Analistengroep voorspelt PS3 als winnaar next-gen oorlog

Richard (Richardfun)
De afgelopen tijd waren de berichten van analisten over de aankomende console-war niet van de lucht. Veel van deze analisten meenden dat Sony met de PS3 enkele cruciale fouten aan het maken was, en daarom dan ook de leiding gevende positie die het bedrijf heeft genoten met de PS2 kwijt zou raken. Echter, de Yankee Group, gevestigd in Boston, denkt dat het toch Sony zal zijn die de met het grootste marktaandeel er vandoor zal gaan.

De Yankee Group erkent dat de Xbox 360 een aardige voorsprong heeft, maar dat tegen de tijd dat deze generatie consoles volwassen zijn Sony een marktaandeel van 44% zal hebben, wat gelijk staat aan zo'n 30 miljoen verkochte PS3's in de VS. Volgens de analisten zal Microsoft met een tweede plaats genoegen moeten nemen, een marktaandeel van 40% met 27 miljoen verkochte consoles. De Wii van Nintendo zal volgens de Yankee Group niet tot een vergroot marktaandeel leiden voor Nintendo. Ze voorspellen dat Nintendo met zo'n 11 miljoen verkochte Wii's in de komende vijf jaar hetzelfde marktaandeel zal hebben als nu, zo'n 16%.

Wat opmerkelijk is aan deze voorspellingen is dat de Yankee Group geen specifieke argumenten heeft om de redeneringen van andere analisten te weerleggen, die vinden dat vooral de prijs van de PS3 Sony parten zal spelen.