Uitslag Tri-Nations speelronde 3

De Zuid-Afrikaanse rugbyers kregen een kans om zich te herstellen na de 49-0 nederlaag die zij een week eerder tegen Australië te verwerken kregen. Het probleem was echter de tegenstander: Nieuw-Zeeland had een week daarvoor de Australiërs met 32-12 naar huis gestuurd. Er stond de Springboks dus een moeilijke taak te wachten in het Westpac Stadium in Wellington.

Al na zeventien seconden leek het onwaarschijnlijke echter al te gaan gebeuren. Fourie du Preez spurtte de gehele verdediging van de Nieuw-Zeelanders eruit nadat Dan Carter wat ongelukkig uitverdedigde. Percy Montgomery converteerde voor de 7-0 voorsprong voor Zuid-Afrika. De fouten stapelden zich daarna echter op, en Carter kreeg alle ruimte om zijn fout goed te maken met vier succesvolle penalty's. Piri Weepu zorgde ervoor dat Carter ook nog in de eerste helft een conversiepoging mocht verzilveren.

Montgomery miste in de tussentijd drie penalties, wat het verschil op slechts drie punten had kunnen brengen. In de 63e minuut pakten de Springboks nog wat op die achterstand terug via een try van Breyton Paulse met conversie van Montgomery. Voordat Richie McCaw in de laatste minuten nog een try voor de All Blacks scoorde had Carter nog drie penalty's aan het totaal van de Kiwi's toegevoegd. Eindstand 35-17. Voor Nieuw-Zeeland is het de twintigste opeenvolgende thuisoverwinning.

Volgende week is Nieuw-Zeeland te gast bij Australië in het Suncorp Stadium in Brisbane.