Beauty pageants?

Elspeth (Silmarwen)
Amerika komt nogal eens in het nieuws. Soms positief maar over het algemeen krijgen ze het voor elkaar om negatief in het nieuws te komen. Zo ook in 1996 toen het kleine 6-jarige meisje JonBenét Ramsey vermoord in haar ouderlijke huis gevonden werd. Een afschuwelijk drama, zo'n jong meisje nu al berooft van haar veel belovende leven als beauty queen.

Misschien gaan er nu al alarmbelletjes bij u rinkelen. Een 6-jarige beauty queen? In Amerika kunnen kleine kinderen al mee doen aan de zogenaamde beauty pageants. Een wedstrijd waar de kinderen beoordeeld worden op hun speciale talent (zingen, dansen), hun manier van spreken en lopen en hun uiterlijk. Ik hoop dat u het met mij eens bent dat dit behoorlijk ongezond is voor een 6-jarig meisje. Niet alleen zal haar zelfvertrouwen beschadigt worden elke keer als ze niet wint, maar ook wordt ze door haar ouders blootgesteld aan pedofielen en ander gespuis.

Zo ook JonBenét, ze werd namelijk vermoord door een oudere man die verliefd was op haar. Vandaag werd bekend gemaakt dat hij de dader is. Nu vraag ik mijzelf af of er maar één schuldige is? Uiteraard is de man die haar vermoord heeft schuldig, maar ligt de schuld ook niet bij haar ouders die haar opmaakte als een volwassen mensje en haar blootstelde aan deze vleesmarkt. Is de hele Amerikaanse samenleving hier niet aan schuldig vanwege het altijd voorop stellen van uiterlijk en het niet verbieden van deze walgelijke wedstrijden?

Ik ben blij dat de dader gepakt is, maar als er verder niets gedaan wordt, is het toch wachten op het volgende meisje die slachtoffer wordt?