Playlogic maakt halfjaar-resultaten bekend

Het Nederlandse bedrijf Playlogic heeft de resultaten voor het tweede fiscale kwartaal bekend gemaakt. In totaal zag Playlogic de omzet over het afgelopen halfjaar stijgen met 325% tot $3.1 miljoen. De bruto winst steeg tot $1.2 miljoen. Deze stijging komt vooral door de release van games in het eerste kwartaal. In het tweede kwartaal steeg de omzet tot $0,4 miljoen tegen $0,2 miljoen vorig jaar. Deze lage winst omdat er geen games werden uitgebracht.

Het komende halfjaar ziet er ook goed uit voor Playlogic, met gamereleases als "Age of Pirates: Caribbean Tales", "Knights of the Temple 2" en "Ancient Wars: Sparta" kan het bedrijf rekenen op flinke omzetten.

Toch draaien de financiën van het bedrijf nog niet echt geweldig. Er werd namelijk een netto verlies geleden van $3,9 miljoen over het eerste halfjaar, tegen $1,6 miljoen vorig jaar. Dit door flinke marketing campagnes van het bedrijf en investeringen voor releases die later dit jaar verschijnen. Het bedrijf hoopt dat deze investeringen zich vanzelf terugbetalen, met name het komend halfjaar.