Villeneuve: "Schumi is leugenaar"

Michel (Fir3fly)
Jacques Villeneuve mag dan wel gestopt zijn met Formule 1, dat weerhoudt hem er niet van om kritiek te geven. De voormalig BMW-coureur heeft flink uitgehaald naar Michael Schumacher en noemt de Duitser een leugenaar.

"Michael is geen groot kampioen, omdat hij teveel smerige streken heeft uitgehaald en omdat hij geen geweldig mens is," zegt Villeneuve. "Senna haalde ook smerige streken uit, maar deed dat met meer klasse en meer integriteit. Toen hij bijvoorbeeld in 1990 Prost uitschakelde op de baan van Suzuka, zei hij al voor de race dat hij dat ging doen. Dat is een groot verschil met Michael, die dit jaar in Monaco bij hoog en bij laag beweerde dat hij onschuldig was."

Schumacher stopte daar in de laatste minuut zijn auto in de laatste bocht, zodat Fernando Alonso zijn ronde niet meer af kon maken. De Duitser werd door de marshalls bestraft en moest achteraan starten.

Villeneuve vervolgt: "Senna zei dan: 'Ja ik heb het gedaan. Maar ik vertelde je voor de race al dat ik het ging doen'. Dat is heel anders dan wat Michael liet zien in Monaco, Jerez (in 1997), en Adelaide (in 1994, toen hij in botsing kwam met Damon Hill). Senna loog niet tegen de fans. Michael doet dat wel. Het is jammer dat de fans dat ook van hem accepteren. Michael maakt misbruik van hun loyaliteit," aldus een getergde Villeneuve.

Volgens de Canadees liegt Schumacher niet alleen tegen zijn fans, maar ook tegen zijn collega’s. "Tijdens de GPDA-bijeenkomst in Silverstone loog hij tegen ons over het kwalificatie-incident in Monaco en hij had niet eens het fatsoen om zich te schamen voor die actie. We wisten allemaal dat er tegen ons gelogen werd, maar slechts enkelen van ons namen de moeite er wat van te zeggen. De meeste zijn bang voor Michael of zeiden niks zodat ze naar het WK Voetbal konden kijken. Hoe dan ook Michael denkt dat hij beter is dan de rest. Hij denkt ook dat hij groter is dan de sport, maar dat is hij niet. Als hij met pensioen is gegaan, zal niemand meer aan hem denken."