Toch een gaming-handheld van Microsoft?

Maarten (kepler)
Na weken van speculeren is eindelijk de Zune aangekondigd, een draagbare muziek-speler van Microsoft. Voorlopig zal de Zune alleen een muziekspeler zijn, maar er zijn plannen om verschillende modellen uit te brengen onder de Zune-naam.

Voor gamers is de volgende opmerking de meest interessante: additional Zune-branded devices will follow, including a portable video player and, potentially, a portable game device. Microsoft is dus serieus van plan om een soort van draagbare game-console uit te brengen, maar wanneer dit gaat gebeuren en in welke vorm is dus nog niet bekend. Waarschijnlijk willen ze eerst afwachten of het eerste Zune-apparaat, een muziek-speler die dit jaar nog moet uitkomen, een succes zal worden.



De Zune-apparaten zullen ook via WiFi contact hebben met andere apparaten: Ubiquitous access to digital media from a wide range of Windows-powered devices in what ultimately aspires to be one part MySpace, one part iTunes and one part Xbox Live. Microsoft heeft grote plannen met Live Anywhere en de Zune-reeks lijkt hier (logischerwijs) dus ook gebruik van te gaan maken, maar op welke manier is niet geheel duidelijk.