Rayman: Raving Rabbids exclusieve Wii release-titel

In het blad Nintendo Power is in een interview met de makers van Rayman te lezen dat het spel exclusief op de Nintendo Wii zal uitkomen, de andere consoles zullen waarschijnlijk later volgen. Volgens de makers is de Wii zo anders dat ze hebben besloten om zich te concentreren op de gameplay die mogelijk is met de Wii-controller.

"It’s so different from the other consoles that we decided to reconsider everything…We believe in the Wii and building gameplay around the controller. So now we are designing Raving Rabbids specifically for the Wii. It’s not just an adaptation. It’s a very special project, because this is really a revolution for us. Now we have to focus on one version - the Wii version.” Aldus Michel Ancel. Xavier Poix had hier nog het volgende aan toe te voegen: "The more we heard about the Wii, the more interested we became. Then when we got our development kits, we knew that everything we dreamed of doing on this was possible. That’s why we changed our minds. We decided, ‘Ok let’s just focus on Wii’. That’s it. The other (versions) can come later.”

Ze zijn dus heel erg enthousiast over de Nintendo Wii en hebben daarom besloten om de gameplay van Rayman Raving Rabbits aan de Wii aan te passen. Er zal in ieder geval een offline multiplayer in het spel zitten, maar over een online functie is nog niks besloten. Nintendo moet eerst met meer informatie komen over de Wi-Fi en WiiConnect24.

Verder hadden ze ook wat te zeggen over de hardware van de Wii. Het gaat volgens hun niet om het aantal polygonen, maar om de art die in een game zit. De hardware in de Wii is krachtig genoeg en de focus ligt vooral op het verzinnen van nieuwe gameplay: With the Wii, it’s all about having fun.

Met dank aan Xrenity voor het melden van dit nieuws in het Wii-topic op het forum