NBA: Spurs, Pistons forceren beslissingswedstrijd

Het is ongekend spannend in de NBA playoffs. Nadat eerst de Los Angeles Clippers een beslissende zevende wedstrijd tegen de Phoenix Suns forceerden, was het vrijdag de beurt aan de Spurs en de Pistons. Met de stand van 3-2 in de beide series wonnen de Spurs en de Pistons wedstrijd zes, respectievelijk van de Dallas Mavericks en de Cleveland Caveliers, en brachten de stand op 3-3.

Het was wederom Tim Duncan die een hoofdrol voor zich opeiste. Duncan, die gemiddeld 30 punten scoort in de series tegen de Mavs, scoorde 24 punten. De Argentijn Ginobili was goed voor 30 punten. Nadat de Mavs een 3-1 voorsprong hadden genomen in de series leek de titelverdediger uitgespeeld. Het team van Dirk Nowitzki weigerde in wedstrijd vijf en zes de genadeklap uit te delen en stelt nu San Antonio in de gelegenheid om het achtste team in de historie van de NBA te worden dat terugkomt van een 3-1 achterstand in een best-of-seven series.

Eenzelfde scenario ligt voor Detroit in het verschiet. De verliezend finalist van vorig jaar kwam na een 2-0 voorsprong geheel onverwacht op een 3-2 achterstand tegen Cleveland. Het stugge Detroit bleef in de race door wedstrijd zes alsnog te winnen en mag het thuis proberen af te maken. Lachende derde is Miami, de volgende tegenstander van Detroit of Cleveland, die New Jersey met 4-1 versloegen en hierdoor enkele dagen meer rust hebben.

Standen series:

Detroit Pistons - Cleveland Caveliers 3-3
Miami Heat - New Jersey Nets 4-1
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 3-3
Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 3-3

Submitter:  Bron: NBA.com