Barça op koers voor Supercup

Maikel (WeebI)
FC Barcelona koerst af op haar eerste prijs van het seizoen. In de eerste wedstrijd om de Spaanse Supercup was het met 0-1 te sterk voor stadsrivaal Espanyol.

De Blaugrana, spelend zonder Mark van Bommel in de selectie, en met Giovanni van Bronckhorst op de bank, begonnen slapjes en lieten Espanyol aanvallen. Het duurde een half uur voordat Barcelona het eerste schot op doel loste. Voor die tijd moesten doelman Victor Valdés en Thiago Motta (met geel) zorgen dat Espanyol de openingstreffer niet zou maken.

Dat gebeurde dan ook niet; in plaats daarvan scoorde de ploeg van coach Frank Rijkaard vlak voor rust. Zwak verdedigend werk van Espanyol zorgde ervoor dat de bal in de voeten van de Fransman Ludovic Giuly kwam. De vleugelspits wist zich wel raad met de kans en schoof de bal langs keeper Gorka Iraizoz.

In het tweede bedrijf zocht Espanyol naar de gelijkmaker. Die kwam er ook, zes minuten na rust. De goal Jesús María Lacruz werd echter niet goedgekeurd, vanwege vermeend buitenspel. In de slotfase loste de regerend Spaans kampioen nog een aantal schoten op het doel van de bekerhouder, maar attent keeperswerk van Iraizoz voorkwam de beslissende goal. Espanyol kon zelf echter ook niet scoren, en daarmee gaat Barça de return met een 1-0 voorsprong in. Vorig seizoen verloor Barça nog van Real Betis in de strijd om de Supercup.

Opvallend was dat niet één van de drie nieuwe aanwinsten van Barça in de basis startte. Slechts één ervan, Gianluca Zambrotta, kreeg speeltijd: welgeteld vier minuten. Lilian Thuram en Eidur Gudjohnsen mochten van Rijkaard op de bank blijven zitten. Ook Van Bronckhorst kreeg vandaag geen speeltijd, Sylvinho speelde als linksback.

Uitslag:

RCD Espanyol - FC Barcelona 0-1
44' Giuly 0-1