Uitslagen Engeland Speelronde 31

Van alle topclubs in de Premier League kwam alleen Arsenal dit weekend niet in actie. Door zware regenval werd het voetbalveld van Portsmouth door arbiter Mike Riley afgekeurd. Een nieuwe datum voor dit duel is nog niet bekend. Tottenham Hotspur speelt maandag tegen West Bromwich Albion.

Chelsea beleefde gisteren weer een gemakkelijke voetbalmiddag. Tegen Manchester City waren The Blues met 2-0 te sterk. De ploeg uit Manchester haalde het einde van de wedstrijd overigens niet met elf voetballers. Aanvoerder Sylvain Distin kreeg voor aanvang van de tweede helft de rode kaart voorgehouden. Hij leverde namelijk teveel kritiek op de leiding. Beiden doelpunten kwamen op naam van spits Didier Drogba. Dankzij deze goals bracht hij zijn seizoenstotaal op dertien. De eindstand stond na een half uur spelen al op het scorebord. De miljoenenploeg van coach José Mourinho gaat staat inmiddels twaalf punten voor op de nummer twee, Liverpool. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg lijkt het erop dat de titelstrijd is beslist.

Ook Liverpool heeft zijn wedstrijd van afgelopen weekend in winst omgezet. The Reds waren met 3-1 te sterk voor Everton, maar dit ging niet zonder slag of stoot. Na ruim een kwartier spelen kreeg Steven Gerrard zijn tweede gele kaart en kon vertrekken. Het leek erop dat The Toffees voor een verrassing konden zorgen, maar net voor rust kwam Liverpool toch op voorsprong door een eigen goal van Everton-verdediger Phil Neville. Na rust leek de wedstrijd beslist. Luis García, die een fantastische wedstrijd speelde, tikte een voorzet van Peter Crouch binnen. Niet lang daarna deed Tim Cahill wat terug voor Everton. Twintig minuten voor het eind werd Andy van der Meyde in het veld gebracht. Vijf minuten later kon hij alweer gaan douchen vanwege een domme rode kaart. Vlak voor tijd besliste Harry Kewell het duel definitief door de eindstand op het scorebord te zetten.

Manchester United wist zijn zesde zege op rij te boeken. The Mancunians waren met 3-0 te sterk voor Birmingham. Laatstgenoemde verloor afgelopen week nog met 7-0 van Liverpool in de kwartfinale van de FA Cup. Ruud van Nistelrooy startte wederom van de bank en werd later in de tweede helft ingebracht voor Louis Saha. De mannen van manager Alex Ferguson beslisten het duel in de eerste helft al door twee doelpunten van Ryan Giggs. In het laatste kwatier kon Van the Man niet bijdragen aan de overwinning doormiddel van een doelpunt. Wayne Rooney slaagde hier wel in door de derde goal van Manchester te maken.

Tot slot nog een bericht uit de Engelse Eerste Divisie. Reading is de eerste club uit het Championship dat zich heeft verzekerd van promotie. Na het gelijkspel tegen Leicester City (1-1) is de club zeker van het spelen in de Premier League. Het is voor The Royals de eerste keer in de historie van de club dat ze op het hoogste niveau uit mogen komen. De strijd voor de andere plaats die recht geeft op directe promotie gaat nog tussen vier clubs: Sheffield United, Watford, Leeds United en Crystal Palace.