Robinho: "Brazilië is altijd favoriet"

Olga (Nuongirl)
De Braziliaanse voetballers zijn komende zomer de topfavoriet voor de wereldtitel. Volgens de kenners hebben de Goddelijke Kanaries wederom veel kwaliteit in huis om opnieuw wereldkampioen te worden. Robinho houdt echter nog een slag om de arm.

"Brazilië is altijd favoriet, voor elk toernooi. Het zou voor ons een enorme teleurstelling zijn als we naast de finale grijpen. We weten dat we goed genoeg zijn om ieder ander land te verslaan. Maar dat is alleen gepraat vóór de wedstrijd. Zodra het begint kunnen alle voorspelling de prullenbak in. Het is dan puur elf tegen elf. We zijn er ons van bewist dat we niet alleen van iedereen kunnen winnen, maar zeker ook van iedereen kunnen verliezen. Het zal voor ons cruciaal worden om met beide benen op de grond te blijven," aldus de sterspeler van Real Madrid.

Als de Brazilianen geen wereldkampioen worden, dan geeft Robinho Duitsland en Engeland veel kans. "Landen als Duitsland, Engeland en Argentinië. Die komen altijd goed voor de dag op grote toernooien en bovendien heeft Duitsland het thuisvoordeel".