FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 20 mei 2006

Finse freaks winnen Eurovisie Songfestival

Finland is de opzienbarende winnaar van het 51e Eurovise Songfestival geworden. De 'monstergroep' Lordi werd met het lied 'Hard Rock Hallelujah' de opvolger van de Griekse Helena Paparizou, die vorig jaar won. Hoewel hun 'faam' de Finnen al vooruitgesneld was, werd de groep vooraf niet als potentiële winnaar gezien.

Het is de allereerste keer dat Finland het songfestival wist te winnen. Bij de puntentelling werd al snel duidelijk dat er van een echte strijd geen sprake was. De Finnen kregen van vrijwel alle landen punten, en haalden uiteindelijk 292 punten. Tweede werd Rusland (248 punten) en derde Bosnië-Herzegovina (229 punten).

Nederland gaf, net zoals in de afgelopen jaren, de meeste punten aan de afvaardiging van Turkije. Treble, de damesgroep die Nederland vertegenwoordigde, kwam afgelopen donderdag niet verder dan de voorronde. "We hebben ons best gedaan, meer zat er niet in. Sorry. Misschien was dit wel niet iets voor Treble. Ik denk dat we te puur waren", verklaarde Caroline van Treble na de uitschakeling. Na afloop van de finale bleek dat Treble in de voorronde als 20e was geëindigd, van de 23 landen.




---
'Hard Rock Hallelujah' is hier te beluisteren en te bekijken!

Tape that!

Goed nieuws voor de mensen die toch wel erg warme gevoelens krijgen bij het weerzien met de dame op de foto bij dit blogje. We weten in ieder geval dat pberends er daar één van is, want hij was degene die destijds de foto aanreikte voor Picture this! Wat het goede nieuws dan is? wel we hebben inmiddels ontdekt dat de dame in kwestie 'ballenmeisje' is bij een honkbalclub en hebben daar fijne filmpjes van. Check dit filmpje maar eens even (don't try this at home!).

Oh ja, er zijn nog meer filmpjes wel NSFW overigens.

Feyenoord wint Fair Play-prijs

Feyenoord heeft de Fair Play-prijs van het seizoen 2005-2006 gewonnen. De Rotterdammers zijn van de 38 betaald voetbalclubs het meest sportief geweest.

Op basis van overtredingen, gele en rode kaarten scoorden de mannen van coach Erwin Koeman gemiddeld 8.13 punten en daarmee bleef men de winnaar van de vorige twee edities, AZ, voor.

Feyenoord ontvangt van de KNVB een bedrag van 10.000 euro dat aan een sociaal-preventief project besteed moet worden.

Olympisch elftal verder in Toulon

Op het beroemde jeugdtoernooi voor spelers tot 19 jaar in het Franse Toulon is het Nederlands olympisch team doorgedrongen tot de halve finale.

Nederland versloeg zaterdag Mexico in het laatste groepsduel nipt met 1-0. Matchwinner was Tim Janssen van FC Eindhoven, die in de 26e minuut een strafschop wist te benutten. Door de winst eindigden de Nederlanders als tweede in de groep.

Aanstaande maandag zal het olympisch team het op moeten nemen tegen de leeftijdsgenoten uit Portugal. De andere halve finale gaat tussen Frankrijk en China.

Westerhof wellicht bondscoach India

Clemence Westerhof is één van de kandidaten voor de functie van bondscoach van India. De Nederlander heeft concurrentie van drie andere trainers.

De concurrenten, Bob Houghton, Brian Kerr en Ian Porterfield komen allemaal uit het Verenigd Koninkrijk. Komende week zal de nationale voetbalbond van India gesprekken hebben met de kandidaten, waarna uit de vier kandidaten de meest geschikte persoon wordt gekozen.

De nieuwe verantwoordelijke man zal de derde bondscoach binnen een jaar zijn. Onder de twee voorgaande Indiase bondscoaches werd er slecht gepresteerd. Daarom wil de voetbalbond van India het nu met een buitenlandse coacg proberen.

NBA: Spurs, Pistons forceren beslissingswedstrijd

Het is ongekend spannend in de NBA playoffs. Nadat eerst de Los Angeles Clippers een beslissende zevende wedstrijd tegen de Phoenix Suns forceerden, was het vrijdag de beurt aan de Spurs en de Pistons. Met de stand van 3-2 in de beide series wonnen de Spurs en de Pistons wedstrijd zes, respectievelijk van de Dallas Mavericks en de Cleveland Caveliers, en brachten de stand op 3-3.

Het was wederom Tim Duncan die een hoofdrol voor zich opeiste. Duncan, die gemiddeld 30 punten scoort in de series tegen de Mavs, scoorde 24 punten. De Argentijn Ginobili was goed voor 30 punten. Nadat de Mavs een 3-1 voorsprong hadden genomen in de series leek de titelverdediger uitgespeeld. Het team van Dirk Nowitzki weigerde in wedstrijd vijf en zes de genadeklap uit te delen en stelt nu San Antonio in de gelegenheid om het achtste team in de historie van de NBA te worden dat terugkomt van een 3-1 achterstand in een best-of-seven series.

Eenzelfde scenario ligt voor Detroit in het verschiet. De verliezend finalist van vorig jaar kwam na een 2-0 voorsprong geheel onverwacht op een 3-2 achterstand tegen Cleveland. Het stugge Detroit bleef in de race door wedstrijd zes alsnog te winnen en mag het thuis proberen af te maken. Lachende derde is Miami, de volgende tegenstander van Detroit of Cleveland, die New Jersey met 4-1 versloegen en hierdoor enkele dagen meer rust hebben.

Standen series:

Detroit Pistons - Cleveland Caveliers 3-3
Miami Heat - New Jersey Nets 4-1
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 3-3
Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 3-3

Britse politie valt binnen bij sekssekte

Witness of GorDe politie van het Britse Darlington, in het noordoosten van Engeland, is afgelopen week een huis binnengevallen omdat ze vermoedde dat er een Canadese vrouw tegen haar wil werd vastgehouden. De agenten stuitten daarbij op een sekssekte. Omdat de 29-jarige vrouw verklaarde dat ze zich vrijwillig bij de groep had aangesloten, zijn er geen stappen ondernomen tegen de groep.

De vrouw had enkele maanden geleden via internet contact gekregen met de leider van de groep, die zich Kaotians noemt en zich baseert op de science-fictionserie 'Chronicles of Gor'. De boeken van schrijver John Norman beschrijven een wereld van bondage en sm, waarin vrouwen de slaven zijn van mannen. De Canadese verkaste kort na de online ontmoeting naar Darlington. Later besefte ze dat de wereld waar ze nu deel van uitmaakte toch niets voor haar was. Aangezien ze haar paspoort en vliegticket had verbrand, kon ze echter niet meer terug.

Ze mailde vervolgens aan een vriend dat ze 'vastzat' in Engeland. Deze stapte naar de politie, die ook aanwijzingen had gekregen dat een 18-jarige jongen in het huis werd vastgehouden. Bij de inval bleek echter dat ook hij zich uit vrije wil bij de Kaotians had aangesloten, en daar wordt opgeleid tot meester. "Sommige vrouwen willen slechts dienen. Vaak denken mensen dat dat vooral met seks te maken heeft, maar het gaat om elke actie die ze nemen, ze doen het voor hun meester", verklaarde de 31-jarige Lee Thompson, leider van de Kaotians, tegen de media. "Desondanks is het wel zo dat deze vrouwen op seksueel gebied alles doen wat ze opgedragen wordt. Maar het is geheel vrijwillig en bovenal veilig."

De buurt reageerde geschrokken op de aanwezigheid van de sekssekte. "Dit is een christelijk land, en dit soort activiteiten wil je niet in je omgeving. Dit land gaat naar de klote!", verklaarde een anonieme buurtbewoner.

Ecclestone zet handtekening overeenkomst GPMA

Formule 1-boss Bernie Ecclestone heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een overeenkomst met de Grand Prix Manufacturers' Association (GPMA). Het betreft een zogenoemde Memorandum of Understanding (MOU), daarin verklaren de vijf fabrieksteams dat ze ook na 2008 in de Formule 1 zullen blijven. Tevens verklaart Ecclestone daarin dat de teams meer geld zullen krijgen uit de Formule 1-inkomsten.

In de GPMA zijn de autofabrikanten Renault, BMW, Mercedes, Toyota en Honda verenigd. Zij dreigden al een aantal maal dat ze een eigen kampioenschap zouden opzetten, als zij niet meer geld en zeggenschap zouden krijgen. Tijdens de Grand Prix van Spanje zouden de vijf fabrieksteams het eens zijn geworden over de precieze voorwaarden.

Het team van Renault F1 bracht die zondag tijdens de Grand Prix al een persbericht naar buiten. In het persbericht stond dat het team de intentie heeft om na het seizoen 2008 in de F1 te blijven. De maandag na de Grand Prix bevestigde Honda Racing F1-teambaas Nick Fry dat alle vijf GPMA-leden het document hadden ondertekend, maar dat hij de handtekening van Ecclestone nog niet had gezien.

Verschillende bronnen zeggen dat in de intentieverklaring onder meer staat dat de teams jaarlijks vijftig procent van de inkomsten zullen krijgen toebedeeld, dat is nu nog 25 procent.

Abou Jahjah ziet stille tocht Antwerpen niet zitten

BuitenlandsKomende vrijdag 26 mei wordt er in Antwerpen een stille tocht gehouden tegen zinloos geweld, onder de noemer 'Het verdriet is van A'. Het Antwerpse stadsbestuur steunt het initiatief, net als een hele reeks organisaties van de verschillende gemeenschappen. Doel is om steun te betuigen aan de families van de slachtoffers van de brutale en racistische aanslag die Hans van Themsche pleegde, en de familie van Mohamed Bouazza. Deze laatste is een 20-jarige Marokkaan die onlangs verdronken is in de Schelde, en waarvan vermoed wordt dat dit gebeurde toen hij op de vlucht was voor een paar belagers.

De leider van de Arabisch Europese Liga, Dyab Abou Jahjah, heeft de stille mars echter als een ''inhoudsloze en zinloze betoging'' getypeerd. Grootste makke vindt hij dat het geen betoging tegen racisme wordt. Volgens Jahjah is er namelijk een essentieel verschil tussen zinloos geweld en geweld dat door een ideologie gemotiveerd is. En in dit laatste geval moet de ideologie aangeklaagd en bestreden worden.

Jahjah: ''Racisme is een kwaal van de meerderheid van Vlaanderen. Het Vlaams Belang produceert niet het racisme in Vlaanderen, maar de Vlamingen zelf zijn verantwoordelijk voor het racisme. De media in Vlaanderen is hopeloos racistisch, de politie is hopeloos racistisch, de intellectuelen zijn hopeloos racistisch, de zelfverklaarde antiracisten zijn hopeloos racistisch! De slachtoffers van racisme in Vlaanderen zijn zelf hopeloos racistisch tegen hun eigen soort.''

Jahjah ziet het somber in, maar roept wel op om de struisvogelpolitiek te beëindigen en echte oplossingen aan te dragen. Hij betwijfelt echter of dat nut heeft: ''Wanneer het mythologische maatschappelijke draagvlak racistisch blijkt te zijn, hoe draag je een maatschappij naar democratie en gelijkheid?''

Steun
De organisatoren trekken zich overigens weinig aan van de AEL-leider en zetten de tocht gewoon door. Ook Umiva, de koepel van een 14-tal moskeeverenigingen in Antwerpen, roept op deel te nemen aan de stille mars.

De families van de slachtoffers vragen uitdrukkelijk om alles sereen en rustig te laten verlopen. Ze vragen om geen spandoeken, vlaggen of borden met slogans mee te nemen in de optocht en om geen pamfletten uit te delen. De deelnemers wordt gevraagd een wit kledingstuk te dragen als teken van verbondenheid.

Juventus houdt rekening met degradatie

Tijdens een persconferentie vanmorgen, die door Juventus belegd was, werd er een opmerkelijke uitspraak gedaan. Als Juventus gewoon in de Serie A mag blijven, dan is Fabio Capello komend seizoen nog steeds trainer. Maar als de club wegens het omkoopschandaal naar de Serie B wordt teruggezet, dan zal Walter Novellino de taken van Capello overnemen.

De trainer van Sampdoria heeft in zijn contract namelijk een optie laten opnemen dat hij mag vertrekken naar een Italiaanse topclub. Novellino bracht tijdens zijn trainersloopbaan Venezia, Napoli, Piacenza en Sampdoria al eens van de Serie B naar het hoogste niveau.

Lijfarts: Fidel Castro gaat 140 worden

Fidel CastroDe Cubaanse leider Fidel Castro is kerngezond en zal 140 jaar oud worden. Dat stelde Eugenio Selman-Housein, de lijfarts van Castro, gisteren tegen de internationale media. De opmerking was een reactie op berichten dat de Amerikaanse geheime dienst CIA denkt dat Castro de ziekte van Parkinson heeft.

De dictator hoopt in augustus zijn 80e verjaardag te vieren. Hij is sinds 1 januari 1959 aan de macht, nadat zijn voorganger Fulgencio Batista het eiland in de Caribische Zee ontvluchtte. De bejaarde bebaarde leider claimt sinds 1986 geen sigaren meer te roken. Over zijn gezondheid wordt echter al jaren hevig gespeculeerd, vooral nadat hij in 2001 in het openbaar buiten bewustzijn raakte en in oktober 2004 voor de televisiecamera's struikelde en een knie brak.

Hingis en Safina in finale Rome

Martina Hingis blijft succesvol. De Zwitserse wist de finale van het tennistoernooi in Rome te bereiken door in de halve finales Venus Williams te verschalken in drie sets met de setstanden 0-6 6-3 en 6-3.

Hingis moet het in de finale opnemen tegen de Russische Dinara Safina. De als zestiende geplaatste speelster versloeg zaterdag verrassend haar landgenote Svetlana Koeznetsova. Safina verloor de eerste set met 6-3 maar haalde de twee volgende sets binnen met 6-4 en 7-5.

FC Groningen volgt Pode


FC Groningen heeft zijn oog laten vallen op Marcus Pode. De 20-jarige aanvallende middenvelder staat onder contract bij het Zweedse Malmö FF. FC Groningen-trainer Ron Jans heeft de speler inmiddels al bekeken en Pode zou toen indruk op Jans hebben gemaakt.

Als Erik Nevland besluit om de Groningers te verlaten, dan is aanvaller Niklas Skoog, ook van Malmö FF, kandidaat hem op te volgen. Maar de Groningers hebben ook interesse in de ploeggenoot van Pode en Skoog, Afonso Alves, ook een aanvaller.

Robredo naar finale Hamburg

De Spanjaard Tommy Robredo is de tegenstander van de Tsjech Stepanek in de finale van het Masterstoernooi in Hamburg. Robredo versloeg in de halve finale de Kroaat Mario Ancic in twee sets: 7-5, 6-4.

Rombredo, als achtste geplaatst en voormalig kwartfinalist van Roland Garros, had in de eerste set veel moeite met Ancic. In de tweede set wist hij de Kroaat echter toch te breken. Ancic leek vermoeid op de baan te staan na vele zware wedstrijden op het gravel van Hamburg, terwijl Robredo daarentegen minder weerstand had op weg naar de halve finale.

Rujano geeft op in Giro d'Italia

José Rujano heeft de Giro d’Italia verlaten. De Venezolaan, afgelopen jaar derde, kwam ten val tijdens de laatste kilometers en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Onduidelijk is nog wat Rujano mankeert en of zijn Tourdeelname in gevaar komt. De klimmer verruilt komende maand Selle Italia voor Quick-Step. Rujano was in 2005 dé smaakmaker in de Giro wegens een nimmer aflatende aanvalslust in het hooggebergte. Het leverde hem de derde plaats op in Milaan, op slechts 45 seconden van winnaar Paolo Savoldelli. Bovendien won Rujano de fameuze rit over de Finestre.

Hamann zet punt achter interlandcarriére

Nu bondscoach Jürgen Klinsmann hem niet heeft opgeroepen voor de Duitse WK-selectie, heeft Dietmar Hamann besloten om een punt achter zijn interlandloopbaan te zetten.

"Dat was het voor mij als international. Ik ben nu 32 en het WK zou mijn laatste grote toernooi zijn geweest. Ik heb al drie maanden niet meer met de trainer gesproken, daarom had ik ook niet gedacht dat ik nog een grote kans had erbij te zijn," aldus Hamann.

Sinds de aanstelling in 2004 van Klinsmann als bondscoach, deed hij slechts een keer een beroep op Hamann. Afgelopen zomer mocht hij 75 minuten meedoen in het vriendschappelijke uitduel tegen Nederland (2-2), maar Klinnsmann vond dat hij toen niet goed speelde.

In totaal kwam Hamann 59 keer in actie voor Die Mannschaft, waarmee hij in 2002 nog de finale haalde van het WK. Tevens was hij van de partij tijdens het wereldkampioenschap van 1998 en de EK's van 2000 en 2004.

Mugerli pakt dagwinst in Catalonië

Matej Mugerli heeft de zesde etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De 24-jarige Sloveen rondde een solo af. David Canada nam de leiderstrui over van Carlos Castano.

Mugerli bleef het aanstormende peloton maar net voor: Thor Hushovd strandde slechts op één seconde. Manuel Quinziato legde beslag op de derde plaats. Carlos Castano maakte geen deel uit van de eerste groep en passeerde als nummer 69 de meet, op ruim vijf minuten. De Spanjaard van Kaiku had bij eindwinst een primeur geboekt door als eerste niet-ProTourcoureur een ProTour-koers te winnen. Nu stevent David Canada af op de eindzege, al moet hij Santiago Botero en Christophe Moreau morgen nog goed in de gaten houden.


Uitslag 6e etappe:

#CoureurPloegTijd
1.M. Mugerli (Slo)LIQ4.02.01
2.T. Hushovd (Noo)CA0.01
3.M. Quinziato (Ita)LIQ0.01
4.M. Iglinsky (Kaz)MIL0.01
5.J. Pineau (Fra)BOU0.01

Algemeen klassement:

#CoureurPloegTijd
1.D. Canada (Spa)SAU22:29.49
2.S. Botero (Col)PHO0.02
3.C. Moreau (Fra)AGR0.08
4.R. Hesjdedal (Can)PHO0.35
5.J. Brajkovic (Slo)DIS0.48

VVD-senatoren tegen wet seksuele intimidatie

Icoon PolitiekDe VVD-fractie in de Eerste Kamer is tegen een wetsvoorstel van minister van Sociale Zaken Aart Jan de Geus, waarmee de bewijslast bij seksuele intimidatie op de werkvloer kan worden omgedraaid. Het voorstel werd in januari aangenomen door de Tweede Kamer. Fractieleider Uri Rosenthal betoogde vandaag op het congres van zijn partij dat hij vreest dat leidinggevenden zich in de toekomst onvoldoende kunnen verweren tegen valse beschuldigingen.

Momenteel moeten werknemers met een klacht zelf hun beschuldiging bewijzen. In het voorstel kan de rechter echter beslissen de aangeklaagde te laten bewijzen dat er geen seksuele intimidatie heeft plaatsgevonden, indien er al genoeg vermoeden bestaat dat de intimidatie heeft plaatsgevonden. In de Tweede Kamer stemde de VVD ook niet in met het wetsvoorstel. Of de Eerste Kamer ook akkoord gaat hangt af van de fractie van het CDA, die in de Tweede Kamer wel akkoord ging.

Big Huge Guide voor Rise of Legends

Big Huge Games heeft zelf een guide gemaakt voor hun laatste game Rise of Legends. Dit is het vervolg op Rise of Nations, een van de beste RTS games van de laatste jaren. Hoewel RoN gemaakt was voor gestroomlijnde multiplayer, klaagden veel mensen over de bekende RTS triangle: boom, rush, turtle. Op RoN forums scholden mensen elkaar de huid vol dat rushen voor mietjes is die niet kunnen winnen en dat boomen saai en eentonig is enzoverder.

Voor degenen niet bekend met deze termen: rushen is heel snel een leger uitspugen en de vijand vroeg proberen te verslaan en boomen is eerst rustig een economie opbouwen en pas laat over oorlog gaan denken. Een goede rush verslaat meestal een boomer, daar deze niks heeft om zich mee te verdedigen. Een turtler is iemand die zo snel mogelijk wat defense opbouwt, al dan niet met torens of iets dergelijks, en zich dan concentreert op de economie. Een rusher loopt zich dan kapot op die verdediging en heeft dan over het algemeen een te grote achterstand om nog in te halen. Omdat in RoN de vroege beslissingen en resources veel invloed hadden op de rest van de game, werkte het als een soort rock/paper/scissors systeem. Hoewel daar ook guides voor bestaan, leverde dit behoorlijk wat frustatie op bij sommige lieden.

Om het gezeik een beetje voor te zijn, heeft Big Huge dus een guide uitgegeven. Hierin staan tips over hoe je moet beginnen en wat je kan doen om rushes te voorkomen en boomers aan te pakken enzo. Verder staat er nog wat info over de verschillende races en wat algemene tips. De guide is te vinden bij IGN.

Marion Jones loopt in Hengelo

Marion Jones zal op 28 mei aanstaande deelnemen aan de Fanny Blankers Koen-Games in Hengelo. De atlete zal de 100 meter lopen tegen onder andere Christine Arron en Allyson Felix.

Vorig weekend liep Jones in het Mexicaanse Veracruz een tijd van 11.06 seconden, waarmee ze aantoonde weer terug te zijn aan de wereldtop na haar comeback.

Jones nam overigens ook deel aan de vorige editie van de FBK-Games.

Robinho: "Brazilië is altijd favoriet"

De Braziliaanse voetballers zijn komende zomer de topfavoriet voor de wereldtitel. Volgens de kenners hebben de Goddelijke Kanaries wederom veel kwaliteit in huis om opnieuw wereldkampioen te worden. Robinho houdt echter nog een slag om de arm.

"Brazilië is altijd favoriet, voor elk toernooi. Het zou voor ons een enorme teleurstelling zijn als we naast de finale grijpen. We weten dat we goed genoeg zijn om ieder ander land te verslaan. Maar dat is alleen gepraat vóór de wedstrijd. Zodra het begint kunnen alle voorspelling de prullenbak in. Het is dan puur elf tegen elf. We zijn er ons van bewist dat we niet alleen van iedereen kunnen winnen, maar zeker ook van iedereen kunnen verliezen. Het zal voor ons cruciaal worden om met beide benen op de grond te blijven," aldus de sterspeler van Real Madrid.

Als de Brazilianen geen wereldkampioen worden, dan geeft Robinho Duitsland en Engeland veel kans. "Landen als Duitsland, Engeland en Argentinië. Die komen altijd goed voor de dag op grote toernooien en bovendien heeft Duitsland het thuisvoordeel".

Piepoli wint, Basso loopt uit

Ivan Basso heeft een uitstekende zaak gedaan in de Giro d’Italia. De CSC-coureur liep tijdens een lastige bergetappe uit op al zijn concurrenten. Leonardo Piepoli pakte de dagzege, nadat Basso geen risico wilde nemen in de afdaling.

Om 11.47 uur klonk het startschot voor de dertiende rit. Onder andere Robbie McEwen en Michael Rogers begonnen niet aan de 218 kilometer lange tocht naar La Thuile. De etappe kende een slechts één obstakel, maar dat was wel de Colle San Carlo, een klim met een gemiddeld stijgingspercentage van een kleine tien procent. De streep lag echter niet bergop, maar na een achttal kilometer lange afzink. Voor renners als Gilberto Simoni, Damiano Cunego en José Rujano was het zaak aan te vallen. De hele dag zou het miezeren.

Het gemiddelde in het eerste uur bedroeg liefst 53,2 kilometer, ongehoord voor Giro-begrippen. In dit moordende tempo sneuvelde elke aanval voordat die goed en wel op gang kwam. Pas na een kleine negentig kilometer ontstond er rust, en kreeg een groepje de zegen van het peloton. De namen van de vluchters: Olivier Bonnaire, Marzio Bruseghin, José Julia Cegarra, Christian Knees, Benoit Poilvet en José Serpa. Ongeveer zes minuten bedroeg de maximale voorsprong. CSC en Saunier Duval bepaalden het tempo in de hoofdmacht.

Tot aan de voet van de San Carlo bleef dit beeld intact; het was stilte voor de storm. De koplopers werden op de eerste flanken van de beklimming opgeslokt door José Rujano, die de debatten opende in de groep der favorieten. Daarin moesten Danilo Di Luca, Paolo Savoldelli, Tom Danielson, Franco Pellizotti en Emanuele Sella snel lossen. Ook Damiano Cunego kon het tempo van Basso-knecht Cuesta niet volgen. Uiteindelijk plaatste de roze trui in eigen persoon een aanval. Slechts Leonardo Piepoli kon mee met Basso. Simoni en Enrique Gutierrez hielden de schade nog enigszins beperkt.

Het duo Basso/Piepoli passeerde als eerste de top van de San Carlo. Op ruim een minuut passeerden Simoni en Gutierrez. Daarachter was het slagveld nog groter: Cunego had bijvoorbeeld al drie minuten aan zijn broek. Voorin verkoos Basso uiterst behoedzaam te dalen, waardoor Piepoli weg kon rijden. Piepoli’s ritzege kwam niet meer in gevaar. Op driekwart minuut bolde Basso als tweede over de meet. De nummer twee van de laatste Tour de France boekte echter forse terreinwinst op zijn rivalen. In het klassement heeft Basso nu ruim drie minuten voorsprong op Gutierrez.

Morgen staat er opnieuw een bergetappe op de rol, ditmaal tussen Aosta en Domodossola. Net als vandaag ligt de aankomst na een afdaling. De top van de laatste col, de Passo del Sempione, ligt op ruim veertig kilometer van de finish. Het is een voorproefje voor de loodzware slotweek.


Giro d’Italia – 13e etappe - Alessandria - La Thuile – 218 kilometer:

PlaatsRennerPloegTijd
1L. PiepoliSaunier Duval5.21.12
2I. BassoCSC0.43
3E. GutierrezPhonak1.18
4G. SimoniSaunier Duval1.18
5M. ScarponiLiberty Seguros2.12
6F. PellizottiLiquigas2.12
7J. GadretAG2R2.12
8J. Perez CuapioPanaria2.17
9D. CunegoLampre2.35
10P. SavoldelliDiscovery Channel2.35


Klassement:

PlaatsRennerPloegTijd
1I. BassoCSC49.53.35
2J. E. GutierrezPhonak3.27
3P. SavoldelliDiscovery Channel5.30
4W. BelliSella Italia7.35
5G. SimoniSaunier Duval8.00

CSKA Moskou wint Russische beker

Voormalig aanvaller van Arsenal, Quincy Owusu-Abeyie, is er met zijn club Spartak Moskou niet in geslaagd om de Russische beker te winnen. Titelhouder CSKA Moskou prolongeerde zaterdag de nationale prijs dankzij een 3-0 overwinning.

De Brazilianen Jo (twee) en Vagner Love maakten de treffers. De laatste twee doelpunten vielen in blessuretijd. Spartak speelde in de laatste minuten met tien man, nadat Santos Mozart met rood van het veld was gestuurd.

Scientology wil eigen school in Amsterdam

Icoon OnderwijsDe omstreden organisatie Scientology Kerk wil een eigen basisschool starten in Amsterdam-Noord. De Stichting Effectief Onderwijs (SEO), verbonden aan Scientology, heeft daartoe een verzoek ingediend bij het stadsdeel. Het onderwijs op de school zal gebaseerd zijn op de ideeën van L. Ron Hubbard, de grondlegger van de Scientology Kerk.

De sektarische club runt in Amsterdam al een kleine particuliere school, de Lafayetteschool in de Derde Oosterparkstraat, waarop begin dit jaar 28 leerlingen stonden ingeschreven. Aangezien deze school geen subsidie ontvangt, dienen ouders hiervoor een schoolgeld van 5520 euro per jaar te betalen.

Amsterdam-Noord heeft de aanvraag voor een nieuwe school vooralsnog afgewezen. De SEO heeft hier bezwaar tegen aangetekend. Zij is het niet eens met de prognose van het stadsdeel dat het de nieuwe school nooit zal lukken om binnen vijf jaar aan het wettelijke minimum van driehonderd leerlingen te komen. "Uit onze berekeningen blijkt dat er wel degelijk voldoende animo bestaat", stelt Aukje Koster van SEO. "De Lafayetteschool heeft een wachtlijst met tientallen belangstellenden. Bovendien weten we dat veel andere ouders aanhikken tegen de kosten van het onderwijs. Als wij worden bekostigd, zal het aantal leerlingen zeker toenemen." Volgens Koster hebben de meeste ouders geen band met Scientology. "Zij voelen zich aangetrokken door het onderwijs, niet door de religie."

Bot negeert mening Nederlanders over EU

Minister Ben Bot Minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken trekt zich namens het kabinet weinig aan van de internetenquête over de Europese Unie. De meerderheid van de Nederlanders wil geen verdere uitbreiding meer, maar het kabinet wil wel dat de uitbreidingen doorgaan. Eerder verklaarde het kabinet dat ze de enquête als standpunt zouden gebruiken bij de komende Europese top.

De minister wil in ieder geval niet dwarsliggen bij de aansluiting van Roemenië en Bulgarije. "Dat is een gelopen race. De Tweede Kamer heeft hun toetreding al bekrachtigd", zo laat Bot weten. Opmerkelijker is dat Bot ook voor de toetreding van Turkije blijft. Hij denkt echter dat toetreding van Turkije nog zeker tien jaar gaat duren, en wil de bevolking dan opnieuw vragen. "We moeten de vraag over acht of tien jaar opnieuw stellen en dan de uitkomst bekijken". 69 procent van de Nederlanders is tegen de toetreding van Turkije.

Bot legt de enquête op een andere manier uit. "Het is niet zo van: hier sluiten we de grenzen. Het is uitbreiden mits. 75 procent van de ondervraagden vindt dat nieuwe landen mogen toetreden als zij strikt aan de volwaarden voldoen. En aan strikt wordt vastgehouden". Bot lijkt te suggeren dat de bevolking wel voor toetreding van Roemenië en Bulgarije moet zijn, omdat ze zich strikt aan de voorwaarden houden.

Hij vindt niet dat de bevolking genegeerd wordt. "We luisteren goed naar wat mensen willen. Maar we moeten niet altijd achter alles aanhobbelen. Dan heb je geen regering nodig". Het kabinet wilde weten hoe de burger aankijkt tegen de Unie, na de verwerping van de Europese grondwet door middel van een referendum.

Chinese honden hebben eigen pretpark

Icoon OpmerkelijkWie dacht dat Chinezen honden voornamelijk als lekkernij zien, komt tegenwoordig bedrogen uit. In de Chinese hoofdstad Peking is onlangs een nieuw pretpark geopend, welke zich speciaal op honden richt. Voor de viervoeters is er een zwembad, hindernissenparcours en een restaurant met hapklare hondenbrokken.

In het hondenrestaurant zijn de gerechten zelfs aangepast aan de verschillende rassen. Tijdens de heerschappij van Mao Zedong was het fokken en houden van honden verboden. Pas een paar jaar geleden is het verbod definitief geschrapt. Inmiddels zouden er al zo'n 500.000 officieel geregistreerde honden zijn in Peking, waar veel Chinezen door de regel dat een gezin maar één kind mag hebben er maar een trouwe viervoeter bijnemen.

[WRC] Grönholm riant aan de leiding

De zevende ronde beleefde vrijdag een enerverende dag. De Fin Marcus Grönholm eindigde de dag goed met een voorsprong van een halve minuut op de Fransman Sébastien Loeb. Team- en landgenoot van Grönholm, Mikko Hirvonen, wist de derde plaats te bemachtigen met een minuut achterstand op de leider.

Beide Ford-coureurs voelden zich goed op het gravel van Sardinië. Grönholm zette de eerste tijd neer. De Australiër Chris Atkinson was twaalf seconden langzamer en pakte daarmee de tweede plek. Grönholms teamgenoot Hirvonen werd derde. In tegenstelling tot de Ford-coureurs ondervonden de andere piloten veel problemen. De Italiaan Gigi Galli spinde van de proef af maar kon zijn weg gewoon weer vervolgen. Ook de andere twee proeven van de ochtend waren voor Grönholm. Aan het einde van de ochtend was de voorsprong van Grönholm al opgelopen tot veertig seconden.


Na de nodige reparaties was het Loeb die de eerste twee proeven wist te winnen. Met deze overwinningen wist de Fransman de tweede plaats in het klassement te bemachtigen maar moest nog ruim 35 seconden overbruggen om ook in Italië met de overwinning aan de haal te gaan. De laatste proef van de dag won Grönholm, op één tiende gevolgd door Loeb. De derde plaats was voor de andere Ford met aan het stuur Mikko Hirvonen. De dag liep nog dramatisch af voor de Subaru van de Noor Petter Solberg. Halverwege de laatste proef moest Solberg zijn wagen langs de weg zetten door twee lekke achterbanden.

Stand na dag één in de Rally van Italië

#CoureurMerkTijdVerschil
1M. Grönholm (FIN)Ford Focus RS WRC1:33:39-
2S. Loeb (FRA)Citröen Xsara WRC1:34:1500:35.4
3M. Hirvonen (FIN)Ford Focus RS WRC1:34:4401:04.2
4H. Solberg (NOR)Peugeot 307 WRC1:35:2401:44.5
5D. Sordo (ESP)Citröen Xsara WRC1:35:4402:04.3
6G. Galli (ITA)Peugeot 307 WRC1:35:4602:06.8
7C. Atkinson (AUS)Subaru Impreza WRC 20061:35:5402:14.1
8X. Pons (ESP)Citröen Xsara WRC1:36:0902:29.6
9J. Välimäki (FIN)Mitsubishi LancerWRC1:36:3402:54.2
10K. Sohlberg (SWE)Subaru Impreza WRC1:36:5603:16.1

[DTM] Kristensen op pole in Oschersleben

Tom Kristensen heeft namens Audi de pole positie veroverd op het circuit van Oschersleben in Duitsland. Hij eindigde negen duizendsten van een seconde boven Mercedes-rijder Jamie Green. Hieronder vind je de uitslag van de kwalificatie.

#RijderTeamAutoTijd
1.Tom KristensenAbt SportslineAudi A4 DTM1:19.264
2.Jamie GreenHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse1:19.273
3.Bruno SpenglerHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse1:19.513
4.Mika HäkkinenHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse1:19.561
5.Heinz-Harald FrentzenAbt SportslineAudi A4 DTM1:19.820
6.Bernd SchneiderHWA GmbHAMG Mercedes C-Klasse1:19.876
7.Martin TomczykAbt SportslineAudi A4 DTM1:19.973
8.Frank StipplerTeam RosbergAudi A4 DTM1:20.480
9.Mattias EkströmAbt SportslineAudi A4 DTM1:19.929
10. Christian AbtTeam PhoenixAudi A4 DTM1:20.025
11.Alexandros MargaritisPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse1:20.087
12.Timo ScheiderTeam RosbergAudi A4 DTM1:20.123
13.Pierre KafferTeam PhoenixAudi A4 DTM1:20.397
14.Jean AlesiPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse1:20.441
15.Daniel La RosaMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse1:20.747
16.Stefan MückeMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse1:20.774
17.Mathias LaudaPersson MotorsportAMG Mercedes C-Klasse1:21.367
18.Susie StoddartMücke MotorsportAMG Mercedes C-Klasse1:21.432
19.Vanina IckxFuturecom TMEAudi A4 DTM1:21.960
20.Olivier TielemansFuturecom TMEAudi A4 DTM1:22.425

Ten Cate: "Ajax wordt mijn laatste klus"

Henk ten Cate zal binnenkort aan zijn laatste kunstje als trainer beginnen. De assistent-trainer van Barcelona zal, zoals gisteren bekend werd, de opvolger van de ontslagen Danny Blind bij Ajax worden.

"Het zal ook wel mijn laatste klus zijn, een afronding van mijn carrière. Van de clubs die belden, zat er éen tussen waarvan ik wist dat ik dat altijd wel zou willen doen. Dat was Ajax vanwege die achtergrond van me. Maar toch had ik in principe al nee tegen zowel Ajax als PSV gezegd. Dat had met mijn gezin te maken. Barcelona is een prachtstad om te wonen en met de ploeg ging het fantastisch. Maar uiteindelijk waren het m'n vrouw en dochter die zeiden dat ik mijn hart moest volgen. Twee weken geleden deelde ik voorzitter Laporta daarom mee dat ik vertrok," aldus Ten Cate in het AD.

Ten Cate is niet bang dat hij de zesde coach zal worden die op straat wordt gezet in Amsterdam. "Ik wil niet naar het verleden kijken, slechts naar het heden en de toekomst. Bij Ajax hebben ze me verteld wat de mogelijkheden zijn. Dat ziet er goed uit. Er wacht ons een mooie klus. Ik ben hartstikke blij dat de ploeg de voorronde van de Champions League speelt. Ik zou sowieso zijn gekomen, maar het is een mooie manier om de club terug te brengen waar hij hoort, bij de top. We willen ervoor zorgen dat de Amsterdammers en de Nederlanders weer trots op Ajax kunnen zijn."

Stand NHL-playoffs per 20 mei

Voor de eerste keer in deze playoffs won Edmonton de eerste wedstrijd. In de Arrowhead Pond werd Anaheim met 3-1 in een spannende wedstrijd aan de kant gezet.

Finales conferences:

Eastern Conference
Carolina HurricanesBuffalo Sabres0-0
Western Conference
Anaheim Mighty DucksEdmonton Oilers0-1
AnaheimEdmonton1-3

Halve finales conferences:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsBuffalo Sabres1-4
OttawaBuffalo6-7, OT
OttawaBuffalo1-2
BuffaloOttawa3-2, OT
BuffaloOttawa1-2
OttawaBuffalo2-3, OT
Carolina HurricanesNew Jersey Devils4-1
CarolinaNew Jersey6-0
CarolinaNew Jersey3-2, OT
New JerseyCarolina2-3
New JerseyCarolina5-1
CarolinaNew Jersey4-1
Western Conference
San Jose SharksEdmonton Oilers2-4
San JoseEdmonton2-1
San JoseEdmonton2-1
EdmontonSan Jose3-2, 3OT
EdmontonSan Jose6-3
San JoseEdmonton3-6
EdmontonSan Jose2-0
Anaheim Mighty DucksColorado Avalanche4-0
AnaheimColorado5-0
AnaheimColorado3-0
ColoradoAnaheim3-4, OT
ColoradoAnaheim1-4


Eerste ronde:

Eastern Conference
Ottawa SenatorsTampa Bay Lightning4-1
OttawaTampa Bay4-1
OttawaTampa Bay3-4
Tampa BayOttawa4-8
Tampa BayOttawa2-5
OttawaTampa Bay3-2
Carolina HurricanesMontréal Canadiens4-2
CarolinaMontréal1-6
CarolinaMontréal5-6, 2OT
MontréalCarolina1-2, OT
MontréalCarolina2-3
CarolinaMontréal2-1
MontréalCarolina1-2, OT
New Jersey DevilsNew York Rangers4-0
New JerseyNew York6-1
New JerseyNew York4-1
New YorkNew Jersey0-3
New YorkNew Jersey2-4
Buffalo SabresPhiladelphia Flyers4-2
BuffaloPhiladelphia3-2, 2OT
BuffaloPhiladelphia8-2
PhiladelphiaBuffalo4-2
PhiladelphiaBuffalo5-4
BuffaloPhiladelphia3-0
PhiladelphiaBuffalo1-7
Western Conference
Detroit Red WingsEdmonton Oilers2-4
DetroitEdmonton3-2, 2OT
DetroitEdmonton2-4
EdmontonDetroit4-3, 2OT
EdmontonDetroit2-4
DetroitEdmonton2-3
EdmontonDetroit4-3
Dallas StarsColorado Avalanche1-4
DallasColorado2-5
DallasColorado4-5, OT
ColoradoDallas4-3, OT
ColoradoDallas1-4
DallasColorado2-3, OT
Nashville PredatorsSan Jose Sharks1-4
NashvilleSan Jose4-3
NashvilleSan Jose0-3
San JoseNashville4-1
San JoseNashville5-4
NashvilleSan Jose1-2
Calgary FlamesAnaheim Mighty Ducks3-4
CalgaryAnaheim2-1, OT
CalgaryAnaheim3-4
AnaheimCalgary2-5
AnaheimCalgary3-2
CalgaryAnaheim3-2
AnaheimCalgary1-2
CalgaryAnaheim0-3

Liefs

Haar venusheuvel doet me denken aan de snuit van een bruinvis. Achterover zit ik in mijn stoel en met mijn ogen dicht teken ik de contouren van haar prachtige lichaam in de ledige lucht. Donker, glanzend haar. Diepbruine ogen, liggend in een prachtig gezicht. Een nog mooier lichaam, tekenend van top tot teen. Maar vooral een prachtige vrouw. Achttien jaar oud. Meisje misschien.

Als een dolfijn beweegt zij zich voort. Speels en toch serieus. Uitgekookt maar goudeerlijk. Zoekende maar altijd trouw. Eigenwijs maar begripvol. Normaal maar bovenal elegant. Soms laat ze me in de steek maar altijd weet ik dat ze terugkomt; soms sleurt ze me mee onder water, maar altijd is het zijzelf die me weer aan het oppervlak brengt; soms put ze me uit om me vervolgens altijd te bevredigen. Het is een prachtige vrouw, meisje misschien.

Haar komst in mijn leven betekent een ander leven. Een leven waarin ik heb geleerd wat echt te waarderen is. Waar ik tot haar verrijking nog het stoere, edoch kansloze, jongetje was dat kwijlde over posters van Britney Spears en spontaan klaarkwam als hij een dure auto zag, ben ik nu, enkele jaren later, een saai, burgerlijk mannetje geworden, dat geniet van de wind door zijn haar, de geur van de zee, en moeder gans die haar donzige kuikens met alle liefde beschermt. Dát is het ware leven. Dát is waar zij mij heeft gebracht.

Natuurlijk is ze meer dan een verrijking. Vaak een droom; soms een nachtmerrie. Een nachtmerrie wanneer ik haar een week niet bij me heb, hoewel ze er altijd is. Een nachtmerrie wanneer mijn leven leeg is. Ik wil geen andere dingen, ik wil haar. Bij haar zijn, haar voelen. Dagen gaan voorbij, dagen waarin ik mijn dingen doe zoals ik dat deed voordat ik haar kende. Dagen die toen normaal leken, maar waar ik nu besef dat ik iets mis. Iets wat mij boven mezelf uit laat stijgen. Jou.

Jij bent alles wat ik wil. En alles wat ik niet wil ben je ook. Jij bent alles.

Dan nu, tot besluit, zal ik mij wenden tot het mooiste dat er is. We fietsen door een provinciaal stadje. Ik fiets tegen een licht wind in, jij zit achterop met je armen om mijn middel. Je maant me voorzichtig te fietsen en je vertelt me dat je me gemist hebt. Je onmiskenbare lach die ik van achter me hoor opzetten. Eén die tegen elke windvlaag indruist. Ik kijk om en zie de wind met je haren spelen. Je maant me opnieuw op te letten en vooral voor me te kijken. Je laat je hand over mijn bovenbeen glijden en plaagt me. Ik richt mijn blik omhoog, kijk naar een strakblauwe hemel met een schitterende zon. Jij volmaakt mij.

Sommigen schrijven een liedje, anderen een gedicht. Ik kan het allebei niet. Maar dit is voor jou geschreven. Alleen voor jou.

Liefs,

Tobias.

Met dank aan Tobbes voor de submit, maar wij vragen ons toch af, waarom? Wie? Venusheuvel als een snuit van een bruinvis?

Gaat u maar even liggen

Je grootste wens is om later stuntman te worden. Dat wordt flink oefenen en er ook voor zorgen dat je in de picture komt.
Als ze jouw werk eenmaal kennen, dan zit je de rest van je leven gebakken.
Dit jochie is al druk bezig om naam te maken in de branche van stuntmannen. Waarvoor hulde, verdomme nog an toe.
Hij heeft zelfs al een fansite, waar zijn stunt een ander tintje krijgt. Dat is dan wel weer jammer.

Met dank aan Bange-Frans voor de submit

Zes spelers mogen weg bij Chelsea

Chelsea-manager José Mourinho heeft aangeven dat zes spelers met doorlopende contracten mogen uitkijken naar een nieuwe club. Onder hen Hernan Crespo en Eidur Gudjohnsen.

Gudjohnsen heeft te kampen met zware concurrentie. ”Zo'n type speler willen we eigenlijk graag behouden. Maar hij heeft Drogba voor zich. Er hebben zich nog geen clubs voor Eidur gemeld”, aldus Mourinho. Crespo daarentegen wil uit eigen beweging verkassen: ”Zijn mening is niet veranderd en ook voor hem is er nog geen concrete interesse.”

Naast Crespo en Gudjohnsen mogen Glen Johnson, Robert Huth, Carlton Cole en Lenny Pidgeley vertrekken bij de landskampioen. Genoemd kwartet kwam gedurende de voorbije jaargang nauwelijks tot speelminuten. Chelsea besloot tevens niet verder te gaan met Maniche, de huurling van Dinamo Moskou. ”We bedanken hem voor bewezen diensten en wensen hem het beste”, zei algemeen directeur Peter Kenyon.

Rugnummers Ghana terecht

Als enige van de 32 deelnemende landen had WK-debutant Ghana geen rugnummers ingeleverd bij de FIFA. Op de website van de Wereldvoetbalbond stonden bij 31 teams de namen van de geselecteerde spelers met hun rugnummer. Maar op vrijdagmiddag waren de rugnummers eindelijk terecht.

Of en welke consequenties de FIFA verbindt aan het te laat inleveren van rugnummers is nog niet bekend. De bondscoach van Ghana, Ratomir Dujković, had voor de deadline van de FIFA op 15 mei zijn selectie van 23 spelers ingeleverd, maar hij was de rugnummers vergeten.

Tijdens het WK is Ghana ingedeeld in Groep E met Italië, de Verenigde Staten en Tsjechië.

Nieuw uiterlijk voor doosjes PC games

Om verwarring tegen te gaan probeert men op de doosjes van games altijd zo duidelijk mogelijk te vermelden op welk platform het betreffende spel gespeeld dient te worden. Wanneer bij thuiskomst blijkt dat het spel niet op wil starten omdat het de PC versie is in plaats van het PS2 exemplaar, zorgt dat nou eenmaal niet voor veel vrolijkheid op het gelaat van de koper. Nog vervelender is het veelvoorkomende voorval waarbij een leek je de verkeerde versie van het spel cadeau doet.

Om dit probleem een halt toe te roepen heeft de IEMA, Interactive, Entertainment Merchants Association, een nieuw design ontworpen voor de doosjes van PC games. Madden '07 is de eerste game die gehuld zal zijn in dit nieuwe hoesje. Men hoopt dat ook alle andere titels van dit nieuwe uiterlijk gebruik zullen gaan maken, het is echter nog niet verplicht.



Turkse leger wil meer protesten

BuitenlandsHet Turkse leger wil dat de Turkse bevolking blijft protesteren voor het seculiere staatssysteem. Donderdag gingen in Ankara al 15.000 mensen de straat op om te demonstreren voor het behoud van de seculiere staat. Dat gebeurde uit woede over de aanslag die woensdag gepleegd werd op vijf rechters door een vermeend islamitische extremist. Daarbij werd een rechter gedood.

De aanslagpleger, een Turkse advocaat, zei na zijn arrestatie dat de aanslag de straf was voor een recente gerechtelijke uitspraak tegen een lerares. Die mocht ook buiten school geen hoofddoek dragen van de rechters. In het seculiere Turkije geldt een hoofddoekverbod in alle overheidsgebouwen en onderwijsinstellingen.

Het Turkse leger ziet zichzelf als de hoeder van de seculiere staatsinrichting. Het hoofd van de generale staf, generaal Hilmi Ozkok, prees de demonstranten die donderdag de straat opgingen. Volgens hem moet het niet bij een eendaagse demonstratie blijven: ''Het moet permanent worden, iets dat voortduurt, het moet door iedereen worden nagestreefd.''

Waarnemers zien de oproep als een waarschuwing aan het adres van de regering van premier Tayyip Erdogan en zijn islamitische AKP-partij. Al langer is er bij de seculieren de vrees dat Erdogan islamitische wetten wil doordrukken. Het Turkse leger zette in het verleden meerdere malen regeringen af. De laatste keer gebeurde dat in 1997, omdat die volgens de militairen te islamistisch was.

Met dank aan damage74 voor de submit.

Elephants Dream

Na een jaar keihard werken hebben de mensen van het Blender project hun film Elephants Dream uitgebracht. Hoewel die site op dit moment een simpele download-only pagina serveert, is het niet moeilijk daar omheen te komen en de rest van de site ook te bezoeken.

Wat Elephant's dream zo bijzonder maakt is dat het een samenwerkingsproject is van allerlei vrijwilligers en uitgegeven is onder een Creative Commons licentie, wat zoveel betekent als dat je het vrijelijk mag gebruiken en bewerken zolang je credit geeft aan de originele makers. Alle bronbestanden zijn ook vrij te downloaden dus als je zou willen zou je de film zelf kunnen renderen, aanpassen of een deel II beginnen. Dit is ook heel nuttig voor mensen die op dit vakgebied iets willen leren.

Hoewel het dus vooral door hobbyisten is gemaakt betekent dat absoluut niet dat het niet zo veel voorstelt. De film ziet er grafisch fantastisch uit en de producers hebben zelfs Tygo Gernandt en Cas Jansen voor de stemmen weten te strikken.

Ik vond het verhaal van de film zelf wel een beetje wazig, en kon weinig info vinden over wat er nou precies aan de hand was, behalve dit kleine stukje:

quote:
The film tells the story of Emo and Proog, two people with different visions of the surreal world in which they live. Viewers are taken on a journey through that world, full of strange mechanical birds, stunning technological vistas and machinery that seems to have a life of its own.
Laat dit je echter niet tegenhouden, deze film is zeer de moeite van het bekijken waard! Verder kan je op deze pagina nog een aantal screenshots bekijken, zien hoe de productie gegaan is en de soundtracks downloaden.

Petje af voor iedereen die hieraan meegewerkt heeft.

Minderjarigen beboet voor kopen van Adult games

Het is al een tijdje een echte trend in Amerika: wetgeving invoeren op het gebied van games met volwassen content. Waar voorheen de nadruk, en de boetes, werd gelegd op de verkopers ben je in Minnesota nu ook de pineut als je als minderjarige een game aanschaft die volgens de sticker niet geschikt is voor jou.

De wet, voorgesteld door Republikein Jeff Johnson, verplicht de verkopers om borden met een uitleg van de ESRB rating op te hangen. Daarnaast zal een minderjarige die een dergelijke game aanschaft een boete van $25 ontvangen. Met deze wet zal de verkoper zelf helemaal geen boete ten deel vallen, iets wat andere politici zoals Barb Goodwin nog probeerden te veranderen. Dit is toch een vreemde ontwikkeling te noemen in de game-gerelateerde wetgeving, en we zullen verdere ontwikkelingen in de gaten houden.

Joden zijn woedend op Harry de Winter

Icoon BinnenlandsDe joodse televisiemaker Harry de Winter is niet bepaald populair bij zijn geloofsgenoten, zo vertelt hij vandaag aan de Volkskrant. "In bepaalde gedeelten van Amsterdam word ik gehaat." Nog al eens wordt de programmamaker uitgescholden en getrakteerd op een rochel.

Deze woede is het gevolg van De Winter's activiteiten voor Een Ander Joods Geluid. Dat is een Nederlandse stichting, die is opgericht om het 'stilzwijgen' van de Nederlandse joden over de bezettingspolitiek van Israël te doorbreken, en vredesactiviteiten te ondersteunen. Dat zijn inspanningen voor EAJG niet door iedereen wordt gewaardeerd, raakt De Winter niet, integendeel zelfs: "Ik heb medelijden met die mensen."

De 56-jarige De Winter werd bekend als presentator van Wintertijd, waar binnenkort een boekversie van verschijnt. Hij is tevens het brein achter televisiehits zoals Lingo, Taxi en Pleidooi, maar zelf is hij vooral trots op zijn culturele activiteiten. "Ik hoop niet dat straks op mijn grafsteen 'Harry de Winter - Lingo' komt te staan."


Harry de Winter

Verdonk: Hirsi Ali wordt weer Nederlandse

Ayaan Hirsi Ali zal uiteindelijk het Nederlanderschap verkrijgen. Dat heeft minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken gisteren, tijdens het laatste debat tussen de drie VVD kandidaat-lijsttrekkers, laten weten.

Op het debat, dat live op tv werd uitgezonden door Netwerk, werd Verdonk de vraag gesteld of Hirsi Ali op dit moment als Nederlander kan worden beschouwd. De minister kon daar geen helder antwoord op geven: ''Dat ligt juridisch nogal ingewikkeld. In de wet staat vastgelegd dat men het Nederlanderschap niet kan hebben verkregen als er over persoonlijke gegevens is gelogen.'' Ze voegde er echter aan toe, dat ze er niet aan twijfelt dat Hirsi Ali uiteindelijk Nederlander zal worden.

Het is voor het eerst dat Verdonk zich zo duidelijk uitsprak over de kwestie.

België
Mocht Hirsi Ali toch geen Nederlander zijn of kunnen worden, dan kan ze nog altijd terecht bij onze zuiderburen. Het Vlaamse liberale parlementslid Jaak Gabriëls (VLD) wil zich daar voor inzetten. Hij bevestigde gisteren daarvoor de steun te hebben van de partijtop.

Gabriëls ziet Hirsi Ali als een voorbeeld van een perfect geïntegreerde Afrikaanse vrouw die als rolmodel kan dienen voor haar lotgenoten. Hij prijst haar strijd tegen het extremisme en tegen elke discriminatie. ''Zulke mensen lopen niet bij bosjes rond. Het zou heel triest zijn mocht men haar op die manier behandelen'', aldus de parlementariër.

Met dank aan Haviksvrouwe, Longmen, shogun3, Nyrem en Hayley voor de submit.

Twilight Princess dungeon in beeld

Op de afgelopen E3 was er een Twilight Princess dungeon speelbaar die als demonstratie diende voor hetgeen de Wiimote aan dit nieuwe deel in de Zelda serie toe zal voegen. Tijdens de E3 waren er al wat opnames vrijgegeven, maar nu dus ook een vollediger filmpje met een stuk van een dungeon inclusief eindbaasgevecht. Mensen die volledig verrast willen worden wanneer ze deze titel eindelijk gaan spelen, kunnen dit laatste overigens maar beter niet kijken.

Bekijk het filmpje

Balkenende bang voor nieuw AOW-debacle

Jan Peter BalkenendeJan Peter Balkenende ziet niets in ingrijpen in de AOW. Dat zei hij vanochtend tijdens een CDA-congres in Utrecht. De CDA-leider is bang voor een situatie als in 1994, toen zijn partij bij de verkiezingen twintig zetels verloor na de aankondiging dat ze de AOW-uitkeringen wilde bevriezen. "De gebeurtenissen van 1994 staan me nog scherp op het netvlies. Dat zal ons geen tweede keer overkomen."

Het enorme verlies van de christen-democraten zorgde ervoor dat de partij lange tijd met interne problemen te maken had, en voor acht jaar in de oppositie belandde. Balkenende denkt dat een andere financiering van de AOW, zoals de PvdA wil, niet alleen voor onrust zal zorgen onder rijke ouderen. Ook inkomensgroepen die het niet breed hebben zullen volgens hem door de maatregel getroffen worden. "Met een aanvullend pensioen van 10.000 tot 17.000 euro per jaar ben je geen rijke oudere", aldus de premier vanochtend.

Hoewel de CDA'er deze week liet weten een coalitie met de partij van Wouter Bos niet uit te sluiten, is er behalve de financiering van de AOW een ander belangrijk struikelblok voor eventuele toekomstige samenwerking. Een beperking van de hypotheekrenteaftrek is voor Balkenende uit den boze. Volgens hem zou dit tot te veel onrust op de huizenmarkt leiden, waardoor het vertrouwen in de economie wordt aangetast.

Rotterdams gezin misbruikte schoonzus

MisdaadIn Rotterdam blijkt een 22-jarige allochtone vrouw tijdenlang mishandeld en verkracht te zijn door haar schoonfamilie. Volgens het Openbaar Ministerie heeft het slachtoffer blijvend letsel overgehouden aan de ernstige mishandelingen. De betrokken vrouw werd ingehuwelijkt door de 25-jarige zoon des huizes. Eenmaal in Nederland aangekomen werd ze in de wijk Feijenoord gebruikt als slaafje in de huishouding. Als dit niet goed genoeg naar de zin van de familie gebeurde, kreeg ze klappen. Door haar man werd ze meerdere malen verkracht. De woning mocht ze alleen onder begeleiding verlaten.

De politie heeft begin mei zes gezinsleden gearresteerd. Het gaat om drie broers (onder wie de echtgenoot), een zus en de ouders (49 en 54 jaar). De 24-jarige zus is ondertussen vrijgelaten. De vijf anderen blijven minimaal een maand in hechtenis. Ze ontkennen alle aantijgingen.

De zaak kwam aan het rollen toen de vrouw na 15 maanden naar haar familie in haar thuisland werd teruggestuurd. Daar kon ze echter nergens terecht, waarna ze terugkeerde naar ons land. Hier werd ze opgevangen waarna ze aangifte deed. Het OM wil niet zeggen wat de nationaliteit van de verdachte is, maar volgens het AD betreft het een Marokkaanse.

Het is niet voor het eerst dat er zoiets in Rotterdam speelt. Vorig jaar werd een 12-jarig Marokkaans meisje met kaalgeschoren hoofd op straat gevonden, nadat ze als slavinnetje in een gezin was mishandeld. En ook vorig jaar werd een 28-jarige vrouw in een hennepkwekerij aangetroffen, die daar al drie jaar werd vastgehouden door een Marokkaanse beoefenaar van de zwarte magie.

Bewoner treft vreemde man aan in ligbad

Icoon PolitieEen inwoner uit het Friese Zwaagwesteinde keek deze week raar op toen hij in de badkamer van zijn woning een onbekende man aantrof. De man, naar later bleek een 45-jarige Driesummer, was het huis binnengedrongen en zonder iets te zeggen naar boven gelopen om in het bad te gaan liggen. Daar was hij in slaap gevallen.

Nadat de gealarmeerde politie was gearriveerd en de man bruut uit zijn slaap haalde, begon de indringer om zich heen te slaan. Hij sloeg en schopte daarbij een agent. De politie wist de Driesummer vervolgens met 'gepast geweld' in de boeien te slaan, en over te brengen naar een politiebureau. Wegens het aanvallen van de agent zal hem zware mishandeling ten laste worden gelegd.

Met dank aan Gz voor de submit.

McEwen ook uit de Giro

Robbie McEwen zal niet meer aan de start verschijnen aan de etappe van vandaag. Het Australische sprintkanon wist deze Giro drie etappes op zijn naam te schrijven.

Even overwoog McEwen nog in het peloton te blijven om een poging te doen de biljartvlakke etappe naar Brescia te winnen. Hij heeft echter last van lichte maagklachten en besloot daardoor zich terug te trekken uit de koers. Deze week gaven al eerder grote namen op, zoals Bradley McGee, Michael Rasmussen, Davide Rebellin en Philippe Gilbert.

Jenner in wachtkamer AZ

Julian Jenner zal voorlopig moeten wachten op AZ. De aanvaller van NAC Breda zal pas bij de Alkmaarders in beeld komen als Martijn Meerdink of Tarik Sektioui vertrekt.

Een vertrek van Meerdink lijkt echter niet aan de orde, volgens verschillende bronnen zou Sektioui graag naar het buitenland willen. Maar er is nog geen belangstelling voor de Marokkaan. Bovendien is AZ al flink bezig geweest op de transfermarkt: Cziommer, Luirink, Gudjonsson, Martens, Dembele en Agustien werden al voor het nieuwe seizoen aangetrokken. De Alkmaarders willen nu eerst spelers verkopen voordat het weer spelers aantrekt.

AIVD luisterde Telegraaf-journalisten af

Icoon BinnenlandsDe Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) heeft maandenlang twee Telegraaf-journalisten afgeluisterd. Nadat de krant van wakker Nederland publiceerde uit staatsgeheime dossiers over topcrimineel Mink Kok werden de betrokken medewerkers Joost de Haas en Bart Mos in de gaten gehouden. De verslaggevers werden onlangs door de rijksrecherche als verdachten verhoord.

De Haas en Mos weigerden bij het verhoor vragen te beantwoorden over de identiteit van hun bronnen. Volgens De Telegraaf heeft de AIVD bij de observaties gebruik gemaakt van richtmicrofoons, en werd ook het telefoonverkeer van de twee uitgebreid in kaart gebracht. De veiligheidsdienst zou de twee nog steeds in de gaten houden. Een voorlichtster wilde echter geen reactie geven op de aantijgingen van de ochtendkrant.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) is geschokt door het nieuws. ""Als oprecht opererende journalisten doel worden van afluisterpraktijken is de persvrijheid en daarmee de rechtsstaat in gevaar. Wij vragen ons af of betrokken ministers hierover zijn geïnformeerd", reageerde NVJ-secretaris Thomas Bruning.

Met dank aan damage74 voor de submit.

Valencia wil Castelen

Valencia maakt serieus werk van de komst van Romeo Castelen. De rechteraanvaller van Feyenoord ziet zelf een overgang naar de Spaanse club wel zitten.

Of Castelen inderdaad naar Valencia gaat, hangt af van de juist benoemde technisch directeur Amedeo Carboni, die werd gisteren aangesteld door de Spaanse club. Feyenoord kan het geld van een eventuele transfer goed gebruiken omdat het zich deze zomer wil versterken. Bovendien heeft de club uit de Kuip met Benjamin de Ceulaer en Tim Vincken goede vervangers in huis.

ADO-speler Rijaard genoemd in corruptiezaak

Daniël RijaardEen onderzoek rond mogelijke omkoping in de Nederlandse voetbalwereld concentreert zich vooralsnog rond ADO Den Haag-verdediger Daniël Rijaard. Dat melden De Telegraaf en het Algemeen Dagblad vandaag. De ex van de 29-jarige voetballer zou de politie op het spoor hebben gezet van Rijaard. Hij zou tegen betaling wedstrijden hebben beïnvloed.

Rijaard ontkent elke betrokkenheid bij de vermeende corruptie. "De beschuldigingen zijn vals. Ik heb me altijd voor honderd procent ingezet voor ADO Den Haag. In het seizoen waarop zij doelt, was ik nota bene wisselspeler. Door mijn goede invalbeurten heb ik juist een tweejarig contract afgedwongen", verklaart hij vanaf zijn vakantieadres. Rijaard en zijn ex-vriendin, een 30-jarige zangeres uit Rotterdam, zijn verwikkeld in een juridische strijd over een omgangsregeling voor de 4-jarige dochter van het voormalige stel. "Eerst smeekte ze me terug te komen. Toen ik weigerde, heeft ze mij verboden mijn dochter te zien. Dat duurt al een jaar. Zij heeft al eerder aangegeven mij kapot te maken."

De dame in kwestie wil in de media niet reageren op de zaak. Ze zou de beschuldigingen enige tijd geleden bij ADO hebben geuit. De club heeft vervolgens Rijaard aan de tand gevoeld en is na diens ontkenning naar de politie gestapt. Deze heeft inmiddels verschillende collega-spelers van de verdediger als getuige gehoord. Volgens Rijaard werd hij in eerste instantie ook van cocaïnegebruik beticht. Uit een medische test bleek echter dat daarvan geen sprake is. Justitie neemt de beschuldigingen voor omkoping serieus, omdat er aanwijzingen zijn dat een buitenlands goksyndicaat grote bedragen op de uitslag van Nederlandse wedstrijden heeft gezet.

Breekijzer

Rare term, breekijzer. Uitgevonden voor een speler die een wedstrijd die in het slot zit moet openbreken. Vaak door een beetje in de buurt van het strafschopgebied te gaan rommelen. Beetje duwen, koppen naar de in alle wanhoop geschoten hoge ballen. Soms valt er dan eens een bal goed en dan is het fenomeen breekijzer weer even in zwang. Dat een breekijzer statistisch gezien eigenlijk geen waarde heeft, vergeten we dan maar even.

Lees verder

'Waterbom' bezorgt fietster hersenschudding

Icoon BinnenlandsEen 50-jarige fietster heeft afgelopen donderdag een hersenschudding opgelopen nadat ze in Den Haag werd getroffen door een met water gevulde diepvrieszak. De 'waterbom' raakte de Haagse vol op het hoofd, waardoor ze haar evenwicht verloor en op straat viel. Passerende auto's konden haar vervolgens maar net ontwijken.

Nadat het slachtoffer overeind was geholpen door omstanders, viel op dat er meer natte plastic zakken op straat lagen. De vrouw wil aangifte gaan doen, zo gauw ze hersteld is van de hersenschudding. De politie Haaglanden zegt dat het gooien met waterbommen nieuw is voor ze. "We krijgen vaak meldingen dat kinderen spullen naar beneden gooien. Plastic zakken met water zaten daar nog niet bij", verklaart een woordvoerder, die hoopt dat personen die soortgelijke situaties meemaken dit aankaarten bij de politie. "Ondanks het feit dat het meestal goed afloopt, kunnen er ook erg gevaarlijke situaties ontstaan. Een bekend dieptepunt was het zogeheten 'stoeptegelincident' op de A4 bij Rijswijk."

Snelheid Ferrari geen verrassing voor Schumacher

Nadat het seizoen 2005 dramatisch was verlopen, gaven nog weinig mensen Ferrari een kans om dit seizoen mee te strijden voor het kampioenschap.

Inmiddels boekte Michael Schumacher dit seizoen al twee overwinningen en ligt tweede in de strijd om het kampioenschap. Voor veel mensen komt deze wederopstanding als een verrassing, maar niet voor de Duitser zelf. "Ik heb aan het begin van het jaar al gezegd dat we weer mee kunnen doen om het kampioenschap. We zijn in alle opzichten beter geworden, alleen sommige mensen wilden dat niet zien. Ik ben echt niet verrast dat we zo competitief zijn dit jaar. Ik ben erg blij dat ik weer mee kan strijden voor de overwinningen," aldus de Duitser.

Schumacher zei ook dat het winnen van races zijn besluit om al dan niet te stoppen aan het einde van het seizoen niet zal beïnvloeden. "Het gaat me niet om het winnen, het gaat om de competitie. Maar om eerlijk te zijn wil ik hier verder niks over zeggen. Laten we gewoon afwachten en zien wat er gebeurd."

[Update] Wii Hide You Seek?

Het volgende bericht is gebaseerd op een submit waarvan de bron niet meer bestaat. Het bericht op het forum van Nintendo is verwijderd: The Message you are trying to access has been deleted. Please update your bookmarks. Zou de aangekondigde game nog niet bekend gemaakt mogen worden en zou Nintendo daarom het bericht verwijderd hebben?

Het bericht zou in ieder geval vertellen dat er een game voor de Wii in de maak is waarin je online verstoppertje kan spelen met andere gamers wereldwijd.

Het originele bericht:

What game is this you might ask. Well it could perhaps, in my own opinion, be one of the funnest online games out there. No, its not a shooter, a fighter, an RPG, or anything you might expect from an online game, no this is something different.

Introduing Wii Hide You Seek.

Wii Hide You Seek brings a very basic concept into the picture. Its a massive online hide and seek game, featuring numerous locations, such as a Mansion, a neighboordhood, or even a city. It will offer many different ways to play online.

Of het waar is is geheel onduidelijk, maar we hebben er in ieder geval een gerucht bij.

Update: 20-05 10:30

Promo_Guy wist ons in de zijn reactie te vermelden dat het topic op het Nintendo-forum wel bestaat en daar is meer info te vinden over het spel. Er worden teams gemaakt en dit team kan via een microfoon met elkaar (en alleen met elkaar) communiceren.

Elke keer dat je een level speelt zal een level anders zijn. Wanneer je een tuin in loopt om je te verstoppen kan hij de ene keer leeg zijn, maar de volgende keer kan er een hond aanwezig zijn die je kan verraden. Wanneer je bent ontdekt, of je ontdekt iemand dan zul je die echt moeten tikken. Dit doe je door één van de controllers uit te steken en op deze manier de tegenstander te tikken. Wanneer je af bent kun je met een teamgenoot meekijken en ook communiceren, maar je zult de tegenstander niet kunnen zien.

Het zal mogelijk zijn om met 4-16 spelers tegelijktijd verstoppertje te spelen in een aantal verschillende modes. Hoe de besturing precies zal werken is nog niet helemaal bekend en wanneer het spel zal uitkomen is natuurlijk ook nog niet bekend.

Het is nu nog steeds de vraag of het spel echt bestaat of dat het alleen verzonnen is door een user op het Nintendo-forum. Hij zegt dat er binnenkort meer info zal komen in het blad Nintendo Power. Voorlopig heeft Nintendo nog niks officieel bevestigd.

Klik hier voor het topic

Frank Rijkaard blijft bij Barcelona

Frank Rijkaard heeft alle geruchten de kop ingedrukt dat hij FC Barcelona de rug zou toekeren. Tijdens een voor Henk ten Cate georganiseerde persconferentie gaf de Nederlander aan dat hij deze week bij technisch directeur Txiki Begiristain aan zal schuiven om over komend seizoen te praten.

Hoog op de agenda staan de versterking van de selectie, maar vooral de invulling van de nieuwe technische staf. De naar Ajax vertrekkende trainer Ten Cate werd door voorzitter Joan Laporta bedolven onder de complimenten. "Hij is van onschatbare waarde geweest voor de club", aldus de preses.

Servië mist belangrijke verdediger tegen Oranje

Servië-Montenegro kijkt met enige angst uit naar de wedstrijd tegen het Nederlands elftal op het WK. Tijdens de eerste wedstrijd kan de ploeg namelijk niet beschikken over Manchester United-verdediger Nemanja Vidic. De speler is geschorst.

"Zijn afwezigheid is een enorme tegenvaller. Het zal de balans van ons team verstoren. Daarom is het belangrijk om in aanloop naar het WK blessures te voorkomen. Anders moeten we nog meer schuiven," aldus collega-international Goran Gavrancic.

Blatter: "WK 2018 niet in Lage Landen"

FIFA-baas Sepp Blatter acht de kans zeer klein dat Nederland en België in 2018 het WK organiseren. Dat zegt de Zwitser in AD Sportwereld.

Nederland en België tasten momenteel de mogelijkheden af voor een gezamenlijke kandidatuur. De FIFA is echter niet zo happig op een duo-organisatie. ”Alleen als geen enkel ander land zich kandidaat stelt, is er wellicht een mogelijkheid de organisatie over twee landen te verdelen. Maar zo'n situatie doet zich gelukkig bijna nooit voor”, meldt preses Blatter.

Blatter is nochtans content over de organisatie van Japan en Zuid-Korea in 2002: ”Maar het uitgangspunt van de FIFA is en blijft dat we het liefst met maar één land te maken hebben. Om die reden zijn Tunesië en Libië afgevallen om samen het WK van 2010 te mogen organiseren.”

Schaars gewoon mee naar EK

Voetballer Stijn Schaars reist vandaag gewoon met de selectie van Jong Oranje af naar het EK in Portugal. Afgelopen woensdag verrekte de middenvelder in het oefenduel met Jong Duitsland zijn hamstring. Na nader onderzoek in het ziekenhuis werden er geen verdere afwijkingen geconstateerd.

Aankomende dinsdag gaat het Europees kampioenschap in Portugal van start. Het Jong Oranje van Foppe de Haan speelt woensdag zijn eerste wedstrijd tegen Oekraine.

Breekijzer

Rare term, breekijzer. Uitgevonden voor een speler die een wedstrijd die in het slot zit moet openbreken. Vaak door een beetje in de buurt van het strafschopgebied te gaan rommelen. Beetje duwen, koppen naar de in alle wanhoop geschoten hoge ballen. Soms valt er dan eens een bal goed en dan is het fenomeen breekijzer weer even in zwang. Dat een breekijzer statistisch gezien eigenlijk geen waarde heeft, vergeten we dan maar even.

DMC3 Special Edition ook naar Europa

Fans van Devil may Cry (3) mogen een vreugdedansje doen, de Special Edition van Devil May Cry 3 komt namelijk op 29 september naar Europa. In deze special edition is naast Dante ook Vergil (de evil twin van Dante) speelbaar. Daarnaast is er een extra easy mode en een extra extra hard mode.

Een prijs is nog niet bekend, maar waarschijnlijk wordt de game uitgebracht in PS2 Platinum uitvoering.

Tomb Raider Legend verkoopt goed

Lara is blij, haar nieuwste game Tomb Raider Legend, is wereldwijd meer dan 2.6 miljoen keer over de toonbank gegaan. De game bereikte dit aantal in ongeveer een maand daar het in april uitkwam.

Tomb Raider Legend is op dit moment verkijgbaar voor PS2, PC, Xbox en Xbox 360. In de loop van het jaar komen er nog een aantal versies bij en kunnen ook de bezitters van een PSP, GBA, DS en Cube met Lara aan de slag.

Testdag 19-05-2006

Gisteren is er voor de laatste keer deze week getest op Fiorano, Paul Ricard en Vallelunga. Felipe Massa, Mark Webber en Olivier Panis zetten de snelste tijden neer.

Uitslag testdag Fiorano:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 F. Massa Ferrari 00:57.099 108

Uitslag testdag Paul Ricard:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1O. PanisToyota1:27.14335
2R. ZontaToyota1:27.23988
3P. de la RosaMcLaren-Mercedes1:27.29087
4G. PaffettMcLaren-Mercedes1:27.64942

Uitslag testdag Vallelunga:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 M. Webber Williams 01:02.634 64
2 N. Karthikeyan Williams 01:03.041 103

Life's too short for the wrong job!

Reclamevrienden, opgelet!

Wat vinden jullie van deze advertentiecampagne voor de Duitse vacaturesite 'Jobsintown.de'?

Het is een grote reclamesticker die op de zijkant van verschillende automaten kan worden aangebracht. Het ziet er echt zo uit alsof er iemand in de machine zit die het geld uitbetaalt, een foto van je maakt of koffie voor je zet.

Deze campagne werd in maart bij de Duitse Art Directors Club competitie 2006 onderscheiden met een zilveren en een bronzen medaille.

Met dank aan anoniempje voor de submit

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
©FOK.nl e.a.