren werden er enkele vriendschappelijke oefeninterlands afgewerkt. Ook de grote landen kwamen in actie, waaronder Nederland, Italië en Duitsland.

Wereldkampioen Italië trad thuis aan tegen Kroatië. De Italiaanse B-opstelling had weinig in te brengen tegen de ervaren Kroaten. Het werd 0-2 door doelpunten van Da Silva en Modric. Duitsland, dat op het WK nog met 2-0 wist te winnen van Zweden, had ditmaal opnieuw weinig moeite met datzelfde land. Mede dankzij WK-topschutter Miroslav Klose, gisteren met twee goals, won Duitsland met 3-0 in eigen huis.

Guus Hiddink speelde zijn eerste wedstrijd met Rusland. De ervaren trainer riep onder meer de debutant Pogrebnyak op, die er in blessuretijd voor zorgde dat de Achterhoeker zijn eerste overwinning alweer op zijn conto bij kon schrijven. Leo Beenhakker had met zijn Polen minder succes. Uit bij Denemarken gingen de Oost-Europeanen met 2-0 onderuit door doelpunten van Bendtner en Rommedahl.

Engeland wist Griekenland simpel opzij te zetten. Kersverse aanvoerder John Terry zette de Engelsen al snel op 1-0, en voor rust stond het door Frank Lampard en Peter Crouch (2x) al 4-0. Bij die stand zou het ook blijven. Tsjechië had het thuis zwaar tegen Servië. De Serven, die hun eerste interland als onafhankelijk land speelden, kwamen al snel op achterstand door Jiri Stajner. Toch kwamen ze sterk terug door onder meer een doelpunt van Danko Lazovic, om uiteindelijk met 1-3 te winnen.


Uitslagen:

Guatemala - Haïti 1-1
onbekend

San Marino - Albanië 0-3
7' Tare 0-1
24' Skela 0-2
38' Lala 0-3

Libië - Oeganda 3-0
65' Husain 1-0
85' Saad 2-0
90' Tayeb 3-0

Rusland - Letland 1-0
90' Pogrebnyak 1-0

Finland - Noord-Ierland 1-2
34' Healy 0-1
64' Lafferty 0-2
74' Väyrynen 1-2

Moldavië - Litouwen 3-2
14' Poskus 0-1
15' Dadu 1-1
38' Danilevicius 1-2
52' Cebotari 2-2
87' Clescenko 3-2

Namibië - Zuid-Afrika 0-1
61' Mashego 0-1

Kameroen - Guinée 1-1
70' Mansare (Pen) 0-1
90' Webo 1-1

Marokko - Burkina Faso 1-0
45' Hadji 1-0

Roemenië - Cyprus 2-0
5' Dica 1-0
28' Mutu 2-0

Tunesië - Mali 0-1
36' Kanouté (Pen) 0-1

Egypte - Uruguay 0-2
67' Godin 0-1
77' Sakka (ed) 0-2

Wit-Rusland - Andorra 3-0
35' Hleb 1-0
76' Bulyga 2-0
84' Kornilenko 3-0

Denemarken - Polen 2-0
32' Bendtner 1-0
62' Rommedahl 2-0

Ivoorkust - Senegal 0-1
64' Niang 0-1

Luxemburg - Turkije 0-1
26' Tekke 0-1

Noorwegen - Brazilië 1-1
51' Gamst-Pedersen 1-0
62' Carvalho 1-1

Tsjechië - Servië 1-3
3' Stajner 1-0
41' Lazovic 1-1
54' Pantelic 1-2
70' Trisovic 1-3

Liechtenstein - Zwitzerland 0-3
11' Frei 0-1
51' Frei (Pen) 0-2
65' Margairaz 0-3

Oostenrijk - Hongarije 1-2
11' Zoltan Gera 0-1
37' Horvath 0-2
74' Kuljic 1-2

Ierland - Nederland 0-4
25' Huntelaar 0-1
41' Robben 0-2
53' Huntelaar 0-3
70' Van Persie 0-4

Duitsland - Zweden 3-0
4' Schneider 1-0
8' Klose 2-0
44' Klose 3-0

Italië - Kroatië 0-2
27' Da Silva 0-1
42' Modric 0-2

Bosnië-Herzegovina - Frankrijk 1-2
16' Barbarez 1-0
40' Gallas 1-1
90' Faubert 1-2

Engeland - Griekenland 4-0
14' Terry 1-0
30' Lampard 2-0
35' Crouch 3-0
42' Crouch 4-0

Venezuela - Honduras 0-0

Chili - Colombia 1-2
68' Preciado 0-1
82' Suazo (Pen) 1-1
88' Soto 1-2

Peru - Panama 0-2
20' Philips 0-1
87' Gomez 0-2

VS: moord op 'beauty queen' (6) lijkt opgelost

MisdaadEén van Amerika's meest geruchtmakende moordzaken lijkt opgelost. Het betreft de moord op de 6-jarige 'beauty queen' JonBenét Ramsey, in 1996. Het meisje, bekend omdat ze vele schoonheidswedstrijden won, werd op tweede kerstdag in 1996 dood gevonden in de kelder van haar huis. De zaak werd nooit opgelost maar de theorieën over de daders waren niet van de lucht. Velen dachten zelfs dat haar vader of moeder haar vermoord zou hebben.

Naar nu blijkt is dat laatste niet waar. In Thailand is namelijk een 41-jarige leraar aangehouden. Indertijd woonde de Amerikaan in de buurt van het meisje in Atlanta waar hij werkzaam was als lagere schoolleraar. Volgens de Thaise politie heeft de man, John Mark Karr, gezegd dat hij verliefd was op het meisje, haar heeft ontvoerd en haar per ongeluk heeft gedood. ''Ik hield van JonBenét'', zei Karr tegen journalisten. Vermoedelijk wordt hij snel uitgeleverd naar de Verenigde Staten.

De vader van JonBenét zegt blij te zijn met de arrestatie. Voor de moeder van het meisje komt die echter te laat; zij overleed in juni aan kanker. Volgens haar advocaat wist zij echter wel dat er een arrestatie op komst was.



De 6-jarige 'beauty queen'

Met dank aan Evik voor de submit.

Blazing Angels wordt ook PS3-titel

Developer Ubisoft heeft bekend gemaakt dat hun spel Blazing Angels: Squadron of World War II nu ook op de PS3 zal gaan verschijnen. Het spel zal veel gebruik maken van de ingebouwde motion-sensor van de PS3-controller aangezien je als speler vele gevechtsvliegtuigen zal gaan besturen.
In het spel zul je online enkele missies kunnen uitvoeren met 16 van je vrienden.

Deze Blazing Angels titel zal rond de release van de PS3 in de Europese schappen liggen.



Screenshot van Xbox360-versie, binnenkort ook op PS3

Van alles wat

Zo, het is weer eens tijd om de bezem door onze schatkist te halen, jullie kennen die schatkist onder de naam submit.

We beginnen met een stoere cowboy die verdraaid handig is met de lasso, ik persoonlijk zou mezelf al 3 keer hebben laten struikelen.

Van Tijnes kregen we een spelletje binnen, een dubbele uitdaging, want de website en dus ook de uitleg is in het koreaans, maar gelukkig legde Tijnes goed uit hoe het werkt:

quote:
Instructies:
Wacht tot hij klaar is met laden.
Wacht tot ze klaar is met praten en dan komen er 2 pannen te voorschijn.
Klik op de linker pan voor de instructies van het spel.
Klik op de rechter pan om gelijk te starten.
Doel van het spel: Maak noodles.
De liefhebbers van dames (en wie is dat niet) zijn we ook niet vergeten en als die liefhebbers ook nog van sport die komen bij het zien van dit filmpje aan hun trekken.

Dan hebben we ook nog goed nieuws voor de soldaten die naar Uruzgan gaan, ze hoeven zich daar niet te vervelen want de lokale bevolking heeft het bowlen ontdekt.

En om af te sluiten kregen we ook nog een Mexicaanse aflevering van The Simpsons in handen

Met dank aan Tijnes, Realzm, Kazango en een onbekend iemand voor de submits

De Twijfel

Gelukkig ben ik gezegend met een persoonlijkheid dat met een overdosis narcisme is gespekt. Ik las eens in een boekje van een filosoof - nou ja, een depressieve stakker waarvan ik de naam niet eens meer weet - dat het leven feitelijk een aanéén stapeling van ellende en sterven is, maar met mijn virtuele ruggengraat houd ik de lol erin. Geluk is het moment dat je dan even alle kwelling vergeet, vertaal ik maar even. Angst is hartstikke gezond, want dat houd je scherp en beschermt je ook tegen de misère van alledag.

Marokkanen pesten homo, politie lijkt machteloos

Icoon BinnenlandsEen Amsterdamse homo wordt door een groep Marokkaanse jongeren al een half jaar lang structureel getreiterd en lastiggevallen. De politie doet zijn best om hiertegen op te treden, maar tot nu toe zonder enig resultaat.

De gepeste, de 56-jarige Jaap Uitterdijk, kwam vijf jaar terug in zijn huis Oud West wonen. Hij stond in die tijd al bekend als homo, doordat hij voor de VVD in de stadsdeelraad gezeten had en hij al langer voorvechter van homorechten was. Na vier dagen stond er al "homo" op zijn voordeur gekalkt. Hierover verscheen toen in een huis-aan-huisblad een artikel, dat hij toen kopieerde en bij alle medebewoners van zijn wooncomplex in de bus deed. Daarna bleef het rustig.

Een halfjaar geleden echter begon het gepest weer, deze keer door een groep van ongeveer acht Marokkaanse jongeren van een jaar of zestien die in het wooncomplex op de binnenplaats rondhangen. In het begin bleef het bij belletje trekken, maar de pesterijen werden steeds erger. Inmiddels heeft Uitterdijk iedere avond gebonk op zijn ramen. De groep van acht jongeren schreeuwt hem 's avonds ook leuzen toe als "vuile homo" en "lekker trekken". Erop reageren doet hij niet; een bovenbuurman die er ooit wel iets van zei is in elkaar geslagen. Zijn huis is inmiddels wel op de surveillanceroute van de politie opgenomen, maar dat hielp maar tijdelijk. Uitterdijk: "Zodra de politie langskomt, vliegen ze uit elkaar, daarna komen ze weer samen. Als ze alleen zijn durven ze me zelfs niet aan te kijken, maar als groep zijn ze niet te harden."

Vorige week ging de groep zijn ramen te lijf met een brandende spuitbus met aanstekergas. Hiervan heeft Uitterdijk ook aangifte gedaan. De politie belooft om de daders aan te houden zodra ze deze "in beeld hebben", maar vooralsnog is dat niet het geval. Een woordvoerder van het woningcomplex heeft beloofd de ouders aan te schrijven als blijkt dat er daders in het complex wonen.

Uitterdijk is vastbesloten zich niet weg te laten jagen: "Ik heb op de barricades gestaan voor de homo-emancipatie. Nu we daar eindelijk de vruchten van kunnen plukken, laat ik me dat niet afnemen. Over mijn lijk."

Releasedatum Super-Bikes: Riding Challenge

Take Two Benelux heeft aangekondigd dat ze de distriubtie, verkoop en marketing van Super-Bikes: Riding Challenge in de Benelux gaan doen.
Deze game zoekt het ultieme realisme op binnen motorracing. Als beginner zul je absoluut niet de controle hebben om je tegenstanders uit te remmen en weer hard weg te accelereren. Het moet de ultieme racesimulatie worden voor motorfreaks.

De game zal op 15 september uitkomen voor de PC en PS2.



Wat is Dit: Opgave 38 - Uitslag

Voor deze opgave hadden jullie 3 ronden nodig en in deze ronde was Kloppie degene die als eerste het goede antwoord gaf en daarmee 6 punten behaald. Op dit antwoord zijn in totaal 7 lifters namelijk: ABC-tje, ixis, Klaasjuan, level1, Petracev, Viper2k1 en zjosken. Zij krijgen uiteraard 3 punten.

In ronde 2 had welpje20 eigenlijk al het goede antwoord gegeven, maar doordat zij meerdere dingen benoemd had in haar antwoord krijgt zij geen punten. Alleen antwoorden met maar één voorwerp erin tellen mee! Anders zou iedereen meerdere dingen kunnen zeggen en dat is natuurlijk niet de bedoeling van dit spel.

De tussenstand site kunnen jullie wel bekijken maar deze zal voorlopig niet geupdate worden. Totdat hier een andere oplossing voor is, is er een 'Excel'-bestand waar de scores in staan. Dit kun je hier vinden. Voor de mensen die geen zin hebben om te kijken komt hier een korte samenvatting. In de jaarstand blijft JtS aan de leiding met 48 punten. In de kwartaalstand is nu één koploper, namelijk Kloppie die door zijn goede antwoord van vandaag naar 9 punten klimt.

De volgende opgave begint Donderdag om 20.00.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De oplossing: Glazen Schaal

Tot WiD.

Motorrijders boos op EU-regelneven

Woordvoerders van de Nederlandse motorrijders hebben het compleet gehad met onderzoekers, experts en parlementariërs van de Europese Unie die allerlei regeltjes verzinnen waaraan motorliefhebbers zich voortaan in het verkeer moeten houden. In De Telegraaf van vandaag zegt Joost Overzee, chef-redacteur van het toonaangevende blad Motor Magazine, zich groen en geel te ergeren aan ''leken die werkelijk álles over motorrijders zeggen en in lijvige rapporten publiceren, waarna 'Europa' de duimschroeven opnieuw verder aandraait.''

Overzee: ''Een béétje gechargeerd zou je kunnen zeggen dat als al die lieden hun zin krijgen je voortaan een machientje met amper 15 pk mag bezitten en dat de coureur gekleed in oogverblindend - en dus veilig - oranje hesje maximaal 30 kilometer per uur mag rijden.''

Onlangs zijn er in binnen de Transportraad de EU weer twee voorstellen gedaan die motorrijden veiliger moeten maken. Het eerste voorziet in een driestappenrijbewijs. Voor Nederland komt het er zeer waarschijnlijk op neer dat 18-jarigen pas na vijf jaar (en drie verschillende rijexamens) op lichtere machines van achtereenvolgens 11 Kw (15 pk) en 34 Kw (48 pk) te hebben gereden, een qua vermogen zware motor mogen beklimmen. Het tweede EU-rapport meldt dat de 'energie-efficiëntie' van motoren veel te laag ligt, en het huidige vermogens- en prestatieniveau juist veel te hoog. Als alternatief wordt een 1-cilinder van maximaal 650 cc met automatische versnellingsbak voorgesteld.

Overzee: ''Een één cilinder automaat van 650 cc bestaat niet eens. Wat een gewauwel. Wie moet die bouwen, die bollebozen van de EU zelf?''

Onzinnig
Ook volgens Nico Perk van de Motorrijders Actie Groep (MAG) zijn de plannen compleet onzinnig: ''Er is nooit enig verband aangetoond tussen het rijden op zware - lees 1000 cc - motoren en een verhoogd ongevallenrisico. Toch wordt dat vooroordeel telkens weer uit de kast gehaald. Ik wil weten wie in Brussel zijn zakken vult met het maken van deze rapporten, hoeveel Europees belastinggeld er nu weer verspild is.''

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) denkt dat het drietrapssysteem, waar het de ervaring betreft, hoe dan ook ingevoerd zal worden. De KNMV wil nog wel proberen de EU ervan te overtuigen dat daarvoor geen drie examens nodig zijn. ''Want daarmee jaag je rijscholen én beginners op onoverkomelijke kosten.''

Licht
Nico Perk van de MAG zegt dat zelfs de politie af ten toe nonsens uitkraamt over motorrijders. Zo kwam het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) onlangs met het voorstel motorrijders te verplichten ook overdag verlichting te voeren. Perk: ''Motorrijders voeren al sinds mensenheugenis overdag verlichting, op nieuwe machines kún je het dimlicht niet eens uitschakelen! Het lijkt zo langzamerhand op één groot complot. Met als doel: de motorrijder te laten uitsterven!''

Hoezo oud?

Twee weken geleden ben ik naar Berlijn geweest. Een lang weekend en voornamelijk om een concert bij te wonen van Corvus Corax.

Dus vrijdag met de trein naar Berlijn, zaterdag concert en zondagmiddag weer terug. Ik had inderdaad met het vliegtuig kunnen gaan, maar ik voel mee met Dennis Bergkamp, ook ik heb een verschrikkelijke angst voor vliegen.

Zondagavond tegen 12 uur ‘s avonds thuis, nog even napraten en de nieuwe cd beluisteren, en voor je het weet is bijna 2 uur. Helaas gaat de wekker weer om half zeven, want het werk gaat gewoon door.

Ik voelde me gebroken en neem me voor dat nooit meer te doen, werd ik toch te oud voor.

Afgelopen dinsdag naar de bioscoop geweest, en ja lange film, weer laat thuis, napraten en ‘s ochtends weer vroeg op.
Die dag kwam mijn Franse baas langs, gaat tegen over mij zitten, zucht en zegt “ wat zie je er moe uit”. Nu weet ik het zeker, ik word echt te oud voor dit soort dingen.

Maar ik kan het niet laten, rugtas al ingepakt, MP3 speler volgeladen en morgen naar Londen voor een lang weekend.
Nee, niet voor sight seeing, maar voor een meeting van mijn Rammstein forum.

Dus dat betekent een samenkomst van “middelbare dames” onder het genot van eten, drank, spel en harde muziek op zaterdag, en zondag met een houten kop in de trein terug naar huis.

Hoezo oud, de duivel die is oud.,

Playlogic maakt halfjaar-resultaten bekend

Het Nederlandse bedrijf Playlogic heeft de resultaten voor het tweede fiscale kwartaal bekend gemaakt. In totaal zag Playlogic de omzet over het afgelopen halfjaar stijgen met 325% tot $3.1 miljoen. De bruto winst steeg tot $1.2 miljoen. Deze stijging komt vooral door de release van games in het eerste kwartaal. In het tweede kwartaal steeg de omzet tot $0,4 miljoen tegen $0,2 miljoen vorig jaar. Deze lage winst omdat er geen games werden uitgebracht.

Het komende halfjaar ziet er ook goed uit voor Playlogic, met gamereleases als "Age of Pirates: Caribbean Tales", "Knights of the Temple 2" en "Ancient Wars: Sparta" kan het bedrijf rekenen op flinke omzetten.

Toch draaien de financiën van het bedrijf nog niet echt geweldig. Er werd namelijk een netto verlies geleden van $3,9 miljoen over het eerste halfjaar, tegen $1,6 miljoen vorig jaar. Dit door flinke marketing campagnes van het bedrijf en investeringen voor releases die later dit jaar verschijnen. Het bedrijf hoopt dat deze investeringen zich vanzelf terugbetalen, met name het komend halfjaar.

UPC spant kort geding tegen Brein aan

Icoon Piracy Internetaanbieder UPC gaat een kort geding tegen Stichting Brein aanspannen om te voorkomen dat twee klanten van UPC vervolgd worden. Brein maakte woensdag bekend dat de twee schadeclaims van tienduizenden euro's kunnen verwachten. Volgens UPC stonden de namen van de abonnees echter in stukken die hoorden bij een kort geding dat Brein tegen UPC had aangespannen, en mag Brein de namen niet gebruiken.

Brein eiste in het kort geding de namen van drie UPC-klanten. Van twee van de klanten gaf UPC de namen prijs in de stukken rondom het kort geding. De gegevens zouden volgens UPC alleen prijsgegeven zijn om de technische procedure van het identificeren van abonnees uit te kunnen leggen aan de rechter.

UPC eiste woensdag dat Brein voor 17.00 uur zou verklaren de gegevens niet te zullen gebruiken. Brein weigerde dit echter. "Eens gegeven, blijft gegeven", aldus Brein-directeur Tim Kuik. Daarom zal UPC nu zelf een kort geding aanspannen. "Wij hebben niets gehoord van Brein, dus de conclusie mag zijn dat we een kort geding zullen voorbereiden", aldus een woordvoerder tegenover Webwereld.

Sega maakt Games Convention Line-up bekend

Ook op de Games Convention zal Sega weer een aantal titels met grote namen gaan tonen aan publiek en pers. Een groot deel van de titels zal voor het eerst aan het publiek getoond worden en/of speelbaar zijn voor publiek. Voor een aantal games zul je wel een afspraak moeten maken met Sega, om te veel drukte te voorkomen.

Medieval II: Total War (PC)
Sonic The Hedgehog (Xbox 360, PS3)*
Sonic and the Secret Rings (Nintendo Wii)*
Super Monkey Ball Banana Blitz (Nintendo Wii)*
Virtua Tennis 3 (Xbox 360, PS3)*
SEGA Rally (Xbox 360, PS3, PC)*
Yakuza (PS2)
Phantasy Star Universe (PS2, PC, Xbox 360)
Full Auto 2: Battlelines (PS3)*
Charlotte's Web (PC, GBA, Nintendo DS)
Sonic Rivals (PSP)

De games met een * moet je dus een afspraak voor maken bij de Sega Business Centre

Strandfoto's

In Nederland is het momenteel zomer, eigenlijk de periode bij uitstek om naar het strand te gaan. Maar helaas zijn de weergoden ons niet gunstig gestemd en komt de regen met bakken uit de lucht waardoor het geen strandweer is.

We zullen het helaas moeten doen met 228 foto's die een of andere persoon heeft gemaakt op het strand. Dat maakt deze regenachtige periode toch weer een beetje goed, of niet?

Opleidingscentrum voor neonazi's veroorzaakt ophef

Icoon BuitenlandsIn de Duitse deelstaat Nedersaksen is grote ophef ontstaan over een gepland opleidings- en trainingscentrum voor neonazi's. Jürgen Rieger, een schatrijke als neonazi bekendstaande advocaat, wil een leegstaand hotel in het centrum van de stad Delmenhorst kopen en daar een neonazischool in vestigen.

De christendemocratische premier van de deelstaat, Christian Wulff, heeft politici en burgers gevraagd om zich tegen de komst van het opleidingscentrum te verzetten. De inwoners van Delmenhorst zijn al in opstand gekomen. Zij willen niet dat hun woonplaats een verzamelplaats voor neonazi's wordt. Een groep inwoners heeft 625.000 euro verzameld om het hotel te kopen. Rieger heeft echter 3,4 miljoen euro over voor het pand. De huidige eigenaar wil het hotel hoe dan ook verkopen aan de hoogste bieder. De burgemeester van Delmenhorst is zeer geschokt en verbaasd over de mogelijke komst van de nazischool. Juridisch gezien kan hij niets doen. "De eigenaar mag het pand verkopen aan wie hij wil."

Een anonieme neonazi heeft de namen van duizenden ondertekenaars van een petitie tegen de komst van de school op het internet geplaatst. Maar tegenstanders laten zich daardoor niet intimideren. Woensdag demonstreerden vijfhonderd mensen tegen de plannen van Rieger. De inwoners van Delmenhorst hebben aangekondigd dat ze zullen blijven protesteren tegen de komst van het opleidingscentrum.

SGP-jongeren willen gekuist Madonna-concert

Icoon Muziek Als het aan de SGP-jongeren ligt, worden de concerten van Madonna in Nederland gekuist. Het gaat de jongeren vooral om een scène tijdens het nummer 'Live to Tell', waarbij Madonna met een doornenkroon aan een kruis hangt. Dat zou godslasterlijk zijn.

Madonna heeft met haar Confessions Tour al in meer landen voor opschudding gezorgd. Eerder werd de lokatie van haar optreden in september in Rusland al veranderd, omdat de omstreden scène niet bij de orthodoxe gebouwen op het Rode Plein zou passen. Ook in Rome zorgde de 47-jarige zangeres voor ophef, door de kruisigingsact vlak bij Vaticaanstad op te voeren.

De SGP-jongeren willen nu dat de concerten van 3 en 4 september in de Amsterdam Arena worden afgelast als de scène niet verwijderd wordt. Ze zullen daarom bij minister Donner van Justitie aankloppen.

F1 ook in 2007 op Indianapolis

De Amerikaanse Grand Prix zal ook in 2007 op het circuit van Indianapolis worden verreden. De circuiteigenaren hebben gisteren een contract van één jaar afgesloten met Bernie Ecclestone.

De organisator van de race wilde geen overeenkomst sluiten voor na 2007, omdat vanaf 2008 het nieuwe Concorde Agreement van kracht wordt. "Er zijn teveel onbeantwoorde vragen om ons langer vast te leggen," aldus circuiteigenaar Tony George. "Onze bedoeling is wel om ons op de lange termijn aan de Formule 1 te verbinden."

Spoeddebat over NS-dienstregeling

Icoon Politiek De Tweede Kamer zal vandaag om 11.00 uur een spoeddebat houden over de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen (NS). Het zomerreces zal daarvoor onderbroken worden. Een deel van de Kamer is vooral boos dat staatssecretaris Melanie Schultz van Haegen de dienstregeling goedgekeurd heeft, zonder daarover vooraf te overleggen met de Kamer.

Hoewel de dienstregeling eerder deze maand nog door de NS werd aangepast, sluit deze nog steeds niet helemaal aan bij de wensen van de Kamer. Volgens GroenLinks, dat heeft aangedrongen op dit spoeddebat, zijn met name langere reistijden naar het oosten en noorden van het land een probleem.

Ondanks de kritiek uit de Kamer wil Schultz niet over de dienstregeling debatteren. Volgens een woordvoerder van GroenLinks lag er een voorstel om begin september over de zaak te debatteren, maar dat wilde de staatssecretaris niet. Schultz, die overigens op 21 augustus met zwangerschapsverlof gaat, zou er volgens de woordvoerder "te weinig bovenop zitten, en de NS te veel de vrije teugels geven".

Phantom spookt verder als stukje software

Het komt waarschijnlijk niet helemaal onverwacht, maar de Phantom houdt op te bestaan als console. De Phantom was een console die ervoor zou zorgen dat je PC-games op je televisie kon spelen, als het ware een "standaard" console. Nu staat er echter op de site:
"The Company intends to modify the Phantom Game Service software to run as client software on personal computers operating Windows XP and Windows XP Media center operating systems."

Het wordt dus een stukje software om games online te verspreiden (zoals Steam en Gamersgate). Wat er gaat gebeuren met de LapBoard is niet bekend, maar het is waarschijnlijk dat dat gewoon op de markt gaat komen. Het Lapboard moet een keyboard en muis in 1 worden. Ook de support van developers als Codemasters, Dreamcatcher Interactive, Eidos, GarageGames, Interplay, O-3 Entertainment, Vivendi en Atari komt op deze wijze in gevaar. Zij krijgen nu iets anders dan waar ze eerst hadden in geïnvesteerd.


RIP

Schoonvader Floyd Landis pleegt zelfmoord

Icoon Wielrennen De schoonvader van de omstreden Tour de France-winnaar Floyd Landis heeft zelfmoord gepleegd. Dat maakten de autoriteiten in San Diego (Californië) woensdagavond bekend.

De 57-jarige David Witt, die goed bevriend was met de van doping verdachte wielrenner, schoot zichzelf dinsdag dood. Witt en Landis werden huisgenoten in 1998, kort nadat de latere Tour-kampioen naar San Diego was verhuisd. Ze hadden dezelfde fietscoach. Witt stelde Landis voor aan diens toekomstige vrouw Amber. Zij is een dochter van de vrouw van Witt uit een vorig huwelijk.

Witt had een restaurant in San Diego, waar hij allerlei Landis-memorabilia tentoonstelde. Hij was deze zomer in Frankrijk waar hij Landis zag winnen. Hoewel twee tests in laboratoria het dopinggebruik van Landis hebben aangetoond, is Landis zelf altijd blijven ontkennen.

Ferreira opvolger Adriaanse bij Porto

Jesualdo Ferreira is de nieuwe trainer van FC Porto. De trainer komt over van stadgenoot Boavista en aankomende zaterdag zal hij tijdens de Portugese Supercup voorgesteld worden.

Ferreira is de opvolger van Co Adriaanse, die vanwege een vertrouwensbreuk vertrok bij de Portugese club. FC Porto betaald een afkoopsom van 600.000 euro aan Boavista. Ferreira tekende een contract voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen.

Murray verslaat Federer

In de tweede ronde van de Western & Southern Financial Group Masters in het Amerikaanse Cincinnati heeft Roger Federer een zeldzame nederlaag geleden.

De Zwitserse titelverdediger ging met 4-6 en 5-7 onderuit tegen de Brit Andy Murray. Met de nederlaag kwam een einde aan Federers reeks van 54 overwinningen op Noord-Amerikaanse hardcourtbodem.

De nederlaag tegen Murray was pas de tweede nederlaag dit jaar voor de Zwitser, en voor de eerste keer in achttien toernooien wist hij de finale niet te halen. In de halve finales van Roland Garros 2005 ging Federer voor het laatst ten onder vóór de eindstrijd, destijds verloor hij van de Spanjaard Rafael Nadal.

Mijlpaal

Het is allicht iets om te vieren. Een nieuwe mijlpaal voor het FOK!Forum. 900.000 topics zijn er geplaatst de afgelopen jaren. De "twijfelachtige" eer van het hoge nummer ligt deze keer bij Punjab.

Een overzichtje van de vorige mijlpalen op het forum:

100.000 28-01-2002 QyRoZ
200.000 20-09-2002 Spooty
300.000 09-04-2003 Zuip
400.000 07-10-2003 Ali Salami
500.000 28-02-2004 Arcee
600.000 12-09-2004 horess
700.000 12-05-2005 JDude
800.000 05-02-2006 Svensational
900.000 17-08-2006 Punjab

Een mijlpaal topic openen zorgt trouwens niet altijd voor een succesvol topic op je naam. topic 600.000 is namelijk verwijderd voordat er iemand op kon reageren. Het was een topic tegen de regels in geopend in het Vraag en Aanbod forum.

Wij van de FOK!Weblog feliciteren het FOK!Forum.

Nintendo heeft nog Virtual Console geheimen

Nintendo heeft in de persoon van George Harrison gezegd dat er nog meer geheimen zijn voor de Virtual Console, de downloadservice op de Wii.

Zoals bekend kun je er onder andere SNES en N64 games op downloaden en er is nogmaals bevestigd dat ook nieuwe games tot de mogelijkheden behoren. Echter, Harrison zegt dat er nog wat dingen zijn die pas tegen de launch bekend gemaakt worden:

Q: Do you think that many people will utilize the Virtual Console to buy their old favorites?

Harrison: Certainly, we hope many people will take advantage of the virtual console games that they love from the past., but we also hope that people who have never experienced these games will enjoy them for the first time. Remember, there are other secrets of the virtual console that we won’t reveal until we get closer to launch.


Een betascreen van de VC zoals getoond op de E3 van 2006

Van Basten tevreden

Marco van Basten was tevreden na de 4-0 overwinning van Oranje op Ierland. Debutant Klaas-Jan Huntelaar speelde op Lansdowne Road de hoofdrol, door twee maal te scoren en het voorbereiden van de andere twee treffers.

Na afloop van de wedstrijd wilde Van Basten niet al te lang blijven stilstaan bij het optreden van de spits van Ajax, die hij drie maanden geleden nog passeerde voor het wereldkampioenschap. "Hij heeft zich de laatste maanden goed ontwikkeld en een fantastisch Europees kampioenschap gespeeld met Jong Oranje. We zijn nu een paar maanden verder en hij heeft het nu laten zien op dit niveau. Daar ben ik blij mee."

Niet alleen was Van Basten tevreden over Huntelaar, ook over de andere debutanten, Schaars, Emanuelson en Janssen, was hij te spreken. "De debutanten hebben het met zijn vieren goed gedaan. Ik denk dat ze heel tevreden kunnen terugkijken. Schaars en Emanuelson hebben het goed gedaan en ook Janssen viel goed in."

Thompson wil 'Bully' voor releasedatum

Onze grote vriend Jack Thompson laat weer eens van zich horen. Hij heeft een rechtszaak aangespannen tegen Take-Two Interactive. Dit keer eens niet vanwege een verborgen kopje hete koffie of iets dergelijks. Nee, meneer Thompson wil Bully hebben vóór de releasedatum, 1 oktober 2006. Thompson wil het niveau van geweld in deze toch allerminst agressief klinkende titel zelf zien voordat het de schappen in gaat.

Take-Two heeft overigens wel enigszins aanleiding gegeven voor deze rechtszaak, doordat de huidige omschrijving van het spel in strijd is met eerdere omschrijvingen. De eerste omschrijvingen waren vrij gewelddadig, terwijl de huidige vrij mild te noemen is. Bovendien heeft Take-Two al eens een veroordeling van de US Federal Trade Commision gehad wegens misleidende marketing van videogames.

Die misleidende marketing was voor GTA: San Andreas en Elder Scrolls IV: Oblivion. Deze spellen hadden een T for Teen-rating maar door de "Hot Coffee Mod" en verborgen naakt, werden deze naar M for Mature geupgrade.

Thompson beweert in zijn aanklacht dat Take-Two reviewers de game als geweldig voor kinderen van alle leeftijden laat omschrijven. Deze pre-releases van Bully hebben er voor gezorgd dat mensen buiten Take-Two en Rockstar de pre-release wettelijk op kunnen vragen.
Bovengenoemde geschiedenis van Take-Two versterkt bovendien de neiging voor een rechter om een partij die een pre-release-versie opeist in het gelijk te stellen.

In mei van dit jaar heeft Thompson via de Miami-Dade School Board, een organisatie die het op drie na grootste schoolsysteem van de VS overziet, een resolutie ontworpen waarin gevraagd wordt Bully niet uit te brengen, omdat het volgens Thompson een Columbine-sim is.
Experts op het gebied van pesterijen in de VS, GB en zelfs Australië en Nieuw-Zeeland doen ook een beroep op Take-Two om dit spel niet uit te brengen.
Bovendien heeft Microsoft de licentie voor een Xbox-release ingetrokken, waardoor Sony als laatste partij overblijft die onverschillig is.

Mocht Thompson Bully echt zo erg vinden als hij vermoedt, en het lijkt erop dat dat het geval zal zijn, dan zal hij een Amerikaanse release proberen te voorkomen met de hulp van een onafhankelijke analyse.

Opmerkelijk is overigens dat Wal-Mart ook een gedaagde is in deze zaak, aangezien zij pre-orders van iedereen aannemen, voordat er een leeftijds-keuring aan het spel is gegeven.

Dragon Quest Monster Joker scans

Naast Final Fantasy III en die Chocobo game is dit de derde Square-Enix DS game waarvan we vandaag scans hebben. Dragon Quest Monster Joker is een spin-off van de 'gewone' Dragon Quest gamereeks en is vergelijkbaar met Pokémon aangezien het een monster verzamelachtige game is.

Vijanden die je tegen gaat komen komen je vast bekend voor als je vaker DQ games hebt gespeeld zoals bijvoorbeeld het recent uitgekomen DQ: Journey of the Cursed King op de PS2.

Final Fantasy scan (III, V, VI)

Er is een grote scan verschenen met daarop een drietal Final Fantasy games voor Nintendo handhelds.

Het bovenste, en tevens grootste, deel gaat over Final Fantasy III. Deze DS game is een complete remake van de ouwe NES versie, in 3D.

Linksonderin zie je een klein stukje Final Fantasy VI en rechtsonderin en middenonderin Final Fantasy V. V en VI zijn beide ports van de SNES versie en komen naar de GBA.

De volgorde waarin deze games uitkomen in Japan is III, V en dan VI.

Zelda: Twiilight Princess niet met Cube controller te spelen

Zelda: Twilight Princess komt in twee versies, één voor de Cube en één voor de Wii. Beide versies zullen hetzelfde verhaal vertellen, maar de Wii versie krijgt onder andere breedbeeld support en is volledig aangepast aan de Wii controller.

Om deze laatste reden is besloten om de Wii versie enkel met de Wii controller speelbaar te laten zijn. De Cube controller kan niet gebruikt worden in deze versie. Wil je Zelda met de Cube controller spelen dan moet je de Cube versie kopen, maar dan zit je zonder breedbeeld.


Het vissen zal één van de extra's worden speciaal voor de Wii versie

Twilight Princess komt eind dit jaar uit, tegelijk met de launch van de Wii.

Benzineprijs daalt

Ik ben sceptisch als het aankomt op de prijsschommelignen van de benzine in mijn eigen voordeel. Maar het schijnt nu toch echt zo te zijn, er wordt zelfs gesproken over een "vrije val" van de prijzen van ons zo begeerde zwarte goedje.

"Het is de schuld van de speculanten". Nou ben ik niet zo heel erg thuis in de technieken die gekoppeld gaan aan de bepalingen van de benzineprijzen. Maar kunnen we niet met zijn allen speculeren dat het kwartje van Kok door het kabinet teruggedraaid gaat worden na de verkiezingen. Het schijnt te werken als het om benzine gaat.

Vijftienjarig meisje overvalt bank

Icoon OpmerkelijkEen 15-jarige meisje werd wel op een heel bijzondere manier opgepakt voor een gepleegde bankoverval. Zij liet namelijk haar schoolboeken slingeren in de gebruikte vluchtauto.

De bankmedewerkers gaven in eerste instantie een beschrijving op van drie gemaskerde mannen. Enkele dagen later pakten agenten twee verdachten op, die de gehuurde vluchtauto terugbrachten. Daar vonden ze op de achterbank de schooltas van het meisje. Via haar adres in de boeken vonden ze haar. De 15-jarige had op de ochtend van de overval tegen haar oma gezegd dat ze naar school ging en de tas meegenomen. Naar school gaan doet ze waarschijnlijk niet al te vaak, want ze had in de dagen na de overval de schooltas blijkbaar nog niet gemist.

Ze pleegde de overval samen met twee andere volwassen dieven. Alle drie zijn ze opgepakt, en moeten nu voor de rechter verschijnen. Volgens de FBI zijn steeds meer tieners betrokken bij het plegen van bankovervallen. Deze tiener is echter de jongste bankovervaller van de VS tot nu toe.

Vivendi brengt Caesar IV demo uit

Vivendi heeft een demo van de historische city building-game Caesar IV online gezet. Ook in het vierde deel van de bekende reeks zul je weer te maken krijgen met alle aspecten die bij een grote Romeinse stad komen kijken.
Of het nu gaat om vijandige troepen die aan je poorten staan te rammelen of besmettelijke epidemieën die uitbreken; uiteindelijk zul jij als gouverneur alles in goede banen moeten leiden.

Met deze demo van Caesar IV kun je een kleine stad bouwen in de Narbonesis provincie. De demo, die 446.15 MB groot is, kun je hier vinden.

Caesar IV zal op 29 september in de winkels liggen.



Earthworm Jim kronkelt verder op nieuwe screens

Earthworm Jim laat zich weer zien in 12 nieuwe screens van de PSP versie. Nadat de worm in het superpak in het verleden al o.a. de Megadrive, SNES en Nintendo 64 had aangedaan, zal hij eind dit jaar ook op de PSP, Xbox 360 en GBA verschijnen.

De PSP versie zal qua graphics een typische kruising tussen 2D en 3D zijn, en zal meerdere modes voor twee spelers bevatten. Ook het typisch bizarre level- en characterdesign wordt overgezet naar Sony's handheld. En ja, traditiegetrouw zullen ook nu weer de nodige koeien door de lucht gaan vliegen.


Verkeersbord waarschuwt voor blaasontsteking

Icoon Weird In Wales was het tot voor kort mogelijk om een verkeersbord tegen te komen dat waarschuwt tegen een blaasontsteking. De merkwaardige boodschap is door een vertaalfout op het bord terechtgekomen.

Het bord, op een weg tussen Penarth en de hoofdstad Cardiff, was geplaatst in verband met wegwerkzaamheden. Alle borden in Wales moeten tweetalig zijn om het Welsh te beschermen, dus werd ook dit bord in twee talen opgemaakt.

Op het bord stond in het Engels te lezen 'cyclists dismount', wat door een ambtenaar met behulp van een vertaalprogramma op het internet werd omgezet in 'llid y bledren dymchwelyd'. Het eerste betekent 'fietsers afstappen', terwijl het tweede onder andere over een blaasontsteking spreekt.

"Toen ik het bord las, dacht ik dat het om een grap ging. Ik heb zelfs nog nooit een blaasontsteking gehad", aldus een voorbijganger tegenover de BBC. De plaatselijke gemeenteraad betreurt de fout ten zeerste, en zal het bord zo snel mogelijk vervangen.


'Pas op voor een blaasontsteking'
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.