Elephants Dream

Na een jaar keihard werken hebben de mensen van het Blender project hun film Elephants Dream uitgebracht. Hoewel die site op dit moment een simpele download-only pagina serveert, is het niet moeilijk daar omheen te komen en de rest van de site ook te bezoeken.

Wat Elephant's dream zo bijzonder maakt is dat het een samenwerkingsproject is van allerlei vrijwilligers en uitgegeven is onder een Creative Commons licentie, wat zoveel betekent als dat je het vrijelijk mag gebruiken en bewerken zolang je credit geeft aan de originele makers. Alle bronbestanden zijn ook vrij te downloaden dus als je zou willen zou je de film zelf kunnen renderen, aanpassen of een deel II beginnen. Dit is ook heel nuttig voor mensen die op dit vakgebied iets willen leren.

Hoewel het dus vooral door hobbyisten is gemaakt betekent dat absoluut niet dat het niet zo veel voorstelt. De film ziet er grafisch fantastisch uit en de producers hebben zelfs Tygo Gernandt en Cas Jansen voor de stemmen weten te strikken.

Ik vond het verhaal van de film zelf wel een beetje wazig, en kon weinig info vinden over wat er nou precies aan de hand was, behalve dit kleine stukje:

quote:
The film tells the story of Emo and Proog, two people with different visions of the surreal world in which they live. Viewers are taken on a journey through that world, full of strange mechanical birds, stunning technological vistas and machinery that seems to have a life of its own.
Laat dit je echter niet tegenhouden, deze film is zeer de moeite van het bekijken waard! Verder kan je op deze pagina nog een aantal screenshots bekijken, zien hoe de productie gegaan is en de soundtracks downloaden.

Petje af voor iedereen die hieraan meegewerkt heeft.