Ecclestone zet handtekening overeenkomst GPMA

Olga (Nuongirl)
Formule 1-boss Bernie Ecclestone heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een overeenkomst met de Grand Prix Manufacturers' Association (GPMA). Het betreft een zogenoemde Memorandum of Understanding (MOU), daarin verklaren de vijf fabrieksteams dat ze ook na 2008 in de Formule 1 zullen blijven. Tevens verklaart Ecclestone daarin dat de teams meer geld zullen krijgen uit de Formule 1-inkomsten.

In de GPMA zijn de autofabrikanten Renault, BMW, Mercedes, Toyota en Honda verenigd. Zij dreigden al een aantal maal dat ze een eigen kampioenschap zouden opzetten, als zij niet meer geld en zeggenschap zouden krijgen. Tijdens de Grand Prix van Spanje zouden de vijf fabrieksteams het eens zijn geworden over de precieze voorwaarden.

Het team van Renault F1 bracht die zondag tijdens de Grand Prix al een persbericht naar buiten. In het persbericht stond dat het team de intentie heeft om na het seizoen 2008 in de F1 te blijven. De maandag na de Grand Prix bevestigde Honda Racing F1-teambaas Nick Fry dat alle vijf GPMA-leden het document hadden ondertekend, maar dat hij de handtekening van Ecclestone nog niet had gezien.

Verschillende bronnen zeggen dat in de intentieverklaring onder meer staat dat de teams jaarlijks vijftig procent van de inkomsten zullen krijgen toebedeeld, dat is nu nog 25 procent.