Uitslagen vriendschappelijke interlands

Gisteren werden er enkele vriendschappelijke oefeninterlands afgewerkt. Ook de grote landen kwamen in actie, waaronder Nederland, Italië en Duitsland.

Wereldkampioen Italië trad thuis aan tegen Kroatië. De Italiaanse B-opstelling had weinig in te brengen tegen de ervaren Kroaten. Het werd 0-2 door doelpunten van Da Silva en Modric. Duitsland, dat op het WK nog met 2-0 wist te winnen van Zweden, had ditmaal opnieuw weinig moeite met datzelfde land. Mede dankzij WK-topschutter Miroslav Klose, gisteren met twee goals, won Duitsland met 3-0 in eigen huis.

Guus Hiddink speelde zijn eerste wedstrijd met Rusland. De ervaren trainer riep onder meer de debutant Pogrebnyak op, die er in blessuretijd voor zorgde dat de Achterhoeker zijn eerste overwinning alweer op zijn conto bij kon schrijven. Leo Beenhakker had met zijn Polen minder succes. Uit bij Denemarken gingen de Oost-Europeanen met 2-0 onderuit door doelpunten van Bendtner en Rommedahl.

Engeland wist Griekenland simpel opzij te zetten. Kersverse aanvoerder John Terry zette de Engelsen al snel op 1-0, en voor rust stond het door Frank Lampard en Peter Crouch (2x) al 4-0. Bij die stand zou het ook blijven. Tsjechië had het thuis zwaar tegen Servië. De Serven, die hun eerste interland als onafhankelijk land speelden, kwamen al snel op achterstand door Jiri Stajner. Toch kwamen ze sterk terug door onder meer een doelpunt van Danko Lazovic, om uiteindelijk met 1-3 te winnen.

Uitslagen:

Guatemala - Haïti 1-1
onbekend

San Marino - Albanië 0-3
7' Tare 0-1
24' Skela 0-2
38' Lala 0-3

Libië - Oeganda 3-0
65' Husain 1-0
85' Saad 2-0
90' Tayeb 3-0

Rusland - Letland 1-0
90' Pogrebnyak 1-0

Finland - Noord-Ierland 1-2
34' Healy 0-1
64' Lafferty 0-2
74' Väyrynen 1-2

Moldavië - Litouwen 3-2
14' Poskus 0-1
15' Dadu 1-1
38' Danilevicius 1-2
52' Cebotari 2-2
87' Clescenko 3-2

Namibië - Zuid-Afrika 0-1
61' Mashego 0-1

Kameroen - Guinée 1-1
70' Mansare (Pen) 0-1
90' Webo 1-1

Marokko - Burkina Faso 1-0
45' Hadji 1-0

Roemenië - Cyprus 2-0
5' Dica 1-0
28' Mutu 2-0

Tunesië - Mali 0-1
36' Kanouté (Pen) 0-1

Egypte - Uruguay 0-2
67' Godin 0-1
77' Sakka (ed) 0-2

Wit-Rusland - Andorra 3-0
35' Hleb 1-0
76' Bulyga 2-0
84' Kornilenko 3-0

Denemarken - Polen 2-0
32' Bendtner 1-0
62' Rommedahl 2-0

Ivoorkust - Senegal 0-1
64' Niang 0-1

Luxemburg - Turkije 0-1
26' Tekke 0-1

Noorwegen - Brazilië 1-1
51' Gamst-Pedersen 1-0
62' Carvalho 1-1

Tsjechië - Servië 1-3
3' Stajner 1-0
41' Lazovic 1-1
54' Pantelic 1-2
70' Trisovic 1-3

Liechtenstein - Zwitzerland 0-3